Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'nin engelliler ile ilgili politikalarını nasıl buluyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben engellilere ve engelli yakınlarına büyük bir fırsatlar verdiği kanısındayım. çünkü yaşlısına engellisine engelli yakınına varıncaya kadar bir çok hizmetlerde bulunuyor. onun içindirki kimse bu AKP hükümetini yabana atmasın. benim bildiğim bir çok insan var hem emekli maaşı alıyor hem bakım ücreti alıyor hem yardım alıyor. ayrıca çocuklarıda ücretsiz okul okuyor.

bao;

kardeşim ne guzel yazmışsın agzına saglık ıfade etmek ıstedıgım tam buydu :)

Unfeeling arkadaşım süründürüyor derken mecaz anlamda dedim :) misal 2 ay oldu nerdeyse ve hala tercihler yok bunu beklemekte bir nevi sürünmek sıkıntı insan hayatına yön verecek sonuçta, ayrıca şu aralar sadece bizi değil gördüğün gibi ülke de sürünüyor!!

ben dizaltı protez kullanıcısıyım 2002 de devlet diz altı protez ödemesi 1434 tl idi
sen silikon istiyorsun rahat yürümek istiyorsun kimsenin umrunda değildi ve çoğu üşkağıtcı medikalçi doluydu
hastaya protez yazdırıp protez yapmadan hastayla anlaşan ve çoğu ceza aldı ve devlet ozaman 2 yılda bi protez hakkı veriyordu ŞİMDİ
İSE 9800 TL AKTİF VAKUMLU diz altında en iyiye yakın prosedürü braz uğraştırıyor heyete çıkıyo 2 yerden onay alıyor
ehli vicdan sahibi olarak eskilerle kıyaslayınca eksik olabilirler sene 2014 ama elimizdeki en iyi siyasi parti
ve önceden trenler yüzde 20 indirim uyguluyordu şimdi hızlı veya kara tren ÜÇRETSİZ
BAZI HAKLARIMIZDA CETVEL NEDENİ İLE HAKKINI YİTİREN LER VAR DOĞRUDUR KALÇA ÇIKIĞI POLİO SEKELİ YÜZDE 40 ALAMAYANLAR VAR
AMA DEDİMYA İYİNİN KÖTÜSÜ DEYİN İSTER ELİMİZDEKİ İYİ DEYİN YENİ SİYASİ PARTİ ÇIKANA KADAR AK PARTİ
Ve ekpss ve kura devlete eskiden engelli alımı ne kadardı rakamla konuşalım
şimdi en son atamalarda ne kadar

akpde çalışan çok iyi insanlar var hakkını yemiyelim.çalışmayanlarda var tabi.hiç olmazsa bakım parası için yaşlıya engelliye bakılıyor artık.

süper ya...
şiddetle beğeniyorum engellilerin derdi tasası kalmadı 10 numara bu akepe olamasa ne yapardık bilmem :)

3,5 kışıyı ışe aldılar dıye herkes memnun ama bı gun oişten ayrılmak zorunda kaldıgınızda yada emeklı olmaya calıştıgınızda allah belasını versın bunların dıyeceksınız ozaman hıç aglamayın tıpıştıpış ışenıze devam edın olene kadar .
2015te tum maaşların kesılecegınıde unutmayın ..

tekerlekli sandalyelerin doğru düzgünü 1.500 tl den başlarken sadece 250-300 tl sini ödeyen,belden aşağısı felç olan insana akülü araç vermeyen,
bakım parası verirken bile gelir hesabı yapan,hiç bir güvencesi olmaya ağır engelliye üç ayda 1100 tl maaş veren akp yimi beğeneceğiz.Allah aşkına biraz mantıklı olun.her fırsatta sadece reklam için engellileri kullan akp yimi beğeneceğim.ben hakkımı bile hella etmiyorum.yazıklar olsun diyorum.

