Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

kaderimsee çekerim..

Katılıyorum size...önce kendine inanıp güvenmeli insan..sonra ailesi ve sonra toplum destek olmalı kabüllenmeli..özünde insanın kendisi kabullendiğinde başkalarının ne düşündüğününde hiçbir önemi kalmıyor..sadece olumsuz düşünenlerin kişide bırakdıgı psikolojik etkileşim izleri olabiliyor....

LG-M700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

82 yaşındaki bir insan zaten çocuk gibi kaslar çok zayıf denge iki ayak varken bile çok zayıf destekle yürüyebilir diğer ayağım kesilince nasıl yapacam diye meraklaniyor merak etmekten iyice hasta oldu. Benim öğrenmek istediğim dikişler alinir alınmaz geçici protez takabiliyormu?

Birde dikişler ne zaman alınıyor ampute den sonra süreç nasıl isleyecek

esras78
Evet sadece alışabilmek önemli...bu alışma olgusu yaşayan kişinin yaşıyla ve bilinc sevıyesıylede çok ilgilidir..mesela siz çocukluk yaşlarda bu durumla karsılasdınız sizi çocukluk döneminde başladı etkılemeye ve değişime alısmaya...orta yaşda yaşayan ileri yaşlarda yaşayan insanları farklı şekillerde etkıler..alışma evreleri çevresel ve ailesel faktörler herbiri çok önemlidir bu süreçde....geçmiş olsun derler ama gecmeyecek hayatın sonuna kadar bir olgudur ampute kişilerin durumları....geçmiş olsun yerine olmayanı severek yaşa derim hep....

Kralsakir

Dikişlerin alınması ampute olan kişiye dikişlerin tutmuş olmasına baglı..dikişler alınıncaya kadar gereklı pansumanlar önemli...yaşayacağı fantom agrıları olacaktır..yani olmayan ayağın agrıdıgını acıdıgını hissedebilir..bunun en guzel tedavisi aynalama yöntemidir çok basit uygulanır ...beyin bacagı var olarak algılar..saglam bacakla ampute bacagın arasına bir ayna konur aynada saglam bacak yanında görülen yansıma beyne diğer bacakda yerinde mesajı verir kişi ne kadar kesik bacagına bakar içden içe ah vah derse sürec zorlaşır...Allah yardımcınız olsun...beterinde beteri var şükür edin ve sabırla babanızın yanında olun ve bunu hıssettirn..ama asla ona acıyan gözle bakıp. Üzüntüsünü artırmayın...

Teşekkür ederim hepinize umarım bu sürecide atlatiriz Allah yanimizda

Selamlar ben de sol bacak diz altı protez kullanmaya
başladım, henüz yeniyim
bir hafta oldu.. Protez
kullanan arkadaşlarla tanışmak istiyorum mümkünse

tlgadmr ampütasyon sebebi ne idi ve ne zaman ameliyat oldun? Yaş kaç? Benimde babam sol diz altı ampute oldu 2 hafta önce ama 1 hafta yoğun bakımda kaldı 5 gündür serviste üre yükseldi dusuremediler. Hala diğer ayağın üzerine basamiyor korkuyor hep mi böyle kalacak diye

Proteze ilk geçtiğiniz zaman fizik tedavi merkezlerinde alıştırma için gidebiliyormussunuz sgk karşılıyor us belli bir oranını biz veriyormuş uz senelik 30 gün

Selamlar, ben kasım ayında ameliyat oldum, geçirdiğim kaza nedeniyle ama kaza gecireli 15 yıl oldu, o süreçten bu yana yaşadım sakat ayak ile ama son süreçte azdı, kestirdik sol diz altından, Ben 82 dogumluyum..Dört ay bekledik ve proteze başladık.. Suanki süreçte iyi gibi dört gün oldu yürümeye başlayalı, ilk iki gün değnek kullandım, şuan değnek kullanmıyorum ama zorlanıyorum tabiki de, ama geçeceğine inanıyorum, babanız için çok üzüldüm umarım bir an önce iyi olur..Korku yaşanıyor ister istemez ama alisacaktir illaki

Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun inşallah. Biz bugün heyete girdik oradaki ortopedi st artık alıştırma protezine geçebilir güdük şekillenmesi için diyor ama bizim doktor inatla muayene bile etmek istemiyor. Ne fizik tedavi veriyor diğer ayak için ne proteze şu zaman geçersiniz diyor hasta yatsın diyor anca. Tamam da yata yata diğer ayağa da basamaz oldu. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Hastaneden çıkınca özel bir hastaneye götürmeyi düşünüyoruz devlet çok oyalıyor bilgi de vermiyor

