Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

SOL BACAK KESİMİ

SEVGİLİ MEMPHSİS...MESAJINI YENİ GÖRDÜM.
BENİM HEMEN DİZÜSTÜNDEN KESİLDİ. GEÇİRDİĞİM KORKUNÇ AĞRİLARDAN SONRA İNANKİ RAHATLADIM. YALNIZ BİR HAFTA BENİM BİRAZ HAREKET SORUNUM OLDU. TUVALETE GİTMEKTE ZORLANDIM. ONDAN SONRA YÜRÜTENLE İDARE ETTİM. 2 AY SONRA PROTEZİM TAKILDI.4 AT SONRA PROTEZİM VE BASTONUMLA BERABER TEK BAŞIMA SOKAKLARDA YÜRÜDÜM. 5 AY SONRA İŞE BAŞLADIM. FABRİKA TETKİKLERİNE GİTMEYE BAŞLADIM.7 AY SONRA ARAÇ KULLANMAYA BAŞLADIM. TABİİKİ OTOMOTİK VİTESLİ.(KULLANIRKEN HEP BİR SİTEDE GÖRDÜĞÜM SAĞLAM BİR KİŞİNİN LAFI AKLIMA GELDİ.'' OTOMOTİK VİTESLİ ARAÇ KULLANDIĞIMDAN BERİ SOL AYAK NE İŞE YARAR ACABA?''KULLANDIĞIM PROTEZ OTTO BOCK MALZEMELİ SSK DESTEKLİ
PROTEZ. TABİİKİ KOŞMUYORUM, AMA YÜRÜYORUM. BELKİ DAHADA İYİSİ OLABİLİR,SORUŞTURDUM BU İYİ DEDİLER.
FAKAT ARKADAŞIM HERŞEY BEYİNDE BİTİYOR.BEN 55 YAŞINDAYIM AMA ESKİSİNDEN DAHA ÇOK ÇALIŞMAK ,GEZMEK,EĞLENMEK İSTİYOR CANIM. KOŞTURUP DURUYORUM(BAZEN HER TÜRLÜ OLUMSUZLUKLAR OLSADA-İÇTE,DIŞARIDA )BAZEN SANKİ AYAK VARMIŞ GİBİ FANTOM AĞRILARIDA HİSSEDEBİLRSİN. SAKIN MORALİNİ BOZMA, BEYNİNİ KIYMETİNİ BİL. YETREKİ ONA BİR ŞEY OLMASIN. [HER ŞEYE RAĞMENYAŞAMAK GÜZEL ŞEY BE KARDEŞİM DİYE HAYKIR..]SEVGİLERİMLE.

Mesut Hocam,

Cevap için teşekkürler.

Dizden aşağısı kesilmesi gerekiyor ama ben tıpda hergün birşeyler oluyor diye kestirmiyordum. Bende ağrı yok dizimi kullanamıyorum ve 22 cm kısalık var. Dizim hareket etmediği için 3 ay önce düştüm ve dizimden yukarısı kırıldı. Alsında onca sene boşu boşuna bu bacağın hamallığını yaptım. Görüyorumki tıpda birşeyler olsada bizim gibi halktan olan birilerine kadar gelmesi zor. O yüzden kestirip protez taktırıp artık bende yüreyeyim. :)

bu fantom yada hayalet ağrıları bende duymuştum çok ilginç :)

Çok ağrıyormu ve bu sık sık oluyor mu?

Selam

Selam MENPHIS...Elvis Presley ya da Firavun hayranimisain
Kesilecek bacagin felclimiydio poliomu...
kesildikten sonras protezle rahat yuruiyebilmen icin kalcanin felcli olmamnasi lazim basin ve gudukteki kaslar onemli
ona dikkat et
saygilar emir

Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyorum .Bu başlığı açalı uzun zaman oldu ... Sıkıntılarımı paylaşmak sadece bende mi sorun var diye düşünürken burdaki yazılanları okuyunca herkesin yaşadığını problemler olduğunu görünce bi nebze rahatlıyorsunuz.Hata bende değil diye düşünmenize sebep oluyor.

Fuara giden oldumu ordaki yeni protezleri gördünüz mü arkadaşlar.