Benim tanıdık engelli işsiz arkadaşlarım var 2022 aldıgında postane çıkışı allah razı olsun diyorlar 20 gün sonra aldıkları 3 aylıklar bittikten sonra sokakta veya kahvede cay içerken görüyorum lanet olsun bunlara diyorlar RTE bir sözü vardır BALIK VERME BALIGI TUTMASINI ÖYRET !!!

[turan yılmaz;

ne güzel söylemişsin bazı arkadaşlarımız cetvel yüzünden mahrum kaldı ama kötünün iyisi demişsin ben polio sekeliyim ve rapor alamıyorum %19 veriyorlar ve bunuda ne sağlama ne engelliye sayıyorlar ne yapmam lazım amaaann kötünün iyi deyip geçmelimiyim alımlar deniliyor halen alımlarda torpil işliyor geçen arkadaşım torpille memurluğa girdi devlet kurumlarına alım yapıyorlar ÖMSS ile değilde KPSS istiyorlar nasıl bir saçma devlet neresini beyeniyorsunuz neresi kötünün iyisi

kalıbımı basarım ki her 10 engelliden 8'i akp yi desteklemektedir.. kalan azınlık her zaman daha çok bağırmıştır, ve etkisiz olmuştur

Sosyal yaşamda aktif engelliler hükümetin engelli politikasından şikayetçi, pasif evde oturan bakım parası alıp yaşamını idame ettirenler ise destekçi. Fark burada kanımca. Bizzat engelini dış etkenlerden ötürü aşamayanlar politikaları irdeliyor ancak evinde köyünde duran adam irdelemiyor, çünkü onun için sorun teşkil etmiyor. Çok insanın gözünde ki kriter engellilik değil ideoloji.
Yani çoğunluk oy verdiği partiyi destekliyor engellilik arka planda.

Ya siyaseti birakin heryerde siyaset offf

. /arkadaslar görüşünüz neyse icinizde kalsin gecmise gore simdi daha iyi ama her yerde herzaman siyaset baydi

Aslında engelliler bir önceki bakanlık zamanin da daha iyi şartları vardı lakin hu son yönetmelik ile engellilerin geleceği şaibeli durumda bazı problemler çıkartılmasa yada dedikleri gibi pozitif ayrımcılık falan yapılsa belki ama bence akp engellilere engel çıkartıyor örneğin milletvekii sakine öz hanımın verdigi 2022 ve muhtaç aylığı için bunuda torba yasasina katalim teklifini akp vekil leri red etti halbuki torba yasada buda görüşülüp yasa haline gelirdi ama unutmayın ki engellileri insan cil olarak yaklaşan pek kimse yok çünkü kimse nin öyle bir derdi ve sorunu yok ama eğer imkani olan insanlar varsa direk Başbakan Erdoğan ile görüşüp 2022 maaşı sıkıntısı gündeme getire bilirler.

1 ) herkes hak ettiğini yaşar lakin herkes ihtiyacına göre ister. kimi az ile yetinir kimi daha fazlasını ister kimi ise hiç bulamaz . bu başlıkta ortak bir sonuca yada tartışmadan bir sonuca ulaşmak zordur çünkü herkesin ihtiyacı farklı . ortak bir sonuç almak istiyorsak akp nin engellilere ne yaptığını değilde , engellilerin eksiklerinin ne olduğunu iyi belirlemek lazım

2 ) dedim ya hak ettiğini yaşarsın . eğer kıyas zihniyetin senden aşşağı olan biriyle kendini kıyaslamak ise akp hükümetinin engelli politikaları son derece süper olur . ama kıyas zihniyetin kendinden daha yüksek olan biriyle kendini kıyaslamaksa akp hükümetinin engelli politikaları rus parasıyla 5 para etmez .

