Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

60 ile gitti 60 ile geldi . . . Eksik bilgi ve tahlil için geri geldi ama eksiklikler giderilince aynen onaylandı . . .

Arkdaşlar ankara merkez sağlık kurulundan halen benim raporum ve sonuçları gelmedi bu kadar uzun sürermi ya anlayamadım ankara maliyesini 14/02/2012 aradım ve eksik bilgi nedeni ile onaylanmadığını söylemişlerdi hiç bir sonuç gelmedi

Başvuru yaptığın vergi dairesi gidip bir sor istersen geldikten sonra sana postayla göndermiş olabilirler eğer göndermedilerse hemen elden almaya bak gelen yazıda nelerin tamamlanacağı üst yazıda yazacaktır.

%94 olarak gönderdim % 96 olarak onandı teşekkürler...

%76 olan raporum %76 olarak onaylandı, cevap gelesi yaklaşık 3 ay sürdü.

vergi dairesini aradım yeniden rapor istendiğini 1 adet fotoğraf ile gelin dediler böyle saçmalık olurmu ya

keşke onaylananlar ne hastalığıyla onaylandığını tekrar ek bilgi istenenler ne konuda istendiğini neden dolayı düşürüldüğünü yazsalardı daha iyi olurdu bende % 72 le gönderdim gece körlüğü retinitis pigmentosa raporu 2007 de almıştım yeni gönderdim bu konuda gönderenlerinki düşürüldümü düşürülmedimi merak ediyorum mesela ben gzlerdeki daralmayı yazsam cetvele göre kaç çıkar burdan bulabilirmiyiz... 1 martta gönderdim ses yok daha bugun ankarayı aradım ses yok daha 10 gün sora ara dediler...

Merhaba
Bugün gittim vergi dairesinden sonucu aldım sonuç aynen şu şekilde
..........Hakkında buca seyfi demirsoy devlet hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen 20/12/2011 tarih ve .... sayılı rapor incelenmiş ancak raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılammıştır

Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları sakatlık bulguları labaratuvar bulguları ile aşağıda açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir lşekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin ve/veya söz konusu hususlarada yer verilmek suretiyle Özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun kurumumuza incelenmek üzere gelir idaresi başkanlığına gönderilmesine karar verildi 7/2/2012

Sol el parmak nötral 0 metoduna göre hareket açıklıklarının bildirilmesi
Sol el grafisinin gönderilmesi

sonuç bu şekilde şimdi vergi dairesi yeniden rapor çıkartmam gerektiğini söyledi bende Ankara maliye 03124153206telefonu aradım bana aynen sadece altda yazan eksiklikleri tamamlamam gerektiğini söyledi benim diğer iki hastalığımda behçet hastalığı ve hipertansiyon şaşırdım ne yapacağım

Surekli Ankara Maliye Saglik kurulunu sucluyoruz ..

Ama.

Aslinda sucun tamamina yakini , saglik kurulu raporu alirken "klinik bilgileri" ve dogru tabloya gore degerlendirme yapmayan doktorlada.

2. sayfada raporunun resmini koyan arkadasa da "eksik bilgi" nedeni ile geri yollanmis.

o raporda "hipertansiyon" icin hic 1 izahat yazmamis doktor. Hipertansiyon oldugunu neye dayanarak karar vermis yazmali idi.

Yeni veya yenileme amacli rapor alacak arkadaslar ; Oncelikle arizalariniz icin Ozurluluk cetvelini mutlaka inceleyin, hazirlikli olarak doktora gidin..

Olaki yanlis tablo veya eksik klinik bilgi ekliyorsa doktor , mutlaka uyarin.

Tersleyen doktor filan cikabilir, sabirli olun ve gerekirse bashekime cikin. Eksik bilgilerle Maliye orani dusururde , red de eder. Mesele raporu duzenleyen hastahanede bitiyor.

