Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampüte olan kim var?

MERHABA NAFİYE
PROTEZ KONUSUNDA ÇOK SANSSIZIM MAALESEF
ŞANSIM YOK CANIM
AMA BU DİĞERLERİNDEN BİRAZ DAHA RAHAT
BY

Ben de varım.... Sağ Diz üstü ampute, dolayısıyla diz üstü protez.
Saygı ve sevgilerimle.

Arkadaşlar benim kafam karıştı. Protezi yaptıracağımız zaman ssk bunu ödüyormu, ödemiyormu.

Sol Kol ampute. Kangren sonrası. Yaş 8 iken. Yani 29 yıl olmuş.

Merhaba benim her 2 ayak ta dizaltı ampute. İkisi için de protez kullanıyorum. Damar sorunum var dı benim de. Gerçekten çok sıkıntılı ve ağrılı günler geçirdim. Hatta bir ara uyku nedir unutmuştum. Ampute edildikten sonra rahatladım. Ama protez yapılana kadar ağrısız ama kabus gibi günler geçirdim. Hiçbir yere gidememek yatağa bağlı kalmak çok yıprattı beni. Bu arada 30 kilo kadar aldım. (Hep yatıp sürekli de yersen böyle oluyor :) )
Ama şimdi çok rahatım. Her 2 ayak için de protez kullanıyorum. Bu slikon gerçekten mücizevi birşey. İlk yapılan protezlerim normal modüler sistemdi. Sürekli yara oluyordu güdükler. Ama şimdi slikonlu protezler yapıldı. Gerçekten rahat. Hani gözüm yese koşacağım resmen. Hepinize sağlıklı günler diliyorum...

Arkadaşlar bende sağ ayak dizaltı ampute iş kazası protez kullanmaya çalışıyorum dürüst bir vatandaş yaptıda, herkese kolaylıklar dilerim

DİZ ÜSTÜ

1983 YILINDA GECİRDİĞİM İŞ KAZASINDA SAĞ AYAĞIMI DİZ ÜSTÜNDEN KAYBETTİM 1985 YILINDAN İTİBAREN PROTEZ KULLANIYORUM PROTEZCİM İSTANBULDA MECİDİYE KÖYDE TEKNİK ORTAPEDİ GERCEKTEN İSİNDE UZMAN KİSİLER

SİLİKONLU PROTEZLERİ GÖREBİLECEĞİM BİR ADRES VARMI? GOOGLE DAN ARADIM AMA ÇIKMIYOR?

bende diz altından ampute .. kesildigi günden bugune 14 ıl geçti rahat degilm.. yeni bir protez yaptırıyorum sizlere bildiririm iyi mi kötümü oldugunu

Bende açıkçası senin gibi tereddütte kalmıştım. :cry: .Ama rahat ol... :p Zira diz altı ampüteye kesin %40 veriyorlar..Zira bizim özrümüz yoruma açık değil kesin...Özür oranları kitabında çok net yazıyor...Doktor bana bizzat gösterdi bu maddeyi....

slm.

benim protezim yok. ama ilk aldığım roporda durumum eksik belirtildiği ve yanlış yazıldığı için tekrar rapor alıp ankaraya göndermek zorunda kaldım. şayet doğru yazılmış olsaydı, hiç bi sorun da olmayacaktı. sana sadece bu kadarını söyleyebilirim.

Ben yeni üye oldum sağ diz üstü protez kullanıyorum sevgilerle

Selam bende 3.5 yıldan beri dizaltı protezi kullanıyorum.Hatalığım
Spina bifida sistika (keseli spina bifida)'den dolayı..Ben yeni üyeyim..

Benimde ayaklarım tarak kısmından ampute. Hiç rastlamadım benim gibi sakatlığı olan arkadaşa. 94 yılında geçirdiğim kazadan beri böyleyim. Kazayı geçirdikten hemen sonra bir protez yaptırdım ama kullanamadım. Şu ana kadar da kullanmış değilim. ilk başlarda çok zorlandım ama sonra kendime uygun ayakkabıları bularak onları modifiye ediyorum gayette rahatım. Hatta O zamanlar Şirinevlerde bir yer vardı adı Rehabilitasyon merkezi gibi birşeydi, ilk silikon protezlerini bana yapmışlardı ama kullanamadım. Bu Otto 'nun silikon protezleri bayağı biliniyor dünyada. Galiba Mecidiyeköy'de bir yer Otto'nun silikon protezlerini yapıyor.

diz üstü prtez kullananlar

merhaba protez kullanan arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorum sorunlarımız hakkında konuşalaım. tşkler.