3 ) kıyas zihniyetinizi ne belirler ? şükür ... tamam şükredeceğiz ama kendimizden aşşagıdakini mi bakarak yoksa yukardakine mi bakarak ? ( şükür aşşağıdakine bakılarak yukardakine ne kadar yakınız o duruma göre edilir kıssaca şükürü yukardaki birey belirler ) tabiki şükrederken asıl isteğimiz olan yukardaki bireyin sahip olduğu haklara sahip olma isteğidir aklımızdan geçen ama elimizdekilere bakarak kendimizi kandırırız bizden daha kötüleri var diye ve bu hikayeye o kadar inanırızki insan olmayı unuturuz . oysaki insan olmak bizden aşşagıdakilerin de bizim haklarımıza sahip olmasını istemektir , elimizdekine şükretmek değil .

4 ) benden dah iyi haklara sahip engellilerin yaşadığı ülkeleri görünce akp nin engelli politikalarını hiç beğenmiyorum . eskilerin yaptıklarına ise ' onlar zaten eski kötüyle kıyas olmaz ' diyorum . 2014 yılında benimle aynı günü yaşayan ve benden daha iyi haklara sahip olan engellidir benim kıyasım . hala geçmişden örnek verenler ise kendini kandıranlardır ...

iyi hatırlıyorum kaldırımlarda zor yürürken şimdi tekerlekli sandalyeyle istediğim yere gidiyorum.hastaneye giderken kapımdan alıp tekrar kapıma kadar bırakıyorlar.ayda 3000 ytl lik iğnem var kuruş ödemeden alıyorum.daha bir cok şey var.

kalıbımı basarım ki her 10 engelliden 8'i akp yi desteklemektedir.. kalan azınlık her zaman daha çok bağırmıştır, ve etkisiz olmuştur

Kalıbınızı boşuna basıyorsunuz, niye mi? Alın size anında bir anket:
Yukarıda yazmış olduğunuz yorumunuza kadar toplam 45 adet yorum yazıldı..
Sizin tabirinizle,

AKP yi destekleyen yorumlar : 14 adet

AKP yi desteklemeyen yorumlar: 27 adet

Tarafsız yorumlar : 4 adet

demek ki neymiş, size göre 'bağıranlar azınlık' değilmiş..

Öyle bile olsa;
Esas olan sadece çoğunluk ve ona dayalı hâkimiyet değil, toplumun çeşitli
kesimlerinin düşünce ve eğilimlerini de dikkate alan davranıştır.
Dünya buna Demokrasinin değeri diyor, neden acaba..

1- Akparti döneminden önce buradaki kaç arkadaşınız memurdu_? Parmakla sayardınız...
Şimdi ise her adım attığınız yerde memur arkadaşımıza rastlamak mümkündür... Bir engelli için 2000-2500 lira maaşla hayatı sürdürmekten daha mutlu ne olabilirki...

2- Eskiden Doktora gitmek vardı şimdi eve ayağınıza gelen doktorlar var...

3-Eskiden çok cuzi bir maaş alırken bunlar ciddi oranda artırıldı...

4-Eskiden engelli para alırken şimdi bakanda bu maaştan faydalanıyor...

Görmemekte ısrar edebilirsiniz...Sevmiyoda Olabilirsiniz oyda vermeyebilirsiniz...Lakin yapılanları görmezden gelemeyiz...

bakınız bu iktidarın engelliler için yaptığı güzel icraatleri var ama şunu unutmayın her iktidar yanlış yapabilir ne olur kabullenin

