Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
20 yıldır diz altı protezi kullanıyorum.Şuan 31 yaşındayım.Sanırım şuan kullandığım 6.protez.Sürekli Hayat Ortopedi ile çalışıyorum.Hizmetlerinden memnunum.Ayrıca sonrasında oluşabilecek aksaklıklar ve bakım sürecinde de gayet ilgili davranıyorlar.Merkezi Aksaray'da.
Bende şu an yaptırıyorum protez Öztürk Ortopediye emekli sandığı karşıladığı için tam fiyat bilmiyorum ama perşembe günü size haber veririm protezlerin ne kadar olduğu
Ya ben daha fazla kullanan var diye düşünüyordum ?
Arkadaslar ben geçirdigim trafik kazasi sonucu sag ayagimdan sorunluyum. Bazen sikintilar yasiyorum. Doktorlarda dizin normal, diz alti protez ile seni bu sikintilardan kurtarmak mümkün diyorlar. Ben diz alti protez kullanan arkadaslardan bana çektikleri sikintilari, kolayliklari vs. ile ilgili bilgi vermelerini istiyorum. Lütfen açiklikla artilarini, eksilerini açikça yazarmisiniz?
20 yıldır dizaltı protezi kullanan biri olarak.şuanki teknoloji sayesinde hayatımdan sonderece memnun olduğumu söyleyebilirim.Bu kıyaslamayı yaparken 10-15 yıl öncesindeki protezleri gözönüne alıyorum.Tabiki hiçbir şey orjinalinin yerinide tutamaz.Ama son yıllarda protez-ortez sektöründeki gelişim o kadar hızlı oluyor ki,neredeyse kişinin fiziki yapısına göre bile protez imalatı sözkonusu...Örneğin ben protez seçiminde mafsallı denilen bilek hareketli olanı kullanıyorum.Ama senin tercihine ve parana göre birsürü seçenekte var.Hatta bilek kısmının tamamen yürüdüğün ortama göre şekil almasını sağlayan protezler bile var.Ama bu modül bana göre çok pahalı..Benim mafsallı modülü tercih etmemin sebebi yürürken,otomobil kullanırken ve futbol oynarken çok daha rahat ediyorum...Ama sana tavsiyem bu konuyu protez imalatı yapan firmalar ile görüş...Neticede senin güdük denilen, ayağının kesilen kısmın zeminine bakarak protezin seçimi ona göre yapılıyor...Ama bulacağın firmanın bu konudaki tecrübesi ve bilgisi çok önemli..Şahsen çalışan arkadaşlarıma ayağım protez olduğunu söylediğimde şaşırmalarının ve inanamamalarının sebebi kesinlikle protez kalitesidir...
Mesajima karsilik verdigin için öncelikle tesekkür ederim. Söyledigine göre hic protez oldgu anlasilmiyor. Peki kullanirken, örnegin aksam yatarken, banyo yaparken, kosarken, yüzerken, treking yaparken vs.. hiç bi zorluk çekiyormusun? Agri felan yapiyomu? Ve sunu belirteyim, ben halkoyunlari ile ilgileniyorum. Oynu ve oynatiyorum. Yukarida bahsettigim tüm faliyetleri de yapmadan duramiyorum. 28 yasindayim. Alismam ve hobilerimi yapmam mümkün mü? 0lk etapta ne gibi zorluklar çekerim? Ve protez üzerine çalisan bana tavsiye edebilecegin firmalar, telefonlari varmi? Biraz çok sordum galiba ama çok çekindiim ve zorda kaldigim bi konu. Yardimlariniza ve tecrübelerinize gerçekten ihtiyacim var.
