Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

arkadaşım ben duruortapediye yaptırdım cok memnunum sitemize kayıtlı DURUBİRHAYAT - BURCU HANIM TAMER BEY Özel mesaj atarsan bilgi alabilirsin saygılar

merhaba Esat öncelikle geçmiş olsun.bende sol dizaltı ampute ve geçici protez kullanıyorum.banada harmony dediler valla dizaltında en iyi olduğu söyleniyor inşallah öyledir bakalım....HOŞGELDİN bende bir haftadır burdayım.

Arkadaşlar protez konusunda 3 yıllık tecrübem var sol diz altı slikon lineer protez kullanmaktayım çok memnunum. Kiimse engelimi farkedemiyor bile tavsiyem durumu orta halli olanlar için slikon lineerdir tabi para varsa harmony derim başka birşey demem o ne mükemmel bir teknolojidir ki insana çok büyük konfor ve kendi bacağı hissini sağlıyor...

Ampute olan var mı?

ampute olan kim var ben bir türlü alışamadım varmış ğibi hareket ettiriyorum kaşıntım oluyor

Selamlar murat ışık benim kolum bilekten kopmuştu yerine taktılar ama 3 yıl hiç oynamadı evet kaşıntı yapıyor sanki oynuyormuş hissi oluyordu ama parmaklarda hareket yoktu

selam arkadaşlar,
yaklaşık 14 yıldır protez kullanıyorum (sağ dizaltı)
eğer imkanınız varsa harmony sistem gerçekten çok rahat.
yıllarca çok değişik protezler kullandım.fakat şu andaki protezimle (harmony)koşabiliyorum bile
bence protez teknolojisi konusundaki devrim silikon soketlerdir.
silikon soketlerden sonra ağrı ,yara gibi zorluklarım %80 azaldı,
elbette protezin hafif olması yeni teknoloji ayak bilekleri vs çok önemli ama ayağınızı saran kısmı rahat ve konforlu değilse hiç anlam ifade etmez.
bu sebebtenki ne marka protez ve ne model olursa olsun ustanız iyi ve işinin ehli olsun çünkü ayağınızı saran kısım el emeği ile yapılıyor.
gata da yapılan ilk protezim hariç hepsini izmir teknik ortopedide yaptırdım ve kısmetse bundan sonrada oraya yaptıracağım.
aklına herhangi bir konu takılan arkadaşlarada seve seve tecrübelerimi aktarırım.
herkese geçmiş olsun
saygılar.

ben diz altı protezi kullanıyorum,hayırdır neden sordunuz?

not_impossible;

arkadaşım ben harmony protez kullanan arkadaşlarım var,memnun olduklarını söylüyorlar,benim güdük kurtarmadığı için yaptıramadım,

Nafiye;

en ideali havlu çorap,topuksuz,ama terlemeyi engelemek zor,koku yapmaya başlayınca yıkamak en makbulü,14 yıldır diz altı protezi kullanıyorum,sitedeki arkadaşlar bilirler,bendeki engeli ben söylmedikten sonra bilemediler,rahatım,sadece yaz günleri çok terliyor onua az yürümeyle azaltmaya çalışıyorum,saygılar,ben en son bursada yaptırmıştım memnunum,

merhabalar ben de soldizaltı amputeyim kısmetse harmony protez yapılacak banada.
Güllerdiyarı; not_impossible en son konuştuğumuzda(yaklaşık bir ay oldu)harmony protez yaptırdı ve kullanıyordu bildiğim kadarıyla memnundu.

murat ışık;

yanma,kaşıntı,uyuşukluk var ise arkadaşım,ameliyat eden doktorun sinir uçlarını tam temizlemediğinden,ikincisi b vitamini eksikliğinden bu tip şikayetler genelde olur.

cesar39;

O paraya yurdışında seni kanatlandırılardı:eek:

üç yıldır dizaltı protez kullanıyorum. Slikon liner denen bir türünü. 4.000 4.500 tl civarında. Tavsiye ederim . Harmony daha gelişmiş bir sistem ama çok pahalı. Ankara da isen sakın Bilim Ortopediye gitme. hayatını kaydırırlar

Tekirdağda yaşıyorum ama nerede olursa olsun hic önemli deil sadece en iyi yeri bilmek istiyorum

Arkadaşlar facebook da kendimize AmputeTurk diye bi sayfa açsam üye olur musunuz ? Asya ve nafiye sizleri de administrator yapabilirim :) cevaplarınızı bekliyorum :):p:p

ampüte sonrası sürekli ağrı kesici alan var mı?

