Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

bende 28 sene önce sag ayak diz altı ampute oldum ve bu güne kadar ankarada bulunan GERÇEK ortopedide protezlerimi yaptırdım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım haydar hocam süper bir insan 20 ay öncede sol ayak diz altı ampute oldum bagkur emekliligimi bekliyorum ve ilk fırsatta yine GERCEK ortopediye 2 ayagımada diz altı protezimi inşallah yaptıracagım. son yaptırdıgım protezimi sanırım 8 senedir sorunsuz kullandım..sevgiyle kalın....!!!

mrh

mrhb ismail ben ampute futbolu oynuıyorum oynak ısteyen arkadaslar arasın benı tel no 0 534 494 56 41

burda baktığımızda arkadaşların çeşitli istekleri sıkıntıları var. portez ortez öyle bişeydir ki sizin mutlu eden firma diğeri edemez. türkiyede protez ortez alanında aman aman gelişen değişin pek malzeme bulunmamaktadır.İleri teknoloji malzemeler olsa bile protez de ilk önce soket konforunu yakalamak lazım.soket konforu tam anlamıyla iyi ise ve kişinin amputesi ne göre değişebilen seçenekler sunulabillir.Silikon liner sistemler burger dolaşım problemi olan hastlarda veya hassas ciltli kişilerde geri tepebiliyor.Silikon sistemlerde daha terlemeyi öneleyecek sistem çıkmadı havasız bir ortam ve terlememek ? Fantom ağrısına gelince fontom hissinin nezaman karşınıza çıkacağı ve nekadar çok ızdırap çektireceği hiç belli olmaz fantom hissini yok edici rahatlatıcı unutturucu çoraplar mevcuttur.
işin özüne gelince protez sonradan takılan uzuvlar tamamen kişiden kişiye değişmektedir.arkadaşınaza uyan size uymaz size uyan arkadaşınıza uymaz o yüzden temkinli ve deneyerek bir takım şeylere karar vermek lazım.saygılarımla

ayağında protez olanlar

ben iş kazası sonucu sol diz altı ayağım kesildi ve sol kolum bilekten felç oldu benim gibi arkadaşllarımın duygularını paylaşmak isterim:(

en sansız benım sanırm dız uztu ampüte oldugum ıcın ben ve bıkac dız ustu ampüte olan arkdaslar.. Bahtım kara bee :)

merhabalar ben de çift taraflı diz altı protez kullanıyorum, baston falan kullanmadan rahat yürüyebiliyordum fakat oluşan yaralar bir türlü peşimi bırakmadı :( sol bacağımdaki güdük baya problemli, onun için Otto Bock Harmony sistem protez yaptırmıştık biraz pahalı, birkaç ay kendimi çok rahat hissettim ama yaralar yüzünden şimdi kullanamıyorum...ama çok konforlu olduğu kesin

selamlar:) benimde kemik kanseri teşhisim.. sağ omuzum protes dirseğe kadar

engellisin diye dışlanmayacagım agaç gölgesi ararken burayı buldum

herkese merhabalar bende engelliler biz ailesinde yeniyim yeni insanlarla tanışmak heleki seni tam anlayacak olması ayrı bir mutluluk iki ayak diz üstü protez kullanıyorum bir yıl oldu .2007de iş kazası geçirdim .mutlu olmak için çevremize baksak birçok nedenimiz var sanırım.

Bende sizlerden biriryim iki yıl önce sağ bacağımı kanserden kaybettim. Benim amputem kalçadan protezi bu sebeple biraz daha sıkıntılı kullanıorum ANK Bilim Ortopediyle çalışıorum ilk protezimm zorluklarına alışmaya çalışıorum

