Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

Benim de sağ ayak diz üstü ampüte.

Not:Daha önceden sitede üye adım Destina idi.
Üyeliğimi iptal ettirip yeniden üye olunca dolayısıyla eski mesajlarımda silindiği için tekrar cevap yazma gereği duydum.

slmlar

Bende burger hastalığından dolayı 2004 yılından beri amputeyim.Sol diz altından kesildi.Proteze bir türlü alışamadım aşırı kilodan kiloda veremiyorum ve şu an protez kullanmıyorum.

cok gecmıs olsun sıze ankara gata dedınızde bende 2004 yılında orda sol dız ustu protezımı orda yaptırmıstım ımakan ve sartlar olarak evet harık abı yer ama yapılan ıs olarak gorundugu kadar ıyı degıl..yenıden yaptırmayı dusunuorum protezımı bakalım nerde olucak bu sefer..

merhaba arkadaşlar benimde sağ elim bilekten ampute,sol ayağım dizaltından ampute.sadece ayağımda protez var.elimde yok kullanmıyorum. :cry:

ohoo siz ampute görmemişsiniz :) benim her iki el ve ayağımda 1.2.3.4. parmaklar ampute yani 1+1+1+1=4 parmağım var başka bi deyişle 1x4=4 ::)))

ampute

slm ben talip bende amputeyım herkese slmlar

44Malatya33 protezini kullanmaya başladın mı?
Rahat mısın?

bende varım

mrb arkadaslar bende 23 yıldır sol diz altı protezle yaşıyorum ilk protezlerim çok sıkıntı veriyordu fakat son 10 yıldır çok rahatım diğer ayağımdada yanık skarı var zorlanıyorum protez olan ayağım daha rahat diğerinede ampute yaptırmayı düsünüyorum bu yüzden her iki ayağı ampute olanların sıkıntısını bilmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

merhabalar
diz üstü protez yaptıracam
3r60
1c40
silikon liner
yorumlarınızı bekliyorum 0 537 717 32 74

valla ben rahat değilim protezimden artık değneksiz yürüyemez oldum belim ağrıyor değnekleri bırakınca aldığım kilolara bağlıyorum ama eski cihazımda böyşle sorun yoktu değnekleri bırakınca cihazı yapan firmaya gittim abi kısaltalım dedi sizcede sorun uzun olması cihaz yapan birileri cevap verirse sevinirim

merhaba ben diz altı protez kullanıyorum yaklaşık 10 yıla yakın oldu ilk başta modüler kullandım sonra silikon lineer size tavsiyem protezin son model olması önemli değil hangisiyle daha rahat ediyorsan rahat yuruyorsan o senin için en iyisidir ...

bu protez işi çok ince bir iş dikkat etmek lazım birde nerde yaptırıyorsun ustan çok önemli...

Hayat ortopediyi tavsiye ederim

slm arkadaşlar bende protez kullanıyordum suan ameliyatlıyım.ancak protez kullandığım dönemler tam bir işkenceydi.benim ayağım olmasına rağmen üstüne protez takıyodum.oda aşırı yara açılmasına sebep oluyodu.şimdi diz altı protez kullanabilmek için ameliyat oldum sadece düz yolda rahat yürüyebiliyodum oda kısa mesafe olursa oysa yürümeyi çok seviyorum ama yürüdüğümde gücüm tükeniyodu.

hayri tutal senin anlattıkların beni çok sevindirdi anlattığın tarzda protezlerin olmasına çok sevindim büyük ihtimalle bende 1 yıl sonra diz altı kullanmaya başlayacağım
birde şunu sormak istiyorum sana hayri.resmini nasıl ekrana yansıtıyosun ben bu siteye ilk defa tesadüfen girdim onun için pek bilgim yok.

slm

arkadaslar genel yazılanlara baktım da belkı sızlere yardımım dokunur ben sol dız altı protez kullanıorum ortalama 2 senedır her turlu protezı denedım sılıkon kılıt sıstemınden duzune kadar bunun ıyı ve kotu yanlarını anlatmak ıstıyorum
1. Sılıkon kılıt sıstemı ıyı yanları yuruyus esnasında kesınlıkle yukarı assagı dız altı adele kaslar hareket edemedıgı ıcın cok ıyı bır yuruyus saglıyor ve her adımı cukurları egımlerı hıssedebılıyorsun
kotu yanları ıse yazları veya sıcak ortamda terleme yapıyor ve sılıkon oldugu ıcın ıcınde baya bı ter bırıkıyor mesela soyle anlatayım ben de sılıkon kullanıyorum ılk sılıkonu gıyerken alt tarafında 1 cm kadar bosluk bırakıyorum sabah evden cıkıp aksam eve gelınce o 1cm bosluk (ter) suyla dolmus oluyor tek kotu yanı budur

2. sılıkonsuz kılıtsız sıstem buda sılıkonun yerıne corap ozel bezler hatta tenıscı corabı gıbı seylerı gıyerek kullanılan protezdır tek farkı sılıkon yoktur ve kılıt sıstemı yoktur bunun ıyı yanları yazları sılıkon kadar terleme yapmaz %50 daha ıyıdır terleme acısından kotu yanları kılıt sıstemı olmadıgı ıcın yuruyus esnasında sılıkon dakı gıbı sıkı olmaz her adam atısında protezın ıcındekı dız altı adelesı asagıya yukarıya dogru hareket eder buda yuruyusu cok etkıler ve benım dusuncem rahat ve guzel yurumek varken terlesın cok onemlı degıl
dıger bır konusu ıse bu ayak lar ben ıs kazası gecırdım ıcın fabrıka bana en guzelını almak ıcın cok ugrastı aradı ve sonunda suan kı fıyatı 4000euro degerınde ınsan bılegıne cok yakın 360 derece hareket edebılen bı ayak aldılar egerkı maddı durmunuz ıyıse almanızı kesınlıkle tavsıye ederım ayagın markası ottobok ayak cesıdı (cborg) suan tam ısmını bılmedıgım ıcın okunusunu yazdım kusura bakmayın ama bunu alamayan arkadaslar mutlaka olur suan ssk nın verıdıgı ayakgıda denedım oda cok kotu degıl sıze yardımcı olduysam ne mutlu bana baska sorunuz olursa msn adresım alpay_3535@hotmail. ayrıca ızmırde yasıyorum baska sorunuz olursa yardımcı olurum