Merhaba

Burdan da yazabilirsin e-postaya gerek yok ki

tüm arkadaşlara merhabalar acemiliğimi bağışlayın.sorun silikon liner soketlerin ne kadar kullanışlı olduğu. ampüte edilmiş olan bacağımıza herhangi bir zararı dokunuyormu.diğer kullandığımız soketlerin yaptığı vurma ve sürtünmelerden dolayı acı ve ızdırap veriyormu.kısacası ne kadar kullanışlı?

arkadaşlar okuduğum kadarıyla herkes ne türden protez kullandığını yazıyor fakat enterasan olan tarafı herkes protezi yaptırdığı yerin yani medikalin reklamına soyunmuş gibi bende 1992 yılından beri diz üstü protez kullanıyorum 4 protezim şu an bende protezlerimi ankarada yaptırdım çokta menmunum protezin elbette zaman zaman sıkıntıları olacaktır o sıkıntılar protezle ilgili değil birazda insanın kendisiyle alakalı birşey sanırım

Sayın Fethi Bey

Amaç reklam değil yanlış düşünüyorsunuz ben protezimi yaptırdım rahatım bi sorun olduğunda da hemen hallediyorlar çoğu arkadaşlarımız protezleri yüzünden sıkıntı yaşıyorlar o sıkıntıyı yaşamamaları için yaptırdığım yeri yazıyorum.....

Lütfenn yanlış anlamayınn...Ve sizin haricinde kimse reklamı muhabbeti yapmadı ...

Haksız yere kimseyi yargılamayın :(

merhaba bende diz üstü protez kullanıyorum 1985 ten bu yana benim protezcimde teknik ortapedi / istanbul

evet bende diz üstü protezler kullanıyorum ,ancak protez ustamdan memnun değilim .Sizlerin protezlerden şikayeti var mı?

Selamlar CEVDET

merhaba cevdet bende diz üstü protez kullanıyorum ve benimde soketimle ilgili sorunlar var.güdük ucu kaynaklı bunun içinde silikon liner denen ürünleri araştırıyorum. eğer seninde soketle ilgili sorunun varsa dediğim ürünü incele

Ozan Elektironik :

Galiba Bursa da protez yaptırmağa karar verdin.Doğrumu?
Sol ayak dizüstü protez kullanıyorum.Biraz bilgi verebilirmisin?
Hangi firma?
Özellikleri ne?
Fiatı nedir?
:?:

Fethi51

Protezinden memnun olman çok güzel.Bu duyguyu herkez yaşayamıyor demekki.
Benim gibi memnun olmayanlar çoğunlukta galiba...
Ankara'da hangi firma yaptı cihazını? :(

Merhabalar daha bugun üye oldum... :roll: Bende hastalığım sebebiyle;kasımın başında bir ameliyat geçirdim ve sol ayagıma diz üzerinden ampültasyon yapıldı! :( Bende bir dizüstü protez yaptırıcam ama hangi tür protezler daha kullanışlı bilgi verirseniz sevinirim.rahatlığı,fiyatı vs. :wink:

kendim gibi olanlar

mrhb arkadaşlar.bende önümüzdeki hafta sol diz altı ampüte ameliyatı olacağım.kırıktan dolayı platin vardı.platin enfeksiyon yaptı.osteomyelit denen kemik enfeksiyonu oldu.doktorum cok rahat edeceksin diyor.suan yürüyemiyorum.değnekle.alcı var.bıktım artık.3senedir cekiyorum.ama korkuyorum da.morale cok ihtiyacım var.hepiniz sağolun.

Re: kendim gibi olanlar

ilknur helvacıoğlu' Alıntı:
mrhb arkadaşlar.bende önümüzdeki hafta sol diz altı ampüte ameliyatı olacağım.kırıktan dolayı platin vardı.platin enfeksiyon yaptı.osteomyelit denen kemik enfeksiyonu oldu.doktorum cok rahat edeceksin diyor.suan yürüyemiyorum.değnekle.alcı var.bıktım artık.3senedir cekiyorum.ama korkuyorum da.morale cok ihtiyacım var.hepiniz sağolun.

Merhaba İlknur
Geçmiş olsun. Hastane ve ameliyat sanırım sende endişe yaratmıyordur. O yüzden ameliyat sonrası için bir tavsiyem olacak. Protez yaptıracağın yeri iyi seçmen gerek. Protezin nasıl birşey olacağı da çok önemli. Eğer SSK - BAĞKUR gibi kurumlarla yaptıracaksan yapılacak protez seni çok zorlayacaktır. İmkanların müsaitse kendin yaptır. OTTOBOCK firmasının 1C40 model ayağını kullanıyorum sağ protezde. Sol prtezdeki ayak daha düşük bir model. Aralarındaki fark ise Mercedes ve Murat 124 arasındaki fark gibi. 1C40 muhteşem bir ayak. Öncelikle esnek yokuşta merdivende sana çok kolaylık sağlar. Gerçekten fonksiyonel. Tabiki soketlerin carbonlu olmalı. Ve slikon çoraplar kullanmalısın. Böyle bir protezle koşabileceğini garanti ediyorum. ( Ben sadece sağ dizaltı ampute iken koşabiliyordum. Şimdi 2 si birden olunca koşamaz oldum :)) Ve tekrar ediyorum rahat edersin endişe etme.

Üst Alt