Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

Raporunuza hastalıklarla ilgili tetkikleri gondermismiydiniz

sizin rapor sonucu geldimi? uyku testi evraklarını istedilermi?

Bende mayıs ayında aldığım %46 oranında (göz tembelliği %17, ülseratif kolit %35) raporumla başvurdum 2 ay sonra raporda eksik bilgi, tahlil, patoloji sonuçları vs. için hastaneye sevk etti.

Hastanenin Gastoroenteroloji bölümüne göz değerlerini yazmasından dolayı tam 1 ay uğraştım sonunda raporum yenilendi deftarlığa gönderdiler oradan da Ankara'ya gidecek. Hastaneye uğradım sordum Ankara sizden tahlil vs. sonuçlar istedi ama siz hiçbir belge benden almadınız sonra tekrar istemesinler dedim öyle belge gönderilmiyor sadece raporu gönderiyoruz orada doktorların yazdıkları var zaten raporunuzun nerede kullanacağı kısmına vergi indirimi yazılı dediler.

Şuan merakla bekliyoruz bakalım neler olacak. Not: 3 aydır boş beklememin ve okadar git gel yapmamın nedeni sadece şu yazıydı "Ülseratif kolit tanılı hastanın tüm vücut fonksiyon kaybı oranı"

Hastanede saglık kurulundaki arkadaşlara bir zahmet görevleri bir bir anlatılsa iyi olacak.
Vergi dairesi hastaneye sevkinde hastalıklarla ilğili tetkik, sonuç v.s ne varsa raporla birlikte gönderin deniyor, bunu hala daha anlamayan çalışanlar yüzünden enğelliler zaman kaybına ugruyor.

Aynı elemanı en fazla biryerde 5 yıl çalıştıracaksın,ondan sonra başka biryere vereceksin...yoksa olmayacak böyle gerçekten yazık bu yüzden ben 14 ay ugraştım.. 2yıl süre doldu tekrar aynı şeyleri yaşayacağım.. ne yazıkki.....

uyku testi

10 ekim 2017 de maliyeye giden yüzde 46 olan raporum düşurulmeden 7 kasım da süresiz olarak onaylandı.bilgiyi telefondan öğrendim e tebligat gelince emeklilik işlemlerini baslaticam.burda çok şey öğrendim herkese çok teşekkür ederim.kalın sağlıcakla

Merhaba,

Devlet memuruyum, şahsi başvuru yaparak vergi dairesinin sevki ile gittiğim (işyerinden çalışma belgesi alarak) Manisa CBÜ sağlık kurulundan uyku apnesinden 35 puan Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümünden de bel ve boyun fıtıklarımdan dolayı 14 puan verdiler, Psikiyatri bölümü 4 aylık takip verip sonucun 4 ay sonra gönderileceği ve puanıma ilave edileceği söylendi, psikiyatride takipsiz sonuc verilmiyormuş.

20 senelik ilaç kullanım dökümümü psikiyatri dr na e-devletten cıktı alarak verdim ancak ilaçlarımı değiştirip 4 ay da bunları kullanacaksın göreceğiz dedi. hastanede verilen bilgide sonucun üstyazı ile vergi Manisa vergi dairesine bildirileceği oradan da Ankaraya yollanarak onaylanırsa işyerime yazı ile bildirileceği söylendi.

Balthazard hesaplamasına göre puanım 44.1 yapıyor. Psikiyatri puanı ilavesine gerek kalmadan vergi indirimi için gereken puan aslında halihazırda yetiyor.

Merak ettiğim husus son zamanlarda Ankara maliyede sonucların düşürülüp düşürülmediği, düşürülürse bu işlem neye göre yapılıyor, sonrasında bizlerin ne yapması gerekiyor. Son zamanlarda benzer işlemleri yapan varda ve tecrübelerini paylaşmayı esirgemezse sevinirim.

Saygılar sunarım.