slm bende dızustu protez kullanıyorum kayserıde atılım ortopedıye yaptırdım.ılk yapılan bacagımı sıkı tutmadıgından cıkıyordu ama sımdı yenı yapılan cok rahat ve saglam bı kac gun ıcınde gıdıp alacagız ınsallah degneklerdende kurtulup rahat yuruyecem

slm bende amputeyim sag kol dirsek altı protez kullanıyorum

protezim çok güzel protezimi yapan tamer abime çok tşk ediyorum

allah işini gücünü rast getirsin. işinde bir numara.

merhaba bende dizüstü amputasyon oldum 4 sene önce ANTALYAtıp fakültesinde :D

mrhba arkadaşlar ben 22 yııldır protez kulaniyorum 22 yıl içinde çok çektim 5 defa ayağımı kestirdiler bana 22 yıl içinde her yıl protez yaptırdım yinede canımı acıtı adeta yüremeyi unutum bir yıl önce ankaraya geldim ortopediye güründüm yine ameliyat dedi oldum drktrumun tavsiye etiği bir medikalciye gitim en kaliteli malzemeden protez otto bookun.silikon laynır denen bir sistem yapmışlar dı.güya ama bir kaç defa gidip gelmelerden sonra protezimin mermer yapıştırıcıyla donandığını gürdüm çok ağırdı.onu kulanacak gücüm yok ayağımı kese kese yarım santim kemik kalmış.o yarım santimle o ağır protezi kaldıramiyorum ama içindeki silikon canım ı acıtmiyor onada razı oldum daha gidip geliyorum protez eskidi ama daha tamamlanmadı neymiş dizimde sorun varmış en son gittiğimde kemer falan yaptılar dizde yapılan kemeri belime bağlıyorum bakalım ne olacak ayın 27 sinde yine gidecem protezcim ne yapacak bakalım.hayat çok zor allah herkesin yardımcıdımcısı olsun benimde ne yapacağımı bilmiyorum artık hiç bir protezciye inancım kalmadı....

sağ diz altı amputasyonu 1998 yılı mayın patlaması sonucu

barger hastalıgından dolayı her ıkı ayak ampute.slikon protez kullanıyorum 5 yıldır.herkese acil şifalar diliyorum.ayaklarımı özledim...!!!

slm arkadaşlar

ben 1997 yılında trafik kazası geçirdim arabadan kolumu dışarıya çıkardım geçen kamyon sinirleri damarları koparmiş ege ünüversitesi ana bılım dalı benden kolumu dıkmem için doktorlar 1.5 milyar para istedıler bendede olmadıgı için izmir ataturk devlet hastanesinde tedavi oldum bacaklarımdan damar alıp koluma ekledıler bacaklarımdan deri alıp koluma ekledıler ama malesef artık kolum çalışmadıgından bende kestırmek zorunda kaldım şu anda kolum sag kol dirsek altı kesik herhangi cihaz kullanmıyorum herşeyden önce şükretmeyi bilmeliyiz allaha şükür halimize genede

herkeze öncelikle hayırlı günler...ben protez ortez teknikeriyim ve şuan kendi açtığımız protez ve ortez atölyesinde çalışıyorum...yaptığımız protezlerle hastaları ayağa kaldırmak ve eski sosyal yaşantılarına dönmesine yardımcı olmak anlatamıyacığım bir mutluluk siz arkadaşlarıma abilerime ve ablalarıma her türlü konuda yardımcı olmak isterim...yerimiz kütahyada hilal ortopedi bi sorunuz olduğunda her zaman burdayım msn adresim: bugra_uyar@hotmail.com 0505 365 58 12

Selam yabancı,
Forum sayfasındaki sağ üstte bulunan üyelik bölümüne gir,aşağıda avatar kısmında ya netten bir logo seç yada bilgisayarından bir resim ekle,istenilen ölçülere göre olması gerekiyor.unutma...!!!
Bu arada,diz altı modüler protez kullanıpta silikon sistemine geçen arkadaşlar tecrübelerini,olumlu,olumsuz yanlarını buraya aktarırlar mı acaba ?

iyi günler,
dizüstü protez de baldırlarda et kas birikimi için ne yapmak lazım
tecrübesi olanlar yazabilirler mi

YARDIMCI OLUR MUSUNUZ????

merhaba.Benimde sağ kol dirsek altı ampute.Daha 4 ay oldu.Protez araştırma aşamasındayım.Benim durumumda olup protez kullanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.Hangi tip protezler daha kullanışlı?Sol elimde tam çalışmıyor.Onuda hesaba katarak yardımcı olursanız çok memnun olurum bilgilerinize...

isteyen e-mail adresime isteyen cep telefonuma ulaşabilir.
e-mail:doganyozgat@yahoo.com cep:05426569973

selam bende diz altı protez kullanıyorum ( her iki ayak ) gayette memnunum

ŞekerÇocuk süper bu çorabını merak ettim ben ya kinner marka araştırayım

slm benim 2 yaşında kızım var ve diz altı protezi kullanıyor

Üst Alt