Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

ya benvalla merak edıyorum dız ustu kısa gudukle protez kullanan bı baba yıgıt varmı:D cok merak edıyorum eger varsa valla gorusmek ısıtyorum ondan bı gaz alır belkı bende kullanmaya baslarım su protezı yoksa kız vermıyecekler yafs engelleyız dıe:D altı ustu bacagın bırı yok ama ıste kız babaları bole oluo :)) dedıgım gıbı harbıden ben cok rahatım heytt bee dıyen bı baba yıgıt varsa cıksın karsıma alnından opucem:)) beklıorum heeee:p

hepinize selam olsun
47 yaşındayım benimde sol diz üstü ampüte 17 sene oldu ama zaman zaman elektrik çarpmasına benzer şiddetli ağrılarım oluyor

merhaba
bacakta kas birikimi et toplanması için ne yapıyorsunuz
sorunla karşılasan var mı
teşekkürler

herkeze merhabalar...

burda bir çok konuya değinilmiş silikon vs.. gibi

bu tarz değerlendirmeler veya marka ile ben çok rahat ettim demek yanlış olur.
protez ve ortez kullanan hastalarda önemli oln marka olmayıp kişiye uyumlu malzemeler olmasıdır.bundan bir yıl felan önce bir hastama silikon yapıyoruz kızcağaza alerji yaptı a silikon be silikon derken c silikon tenine uyumlu geldi ve güdük de apselere sebebiyyet vermedi...

burda hastanın güdüğü ampute nedeni ve şekli çok önemli kısa uzun onlar bir şekilde telafi edilerek hasta yürütülür...
ama vucuda dışardan farklı bir malzeme kullanıldığı için hastanının teni aktivitesi çok önemli...

ahmet bu protezde çok rahat ede bilir ama ayşe kesinlikle rahat etmeye bilir.bu özel bir konu bu hassAS BİR KONU ...

burda söylenen vveya apılanlar diğer protez veya ortez hastasına geçerli olmaz olmayabilir de o yüzden direk bu yargıları kafanıza yerleştirip herhangi bir ortezci yada protezcie giderseniz kesinlikle rahat edemezsiniz....
kendiniz hakkında birkaç ortez yada protezciden yorum almak en güzeli yada denemek....

sayın cesar39 güdüğün nekadar kısa olursa olsun kaldıki bizler kalçası olmayanları yürütüyoruz sen koşarsın merak etme ank dan sana oyun havası getirir karşılıklı bile oynarız.....

tolga ameliyat olmanlazım.. kası uctarafta birleştiriyorlar etide alıyorlar.. ssk da oldum 2 sefer bu ameliyatı toplayamadılar sonradan özelde yaptırdım derdim biti.....

Arkadaşlar silicon cabuk deforme oluyor senede bir degiştirmek gerekiyor.. silikonun enbüyük eksikligi bu bence.. birde çok sıcak ise antalya ve iz mir gibi yerler için.. okadar terliyor ki güdük düşecek miş gibi oluyor... dikkatinize... silikondan haha iyi birşey için önerisi olanlar?

bu nasıl biliyormusun forsa silikon var silikoncuk var :) bütün silikon markaları terletecek veya rahatsız edecek diye birşey yok sanırım yazımı okumadınız siz.

deforme olmayacak

deforme olmayacak silikon hangisi yada silikoncuk mu demeliydim.. sagol yazını okudum sonderece haklısın

forsa bak gene aynı yere geldik silikonun a sı veya b si önemli değil önemli olan hastanın dokusu performansı vs diye gider onu görmeden ben bişey diyemem ki :)

Selam myrosselya eğer bu mesajınız bana ise burdan konuşabiliriz buraya yazarak ortak sorunlarımızı dile getiriyoruz....

Selam bende dizaltı protez kullanıyorum nafiye yazılarını okudum sende iki dizaltı kullanıyormussun...

Bu dizaltı protez kullananlar arasında en başarılı kişi olduğumu düşünüyorum .......

Her işimi ama her işimi ve hatta başkalarının işlerini bile yapıyorum..... Tertibatsız veya tertibatlı taksi motosiklet kamyon tır bisiklet ve normal kişilerin kullanabildiği tüm motorlu ve motorsuz araçları kullanabiliyorum ....... Normal sağlıklı birisinin yaptığı şeyler arasında tek yapamadığım .... Koşmak......

Koşamıyorum ama kısa uzun mesafe farketmez yürüyorum bastonsuz değneksiz..... Yardım almadan.....

Benimle oturup sohbet edip içimi almadıkçada kimse engelli olduğumuda anlayamıyor.......

Varmı böyle aranızda bütün işlerini kendisi yapan protezli bi arkadaş...

Bilsemm zaten bunları yapman lazım tabiki sonuçta teki protez artı bende kendi işimi kendim yapıyorum dediğin gibi bende değneksiz yürüyorum hemde ikiside protez olduğu halde

Bunları yapamayan arkadaşlarımız da sorun var.

Belkide protezlerinden dolayı belkide yapamayacaklarını düşündükleri içindir.

Ama yapabilirler.