Bence puanıniz yeterli psikolji eklense bile raporunuz süreli onaylanir 1 veya 2 yıllık olur tekrar den heyete girersiniz psikoloji olmazsa büyük ihtimal rapor sürekli olur.oran düşünülürse itiraz hakkınız var hakem hastanesine sevk olursunuz

rexart

Yeni tarihli ve yeni puan sistemine göre puanlanan engellerde Ankara genel olarak puan düşürmüyor. Eskiden alınan raporlarda puanlar daha iyiydi ve Ankara çok müdahgale ediyordu. Ancak açılan davalar ve yapılan itirazlar aslında Ankara nın buna yetkisi olmadığını kanıtlamıştır. Puanınızda oynama olacağını sanmıyorum. Hakkınızda hayırlısı.

erckrgzl

Merhaba Ercan,

Bu mesajındaki bir ifade dikkatimi çekti;

[FONT=sans-serif]"Ülseratif kolit tanılı hastanın tüm vücut fonksiyon kaybı oranı" ...bu cümle tam olarak raporun neresinde yazmalıymış? Bu arada sakıncası yoksa kimlik bilgilerinin olduğu kısmı lerek raporunun bir örneğini buradan ya da özelden bana yollayabilir misin?

Benim rapor yazım aşamasında ve hastane ilk defa engelli raporu hazırlayacağı için doktorlar çok acemi...

Teşekkürler[/FONT]

rexart

psikiyatriyi raporunuza sakın eklettirmeyin. Süresiz olan raporunuz süreliye çevrilir.birde raporunuz ile birlikte uyku apnesi polisomografi testi sonucunu mutlaka raporunuza iliştirin. çünkü maliye uyku apnesi hastalarının psg raporlarını görmek istiyor. Raporu geri gönderiyor.tekrar hastaneye sevk ediliyorsunuz. Benim öyle oldu. Emekliliğim 3 ay uzadı. AYNI HASTALIKLAR BENDEDE VAR. BENİM 35 UYKU APNESİ, 9 BEL FITIĞI AMELİYATI TOPLAM %41 İLE GİTTİ. AYNEN ONAYLANIP GELDİ. DERT ETMEYİN ONAYLANIR.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

@ozgurmeric74 Merhaba, cevap için teşekkür ederim. Psikiyatriyi raporunuza eklettirmeyin demişsiniz ancak bunun için sanırım geç kaldım, henüz rapor hastaneden vergi dairesine ve oradan da Ankaraya gitmedi ancak heyet raporundaki Psikiyatri bölümünde 4 aylık bir kontrol süreci olduğu yazıldı. Üsyazı ile hastaneden vergi dairesine gönderilecek olan evrakta değişiklik yaptırma durumu olurmu buna izin verirlermi emin değilim. Sormamı tavsiye edermisiniz, ters bir tepki almaktan çekindim bir an düşününce açıkçası.

Diğer PSG raporunun rapora eklenmesi gerektiğini koskoca üniversite hastane heyeti biliyordur diye düşünüyorum ancak kontrol eder son aşamada tekrar sorarım gerekirse. Ankaraya gittikten sonra ne kadar sürede geri geldi ve emeklilik başvurusunu yaptıktan ne kadar süre sonra emekli olabildiniz? Şu anda ben çalışmakta zorlandığım için 2018 Nisan ayının 17 sine kadar ücretsiz izinliyim ve işe başlamadan emeklilik olayımın sonuçlanmasını çok isterim, tecrübelerinizi dayanarak sorayım, bu süre sizce yetermi?

Teşekkür ederim, umarım hakkımızda hayırlısı olur.

Teşekkürler, diğer puanlar 44.1 yaptığı için psikiyatri ile ilgili kısma takılmamalarını ümit ediyorum.
Süreli raporda anlamadığım kısım şu, ben rapor sonucuna göre emekliliğe başvurmayı düşünüyorum ve rapor süreli olunca sanırım emeklilik mümkün olamıyor, bu konuda bilgi sahibimisiniz?

rexart

MERHABA TEKRAR
HASTANE HEYET MEMURLARINA ÖZELLİKLE SÖYLEYİN PSG RAPORUNU KOYSUNLAR. SEN ONLARA GÜVENME.GÖNDERMEZLERSE İŞİN 3 AY UZAR.
RAPORUN VERGİ DAİRESİNE ULAŞMASI VE ANKARAYA GÖNDERİLMESİ VERGİ DAİRESİNİN YOĞUNLUĞU İLE ALAKALIDIR. ÖRNEĞİN BENİM SÜREÇ
06.10.2017 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
29.07.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
12.06.2017 Hastaneden rapor bekleniyor
03.05.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

