Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

Benim de sürekli olan raporum %76 oranla Maliye'ye gitti ve aynı oranla sürekli vergi indirimiyle onaylandı. Darısı haber bekleyen arkadaşlarımıza,

Esen kalın :)

Erdogan Er
Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun Erdoğan bey kardeşim.
Dediğin gibi darısı bekleyenlerin başına.

k202056

Merhaba, hastalığınız her neyse geçmiş olsun öncelikle.
Cevap vermek zorunda değildin vermeseydin o zaman diyebilirsiniz de, sorduğunuz soruya siz ne cevap yazardınız sorunuza bir bakıp düşünün bakalım.

Soru sorarken lütfen biraz özen gösterelim, yaşınız, cinsiyetiniz, hastalığınız, işçimi memur mu olduğunuz, raporu ne zaman nereden aldığınız, ne sebeple bu raporu kullanmak istediğiniz, toplam ödenmiş pirim gün sayınız, sigorta başlangıç seneniz, rapora itiraz etmeyi isteme sebebiniz vs. bunların hiçbirini bilmeden kimse size yardımcı olamaz.

Saygılar.

Mehmet005

Allah razı olsun Mehmet bey, eksik olmayın. İnanın hicap ediyorum sizin başvurunuz ne aşamada diye sormaya. İnşallah ilerleme kaydedebilmişsinizdir.

Rabbim sizden de hayırlı haber almak nasip eder inşaallah tez zamanda....

Hayırlı cumalar ankaraya yüzde 40 gitti 2 yıl süreli sonuç alamadım 38 gün oldu ne mur acaba yaşayan varsa bu durumu aydınlata bilimi şimdiden allah razı olsun inşallah

%52 gitti aynı onaylandı geldi. 3 ayda sonuçlandı acele etme

Benimkide %44gitti sizce nasil bir sonuc gelir

Arkadaşlar vergi indirimi için raporumu yeni aldım %62 bu oran Ankara'da düşer mi

selam aralık 2017 %51 le ankaraya gitti 1 yıl sonra kontrol %51 ankaradan onaylanmış henüz işverene gelmedi bekliyoz

Beimde %70 raporum var aynen onaylandı

merhaba kanserden %80 ile başvurdum.Ankara dan düşürülür mü acaba?

SEYHANCANCAN
Geçmiş olsun, raporunuz yeniyse düşürülme ihtimali az, 2013 öncesi raporların puanı düşürülebiliyor diye duyduk ancak yeni raporlarda çok da rastlanan bir durum değil. Allah şifa versin.

Merhaba hakem hastaneden sürekli alınan rapor Ankara dan kontrol şartlı yani süreli gelirse de dava açma hakkımız oluyor mu?

2013 den sonra alınan raporlar güncel olduğu için aynen onaylanıyor ama 2013 den önceki raporlarda sıkıntı yaratabiliyorlar bunun nedeni de 2013 den sonra çıkan torba yasa ile engelli raporları cetvel oranlarının düşürülmesi

22.02.2018 maliyeye elden teslim ettim.daha kuruldaymis.47 ile gitti.

Başkalarına da fikir vermesi açısından kendi yaptıklarımı kronolojik yazmak istedim.
19 Şubat 2018 Sağlık kuruluna engellilik durumunun tesbiti için şahsen başvurdum.(Eski raporlarımı da yanımda getirdim)
Aynı gün(19 Şubat 2018)işaretlediğim doktorlara muhayene oldum ve tahliller yapıldı.Bu işlem akşama kadar sürdü.
5 Nisan 2018 Heyete girdim.
12 Nisan 2018 Heyet sonucunu (sağlık kurulu raporu) aldım
13 Nisan 2018 Sağlık kurulu raporu, tahlil sonuçlarım ve işyerinden aldığım çalışma belgesiyle şahsen vergi dairesine başvurum.
Ankara'dan gelen sonuç tarihini de burada paylaşırım.

Bugun ogrendim 11.04.2018 de aynen 47 ile onaylanmis defterdarliga gonderilmis.emeklilik icin sartlarim tamam.defterdarlik memuruna isten ayrilabilirmiyim dedim fakat isyerine gelene kadar ayrilamazsiniz dedi.anlamadi galiba.tazminat gibi bir sorun yok.sorun olmasin diye beklicem.herseyin hayirlisi olsun bekleyenlere.herseyi burdan ogrendim.buraya her bir kelime yazandan Allah razi olsun cok faydali.ben burada hic kotu bir insana rastlamadim.Allah gonullerine gore versin.