Benim bişey dikkatimi çekti hani hava alıyor da biz yürürken çeşitli sesler çıkartıyor ya işte onun için bişey yapmışlar düğmeye basıyorsunuz havayı boşaltıyo süper bişey ama 7500 euro ee benimde çift protez olunca 15000 euro oluyo başka bi bahara diyerekten sadece seyrettim ama çok hoştu

Son model arabaları seyrediyormuş gibi keyif aldım izlerken :)))

slm

siteye yeni katıldım 5 yıldır diz altı protez kullanıyorum 2 yılda bir yenisini yaptırmak zorunda kalıyorum incelme hala devam ediyor ve kovan çok bollaşıyor

yeni çıkan yasadan haberiniz varmı? sosyal güvenlik kurumları 5 yılda bir ÜCRET ödeyecekmiş param yoksa kendim yaptıramıyosam ki gücüm yetmez yaptırmaya 3 yıl evden dışarı çıkamayacak gibi görünüyorum

Nafiyeciyim 2004 yılındaki yazınıza şimdi cevap yazıyorum hayat ortapediye pırotezinizİ yaptırın fiyatta yardımcı olurumsize KALİTELİ GÖRÜNMEZ EKİPLERİ HER İŞİ HALLEDİYORLAR

bu KOnu tam bana göre.
sag bacak diz üstü ampüte
protez Kullaniyorum .daha dogrusu kUllanamiyorum.daha önce türkiyede SSk nin karsiladigi 2 kez bacak taktirdim ve ilkiyle koltuk deynegi olmadan yürüye biliyordum Ama digeriyle koltuk deynegiyle yürüyordum .Suan yurt disinda yasiyorum 2003 yilinda bi protez daha yapildi yine sigortanin karsiladigi ve bukez koltuk deyneklerimle bile hareket etmem zorlasti .Suan bacagimi hic kullanmiyorum.Inanilmaz derecede agri ve yara yapiyor. Bi cok kez tamir yapildi yara yapamamsi icin SLikon vs kullanildi ama fayda etmedi.
%70 engelliyim .vergi indirimden yararlaniyorum.
VE aranizda diz üstü protez kullanan ve koltuk deynegi yardimi olmadan yürüyenler varmi?

Selam Gülgüzeli ;

2003 Yılında yurdışında mı yaptırdın protezini Hangi ülkedesin merak ettim çünkü avrupa ve amerikada alternatif çok daha iyi yaptırabilirsin diye düşünüyorum.
Ve gelelim senin soruna siteden yusuf abi var o da dizüstü protez kullanıyor değneksiz yürüyor ve bisiklete bindiğini söylüyor. Artı sen daha önce yürüyebilmişsin başkalarının yürüyüp yürüyemediğini duymak seni şaşırtmamalı bence umarım kısa sürede protezinle ilgili problemlerin çözülür ve hiç değnek kullanmadan yürüyebilmen umuduyla
Sevgiler

Avusturyada yasiyorum .

Insallah . Insallah . Yillardir deynek kullanmamdan dolayi belimde sorunlarda oluyor :S
Sastim kaldim ne yapacagimi bilmiyorum .
protezim 2003 yapildigi icin 6 yil hic bi sekilde yenisini alamiyorumda .2009 bekliyorum ve benim icin en güzel haberde sigortamin c-legi karsiliyor olmasi i .tek umudum oo :)

güdük çok önemli bence bu tür kesitlerde özellikle diz üstü protezlerinde.güdüğün büyük küçük olması,1 cm bile önemli.
dışardan bakıldığı zaman bu gözardı edilebiliyor.yok o değnekl,i yok o değneksiz mevzusu oluyor.
evet en büyük sorunlarimdan biriside bu güdügün kisa olmasi . sadece 4 parmak uzunlugunda ve Dr.mesafenin cok kisa oldugunu oyüzden bacagi tutumadigini en ufak seyde ciktigini söylüyor. Bir diger sorunda daginik olmasi . Ozamanlar hastanediki arkadaslarim güdügü sürekli bandaj yardimiyla SIKI SIKI sararlardi . Ama dr. bana sardirmadi . Bu nedenlede daginik.

13 yil önce bacagimi kaybettim ve sadece bi protezimde cok zorda olsa yürümüstüm suanki pürotezlerimle yürümek degil oldugum yerde durmak bile bana cok aci veriyor :S
Saglam olan bacagimi kaldirip bir adim dahi atamiyorum..
Buradaki yorumlari okuyunca cok sasirdim.Protezimin sadece otto bock firmasina ait oldugunu biliyorum bildigim baska birsey yok.
EN iyi protez hangisidir? ben cleg taktirmak istiyorum sigortamm baslayinca ama protezcim bana c-leg ilede yürüyemeyecegimi söyledi ?
ama ben artik yürümek istiyorumm:mad::mad::mad::(

sevgili gringo bende dizaltı protez kullanıyorum.Ve ottoback ürünlerinden şaşmasözünekatılıyorum benim kullandığım soket içindeki silikonda aynı marka çünki çok memnunumdaha 1 yıl olmadı protez takılalı ama çok rahatım bende herkese ottoback ürünü kullanmalarını yavsiye ediyorum anakarada adneks medikalde yapıldı benim protezim yardımlarından dolayı ahmet beye çagrı beye ve fatma hanımada teşekkürlerimi sunarım.