GÖRDÜĞÜN GİBİ RAPOR 12 HAZİRANDA PSG TESTİ İÇİN GERİ GELDİ. ANKARADA İŞLEMLER 20-25 GÜNDE SONUÇLANIYOR. ASLINDA BEKLEME SÜRESİ VERGİ DAİRESİNDE OLUYOR. 29/07 DE GİDEN RAPORUM 23/08 DE ONAYLANIP İSTANBULA GÖNDERİLDİĞİNİ BEN ANKARA MALİYEYİ ARAYARAK ÖĞRENDİM.6 EKİMDE BİŞYERİNE TEBLİĞ EDİLDİ.YANİ 45 GÜN VERGİ DAİRESİNDE BEKLEDİ.9 EKİMDE EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPTIM. HALA BEKMEKTEYİM.TAKİBİMDE: VERGİ İNDİRİMİ İLE ALAKALI TEYİD BEKLENİYOR. DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İSTANBULDA İŞLEMLER YOĞUNLUKTAN UZUN SÜRÜYOR. SEN MANİSADA YAŞADIĞINDAN DAHA KISA SÜREDE SONUÇLANACAĞI KANISINDAYIM.
* RAPOR SÜRELİDE OLSA VERGİ İNDİRİMİNİZ SÜRESİZ OLABİLİR.
* GERÇİ SÜRELİDE OLSA EMEKLİLİĞE BAŞVURABİLİRSİNİZ.
* SÜRE BİTİMİNE AZ KALA TEKRAR RAPOR İSTENİR. RAPOR GİTMEZSE MAAŞ KESİLİR.
* AMA SİZİN RAPOR SÜRESİZ ONAYLANIR.

Teşekkür ederim cevap için, umarım sizin de emekliliğiniz yılbaşına kadar hallolur.
İyi akşamlar.

Merhaba iyi günler, merak ettiğim bir diğer ve önemli konu emeklilik ile ilgili, bu şekilde en az 40 ve üzeri puan alarak emekli olduğumuzda, normal özürlü olmadan emekli olduğumuzda ne kadar maaş bağlanacaksa o miktarda mı maaş bağlanıyor, yoksa daha düşük bir maaş mı bağlanıyor bu konuda net bir bilgiyi hiç bir yerde bulamadım, normal emeklilikteki gibi ikramiye alınıyormu bu da başka bir merak ettiğim konu.

Engelli emeklisi yüzde 2 daha fazla maas bağlanır.Emekli ikramiyesi işyerinizden kıdem tazminatı olarak alırsınız.Kac senelik calismisliginiz varsa her sene için 1 brüt maas budur

Pisikatri raporunda geçici verilmesinde unsur sizden en az ilaçta olsa en az 6 ay tedavi istiyor veya pisikatri yatisli hasta.(bazı kanser tedavierinde ilaç verilemiyorsa kanayan timorler için) bu dikkate alınmaz. Ve heyetten çıkan raporda sürekli pisikatri ibaresi varsa geçici verilmiyor .

zaten orda yazar ilaç tedaviysiyle kısmen duzelebilen ozman ışte süreli rapor alırsınız.kismen duzelemeyen yazarsa ve kronik gibi bir ibare varsa geçici vermezler buna emin olun

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var net olarak anlayamadım ben engelli raporumu yeniletmek için tekrar hastaneye başvurdum solunum testi verirken zorlandım istenilen düzeyde veremedim testi yapan kadın bunun için seni ankaraya gönderebilirler dedi

ben bu raporu atama için yenilettim ve şuan özel bir firmada çalışıyorum çalıştığım için gelir idaresine vereceğim rapor için heyet perşembe günü toplanacak ankaraya gönderilme hangi durumlarda oluyor bilgisi olan arkadaşlar aydınlata bilir mi?

zerda34 siz hangi ildesiniz sizi niye Ankaraya yolluyorlar? Ankaraya rapor yollanır bir yanlış anlaşılma olmasın.