Size geçici protez falan vermediler mi ilk zamanlar. Koltuk değneği i kullandınız. Babam sağlam ayağa basamiyor hâla koltuk değneği kullanamıyor dolayisitla

Devlet bu konuda bizleri herzamanki gibi yarım bırakıyor
Ben özel de ameliyat oldum ugrasamadim devletle,
Şuan ayağım daki geçici protez bunu üç ay gibi
Kullanacağım sonra diğerine geçeceğiz

Ben çok zor zamanlar geçirdim kardeşim, kesilmeden
önce çok zorlanıyordum, ameliyattan sonra
4 ay geçti koltuk değnekleri ile gezdim ilk hafta yine değnek kullandım ama şuan degneksiz yürümeye başladım çok sukur

Merhabalar bende 2 ay önce geçirdiğim iş kazası sonrası sol kolum dirsek üstünden koptu ve doktorum proteze başlayalım dedi.kocaelide oturuyorum ve güvenilir bir firmaya ihtiyacım var.ayrica Fantom ağrılarından nasıl kurtuldunuz bilgisi olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Selamünaleyküm arkadaşlar
Sağ diz altı ampute oldum 19 gün oldu yarın nasipse dikişlerim alınacak, bu güne gelene kadar çok ağrılı, baskı, elektirik çarması, yanma, bariz ayağım varmış gibi hisler hatta şu an sanki iki kişi olmıyan ayağımın parmakların yukarı doğru kırmaya çalışıyorlar şiddetli baskı var dikişler alınca bu tip ağrılar çoğalırmı aksi mi olur tecrübesi olan arkadaşlarım fikirlerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Turgay3557
Fantom ağrıları için farklı tedaviler yapılıyor.bu ağrıda işin özü beynin ampute olan kısmı var olarak algılaması..sinirler halen aktif..bu ağrıları azaltmanın ve zamanla tamamen kesilmesede yok denecek kadar az olması bu kişiyi rahatsız etmez...aynalama yöntemiyle beyne bacağın yerinde oldugunu gostermek..bunu şu sekılde yapın..bir ayna alın kesik bacakla saglam arasına tuttun aynada saglam bacagın gorumtusu olacak gözünüz bakdıgında saglam olanı ve onun yansımasınıda kesilen bacağın yerindeymiş gibi görmesini sağlar..bunu hergün 2.3 defa agrı olsa da olmasada yapıp deneyimleyin... geçmiş olsun..

Uzun yıllar kronik ostemyelıt le uğraşip en son ampute 14 yıl uğraştım 16 ameliyat ve acıyla gecen yıllar ve sonunda ampute kararı verdim ve ampute oldum şimdi korkum şu solda protez cğft taraflı dizaltı protez yürüyüşüm nasıl olacak bakalım hayatımız nasıl şekil alacak

nafıye merhaba ben dız altı protezı kullanıyorum yanlız şunu söyleyım sgk proteze 3.000 tl gibı bır komık rakam vermektedır.bunun üzerıne duşersek bıraz daha artırma yoluna gıdebılırız.en duşuk bır dız altı protezını 8000 tl na yapıyorlar. bunu veremeyen çok engellı vatandaşımız vardır onları evlerıne hapıs etmeme babında sesımızı nasıl duyurabılırız

gringo hayat ortapedı dedığın mıllet caddesı üzerınde olan karagül ıs merkezının yanındakımı sana nasıl ıyı baktıklarına ben hayret edıyorum.ben ona hayatta protez yaptırmam bir gün yolum karagül iş merkezıne düştü oraya bır üğrayım dedım. bir şeyler soracaktım sekreter bırısını çağırdı oturun dedı oturdum bekle bekle adam gelecek ve geldı ıkı soru sordum yüzüme kakmadı ve nasıl esnafsınız dedım çıktım.40 yıldır protez kullanırım.kadıkoyde nesa ortapedı çok güzeldı parayı gördüler onlarda işe paydos dedıler 4 yıl önce protez yaptırdım 4 yılda 11 kaz kırıldı

Bende 5 yıldır diz altı protez kullanıyorum bel ağrılarım olmaya başladı böyle bir sorun yaşayan varmı ne yapmak gerekiyor bilemedim

Üst Alt