Sorularını sıkılmadan buraya yazabilirsin.Bende bu siteden çok şey öğrendim.Neticede burdaki herkes birşekilde ya özürlü yada özürlü yakını..Yani aramızda yabancı yok. :lol: Diğer hususlar ise ; Akşam yatarken ve banyo yaparken tabiki protezi çıkarıyorum.Neticede ne kadar kaliteli olursa olsun...Vücudunda orjinal olmayan bir şey var...Ve günün yoğunluğuna göre protez,içinde kalan güdük kısmı deforme edebiliyor...bu sebeble akşam yatarken çıkarıp (protez firmalarında bulabileceğin) çeşitli şampuan ve kremler ile bakım yapıyorum.En azından her akşam temiz suyla yıkamış olmak bile yeterli.Neticede protezin içinde kalan güdük,gün içinde havasızlıktan ve terlemeden dolayı zarar görebilir.Bu yüzden hijyeni sağlamak gerekiyor.Diğer aktivitelerinide sen yapabildiğin kadar yani özrün musade ettiğin kadar yapacaksın.Fazlası hem sağlığın için hemde kullandığın protez için zararlı...(İleri gidersen işte ağrılar o zaman başlıyor)Neticede sosyal olayım derken özürlü biri olduğunu unutmamak gerekir...Kullanacağın protezi sudan uzak tutmaya çalış.Çünkü kullanmış oldukları malzeme suya karşı paslanma ve çözülme yapabilir.Kısacası hobilerini yapmak tamamen özür durumuna ve sana bağlı...Ben futbol oynuyorum derken haddimi aşmayacak şekilde oynuyorum,Kendimi zorlamadan halı sahada ve amatörce ..Yüzerken,deniz protezimi kullanıyorum...Aşırı uzun yol yürümüyorum..Ama yapılan hertürlü aktivasyon protezinde ömrünü kısaltıyor.Neticede bu alet sadece yürümek için yapılıyor.Ben çok aktif biri olduğum için en fazla 5 yılda bir protez değiştiririm.Şuan kullandığım ve daha önceki protezleri yaptırdığım yer HAYAT ortopedi,merkezi Aksarayda UKİ'nin arkasında kalıyor...İthal Ottoback ürünleri kullanıyorlar.Bu arada Ottoback'ten şaşma..Eğer sana rehabilitasyon adına yardımım dokunursa Altunizade de çalışıyorum...Gel tanışalım...
Arkadaşlar terleme için gene siteden bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tenis çorabı kullanıyorum.Diğer çoraplara nazaran daha iyi pamuklu olduğu için teri çekiyor.
sana ne kadar tesekkür etsem azdir gringo arkadasim. seninle tanismak en azindan yüz yüze görüsmek benimde hosuma gider. bende ümraniyede çalisiyorum. aksam 17:30 da isten çikiyorum. uygun oldugun bi ara (cuma aksami haric) bana vakit ayirabilirsen sevinirim. Hersey için simdiden tesekkür ederim.
Önemli değil kardeşim...Nafiye arkadaşımın söylediği çorap hususuda önemlidir.Zira bende aynısını kullanıyorum.Dilediğin zaman kafana takılan bişey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.Zira bende sürekli engelliler.biz 'deyim......
bende diz altı protez kullanıyorum fakat bir türlü alşamadım buna denğeyi saglayamıyorum.1 senedir kullanıyorum ve koltuk deynekleri ile idare ediyorum.
Sen yenisin galiba !!! :lol:
Arkadaşım protezi yeni kullanmaya başladıysan,bu tür şikayetlerin normaldir.Bende ilk zamanlar öyleydim.Şimdi çok şükür top bile oynuyorum.Sadece biraz sabır ve egzersiz gerekli.....Allah yardımcın olsun...
