Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

trimpot Hayırlısı olsun, rapor vergi indirimi içinmi emeklilik içinmi? Memurmusunuz SSK mı Bağkurmu? Kaç günde onaylandı. Bunlarıda belirtirseniz forumdaki farklı statüdeki kişilere bir yardımı olabilir, bu şekilde bir yazınca başka bir sürü husus havada kalıyor.

rexart

Şu konuyu açmıştım: https://www.engelliler.biz/forum/em...na-emeklilik-hakkini-kazandirmis-mi-oldu.html

İzmir katip çelebi üniversitesi hastanesi'nden iki (2) senelik %44 engelli raporu aldım. Ardında vakit kaybetmeden, vergi indiriminden yararlanmak için İzmir Vergi Dairesi'ne başvuruda bulundum. 13.11.2017 tarihinde yaptığım başvurum 15.01.2018 tarihi itibariyle onaylanarak:

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %44
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 13.11.2017
Yararlandığı Süre: DEVAMLI

şeklinde sonuçlandı.

rexart

6970 günüm var 1992 sigorta giriş var işçi statüsünde çalıştım vergi indirim den emeklilik işlemleri için teşekkür ler

Merhaba %64 vergi indirimi raporun onaylandı 2015 yılında.2017 de emeklilik için müracat ettim rapor oranı mı %35 e düşünmüşler. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim

Herkese merhaba.Benim bir sorum var bilenlerin yardımını rica ederim.
Ben vergi indirimi için vergi dairesine %40 raporumla başvurdum Ankaradan %37 or vernişler.Bu durumda benim ne yapmam lazım.Nereye itiraz edeceğim ve ne söyleyeceğim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

%60 raporum ve Ankara vergi indiriminde %60 olarak onayladı. Emeklilikte şüpheliyim ama.

cnmrt Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Memurmusunuz işçimisiniz hastalıklarınız neler hangi hastalıktan puan düşürülmüş hangi gerekçe ile düşürülmüş bunları söylemeniz mümkünmü? Bu konuda itiraz etme hakkınız vardır mutlaka, internetten araştırarak bulabilirsiniz yada bilen burada arkadaşlardan ititraz nasıl yapılır bilen varsa ve yardımcı olabilirse iyi olur.
TahaAY Neticede vergi indirimi alacak kadar oran verilmiş ve onaylanmış hayırlı olsun, zamanı geldiğinde tekrar rapor alıp verdiğinizde aynı oranları muhtemelen yine alacaksınız ve emekliliğinize başvuru yapacaksınız, şüphe edecek ne varki?

rexart Sgk hakem hastaneye gönderdiğinde bir çok arkadaşımız aynı oranı alamıyormuş diye duyuyorum bende.

Slm arkadaşlar ankaradan eksik evrak nedeniyle gerigelen rapor İçin hastaneye tekrar gitmiştim heyet için verilen randevü günü geldi ve gittim bütün bütün işlemleri tekrar yeniden yaptırdılar benden istenen sadece SFT idi ama bütün rahatsızlıklarım İçin hepsine gönderdiler sonucu bana söylemediler vergi dairesine göndereceklerini söylediler 1 ay sonra hastaneye gidip sonucu ordan alabileceğimi söylediler böyle bir durumla karşılaşan oldumu. Teşekkür ederim

twilight
Bazı durumlarda hastanece düzenlenen raporlara tetkikler açık bir şekilde yazılmıyor ayrıca örnek veriyorum göz için, gör alanının da gönderilmesi gerekirken rapor ekinde olmadığı için ek tetkik istenilebiliyor, bu olumsuz bir durum değil elbette.

mesen
Rapor oranlarında Merkez Sağlık Kurulunca değişim yapılması nadir gerçekleşmekte bu durum sizi korkutmasın, vergi indirimi başvurunuzu yapın.

TahaAY
Vergi İndirimi ile erken emeklilik mümkün şüpheniz nedir ?

gazi.gazi
Merhaba, itiraz etmeniz mümkün, Merkez Sağlık Kurulu itirazınızı yerinde görürse ek etkik veyahut yeni bir rapor isteyebilir.Dilekçeniz ile Vergi dairesine başvuru yapabileceğiniz gibi direkt Gelir İdaresi Başkanlığına da başvuru yapabilirsiniz.

engelilik mümkün kardeşim. Sakatlığının oranı belli ama 2 ayrı hastaneye git bakalım birisi 60 verir birisi 50 ben bunu anlamıyorum.