Bende umuyorum ki yapıcam onuda yeni yaptırıcağım protezlerle koşucam da :D

mrb

sayın bilsem siz maşallah baya iştahlı yazmışsınız :) otobüs kullanmayla tır kullanmayla araba kullanmanın arasında pek bir fark yok hepsinde üç pedal var :)

şimdi bir çok ampute vakaları sizin gibi olmaya bilir çeşitli neden ve sebeplerden dolayı ayağını kaybetmiş insanlar olabilir dolayisiyle dış etkenleri kabul etmeye bilir.

ben mesela birgün birisini gördüm adam on küsür kiloluk bir diz altısı var ve bununla ava gidiyor ? bunun gibi :)

Re: mrb

arkadaşlar yukarıdaki yazımı yazarken hangi psikoloji vardı üzerimde bilmiyorum ama anlatma bozukluğu var yazılarımda kusura bakmayın.....

yukarıdaki yorumu yapan arkadaşım diğer konularda haklısın.... ama otobüs kamyon tır taksi vs...vs.. bunların hepsi 3 pedal ile kullanılıyor demişsin.... hepsinin kullanımıda aynı demişsin....
pardon ama ne alakası var...
neyse bu konuda tartısmicam konumuz bu değildi....

şunu açıklamak istiyorum öncelikle....
ben trafik kazası bilmem makina hatası vs.. gibi kazalarda kaybetmedim ayaklarımı....

46.000 watt elektriğe kapıldım ve yaşamam bile akıl almaz bişey bu bi mucize....
dikkatli okuyun 46 bin volt demedim ... 46.000 WATT

ve vücutta çok büyük derin hasarlar olusmuş bana hiç bir doktor yaşama ümidi vermemişti ama ben yaşıyorum ve bunları başardım...

yukarıdaki yorumumda ben bunları yapıyom siz benim gibi yapabilirmisiniz dercesine bi yazı ortaya çıkmış adeta....
bu yazım hatasından dolayı özür diliyorum tekrar....

Bilsemm arkadaşım gayet güzel yazmışsın...
Umarım herkes seni örnek alır...
Daha da iyi olursun umarımm ..Ben kendi adıma seni tebrik ediyorum.Bütün bizim gibi arkadaşların da senin gibi olmasını diliyorum.

dilekleriniz içtenliğiniz ve konuya ilginizden dolayı teşekkür ediyorm...

selam herkese.bu siteye yeni üye oldum.bende diz üstü protez kullanıyorum.her iki bacak diz üstü ampute.8 senedir kullanıyorum.almanya da yaptırmıştım protezleri.ve şu zamana kadar hiç sorun olmamıştı.fakat son bir senedir kalıpta sorun var.ama normal artık:). bunun için silikon liner yaptırıyorum inş. izmitte yaşıyorum.şu an haber bekliyorum ölçü için.zaten bu siteyi de silikon liner araştırırken buldum.ama iyi oldu. herkese saygılar :))

merhaba...

slm arkadaşlar,bende afo kullanıorum,mecburiyetten alıştım ama yinede çok rahatsız edici,bende 4 yıldır kullanıorum,ALLAH hepimize acil şifalar ve mutlu bi hayat nasip etsin...

bilseem ben senden daha iyiyim :D ama aramızda bir fark var ben doğuştan engelliyim sen sonradan engelli olmuşsun ikisi arasındaki farkı çok iyi bilirim seni tebrik ediyorum azmini hiç kaybetme olurmu

bende doğuştan her iyi ayak dizüstü protez kullanıyorum 6 yaşından beri 16 yıldır protez kullanıyorum ve hayatımda hiç değnek kuıllanmadım küçüklüğümden beri top oynarım ve protez kullanırken hiçbir bez yada başka bişey takmam direk içine girerim :D ben bunları aştığımı düşünüyorum protezimi yapan özel kadıköy ortopedinin sahibi cemi abide nasıl kullanıyosun bu şekilde diyodu bana, her hafta kırılıyodu top oynadığım için :D ama top oynamayı bıraktım protez dayanmıyodu şimdi. hatta 4 kez babamın arabasını kaçırıpta e5 te ralli şov yapmıştım ama birinsinde mercedese çarpmıştım :D bizim arabanın ön tamponu dağılmıştı :D biraz kilo aldım bocaladım ama en yakın zamanda bu kiloları vermem lazım. sizlere tavsiyem hiçbir şeyi kafaya takmadan yapın protezlere alışırken sıkıntı çekersiniz ama önemli olan bunu yapabiceğinizi anlamaktır

slm arkadaşlar ben de dizaltı protezi kullanıyorum yeni üye oldum

k.deniz aradasım belkide sen herkes burdayken gelmiosundr olablrmi:))

bnde diz üstü kullanıorum..

cocukluktan beri kullandıgım için cok alısıgım hiçbir problem yok ter ve yara yapması dısında.
hatta ilkkez yürüyemiorum protezimi giyip.rapor verdiler 5 gnlk.
herkese kolygele bölesi zor bi yaşamda.

güdük çok önemli bence bu tür kesitlerde özellikle diz üstü protezlerinde.güdüğün büyük küçük olması,1 cm bile önemli.
dışardan bakıldığı zaman bu gözardı edilebiliyor.yok o değnekl,i yok o değneksiz mevzusu oluyor.

zaten en büyük sıkıntım o yüzden.yara olmasını sebebi de o.nolursa olsun beni hiç bişi engelleyemiyor.yaradan günlerce yatsam bile:D :p

nafiye hanım bende kullanıyorum soracagın hersoruya cevap vere bilecek kapastedeyim pırotez hakkında

Merhaba Arkadaşlar,

Artık sol bacağım diz üstünden itibaren kullanılamz hale geldi ve bayramdan sonra kesilecek.

Ameliyattan sonra ağrı veya acı oluyor mu? Ameliyattan sonra neye dikkat etmek gerekiyor. Ameliyat ortamala kaç saat sürüyor.

Üst Alt