Ankaraya gonderdigim evraklar isyeri imza sirkusu ise giris bildirgesi hizmet dokumu isitme testi fotokopisi isyeri onayli belge.goz icin bisey gondermedim.kisisel basvuruydu.faydali olmasi acisindan bilginize.

Bugün Ankara'yı aradım 52 ile giden raporum aynen onaylanmış. Artık raporun işyerine gelmesini bekleyeceğiz :(

2010 yılında her iki ayağımdanda ankiloze ardrodezi ameliyatlısı olduğumdan ve deformite olmasından dolayı tablo 3.4 göre %40 engelli raporu verildi bu raporla 2017 yılında vergi indirim belgemi alabilmek için gerekli evrakları vergi dairesine verdim ve evraklarım gönderildi sonra ankaradan konu anlaşılamamıştır denilip beni yeniden rapor aldığım hastaneye gönderidiler hastane ayak röntgenlerimi çekip ankaraya geri yolladı gelen cevap siz %10 engellisiniz vergi indiriminden yararlanamazsınız gidip vergi mahkemesine dava açtım ama zaman geçiyo ve içim içime sığmıyor gidip başka bir hastaneden heyete girerek yeniden rapor aldım fizik ve tedavi bölümü ve göz bölümünden toplamda %66 rapor verildi 30/03/2018 basvurulu raporumu dün yeniden gerekli evraklarımla beraber ankaraya yolladım yeniden düşürürmü bu ankaradakiler ya ankara beni görmeden nasıl raporumu düşürüyor hiç anlamıyorumki benim rahatsızlığım kronik iyiye gitme ihtimali yokki hatta dahada kötüye gitmiş bu işlere aklım ermiyor şimdi gelecek cevabı merakla bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar uzun sürecin sonunda bugün Ankara dan öğrendiğim kadarıyla gönderdiğim raporum kuruldan çıkmış ilk raporum %60 sürekli idi eksik evrak nedeniyle tekrar hastaneye sevk edildi rapor %74 2 yıl sonra kontrol denilmiş ve aynen onaylanmış 2 yıllık yapılmış şimdiki sorum sürekli engelli raporum geçersiz mi oldu bunu anlamadım birde emekliliğimi isteye bilirmiyim. 1996 sigorta başlangıcım 4350 günüm var

Lizbonkare Uzun, meşaketli ve yorucu ayların sonunda sonucunu öğrendiğin vergi indirimli raporun hayırlı uğurlu olsun.

Merhaba epilepsi hastasıyım ve /40 raporum var 2013 yılına ait raporumu vergi indirimi için göndersem raporda oynama veya düşme olurmu?

Merhaba,
Forumda da diğer başlıkları incelediğim kadarı ile yeni tarihli raporlarda ve kalıcı rahatsızlıklarda puan düşmüyor.Okuduğum kadarı ile kardiolojiden (kalp krizi vs) ile giden rapor aynen onaylandığı gibi uyku apnesi gibi rahatsızlıklardan giden raporlar biraz çelişkili olabiliyor.

Herkese selam
Benim 10.04.2018 tarihinde almış olduğum SÜREKLİ engelli raporum var.

%17 ortepedik , % 5 süreğen rahatsızlık ve %25 ise işlevselliği kısmen düzelen
Psikiyatri

Vergi indirimi için G.İ.B müracaat ettim
İncelenmek üzere Ankara merkez sağlık kuruluna gönderdiler.

Öğrenmek istediğim konu ankara dan sürekli mi? Onaylanır.Bilgi verirseniz sevinirim.

Lizbonkare...hocam iptal olan bir şeyin yok sadece var olan herşeyine 2 yıl şerh konmuş...emekliliğin şimdiden hayırlı olsun:)....
ben o süreli olayına şöyle bakıyorum,normal emekliliğimiz az kaldıysa 2 kere 2 yıl 1 kerede 1 yıl alsak zaten normal emekliliğimiz geliyor:)

Üst Alt