Sevgili mesen senden resimle gel demeleri makul olabilir. Benim raporlardada eksiklik yüzünden geri dönmüştü. Hastaneye gittiğimde resim isteyip ilk başta elimize tutuşturulan doktorları dolaştığımız forma yapıştırıp tekrar muayeneye gittim. Sendende böyle isteyecekler malum rapordaki resime bakacaklardır. Sen sadece sana gelen rapor yazısıyla hastaneye gideceksin o istenen raporları hazırlayıp vergi dairesine geri gönderecekler. alabilirsen elden al kendin götür ama vermeyeceklerini garanti ederim. :mad:

bana hastane vergi indirimini 41 verdi ankara 46 yaptı ama fark etmiyor 40 60 arası aynı sonuçta

şimdi sıfırdan rapormu çıkartacaz

Sıfırdan rapor değil de istenen eksik belgeler için ne yapılacaksa onu yapıp raporun arkasına ekleyip göndereceksin / gönderecekler ama 1 ay kadar kayıp zamanın olacak sonunda yeterki onaylansın zor olsada zaman geçiyor...Haydi kolay gelsin...

K.Ergün arkadaş raporunun onayını telefondan öğrendim demişsin.Hastaneden sonra süreç nasıl işledi ne kadar zaman sürdü ve hangi tel' den öğrenilebiliyor.Yardımcı olabilirmisin

03124153206 telefonla öğrenebilirsin benimki tam tamına 3,5 ay oldu dahada işimiz bitmedi

evet arkadaşlar %42 ile giden raporum %38 düşürüldüğünü öğrendim

Mesen arkadaşım çok üzüldüm...
Bülent Bey mutlaka yapılabilecekler hakkında bilgilendirecektir seni. Benim rapor 69 la gitti dediğim gibi 64 ile onaylanmıştı .Ankara ya gönderilen bütün kurul raporlarının fotokopileri elimde mevcuttu ve verilen oranlar özür cetvelindeki karşılıklarına göre bire bir doğru idi ancak rapor 64 e düşürülmüştü. Maliyeden onaylanıp gelen raporun fotokopisini alıp incelediğimde nereden kırmışlar diye baktığımda da oranlar üzerinde hiç bir indirim ve not vede açıklama olmadan sadece raporun ortasına % 64 diye kalem ile yazılmıştı. Oran benim için yeterli olduğundan üzerinde durmadım. Raporun sana ulaştığında incele bakalım nereden düşme yapılmış ve mutlaka sana gösterilecek yollar üzerinden itirazını yap.

aslında bende bel fıtığıda vardı ben bu raporu alırken bunu bildirmedim oran verlmiyor diye 2003 den beri tedavi görüyorum ve elimde bel fıtığını belgeleyici MR görüntülerimde var yeniden rapor için başvuruda bulunsam bana bir faydası olurmu yoksa bu verilen karara itiraz mı edeyim

Ah mesen ah...
Niye rapora dahil ettirmedin enaz % 8 daha alırdın Bende de başlangıcı var 8 aldım. Yorumları bekle ya 6 ay sonra bir daha başvuracaksın yada itiraz... az bekle....Ama herkese sesleniyorum dişiniz bile ağrıyorsa rapora ekletin inanın nereden ne alınacağı belli olmuyor 30 u zor alırım derken 69 aldım. Hani bir laf vardır "hastaneye sağlam giden hasta çıkar" ne kadar doğru değilmi ?

vergi indirim süreci çok meşakatli ve sıkıntılı

Arkadaşlar şimdi ben nasıl bir adım atmam gerekiyor itirazmı edeyim yoksa yeniden bel fıtığınıda koyup rapor oranımı mı yükselteyim emeklik tarihim 02-05-2013 tabiki rapor onaylanırsa Bimer şikayet etsem faydası olurmu ne yapacağımı şaşırdım ustalardan yardım istiyorum