gulguzeli slm.protezin hangi marka olduğu değil bu işi yapan kişide çok önemli.araştıracaksın.insanı aptal yerine koyan medikalcilerde var.benim protezim dizaltı bana maliyeti 2750tl.adneks medikal yaptı.başka bir medikal tavsiye etti profesör orası benden 5000 tl istedi.ben adneksle anlaştım sonuçta prof. ameliyatı yapmakla yetkili benim protezi nereye yaptıracağıma karışamaz. parayı ben veriyorum çünki prof değil.2750tlnin yarısını devlet karşıladı.benim protez slikonlu içine çorap falan giymiyorum çok rahat.ankarada adneks medikale yaptırdım istersen birde orayı ara.sevgilerimle

Ben yurt disinda yasiyorumm ...önceki 2protezimde zaten Ankarada yapilmiti bu 3.de Avusturyada

merhaba bende dizaltı pırotes kullanıyorum çok çektim pırotezimden ama son yaptırdıgımdan memnunum silikonlu oldugundan muhteşem rahat artık yürüyorum

meraba, bende ipek, 21 yaşındayım
ben de 2008 in temmuzunda sağ bacağımı diz üstünden kaybettim
şuan dizüstü ottobock protez kullanıyorum.rahatım çok şükr.ama protez baya pahalıya patladı.protez ustası iyi olduğundan rahat ettirdi beni allah razı olsun

ben varım ama sol bacak ampüte.. ama protez kullanmıyorum güdüğüm cok kısa kasıklarıma vuruyo protezın soketı 2002 den berı .. sans belkı bı gun bende kullanabılırım en azından tek bastonla yuruyebılırm...

Yaklaşık olarak 4 yıldır Çift ayak diz altı Amputeyim.Herkesin konu ile ilgili zorluk çektiği yerler vardır eğer tartışmak isterseniz öm atabilirsiniz.

diz altı protez kullanıyorum, en son bursa da yaptırmıştım,ama firma kökten değişmiş ,geçen gittiğimde pek ilgilenmediler, bende bundan sonra ankara da yaptırma kararı aldım..

selam
hep goynuktemisin
tanisalim arkadas olalim
emir

slm bende diz altı protez kullanıyorum silikonlu cok rahat yürüyorum terlemede yapmıyor hepimize gecmiş olsun

slm arkadaşlar bende kalcada platin var oda intahap yaptı 2 yıldır kurutamadım 2 amilyat 3 kerede ilaç tedavi oldum ama kurumadı bana önerebilceginiz konular varmı şindiden teşekkürler.?

herkeze geçmiş olsun ama geçmiyorki !bende 24 yıldır dizaltı protezi kullanıyorum tek sorunun yaralarım bunları da silikon çorapla aşmıştım yırtıldı çorabım :(( peki bu çorabım ottobock tan başka firma imal etmiyrmu ?acaba görüşmek kouşmak isterim sadece kendimi sanırdım hep oysa ne çok kişi var ampute...

gerçek ortopedi

bende 6 yaşında engelli oldum diz altı protez kullanıyorum.Protezimi ANKARA ÜNİV hoca olan Haydar Altınkaynak bey yapıyor 1.sınıf malzeme kullanılıyor.çok yerde protez yaptırdım ama burası kadar iyi ve hatasız yapan bir firma inanın yok.İst Nesa diye bir firmaya yaptırdım kapıdan çıkar çıkmaz kemerleri koptu.

Gidip tanışmak isteyen olursa hafta içi 5 den sonra cumartesi günü tam gün orda Haydar Bey .Telefonu 0312 435 04 72

Sağ ayak Ampüte.( Kesik) .....

Selam. ben Hasan Kodan iş kazası sonucu sağ ayak Diz üstü Ampüte.
Sorunsuz bütün islerimi hallediyorum. iyi geceler.

merhaba arkadaşlar bende diz altı protez kullanıyorum 6 senedir kocaelide protezimi yaptırdım izmit ortopedide çok memnunum herkese tavsiye ederim sıkıntım oldugu zaman gidiyorum hemen hallediyolAR hastalarına cok iyi ilgi gösteriyolar iZMiTORTOPEDi Protez Ortez Ortopedi adresinden detaylı bilgi alabilirsinniz herkese slm

Üst Alt