Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

ARKADAŞLARIM ÇOK SAĞOLUN.İYİ Kİ VARSINIZ.HEPİNİZİ SEVİYORUM.GATA DA AMELİYAT OLACAĞIM SANIRIM ORADA YAPACAKLAR PROTEZİ.GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİNDE YANİ.ASKERİ SİVİL MEMURUM

Ankara Gata Amputasyon ve protez için bu ülkedeki en iyi kurum. Benim sağ dizaltı amputasyonu ve protezlerimi GATA yaptı. Gerçekten harika bir ekip. Emin olun siz hiç zorluk yaşamazsınız. Fizyoterapistler amputasyon sonrası ve protez uygulamadan sonra her aşamada yardımcı olurlar size. Hele Aysun Hn. Teknisyenlerin hepsi de işinde uzman ve ilgili kişiler. Tekrar geçmiş olsun diyorum size.

Merhaba arkadaşlar,
Ben 1991 yılında 10 yaşımda iken geçirdiğim bir kaza sonucu sağ kolum ampute oldu. Yaklaşık 10 yıldır protez kullanıyorum.
önceleri alışamamış olmama rağmen şimdi çok mutluyum.
Ne öğrencilik hayatımda ne iş hayatımda nede sosyal hayatta küçük sıkıntılar yaşasamda bir çok insandan çok çok çooooook önde olduğumu söyleyebilirim.
Geçirdiğim kaza ve kaybettiğim kol hayat mücadelemdeki hızımı kesmedi aksine beni daha da cesaretlendirip NOS etkisi yarattı.
Arkadaşlar bu konuda psikolojik destek isteyen her arkadaşıma yardım etmek isterim,

selamlar arkadaşlar bende dizaltı protez kullanıyorum ama bende memnun olmayanlardanım kahramanmaraştaki uzmanlar medikal tarafından yapıldı

Hiçte insana değer verir anlayışı olmayan bir ticarethane olarak nitelendiriyorum okuyan hemşerim varsa bilgilerine

selamlar :)

bende sağ ayak dizüstü protez kullanıyorum...

Benimde diz üstü ampüte fakat güdük cok kısa bir ay önce izmirde yeni frenli sistem protez yaptırdım yalız yürürken cok ses cıkarıyor beni cok rahatsız ediyor yaptırdığım yere gittim stoplama sesi dediler sizdede bu sorun varmı

selamun aleykum merhaba arkadaşlar bende diz altı ampüte var yani diz altı silikon layneer protez kullanıyorum hamdolsun daha önce kullandıklarıma göre memnunum daha önce modüler kullanıyordum şimdi ise 2 yıla yakın silikonlu kullanıyorum
silikonlu protezde kilonuza dikkat etmeniz lazım modüler deki gibi değilki çorap eksiltesin onun için dikkatli olmak lazım

protezimi istanbul aksarayda bulunan hayat ortopedide yaptırdım ben memnunum onlardan iyi insanlar burdaki arkadaşlara tavsiye ederim kesinlikle

haa birde bu protez işi biraz nasıl denir bilmiyorum ama tutacak mesela benim güdük çok kısa olmamasına göre çok iyi hiç olmazsa o zaman daha çok sorun olurdu hamdolsun bizleri yoktan var eden ve 2 damla sudan yaratan Allah cc luhuna şimdi ne kadar kıymetliymiş insan değilmi bir protez bir ameliyat o kadar para tutuyor çok hamdt etmeklazım Allah cc luhuna ki bize bunca nimetleri verdi

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM DİZ ÜSTÜ PROTEZ KULLANIYORUM EVLİYİM VE 3 YAŞINDA KIZ ÇOCUK ANNESİYİM BİR ENGELLİ OLARAK SİZLERLE BİŞEYLER PAYLAŞMAK ÇOK HOŞUMA GİDER

MERHABA İLKNUR BENDE SOL DİZ ÜSTÜ AMPUTEYİM VE TÜM AMELİYATLARIMI ANKARA GATADA YAPTIRDIM ORDAKİ DOKTORLARA HER AÇIDAN GÜVENEBİLİRSİN ŞUAN PROTEZ OLARAK C-LEG KULLANIYORUM ÇOKTA MEMNUNUM ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN

MERHABA SEMİCİVAN PROTEZİNİ YENİ YAPTIRDIYSAN İLK ZAMANLAR ALIŞANA KADAR SES GELEBİLİR ÖNEMLİ OLAN SENİN RAHAT ETMEN

arkadaşlar ben bu siteyi yeni keşfettim. Bende sağ diz altı 1/3'ten amputeyim. Bu arada ampute sonrası çok fazla protez uyum sorunu yaşadım bu konuda tavsiyesi olan var mı? Birde unutmadan şunu soracağım ben 80 gün önce reampute oldum bu süre koltuk değnekleri ile protez kullanabilmek için yeterli mi acaba. Yoksa altı ay falan mı geçmeli

selamlarr :)
ben de diz üstü protez kullanıyorum ama benim de cildimle alakalı sorunlarım var :(
aşırı hassas bir cilde sahibim ve sık sık yara oluyor ayağım :( yine de çok şükür iyi sayılırım...
onun haricinde hem protezden hem de yaptırdığım yerden çok memnunum :)

slm lar.aranıza yeni katıldım.97 de geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu sol diz altı protez kullanıyorum.10 sene oldu.ilk 2 sene bayaa sorun çektim alışmak için ama şimdi nispeten öncekine göre rahatım.ilk 4 protezimi aksaraydaki hayat ortopediye yaptırdım.belki sorun benden belki onlardan ama bayaa bi sorun oldu.son 3 senedir çok rahatım öncesine göre.en son protezimi ankaradaki erdem medikale (hidayet erdem) yaptırdım.buradan onlara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.resmen 20 gün ankarada mahsur kaldım.sorunsuz yürüyene kadar beni bırakmadılar.çok şükür şimdi rahatım.protezim diz altı moduler tip.3 sene olduğu için yavaş yavaş problem çıkmaya başladı.silicon liner yaptırmak istiyorum.bakalım kısmet artık.

Selam Murat Işık

Bilgisayardaki sorundan dolayı geç de olsa cevap yazıyorum buraya yazdığına göre tanışmış olduk zaten

VE burdaki tüm arkadaşlara selam ve sorunsuz günler diliyorum

merhaba bende sol diz üstü ampütasyonu geçirdim.zaman zaman güdük ucumda agrı oluyor sızı şeklinde bu şekilde ağrısı olan arkadaşlar var mı?

ampute...Nekı o AAAaAa aIp bıseymı acaba:))

hepınıze merhaba arkadaslar bende sol dız ustu amputeyım 3/2 ve 3 tane protez yaptırdım kullanamadım:(:(:(

soruna gelınce arkadasım bu agrılar genellıkle tum amputeye ugramıs kısılerde mevcuttur phantom ache (hayalet agrı) denıo(ne konustum be)..kI ben 5 sene oldu operasyon gecırlerı ılk zamanlar uyutmıcak derecede agrılarım vardı uykudan uyanıordum ama zaman gectıkce agrılar azalıyor kı bende azalmakla bırlıkte kımı zaman can yakıcı olabılıo..yanı yalnız degılsın:):)

:((

yafs bır ben rahat edemedım su protezle alısamadım yauuuuu:(:(
5 senede 3 protez yaptırdım 1 sıfır araba parası harcadım ama hala koltuk degneklerı ıleyuruyorum:(( mustusz degılım ama artık atmak ıstıyorum su bastonları ankara gata cıxxx bursa ortapedı dunyası cıxx tavsıye etmıorum...

merhaba cesar fantom ağrılarını biliyorum ama ben fantomu atlattım 1994 te ayağımı kaybettim 13 sene oluyor.bu kadar uzun süre geçmiş üzerinden fantom değildir diye düşünüyorum. bu kadar uzun yıl olupta ağrısı olan arkadaşlar varmı merak ettim.

???