selamlar bende aranıza yeni katılanlardanım...
20 senedir protez kullanıyorum. her iki ayagimida tren kazası sonucu kaybettim
2 ayakta olmayinca protez kullanmak oldukca zor oluyor.
gençligimizde ve kilolarim henuz yok iken oldukca iyi bi sekilde idare ediyordum fakat simdielrde biraz zorlanıyorum.
yeni bir proteze ihtiyacim var, daha önce kendi imkanlarımı zorlayarak yaptırmıstım şimdi ssk liyim en iyi nerede yaptırabilirim ssk masrafların tumunumu karsiliyormu? yoksa belli birkisminimi oduyor hiç bir bilgim yok acıkcası. bilgisi olan arkadslar yardimci olursa sevinirim.
birde daha onceden bu lanet phantom agrisi için hic bir ilaç hiç bir tedavi kullanmadim (apronax vermidon hariç:) ). özellikle soguk havalarda agrı inanılmaz arta biliyor bunun için önereceginiz bir tedavi yada tavsiyeleriniz varmi ?

selam

tegretol ya da novaljin iyi gelir
msn varmi
goruselim
:)

merhabalar ben de aranıza yeni katıldım yani siteye :)) 16 senedir engelliyim ve ben de tren kazası sonucu ayaklarımı kaybettim... protezler bazen problem yaratabiliyor cenk inde dediği gibi soğuk havalarda ağrılar artıyor sıcak havalarda da pişikler oluyor :((
mehmet aydoğan kardeşim sana da geçmiş olsun ama bişey şaşırttı beni.. ben 1 günlük ampute iken kendime dahi gelememiştim hastanede sen maşallah siteye girip yardım bile istemişsin Allah yardımcın olsun ; senin ve hepimizin... Protez için de çok erken önce dikişlerin pekişmesi gerekir...

bende 6-7 yıldır , diz altı protez kullanıyorum ,yaklaşık 14 yaşımda iken kullanmaya başladım , değnek hiç kullanmadım.gerçi gerekte duymadım , protezin kullanmaya başladığım ilk 3 ay zorlu geçti,çok canımı yakıyordu,protezimi duvardan duvara fırlatıyordum fakat herşey gibi ayağımı acıtmadan,proteze alışmanın hilesini bulmuştum.

hile şuydu: tek çorap yerine 3-4 çorap birden giydim, ve bunu yaptığım andan itibaren şehri turlamaya başladım,yaklaşık 1 ay sonra da tamamen alıştım, tek çorapta takabiliyordum alıştıktan sonra

Derken aradan 2 yıl felan geçti , tek çorap da, çift çoraplada akşama kadar gezemiyordum ,5 saat felan gezince canım yanmaya başlıyordu ki onunda hilesini keşf ettim bir süre sonra ,çorap giymemeye başladım , sadece müjde çorapları, o incecik çorapları giymeye başladım ve artık bir sorunum kalmadı , 12 saat boyunca gezebiliyorum, hiç sorun olmuyor

Bir ara protezcime denize girilebilen protez varmı demiştim. cevabı evet olmuştu, eğer bilginiz varsa fiyatlarını ve resimlerinden bahsederseniz sevinirim

ben varım sol kolum dırsekten ampute!hiç kullanılmamış kozmetik (süs) kolprotezi sol dirsekten!!!çok cüzzi bir fiyata !!!

merhaba,
bende sol dizaltı ampütasyonlusuym.
nesa ortopedi ile çalışıyorum.
son aldığım bilgiye göre 1-2 ay içinde devlet protezin %40-50 civarında oranını karşılıyor.

protez fiyatları fonksiyonuna göre değişiyor.ben silikonlu vidalı sistem kullanıyorum ve çok rahatım.tabi bakımı unutmamalı.mümkün olduğunca akşamları dinlendirin,arka tarflarda oluşan çıban gibi şeyler var ise eczanede kara merhem diye bir ilaç var onu kullanbilirisiniz.bazen havasız kalmasından dolayı sivilce -akne oluşumu olabiliyor

www.ottobock.com.tr yi ziyaret edebilirsiniz.türkiyedeki satış yetkilisi mecidiyeköy tarafında.güdüğe göre ne kullanılması gerektiği konusunda bilgi veriyorlar.
bu arada öztürk ortopediden ahmet beyi tanırım,çok babacan bir insandır.
selam olsun kendisine.

nesa ortopedi altıyol-kadıköyde

silikonlu-vidalı dizaltı (ottobock firmasnın ürünleri) protez yaklaşık 7000 civarında.