benim işitme probleminden %24 ve klippel feyl sendromundan 31+4 raporum var 2012 birinci ayda toplamda 49,65 oranında rapor verdiler. ankaradan banada aynı mesen arkadaşımız gibi raporunuz incelenmiş fakat raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediginden herhangi bir karara varılamamıştır . klinik muayene bulguları, sakatlık bulguları, labaratuvar bulguları ve aşagıda istenilen bilgiler (vertebra grafisi ve 500-1000-2000-4000 hz deki işitme seviyesinin bildirilmesi ) bunların hastane baştabibplğine onaylatarak tarafımıza tekrar göndeiriiz diyor.
benim aslında işitme cihazına ihtiyacım var sol kulagım için ama bu güne kadar hep ihmal ettim bu sefer bu eksiklerimi tamamladıkran sonra birde şitme cihazı kullanıyormusun diye sorabilirler mi gitmi hastaneye gitmişken işitme cihazıda alabilirmiyim ne dersiniz ve bir önceki sayfada sadece eksiklikler tamamlanacak demişsiniz yani yeniden rapor alır gibi ugraştırmazlar inş.ankaradan gelen kagıdı rapor merkezine mi götürüyoruz? görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

yüzde 61 olarak gidi raporum ankaredan aynen yüzde 61 olarak geldibu hafta çarşamba günü elime geçdi

huku;
benimde skolyozum vardı skolyoz ameliyatı olmuştum ileri derecede skolyoz ama raporda skolyoza dair hiçbir ibra yoktu ortapedi bile işaretli degildi.dosyamın içinde skolyoz ameliyatı olduğuma dair epikriz raporum olmasına rağmen raporu veren hastane film istedi onuda çektirdim buna rağmen raporda göremedim.Benim merak ettiğim;Ankara'ya dosyam gidiyormu?gidiyorsa skolyozu ekleyip oranımı yükseltirlermi?akciğer,göz,nöroşirürji tetkikleri sonucuna h aldım.

Not:yoğunluk nedeniyle heyete girmeden h verdiler..

Raporunuz hastaneden çıkmadan Başhekime hemen itirazda bulunun raporunuzu bir inceleyin hastalığınızdan doktora görünmediyseniz görünün ve ekleme yaptırın yoksa işişten geçebilir. Biraz ikna kaliliyetinizi ve sakinliğinizi kullanın bağırıp çağrırsanız işinizi çok rahat aksatırlar.
Ankara ya dosya falan gitmiyor sadece sizin elinizde dolaştırdığınız raporun temize çekilmiş hali gidiyor.Ankara da bakıyor rapora ya reddediyor yada eksiklerin tamamlanması diye geri gönderiyor....
Buradan heyete girecek arkadaşlara sesleniyorum. Doktorları dolaşırken elinize bir dosya kağıdı veriyorlar (doktorların imzalayıp hastalığınızı yazdığı) bunu en son başvuru yerine teslim etmeden bir kopyasını çektirin ve saklayın ki neler yazıldığını ve yazılmadığını görebilirsiniz...

arkadaşlar önce herkese selam ben cemal 4 yıdan beri vergi indirimi için ugraşıyom her sene senelik iznimde hastane hastane koşup vergi indirimi için ugraştım. benim sürekli yüzde 40 raporum var 2008 den 2011 in eylül ayında izmir bozyaka hastanesinde heyete girdim ve 2 ay sonra ankaraya telefon actım raporum yüzde 28 dedi ben şaşırdım hastaneye gittim rapor sonucunu istedim yok dediler itraz edecektim bende 20 gün önce tekrar vergi dairesinden belge düzenleyip tekrar heyete yeşulyurt hastanesinde girdim bu gün raporumun fotokopisini almaya gittim bana aslını yapıp verdiler bende şaşırdım ve vergi dairene rapor gönderildi ordan ankaraya yollucaklar dediler rapor aynen şöyle ... diger böbrekte devamlı takip ve tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalıgı yüzde ,25, .....diger ..diyeliz tedavisigerekmeyen kronik böbrek yetmezligi ... yüzde ..20.. diger ..hipertansiyon...10.. toplam 55 yapıyor ama raporun altında süreklidir ve oran yüzde 46 yazıyor ben anlamadım bu rapor dogrumu onaylanırmı

ONaylanır mı onaylanmazmı bilemiyorum Ama oranın o şekilde düşük çıkması Baltazar formülü sizin anlayacağınız şekilde oranlar üst üste toplanmıyor baltazar formülü dedikleri bir formülle toplanıyor

onaylanma raporun ortasıadnmı yazıyor benim rakamla yüzde 14yazıyor raporun ortasında 46 hanisgi ankaranın acaba

Üst Alt