SeLam pearlseed belkı haklı olabılrısın ama sonucta ınsan vucudu herdaım farklıdır bırbırıne gore hastalıkların baslangıclarının buyuk bır bolumu psıkolıj oldugu gıbı bu agrıların yada sancıların psıkoljık olma ıhtımalıde var..yanı bu benım dusuncem tabıkı ama olabılırde neden olmasın.. demıstım ya benımde 5. senem kımı zaman hala canımı acıtabılıyor yasadıgım agrılar.. :roll: :roll:

Merhaba

Merhaba arkadaşlar;

bende yeni kayıt yaptım. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Benim oğlum amniyotik bant sendromlu doğdu. Bu sebeple sol ayak diz altı protez kullanacak (henüz 8 aylık). Bu konuda bilgisi olanlara bir kaç sorum olacak:

- En erken protez ne zaman kullanabilir?
- Protezini ne sıklıkla değiştirebilir?
- Devlet desteği nekadar?
- En iyi protez hangisidir?

gibi daha bir çok kafamda soru var. Ve en önemlisi protez kullanmaya başlayınca ne gibi sorunlarla karşılaşacağız. Şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

merhaba arkadaşlar.dün nette dolaşırken bu forum sitesine rast geldim vede üye oldum.bende bir iş kazası sonucu sol dizaltı ampute oldum.yaklaşık bu olay olalı 3 yıl oldu.vede 3 yıldır dizaltı modüler protez kullanıyorum.protezimden devamlı şikayetçi oluyordum.ne bilim devamlı bir izdırap içerisindeydim.çok yer dolaştım rahata kavuşmak için.bu sırada ben kütahyada yaşıyorum.geçenlerde genç bir arkadaş buraya bir protez ortez atölyesi açtı.onunla tanıştık.vede onun yanında çalışmak istedim.çalışmamın amacı benim gibi protez kullananların çektiği sıkıntıları çok iyi bildiğim içindir.vede saolsun protez ustamız işin en ufak ayrıntılarını bana göstererek öğretti.protez konusunda bir sıkıntınız varsa eger bana hiç çekinmeden müracat edebilirsiniz.her turlu konuda yardımcı olurum.

.....

Selamlar...

Adım özgür 8 ocak 2007'de sağ bacağım diz üstünden ampute oldu. Bu konuyla ilgili her türlü konuya açım. beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Beni ne gibi zorluklar bekliyor?, Protez takmak için ne kadar beklemeliyim?, Sizce ne tür protez tercih etmeliyim? vs.....?

muhabet

merhaba arkadaşlar 25,02,2007 tarihinde bi iş kazası sonucu benimde sağ düz üstünde bacağımı kaybetim :lol:

diz altı protez

her iki ayağımda diz altı protez hayatımdan memnunum benden bi uçan bide koşan kurtulur diğerlerinin kutuluşu yok neyse sadece sormuşsunuz kullanan varmı diye evet ben kullanıyorum ve hiç bir şekildede protez kullandığımı anlayamazsınız sadece koşamıyorum onada zorluyorum onuda başaracağım :))

MERHABA. BEN DE SOL DİZALTI PROTEZ KULLANIYORUM.19 ŞUBAT 2007 DE AMPUTASYON AMELİYATI OLDUM.1 HAZİRAN DA TAKMAYA BAŞLADIM PROTEZİ.ŞU AN KULLANALI 2 AY OLDU.ALIŞTIM SAYILIR.TABİKİ HİÇBİRSEY ORJİNALİNİ TUTMAZ.İMKANI VAR MI?AMA BEYNİMİZİ PROTEZİ KABULLENMEYE ZORLAMALIYIZ.ÇÜNKÜ BAŞKA ALTERNATİFİMİZ YOK!.. PROTEZİ YAPTIRDIĞIMIZ YER DE ÇOK ÖNEMLİ TABİ.YAPAN KİŞİLERLE DİYALOG ÖNEMLİ.RAHATSIZSAK ANINDA SÖYLEMELİYİZ.GERİSİ BİZE KALIYOR ARKADAŞLAR. HEPİNİZİ SEVİYORUM.SAYGILAR...

ben de dizüstü protez kulanmaya başladım ancak sıcaktan dolayı ayk yeniden yara olmak üzeriydi ünlemi aldım ama yine takarsam acaba yine aynısını yaparmı kulanmaya cekiniyorum bi fikri olan varmı :roll:

Üst Alt