AKP nin Dünyanın hemen hemen her ülkesi için bir politikası vardır; Suriye,Irak,İran (kısaca tüm ortadoğu) hatta biraz uzaklara gidersek Somali,Myanmar falan filan uzadıkça uzar. Müslüman olmaları yeterli ve tek kıstastır akp için. Ha yukarıda saydığım ülkeler adına da politika yapmazlar. Ağlama korosu ile gidip demogoji, ajitasyon ne bulurlarsa ortaya karışık sunarlar sözde ağır topları ile. Ancak gelin görün ki adı geçen ülke Türkiye Cumhuriyeti olursa alayı sus-pus. Milliyetçilik ayaklar altına alınır Türklük söylemi nerede geçerse geçsin kin kusarlar. Dolayısı ile kendi vatandaşları için asla empati kurmazlar kuramazlar.
Bu başlığı açan arkadaşım da AKP nin engelliler için politika-lar'ını nasıl buluyorsunuz diye sorar. Ne politikası arkadaşım? Engelli vatandaşlarına lütuf gibi sunduğu tüm haklar, dünyanın gelişmiş ülkeleri ve Avrupa Birliği'nin baskısı sonucu eh bizahmet şunu da yapalım tarzındaki göstermelik göz boyamalarıdır. Bakın minik bir örnek vereyim; 1.5 yıl kadar önce hükümet tüm resmi kurumlardaki kambiyo fiyatlarını belirler. Buna göre € için konuşuyorum € yu 1.91TL ye sabitler. Sağlık bakanlığının ilaç listesinde yer alan ve fiyatı 209.00 TL olarak belirlenmiş Vimpat 100mg 56 Tablet ilacın TRye son 2 yıldır girişi yok. İstanbulda ve İzmirde el altından ne üdüğü belli olmayan (son kullanım tarihi mi geçmiş yoksa merdiven altı üretim mi yapılmış) karaborsa ilaca simsarlar 2000-2500TL arası para istiyor.Sebebine gelince saygıdeğer hükümetimizin ülkesinden bihaber sağlık bakanlığının belirlediği fiyat hikayeden öte değil. Almanyada amcamlara verdim ilacın ismini 398.00€ almanyada satış fiyatı var.EEEEE bu ne demek oluyor? Tr ye 209 lira da Almanyaya neden 398€? Almanlar daha fazla para kazanmıyorlar tabii ki. Türkiye kambiyo sabitlemesi yapmış 1€ 1.91 TL. İlaç ithalatçısı aptal mı? 1€ karşılığında 2.90TL verecek 1.91 TL ye getirip ilacı satacak.Bu sebepten ötürü yukarıda örnek verdiğim 1 adet epilepsi ilacı da dahil 1.000 (Bin) kalem ilaç maalesef ithalatçılar tarafından ithal edilmiyor. Bu ithal edilmeyen ilaçlar arasında hayati öneme sahip kanser tedavisinde kullanılan yığınla ilaç var.
Şimdi diyeceksiniz ki yav kardeşim Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu var git oraya yatır parasını ilaç gelsin. İlk kez 9 Nisan 2014de yoğun bakıma alınan oğlum için 11 Nisan 2014 de 2 kutu parasını peşin yatırmama rağmen ilaç halen gelmedi. Ben memleketin bürokrasisinin ne durumda olduğunu az çok bilen biri olduğumdan Almanyadan amcamlara 4 kutu aldırıp uçak kargo ile yollattırdım.
Kısaca engelliyi sayma güzel kardeşim "engelsiz" vatandaşına ne politikası var da engelliye de uygulasın?