meltemyildirim;
Merhaba Meltem Hanım,
Yaptığınız araştırma ve tedavi yönteminin en kısa zamanda hayata geçirilip onlarca hastaya çözüm ulaştırmanızı ümitliyorum.
Alanınız ve araştırmalarınız elbet çok önemlidir fakat ilave olarak birkaç durum eklemek isterim. Tabii yaşayan olarak kendimi size 1-1 görüyorum
2012 Aralık ayında sol diz üstü ampüte edildiğinde benzer ağrıları ben de yaşadım. Süreçten biraz bahsederek kendi durumumdan bir pay çıkaracağım.
Bacağımdaki geniş yara ve enfeksiyon sonuç olarak bana apmüte edilebileceği haberi ile geldiğinde reddettim. Zihinsel olarak bacağıma bakıp iyileşeceğine dair
kendimle konuşup yüksek olan moralimi hep yukarıda tutmaya devam ediyordum. Açık yara ile kaybettiğim kan ve diğer sıvı değerlerim, beni sürekli hayati tehlikeyle
sınıyordu. O dönem hastanenin bu haberi ile psikolojik olarak tüm değerlerimi pozitive çevirebilmiş hemşire ve asistan hekimleri hayrete düşürmüştüm. çünkü iyileşeceksin komutu cevap vermişti
Ani bir şekilde arter patlaması ve kan kaybı nedeniyle gerçekleşen ampüte sonrası hep iyisin iyi olacaksın diye direktif verdiğim beyin sinyalleri, kendince tekrarlayınca ağrılar şiddetli devam etti. şimdi işim zordu çünkü tam tersini söylemem gerekiyoru. Orada bacağın devamı yok, artık orada bacak yok, boşuna ağrı çekiyorsun, seni kandırıyor. Omurilik yanıltıcı etkisini beyne ulaştırıken ona yalanladığını bilinç aracılığı ile söylüyor ve ağrıyı ele geçiriyordum. İtiraf, ilk başlarda (yaklaşık 1 ay) kolay olmadı. Arada gelen ağrı şiddetine göre laftan bazen anlıyor bazen anlamıyordu
Sanal olduğu için ilaç çare değildi. Pskolojik olarak halledilmesi gereken bu ağrı çeşidi ile kişinin kendisinin savaşması çok önemli. Nacizane bilgilerimi paylaşmak istedim.
Umarım terapiniz yanında bunlar da yardımcı destek olur ve diğer bir kişiyi gülümsetebiliriz.
Sevgilerle..