Son düzenleme:
Uyku testi raporumu heyet raporuna ekletmek için tekrar gittim bu sabah, biz neyin gönderilmesi gerektigini bilmiyormuyuz, daha önce de yollamadık ve geri dönen olmadı deyip azarladılar. Eğer istenilen başka bir şey olursa il vergi dairesinden isterler Ankaraya o şekilde gönderirler merak etmeyin dediler.

rexart

Ankarada değil farklı bir şehirde başvurdum solunum testi tam çıkmadı çünkü gücüm yetmedi testi yapan kadın bunun için seni Ankaraya göndere bilirler dedi o an demek istediğini anlayamadım bu yüzden kadına soramadım ama şimdi kafama takıldı neden çıkan bir rapor için Ankaraya gönderiliyoruz

Benim rapor yüzde 60 ile gitti aynı şekilde onaylandı. Arkadaşın raporu üç defa gitti geldi. Raporu yüzde 40 ti. Hep aşağı çektiler. Yüzde 35,37.36 gibi

Benim raporumu Ankara Numune Hastanesi %60 sürekli olarak verdi vergi dairesi raporumu gönderirken ekine tahlillerimi de ekledik gönderdik %66 olarak fakat 2 yıl sonra kontrol şartı ile verdiler. şimdi kontrol sürem geliyor işlemler nasıl ilerliyor bilgisi olan var mı? yine verdi dairesinden yazı alarak mı başvuruda bulunacağım.

Çok ukala bu heyettekiler. Halbu ki uyku testinin sonucunu Ankara'dakiler görmek istiyorlar, raporun verildiği hastanedeki doktorun yazdığı epikriz raporu yeterli olmuyor. Özellikle "Ağır OSAS" tanısı varsa. Çünkü bu tanıya %35 oran veriliyor, yüksek bir oran, haliyle Maliyedeki Merkez Sağlık Kurulu detaylı raporu görmek istiyor.

Umarım bir sorun çıkmaz ve işiniz hayırlısıyla sonuçlanır. Geçmiş olsun.
@rexart

Son düzenleme:
selo46

Benim raporum %58 di süresi bitti yenilettim ilk raporum için Ankaraya göndermediler ve ilk raporumu işyerine vermedim şimdi vermeyi düşünüyorum işyerine verdiğimizde mi Ankaraya gönderiyorlar

rüzgar34 hangi telofondan arayıp öğrendiniz yazabilirmisiniz

vergi indirimine başvuru yaptığında rapor ankaraya gidiyor. oran belirliyor.

0312 415 32 05 den arayın genelde bir bayan çıkıyor çok yardımcı oluyor

03 kasımda başvurduğum vergi indirimi 13 aralıkta cevaplandı posta yolu ile işyerime evrak geldi solunum testinin detayı gerekli diye hastaneye başvurdum bize bir evrak gelmedi daha diyorlar ne yapmam gerekiyor evrak gelince başhekime test sonuçlarını onaylatıp yeniden mi gönderecem yoksa tekrar solunum testi nemi girecem bilgisi olan cevaplar ise sevinirim hastaneye gittiğim zaman ne yapacağımı bileyim hiç olmazsa

akaragoz

[FONT=sans-serif]önce başvuru yaptığınız vergi dairesine gidip; raporu aldığınız hastaneye sevk alıp, öyle gideceksiniz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
sevk yazısında sizden ne istedikleri yazar. hastanenin yönlendirmesi ile ilgili hekime gidip tekrar muayene olacaksınız. gerekli görürlerse solunum testini tekrar isterler. istenilen işlemleri yapıp muayenenizi tamamladıktan sonra sizin işiniz bitecek. hastane vergi dairesine ek rapor hazırlayıp gönderecek. vergi daireside ankaraya tekrar yollayacak.[/FONT]

ben ankara vergi dairesine başvurumu yaptıktan sonra ne kadar sürer bütün işlemler muayeneye gideceğim günü onlarmı belirliyor yoksa ben istediğim zaman gidebiliyormuyum işyerinden izin almak açışından soruyorum

birde muayene olduktan sonra gene 1 ay 40 gün sürermi bütün işlemler çünki emekli olmayı düşünüyorum işyerinde sıkıntım var vergi indirimi almadan çıkış olursa işyerinde sıkıntı olur galiba çalışıyor gözükmem gerekiyor vergi indirimi almak için

Üst Alt