Değnek kullanmadan adaptasyon sağlamak uzun sürer...Ayrıca bu süre kesinlikle yapacağın egzersize bağlı...Açıkçası ben bunu 20 yıl önce geçirdiğim için süre hakkında bişey hatırlamıyorum...Yeni yürümeye başlayan bir çocuk gibi,,,Önce dengede durmak,,Sonra yürümek,,,Daha sonra artık kendi vucüdunun bir parçası gibi kabullenmek...Süreç böyle ilerliyor...
merhaba bende diz altı protez kullanıyorum ORMED ortapedide yaptırdım çok memnunum ve daha sonra çıkan sorunlra karşıda çok duyarlılar sorun yaşayan arkdaşlara tavizeye edrim.
diz altı protezler için otto book markalı slikon çorapları tavsiye ederim...
ilk başlarda fazla terletsede zamanla terleme yok oluyor ve protezin neden oldugu vurma sorunları ortadan kalkıyor.... ben kullanıyorum ve çok rahatım artık... :wink: tenis çorabından kurtuldum...
arkadaşlar herkese merhaba. Benim sağ ayağım dizaltından protez 22 yıldır kullanıyorum, sorunlarım oluyor tabiki, kendi ayağımıza benzemiyor. Eskiden çok zorlanırdım, ayağımın her tarafı bir şekilde vururdu. geçen yıl değiştirdim, allah şükürler olsun çok memnunum 3-4 km yürüdüğüm oluyor ve ayağım vurmuyor.
benim sizler sorum şu arkadaşlar ben emeklilik için vergi dairesine başvurdum ve yüzde 40 verdiler, raporlarım şu an ankarada bekliyorum, sağ ayağı diz altı protezli olan arkadaşlar vergi indirim raporunuz ankaradan yüzde kaç geldi. Benimkini yüzde 40 tan aşağı düşürmesinler diye bir korkum var. yazarsanız sevinirim.
Damar sorunun olduğu göre ağrıların çoktur diye düşünüyorum.Belki yanılabilirim.
Ama benim dinmeyen ağrılarım vardı ve morfin bile kesmiyordu ağrılarımı .......
Ama ampüte olduktan sonra ağrı mı o da ne diyorum şimdi.....
Geçenlerde dişim ağrıda da o zaman fark ettiğim ağrının ne olduğunu
Neler öğrenmek istiyorsun elimden geldiğince yardımcı olmak isterim size ve benim gibi diğer arkadaşlarım da yardımcı olucaktır sana.
Yaş 13-14 filan...delikanlılık başlangıcı...Ne olduğunu hatırlamadığım bişey için rapor lazım oldu..Babam ile hastaneye gittim...Orada birisi bana "Sen ampüte misin..???diye sordu...Biraz agresifiz ya..."Sensin Ampüte !!!.dedim :x adama,Nereden bileyim...Çocukuz daha...Meğer ampüte kötü birşey değilmiş ... :lol:
Kemal memnun oldum ve ben daha öncede dediğim gibi dinmeyen ağrılarım vardı.
Yeşil reçete morfin ağrımı kesmiyordu.O dönemlerde sadece bağırıyordum ağrılardan hatta ameliyathaneye giderken doktorların söylediği artık ağrın kalmayacak demişlerdi inanmamıştımm...
Hatta sağ kesildikten sonra 3 gün hiç ağrım olmadı.Aman yarabbi ne güzeldi o üçgün daha sonra dedilerki bana seni eve yollayacağız ağrım yok dünden razıyım tabiki eve gitmeye ama o gece sol başladı ağrımaya dedim beni hiçbiryere gönderemezsiniz onu da kesinn......Martta biri diğeri Mayıs da kesildi ameliyattan bir hafta sonra evdeydim....
Dokuz ay hastanede ve ondan öncesi çektiğim ağrılar dindi.
Kemal kesildiler diye hiç üzülmedim sonuçta çaresi var protez ...
Hayatını gayet güzel bir şekilde devam edebilirsin...
Tabiki senin yaşadıklarını ben bilemem ben kendi yaşadıklarımın doğrultusunda olaya bakıyorumm.
MERHABA TATLIM BENİM DE SOL DİZ ALTI PROTEZ 3 YILDIR PROTEZ KULLANIYORUM
6 KEZ PROTEZ YAPTIRDIM
HİÇ RAHAT DEĞİLDİM
AMA ŞİMDİ silikonayırlı bir protez yaptırdım 4/4 lük