herkese merhabalar..
iş kazaı sonucu sağ bacağım kalçadan ampute oldu 1,5 sene oldu. (25 yaşındayım)
halaa bu ağrılardan kurtulamadım, ne zaman bitecek bu ağrılar(ben bacağımı makinaya kaptırdım) sanki her an yeniden yaşıyorum o ağrıyı hep aynı ne olacak bölee yaa:( her gün ilaç alıyorum ağrı kesici nasıl kurtulacam ben bu ilaçtan?
almassam rahatlayamıyorum dayanamıyorum sancılara..

konu hakkında yardımcı olacak benim gibi olan kader dostlarımdan akıl almak istiyorum..
yoksa bu ilaç yüzünden vücudum mahvolacak...

bende tarfik kazası sonrası kaybettim bacağımı ,kazadan 15 gün sonra kesildi bacağım 10 kez ameliyat oldum çünkü hayati tehlikem çoktu ve bu sürde dayanılmaz acılar yaşadım tabi bu acılar beynime kazındı resmen; tabi kesilince acılar bitmedi ...
farklı ilgi alanları bulmaya çalışın sürekli bacağınızı ve vücudunuzu dinlemeyin,çünkü ampütelerde yaşanan Fantom hissi(acısı)vardır.Bunu duymak istediğinde duyarsın tabi bu ağrının arttığı azaldığı zamanlar vardır.Yıllarca sürüyor bu his benim doktorlarım pek ağrı kesici kullanmamı sylemişlerdi,çünkü bu defa böbreğe zarar veriyor.
En önemlisi en kısa sürede kendinizle barışık olup moreliniz yüksek tutmanız çok önemli.Kendinizi hayat kapatmayın bol bol çevrenizdekilerle vakit geçirin ve sürekli kazanızı yada yaşadıklarınızı konuşmayınız ...Hayatta daha neler oluyor onlara bi bakın çok çok kötü olanlar var ...

özçiçek;

Öncelikle büyük geçmiş olsun şükür ki zor günlerin üstesinden gelmeyi başarabilmişssin. Şimdi bambaşka bir hayat var önünde umarım herşey gönlünce olur ve standartların üzerinde sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürersin. Fantom ağrılarına gelince fantom ağrıları için hani vücüdunuzu dinleme filan demişsin ya bunun onunla bir ilgisi olmadığını düşünüyorum bacağımı kaybedeli 9 sene oluyor ve kimi zaman halen bu ağrıları çekiyorum hatta yerimden zıplatacak canıım o kadar acıtacak kadar.. Bu ağrılar ömrümüzün sonuna kadar bizimle elbetteki ilk zamanlar kadarki sık ve şiddetli olmuyor.. Engelli olmak zor bu dünyada dediğin gibi başa gelinen olayı her defasında birilerine açıp anlattıkça insanın morali hiç bir zaman düzelmiyor bu yüzden herkese anlatmamak senin de dediğin gibi mantıklı.. Yeniden geçmiş olsun aramıza hoş geldin :)

onurakgun;

Ankara bilkentte bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Rehabilitasyon merkezini tavsiye ederim. Hiç düşünme en iyi hizmeti rehabiliteyi ve uygun şartları sağlayan harika bir yer 6 ay orada tedavi görüp protezimide orda yaptırmıştım her ne kadar protezi kullanmasamda harika bir yerdi...

Arkadaşlar facebook da kendimize AmputeTurk diye bi sayfa açsam üye olur musunuz ? Asya ve nafiye sizleri de administrator yapabilirim :) cevaplarınızı bekliyorum :):p:p

merhaba ben sağ bacak diz altı 3/1 amputasyonluyum 25 yıldır diz altı protez kullanıyorum

sol diz altı promiksal aputasyon

merhabalar

ben 5 ay önce kavga edenleri ayırırken bacağımdan ve kalçamdan vuruldum. doktorun eksik tedavi uygulamasından dolayı kangren olan bacağım dize yakın yerden kesildi.
kendimi tuhaf hissediyorum. şimdiye kadar beni taşıyan ayak artık yok bundan sonraki hayatımı nasıl devam ettireceğimi bilemiyorum çünkü onca geçen zamana karşılık hala kalçam'dan ötürü basamıyorum

emekliiğe başvurdum ancak içinde bulunduğum belirsizlik gibi karanlıkta kaldım. hiç bir fikrim ve bilgim olmadan öylece bekliyorum.
çoğunlukla insanlık için kavga edenleri ayırmaya kalktığım için başıma gelenlerden ötürü büyüyen pişmanlığımla başbaşa tecrübesiz naçar bekleyişim sürüyor neler yapabileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum

saygılar

baver iğircik;

Öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum. Ne yazık ki hayatın cilvesimi demek gerek kader mi bilemedim fakat artık olan olmuş giden gitmiş. Evet sizi çok iyi anlıyorum bende 17 yaşımda bir doktorun yanlış tedavi ve teşhisi yüzünden yaşanan gecikme sonucu sol bacagımı diz üstünden kansere hediye ettim :) çok ama çok zor günler geçirdim gerek başıma gelen kötü olay gerekse kanserle mücadele beni iki kat fazla yıprattı. Size nacizane tavsiyem profesyonellerden yardım almak ve belirli bir dönem rehabilite görmek sizin yararınıza olacaktır, bundan hiç şüphem yok.

Bir psikologa başvurup yaşadığınız bu olumsuz olay nedeniyle destek almanız hayatınızı ve geleceğinizi yeniden planlama konusunda size faydalı olacaktır. Keza ben yaşadığım o kötü yılları gerek ailemin gerekse dost ve arkadaşlarımın desteği ve aldığım psikolojik destek ile atlattım ama elbette silinmesi güç izler bende bıraktı. Bu izlerin olumsuzluğunu da bende halen yaşamaktayım ama en azından halen yaşıyor,çalışıyor,sosyal hayatta aktif bir rol oynuyorum.. Sakın hayata küsüp kendinizi dört duvar arasına hapsetmeyin ki bu sizin için bir intihar olur. Profesyonellerden alacağınız yardım destek ailenizin size olan desteği ve iyi bir rehabilite sonucunda kendinizi toparlayacağınıza eminim.

Tekrar Çok geçmiş olsun , iyi haberleriniz almak dileğiyle...

teşekür ederim öneriniz için destek alıyorum zaten ama engelli halimi pozitif bir şekle sokmak için hayatımı bir parça düzene sokmak amacı ile emeklilik için başvurdum ama sonuca yönelik cevap alamayınca strese girdim. çünkü iş gücümü yani meslekte kazanma kayıbının oranı hakkında birşey bilmiyorum vucut engel oranım yüzde kırk üç ama meslekte kazanma kayıp oranı=?kaç bunu nasıl öğrenebilirim bilmiyorum ben elektrik teknisyeniyim işim sürekli ayakta yüksek gerilim trafo merkezleri inşa ediyorum yani enerjili alanda sürekli indiksiyona maruz kalarak çalışıyorum

valla bnm 2 diz alti ampute ama ben kiloluyum protez kullanamiyorum

burda diz alti ampüte olanlarda ağrı oldunu söylüyorlar benim 2 diz alti ampute ilk zamanlar 1 2 yil hafif araliklarla ağrı karincalanma vardi ama artik ağrı filan yok gayet normal aliştim ben ondandir belki bilmiyorum ama allaha şükür ağrım filan yok ağrısı olanlara allah sabir şifa versin ben protezde kullanmiyorum protez yaptirdim fakat ayaklarimi yar abere yapti sonra protezleri attim

Öncelikle merhabalar Meltem hanım..
Bizler için çoğu zaman eziyet hatta ızdırap olan bu ağrılar ile ilgili bu güne kadar yapılmamış bir araştırma ve tedavi için öncelikle teşekkür ediyorum. Ben bacağımı kaybedeli 11 sene oldu ilk 2 yıl özellikle çok şiddetli Fantom ağrılarım oldu o dönemde bir çok ilaç ağrı kesici,psikolojik ilaçlar ile o dönemi atlattım. Şimdilerde ise arada sırada özellikle rahatsız hasta olduğum dönemlerde ortaya çıkıyor ağrılarım ama kısa sürede vücud direnç kazandığında geçiyor ağrılarım.
İhtiyacım olması dahilinde sizinle irtibata geçmek isterim, umarım ben ve benim gibi bu ağrıları çeken arkadaşlara yardımlarınız dokunur ve sizin sayenizde bu ağrılardan kurtulurlar.
İyi çalışmalar diliyorum,görüşmek üzere.

ampute

Selam arkadaşlar bende yeni ampute oldum her iki ayağımda ampute oldu acaba protez yapılana kadar yataktan tekerlekli sandalyeye nasıl oturulur hiç bi şekilde olmuyor birde protezi illaki kendi ilinde mi yaptırmak gerekiyor yoksa başka illerdende yaptırabilirmiyim ve nasıl yaptırabilirim yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Üst Alt