Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

öncelikle çok geçmiş olsun protez konusuna gelince güdük kısımı iyileşti ise protez istediğin yerde yetkili hastaneden protez raporu aldıktan sonra yaptıra bilirsin ancak her zaman rahatça ulaşabileceğin yerde olursa her problem çıkışında veya ayar gerektiğinde daha kolay hizmet alırsın

meltemyildirim;

Merhaba Meltem Hanım,

Yaptığınız araştırma ve tedavi yönteminin en kısa zamanda hayata geçirilip onlarca hastaya çözüm ulaştırmanızı ümitliyorum.
Alanınız ve araştırmalarınız elbet çok önemlidir fakat ilave olarak birkaç durum eklemek isterim. Tabii yaşayan olarak kendimi size 1-1 görüyorum :)

2012 Aralık ayında sol diz üstü ampüte edildiğinde benzer ağrıları ben de yaşadım. Süreçten biraz bahsederek kendi durumumdan bir pay çıkaracağım.
Bacağımdaki geniş yara ve enfeksiyon sonuç olarak bana apmüte edilebileceği haberi ile geldiğinde reddettim. Zihinsel olarak bacağıma bakıp iyileşeceğine dair
kendimle konuşup yüksek olan moralimi hep yukarıda tutmaya devam ediyordum. Açık yara ile kaybettiğim kan ve diğer sıvı değerlerim, beni sürekli hayati tehlikeyle
sınıyordu. O dönem hastanenin bu haberi ile psikolojik olarak tüm değerlerimi pozitive çevirebilmiş hemşire ve asistan hekimleri hayrete düşürmüştüm. çünkü iyileşeceksin komutu cevap vermişti :) Ani bir şekilde arter patlaması ve kan kaybı nedeniyle gerçekleşen ampüte sonrası hep iyisin iyi olacaksın diye direktif verdiğim beyin sinyalleri, kendince tekrarlayınca ağrılar şiddetli devam etti. şimdi işim zordu çünkü tam tersini söylemem gerekiyoru. Orada bacağın devamı yok, artık orada bacak yok, boşuna ağrı çekiyorsun, seni kandırıyor. Omurilik yanıltıcı etkisini beyne ulaştırıken ona yalanladığını bilinç aracılığı ile söylüyor ve ağrıyı ele geçiriyordum. İtiraf, ilk başlarda (yaklaşık 1 ay) kolay olmadı. Arada gelen ağrı şiddetine göre laftan bazen anlıyor bazen anlamıyordu :) Sanal olduğu için ilaç çare değildi. Pskolojik olarak halledilmesi gereken bu ağrı çeşidi ile kişinin kendisinin savaşması çok önemli. Nacizane bilgilerimi paylaşmak istedim.

Umarım terapiniz yanında bunlar da yardımcı destek olur ve diğer bir kişiyi gülümsetebiliriz.

Sevgilerle..

ben ilk protezi kullandığım gün tek değnek kullandım bir ay kadar
1 ay sonra tek değneğide attım
yaklaşık 10 ay oldu şimdi protezci yenisini yapacaz diyor
arkadaşlar benim bir sorum olacak
ben ayağım topuktan ampute fakat topuk bi işe yaramıyor bana klasik diz altı protez vardiler.
protezci sen ameliyat olup diz altına kısaltmalısın diyor.
sizce ameliyat olmalımıyım, dizaltı olması dahamı iyi?

Gecmiş olsun kardeşim

ayağın bilek üstü veya bileğe yakın olması yada dizin hemen altından alınması

hepsinde dizin altına kadar protez yapılıyo ve güçü dizden alıyor

yaptıracağın yeni protezini hakkın varsa aktif vakumlu protez yaptır tavsiyem

12 yıllık diz altı protez kullanıcısıyım

Allah razı olsun kardeşim
bana protezde şeçenek yok diyor.
senin güdük uzun olduğu içi alt tarafa mekanizmada olmuyor diyor protez ayağı soketin altına yapıştırıyorlar.
bu aktif vakum soketlemi alaklı?

Hayır secenek çok var ama sgk ödemesi hepsinde yok ev parasına protez var

ama dediği şu doğru bileğe yakın olması boy acısından bazen uymuyor
araştırmayapman lazım

Aramıza yeni katılan herhangi bir uzvunu kaybetmiş tüm kader arkadaşlarına geçmiş olsun.

Maşallah baya uzun zamandır aramıza yeni katılan biri yok

Sağ kol dirsek üstü ampüte. 3,5 yılı geçti ve protez kullanacak cesaretim yok. Sanırım baya tembelim. Belki de rahat(sız)...
Kafam karışık :)

Merhaba,

izmir'deyim.. 2002'deki bir trafik kazası sonucu sağ ayak dizaltı ampute.

Arkadaşlar kronik osteomiyelit ten uzvu kesilen varmı acaba? Benin yaygın femur kr ost. ağrım çok, çok korkuyorum kesecekler diye, psikolojik olarak yıkık durumdayım.

Melun bir trafik kazası sonucu yeni bir sağ kol dirsek üstü amputee -ve ilk tedaviler sonrası hiç bir tedaviye gitmeyen,daha yeni başladığı mesleğini bırakıp kabuğuna çekilen ; ancak şimdi yeni yeni kendi durumundaki insanlarla bir muhabbete iştigal etmeye başlayan , hiç bir haktan, kolaylıktan? vs. yararlanmayan ; ve dahası bu konular ile ilgili en ufak bir bilgisi olmayan biri- olarak siz, filhakika özel yaradılışlı olduğunu artık kesin bir kat'iyetle anladığım, dostların arasına katılmış bulunmaktayım.
Bana yazma nezaketinde , nasihat ve tecrübelerini paylaşma büyüklüğünde bulunan her kesi, özellikle arm-amputee(kol ampute) canlara , dostlara sevgi ve saygılarımı iletirim...

deniz hanım merhablar fıyat hakkında bılgı verebılırım sıze ozelıme yazabılrımısınız

Merhaba Arkadaşlar,
2 sene önce geçirdiğim trafik kazası nedeniyle bir bacağım diz altından 10cm diğeri diz altından 25cm ampüte edildi.
Şimdi protez kullanıyorum.
Benim gibi insanlarla tanışmak arkadaş olmak istiyorum. İletişim bilgilerimi özelden paylaşabilirim.
Kendinize çok iyi bakın, güçlü kalın... :eek::eek::eek::eek:

@Elfin Toy[FONT=sans-serif] ;[/FONT]

Ben, Sağ kol dirsek altı ampute :)

Protez kullanıyorum ve gayet alışmış durumdayım proteze. Hatta işyerinde arkadaşlara şakasını bile yapiyorum. ( Protez kolum ile burunlarını kulaklarını tutarak )

herkeze selam
bende 2006 yılında motorsiklet kazasında sol diz altından ayağımı kaybettim
eski sistem protez kullanıyorum hayat böylede güzel :)

ozkurt

Selam bende yeni sistem protez kullanıyorum çok rahatım. Yeni sistem proteze geçmek istersen özelden bana yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım

Arkadaşlar kronik osteomiyelit ten uzvu kesilen varmı acaba? Benin yaygın femur kr ost. ağrım çok, çok korkuyorum kesecekler diye, psikolojik olarak yıkık durumdayım.

Merhaba mtunc52

Benim kronik osteomiyelit ten sol bacak diz altı amtupe oldu Ağustos 2016'da. Su an dikişlerim alınmak üzere ve proteze başlayacağım.

Benim hikayem uzun. 2002 tarihinde sol dizde DVT (derin ven trombozu) oluştu ve sol bilekten aşağı sinirsel hasar (paralize) oluştu. Sonra bilek yan bağlardaki sorun nedeniyle ayak içe dönemeye başladı. Sonra bası yaraları oluştu. Oradan enfeksiyon kaptı. Bir çok kez ameliyat oldum. ayar parmaklarım birer birer ampute oldu, Flep'lerle yara kapatmaya uğraştılar, enfeksiyon bilek üstüne sıçradı, osteomiyelit e çevirdi durumu. Bu mayıs Hacettepe Üniversitesine parayla hocaya gittim en sonunda. Kesin çözümün diz altı ampute olduğunu söyledi. Diz altında nekroz (ölü) olan dokular varmış (MR sonucu buldular). Onlar temizlenmedikçe enfeksiyon bitmez dediler. Son bir senedir ağrıdan dolayı 200 metre oturmadan yürüyemez durumdaydım.

Bende çok korktum, çok yıkıldım. Üç tane çocuğum var. Sırf onlarla gezebilmek, yanlarında olabilmek için kabul ettim amputeyi. Ağustos başında ampute oldum. Su an çok rahatım. Hiç bir ağrım kalmadı. Dikişlerim alınacak bir kaç gün sonra. Zor mu? Zor tabi ki. Kolay olan ne var? En zoru da banyo yapmak :)

Ama memnun musun diyecek olursan memnunum. Protez kullanmaya başlayınca daha çok memnun olacağım inşallah...

Bende sağ diz altı amputeyim 18 sene oldu, ufak tefek dönem dönem sıkıntılarım oluyor benim de ama genel olarak iyiyim.

Merhaba.Babamın 1 bacağı 3 yıl önce ampüte edilmişti.Protez kullanıyor.1 ay önce diğer bacağı da ampüte edildi.ikisi de diz altından.diyabet ve damar tıkanıklığı vardı.enfeksiyon çok yüksekti.opersyondan 1 hafta sonra düştü.dikişleri alındıktan sonra yara tamamen açıldı.güdükten iltihap geldi.tekrar bi operasyonla biraz törpülenip dikildi.ancak güdüğünde kararma var 2 gündür.Daha da budanmasından korkuyoruz.Enfeksiyon yine yüksek.kararma artıyor.Dolaşımla ilgili hayati tehlikeden bahseden yakınlarım oldu.Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Merabalar benimde babam şu an ameliyatta sağ diz üstünden ampute yapılıyor acaba ameliyat sonrası bizi neler bekliyor bilgi verirseniz sevırinırım diyabet ve damar tıkanıklıgı sebebiyle 😞