@engelilik

Merhaba cevabınız için teşekkürler.

Ankaradan 40 oranın 37 ye düşürüldüğünü başvurumu yaptığım vergi dairesinden öğrendim ama bana herhangi bir evrak vermediler. Evrakları iş yerine göndereceklerini söylediler.Ben bu evrakları iş yerimdenmi alacağım yoksa vergi dairesinden evrakmı çıkarttıracağım.İş yeri bize resmi gelen yazıyı sana vermeyiz diyo.

süreli vergi indirimlerinde..emekli oldum 2 sene engelli maaşı nı aldım ...o 2 sene bitimine kaç gün önce muayene olmam lazım tekrardan o tarihi bana bildiriyorlarmı...ve emekli maaşımı alırken aradaki boşluklarda gene maaşımı alabiliyormuyum...mesela muayene oldum tekrar vergi indirimi için evraklarım ankaraya gitti 2 veya 3 ayda geldi..yani o boşlukta maaşımda aksama oluyormu...birde 2.kez vergi indirimi için müraacat edildiğinde bir yerde çalışıyor olmak gereklimi ??...teşekkürler ilgilenecek olanlara..

gazi.gazi

Resmi yazının fotokobisi işinizi görür, ayrıca vergi dairesinden itiraz edeceğinizi söylemeniz üzerine fotokobilieri (rapor dahil) verirler. yasal itirazını yaptıktan sonra red cevabı gelirse dava sürecine başvurursunuz.

gazi.gazi

Resmi yazının fotokobisi işinizi görür, ayrıca vergi dairesinden itiraz edeceğinizi söylemeniz üzerine fotokobilieri (rapor dahil) verirler. yasal itirazını yaptıktan sonra red cevabı gelirse dava sürecine başvurursunuz.
Çok sağolun teşekkür ederim.İtiraz dilekçesinde yazmam gerekenler konusunda ikna edici yada faydalı olacağını düşündüğünüz sözler varmıdır acaba ne yazacağımı ne diyeceğimi bilmiyorum.

Elinizde mevcut ise rahatsızlığınız ile ilgili ek tetkikleri de eklemeniz yararlı olacaktır. Dilekçeniz standart olması yeterli çünkü rapor ve varsa ek tetkikler incelenecek Merkez Sağlık Kurulunca gerekli görülürse yeni rapor almanız istenir, vergi dairesinden takibini yapabilirsiniz.

engelilik

İlginiz için çok teşekkür ederim.Çok sağolun.

5 ay sonra vergi indirimim onaylandı 40 olarak gönderdim 40 olarak onandı iki defa ilk başvuru sonrası tetkik istedıler sonra ikinci de 40 olarak onandı 5 ay sürdü

Tek rahatsizlik oldugu zaman dusurmuyorlar sanirim farkli rahatsizliklar olunca dusuyor...benim 15 yilim var tek koldan 58 sekerden %20 gozdende %10 veriyorlar erken emekli olabilirmiyim

Tek hastaliktanmi yoksa farkli rahatsizliklarmi

yüzde 71 olarak gönderdim öyle de onaylandı hiç bir problem çıkarmadılar saolsunlar

ilhan80...hocam 5 ay derken müracat edip ankaradan işyerine tebligat süresimi 5 ay sürdü!!??...bana çok geldi ya o kadar sürüyormu indirimi almak!!??

Evet abi 5 ekimde basvurdum şubat gecen hafta cevap geldi ama bir kerede de arada tahlilleri istedi ler emg gönder dim .anca öyle alabildim ilk basvuru yaptıgımda raporuma tahlilleri de vereyim dedim memur kabul etmedi toksa bu kadar sürmezdi

Ankara ya gönderdiğimiz rapor oranı %40 dan düşük gelirse ,elimizdeki sürekli raporumuz geçerlimi engelli hakları,ekpss v,s gidermi?.Yada tam tersi maliyenin raporu engelli haklarında kullanılırmı TSK.

Üst Alt