benimde uzun süre oldu değişim zamnı geldiği için araştırıyorum

Nafiye;
öztürk ortopedi protezin fiyatı konusunda bilgi verdi mi?

merhabalar bende 2006 sol diz üstü amputeyim benim sıkıntım soketimde bir türlü rahat edemiyorum hep yara,sivilce v.s seyler cıkıyor oda ister istermez yürürken canımı yakıyorr soketim iyi olunca cok rahatım giydirme poşeti ile giyiyorum soketimi, aceba silikonlu soketler nasıldır tavsiye eden varmı birde yazları genellikle gunduzler fazla takmıyorum protezimi akşama doğru takıyorum ve yazın cok terleme ve şişme yapıyor güdük bu protezi giymekde zorlanıyorum güdük şiştiği için bunun bir çaresi varmıdır, bu ara tekerlekli basketbol oynuyorum ampute arkadaşlara tavsiye ederim spor güzel birşey.

Bende aranıza yeni katıldım Demet.dizaltı protez kullanıyorum halen alıştırma protezi harmony protezin çok iyi olduğunu duydum.sizlerle bişeyler paylaşmak isterim....

evet arkadaşım hoşgeldin bende yeni silokon laynır taktım cok memnunum izmir duru ortapedi tamer bey ögrenmek istedigini buraya sorabilirsin

merhaba Hayretin bey silikon liiner kullanıyormuşsun sormak isterim rahatmı yürürken, uzun süre ayakta kaldığında ben halen dek koltuk değneği kullanıyorum..

biraz kendinden bahsedermisin kilo hangi ayak diz altımı ben takalı üç ay oldu sabah dokuzda taktım gece yarımdı cıkardım bir sorun yok

Merhabalar.Bende 3 yıl öncetrafik kazası sonrası sol kol dirsek üstü amputeyim .Protez kullanmıyorum.Yalnız kemik ucunda yandan bir kemik uzaması oldu bu konuda herhangi bir sorunla karsılasanlar varmı aranızda.yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese sağlıklı günlerdiliyorum..

ben sol dizaltı protez kullanıyorum halen geçici protez kilo 58.harmony yaptırmak istiyorum çok iyi olduğu sylniyor.ben hareketli birisiyim öyle protez olsunki desteksiz yürüyüm koşuyum dağ tepe çıkayım (çok şey istiyorum biliyorum).

arkadaşım senin destege ihtiyacın yokki pretezim var diyosun

Banada silokon liiner önerdiler,ben halen evdeyim halen normal hayatıma dönemedim işe gitmek istiyorum,merak ettiğim şu ilerki süreçte beni neler bekliyor...ben kaza sonucu bacağımı kaybettim çok canım yandı 5ay yattım şu an düşmekten bile çok korkuyorum ....

orcunnn;
silikon soket kullanıyorum ve amputeme dikkat ediyorum ve sıkıntı yaşamıyorum.bu arada sivilceler için eczanelerde satılan kara merhem diye bir ilaç var onu kullanabilirisniz.ama silikonlu sokette o kadar sivilce olmuyor.daha rahat.

güdüğünde yara varmı desteksiz yürüyebilirsin bende on ay oldu şu an rahat yürüyorum burda pretezcin cok önemli

özçiçek;
sakin ve sabırlı olmalısın ,protezi ilk kullanmaya başlayınca sıkıntı çekersin çünkü hiçbişey aslı gibi olmuyor ama zamanla seninle bütünleşir.

ilk etapta çabuk yorulur sekebilirsin ama seninle yaşadıkça sende ona alışacaksın.bende yaklaşık 12 yıldır kullanıyorum herşey normal sadece bazen çok yoruluca aksıyorum .doktor aksamamı psikolojik diyor

silikon laynır dan cok memnunum dedim ya pretezcin cok önemli tamer bey beni saatlerce yürüttü motive etti sitilini gösterdi ondan sonra gidebilirsin dedi dün bütün gün yürüdüm gezdim

nereye yaptırdınız protezi?
fiyatları ne kadar?

Üst Alt