Nvn000
[FONT=sans-serif]
Öncelikle Geçmiş olsun.. ampute operasyonlarından sonra çok sık rastlanan ve her ampute operasyonu geçiren vaka larda hastalar fantom agrısı yaşarlar yani olmayan uzvun agrısı sancısı olmayan bacagın yanma hissi gibi bu kişiden kişiye değişir en çabuk atlatma şekli tıbbı ve ilaç tedavisiyle birlikde kişinin bunu kabullenmesidir. güdüğün iyileşme süreci vardır bu babanızda şeker varsa daha iyi bakımla hızlanır umarım.. tamamen ıyılesdıkten sonra protez yapım surecı başlar. ölçü alınır provalar yapılır dr ların uygun gördüğü bir protez hastaya takılır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bundan sonrası kişinin kendi kabulune protezi benimsemesine bağlı. Aile bireylerine düşen onu motive etmek herzaman manen yanında olmaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
günümüzdeki protezler oldukça ileri teknolojiyle kullanıcıya normal yürüyüş sağlar. bende diz üstü protez kullanıyorum oldukça kolay alışdım. bu babanızın yaşına kas kuvvetine ve sizlerin teşfikine bağlıdır. zor bir süreç ama aşılmayacak bir süreç değil.[/FONT]

[FONT=sans-serif]tekrar geçmiş olsun.[/FONT]

slm öcelikle gecmis olsun
( zor_bey_40 ) dediklerine tamamen katiliyorum.ampute olan kisinin kendisine olan güveni cok önemli ve gercekten güclü olmasi gerekiyor ki bu durumu atlatmasi kalay olsun ben bu durumu kabullenmem yaklasik 2-3 yilimi aldi.

1992 de ameliyat aldum malesef ogün den berli bas belasi olan Fantom agrisini cekiyorum genellikle kuru havalarda bir sorunum yok ama yagisli havalardan önce fantom kendisini cok belli ediyor ve genellikle geceyarisi uykuda geliyor.

bunun caresini cok arastirdim fakat bir sey bulunmadi kendi doktorumum baba verdigi cevap bazi sanli ampute hastalari fantom nedir bilmez ken benim gibi sansiz olanlar ömür boyu bu agriyi cekecekler.

tek ilac bunu durdura bilen Ibuprofen sadece bu agrimi dindiriyor ilaci aldiktan yaklasik 1 saat icinde etkisini gösteriyor bazan günde 3 tane bile aldigim oluyor 800mg.lik

diger yapilan terepiler bir ise yaramiyor ben hepsini denedim

Tekrar gecmis olsun

casper1977

size de gecmıs olsun.. benımde fantom agrılarım cok fazla ve dayanılmaz idi .. en son kola yapıştırılan yeşil receteyle temin edilen morfin bantları kullandım yaklasık 1 yıl sonra geçti .. şu anda fantom agrım yok denecek kadar az ..herhangı bır terapide görmedim ne agrılar ıcın nede ampute sonrası psiko terapi almadım. ağrı için dr ların bulabılecegı bır sebep yok. tamamen beyinin o bacagı var kabul ederek kişiye hissettirdiği bir hayalet agrı..her ne kadar bizler kabul ettik desekte beyni sanırım bu olguya inandıramıyoruz :)

Merhabalar babam 82 yaşında diz altı ampute olacak diyor doktorlar bobreklerde sıkıntı çıktı yoğun bakıma alıp diyalize bağladılar düzelince ampute ameliyatı olacak diyorlar. Diyabetik ayak yarasını iyilestiremediler ayak damarları sıkıntiliymis. Bacak damarları acıkmış ama. Ameliyattan sonra gecici protez ne zaman takılabilir en erken acaba morali acayip bozuk hayattan vazgeçmiş şekilde yatıyor

Kralsakir Merhabalar.. öncelikle babanıza çok geçmiş olsun.. bende 1986 yılında geçirmiş olduğum trafik kazası nedeniyle sol bacak diz altı protez kullanıyorum..32 yıl oldu.. ameliyattan 3 ay sonra ilk protezim takıldı... Ankarada Evren Medikal yıl 2020 ben hala oaraya giderim çünkü çok menunum …. psikolojik olarak çocukluk ve gençlik döneminde zaman zaman zorluklarını tabiki yaşadım... babanız için kabullenmek nekadar zor olsada insan zamanla nelere alışıyor .. ailem en büyük destekçimdi nerdeyse bana hiç hissettirmediler sizde eminim çok destek olacaksınız kendisini hala herşeyi yapabilen hiçbişey değişmemiş eksilmemiş gibi hissettirin bu çok önemli.. Rabbim şifa versin sağlıkla kalın

En büyük destek kendiniz olmalısınız...
Diğer türlü ailem bilmem ne... eee onlar yok napacaz o zaman?

Üst Alt