1 ) eskiden mağra adamları eti pişirmeden yiyorlardı şimdi suda doğalgaz ateşinde pişiriyorlar .
2 ) eskiden ineğe tapıp güneşe secde ediyorlardı şimdi çok şükür camilerimiz var
3 ) eskiden at üstünde 3 ayda avrupaya gidiliyordu şimdi uçakla 20 saatte amerikaya bilet var
4 ) eskiden çarık giyiyorduk şimdi converse ayakkabllarımız var
5 ) eskiden dünya öküzün boynuzundaydı şimdi şimdi milyonlarca öküz yuvarlak dünyanın üzerinde
6 ) eskiden kılıçla savaşıyorduk simdi güdümlü füzeler var
7 ) eskiden ebem kız idi şimdi her arife en az bir fatihası var

anlamamakta ısrar edebilirsiniz . tarihi bulunduğu zamanla ve şartlarda değerlendirme yeteneğinden yoksun olabilirsiniz . ama kıyası kötü yada eski ile yapmayın kaybeder kendinizi kandırırsınız . kıyas sizden daha iyilerinin durumu ile yapılırsa başarı sağlanır

Bazıları mutlu bazıları değil.
Herkesin doğrularını da değişemeyeceğimize göre ;

Bence engelliden çok engelli kullanana bakmak lazım.Bugün yeşil kart'ı nasıl kaldırıyorsan bu rapor alanları ve maaş bağlananları hepsinin hakikaten böyle bir durum var mı yoksa başka bir durum mu diye?Al işte 2009 da rapor aldım.Vergi indirimi için başvuru yaptım.Kararsız kaldıkları için bir daha rapor almaya gönderecekler beni.Yani afedersiniz de kalıp mı bu engellilik?Arkadaşın dediğin gibi koyuyorsun cetveli geçti geçmedi muhabbeti.

Ayrıca Türkiyede ne düzgün ki siyaset yada yaşam düzgün olsun.İnsanlar fazla uyanık,politikacıların durumu zaten belli falan filan

yahu eskiden super mario oynuyorduk şimdi ps4 boyle bır mantık varmı eskı sole sımdı bole ..o zamandan bu zamana neler degıstı....

eskiden engelliydim %40 raporum vardı AKP geldi engelim düzeliyor galiba %19 oldu çok şükür bir on sende daha kalsa engel falan kalmayacak :D

ugir;

yanlış anladın herhalde bazı arkadaşlar 2000 li yıllardan 2014 kıyaslıyoda ona örnek sundum

Benim için 12 yıl önce neyse hayatım 12 yıl sonrada o, çünkü benim ailem mükemmel bir aile asla bana benim engelli olduğumu hissetirmediler... Ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım AKP hükümeti engelliler için YAPILMASI GEREKEN ama yapılmamış olan birçok şeyi yaptı, ordaki YAPILMASI GEREKEN'e dikkat edelim bu bir (+) olmamakla birlikte hayata geçirilmiş olması hoş bir şey...

burdaki sorunları mecliste engelli komisyonu varmı kim bilmiyorum ama.burdakileri ordan birine duyurmak aktarmak için birşey yapılamazmı...benim en büyük sorunum işsizlik lise mezunu olamamk.nerde kamuya yada özele.iş ilanı olsa lise mezunundan başlıyo...geri kalanda beden işçisi arıyo ben zaten ortapedik rahatsızı biriyim nasıl beden işi yaparım 2 saat ayakta kalsam ben o gün ayağımın üstüne basamaz hale geliyorum...ben devletten bana yatarak para versin istemiyorum..benimde yapabileceğim işler var..

olaylara ideolojik açıdan bakarsak hep beğeniriz veya hiç bir zaman beğenmeyiz.

hükümetten önce olanlarla, hükümet başa geldikten sonra olanları araştırıp sonra kararınızı verin derim.
ancak konuştuğum insanlar ve ailem bu hükümetten önce durumun bu kadar iyi olduğunu söylemiyorlar. Tabi bu durum normal insanlarla birlikte bizlere de yansıyor. Daha iyisi olabilir mi, tabi ki.

arkadaş el insaf akpden önce hangi haklara sahiptiniz sonra hangi haklara sahipsiniz kıyaslamayı iyi olanla yapalım mantığı hükümetler için geçersizdir her hükümet kendinden önceki dönemle kıyaslanır akpden önce isveçtikte şimdi somalimi olduk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt