Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

akaragoz

vergi dairesi sevki alınca en yakın heyet gününe gidin.randevu isterler mi? bilemem. ben randevu almadan gitmiştim.

anladığım kadarıyla siz daha önceden vergi indirimi başvurusu yaptınız. maliye sizden ek raporlar istedi.

doğru mu anladım? eğer öyleyse zaten başvuru yapılmış sizi çıkartmaları vergi indiriminizi etkilemez. .sadece sonuç bilgisi işyerinize gelir. sizde oradan alırsınız. muayene olduktan sonra enaz 40-60 gün sürer. süre uzayıp kısalabilir. vergi dairesinin yoğunluğuna göre süre değişir.benim 67 gün sürdü.

Sol göz tembelliği ve Ülseratif Kolitten sürekli %46 oranlı raporum yaklaşık 6 ay sonunda aynı oranda onaylandı.

%56 Olarak Vergi Dairesinden Vergi İndirim İçin Ankaraya ğitti Heyet Onayı ile Ankaradan %56 sürekli olarak aynı şekilde geri döndü 21 ğündede sonuclandı

benim solunum testini dosyaya koymayı unutmuşlar buldurup yeniden heyete soktum %44 olarak aynı şekilde geçmiş

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim bir sorum olacak yardımcı olurmusunuz

Ben devlet hastanesinden % 60 engelli raporumu aldım sonra vergi dairesine vergi indirimi müracatımı yaptım 3 ayın sonunda sibisten öğrendiğim tekrar sevk ( işyerimden çalıştığına göre kaşeli imzalı belge ile vergi Dairesi bakanlığımıza müracat edin ) diyor bunu anlamadım neden böyle yazıyor bilen arkadaşlardan yardım açıklama bekliyorum tşkürler

Lizbonkare

raporunuzla ilgili hastaneden tetkik veya tahlil sonuçlarını istemişlerdir.
vergi dairesine gidip tekrar hastaneye sevk alacaksınız. vergi dairesinden verilecek evrakta ankaranın sizden hangi test tahlil gibi şeyleri istediği yazar. o kağıdı hastaneye verip gerekirse tekrar test yaptıracaksınız. hastane ek raporu size vermeyip direk vergi dairesine yollayacak. onlarda ankara'ya gönderecek. rapor tekrar değerlendirilecek.

Teşekkür ederim

Biraz önce baktım sibise bugün son yazı yazmışlar sonuç vergi dairesine gönderildi yazıyor

Bugün vergi dairesine gittim hastaneye eksik yapılan sol ayakla ilgili bir durum var onun İçin yazı ile sevk yazıldı sabah hastaneye gidicem tekrar yeniden mi heyete giricem bana bilen arkadaş yardımcı olurmusunuz tşkürler

Slm arkadaşlar Maliye Bakanlığı merkez sağlık kurulu kararı solunum fonksiyon testi raporunu istemiş bugün hastaneye tekrar sevkli gittim tekrar 1 ay sonraya gün verdiler bütün işlemleri tekrar yeniden mi yapılacak yoksa sadece solunumla ilgili işlem mi yapılacak bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Lizbonkare

Sadece solunumla ilgili işlemler yapılır. Solunum testi sonucunuz ellerinde varsa (ki olmama ihtimali yüksek) bunu gönderirler. Yoksa yeniden solunum testine girersiniz ve bu sonucu Maliyeye yollarlar.

Geçmiş olsun.

Daha önce gittiğimde herşey o hastane yapıldı herşey devlet hastanesinde var tekrar yapsalarda aynı çıkacak sorun olmaz ama bişey daha sorucam bana verilen engelli duruma nasıl bir etki yapar yani % 60 engelim var engelli kartımı da almıştım bunları elimden alırlarmı bu hakkımı kaybedermiyim

Yaa bu raporu olanların vergide niye düşüyo oranı

Bidamı rapor istyolarki

Yok hayır, %40'ın altına düşmedikçe yeni raporda sorun olmaz.

Ben yeni çıkartcam raporumda vergi indirim şıkkı yok ne yapabilirim
Erdogan Er

İlerde bida istemesinler rapor

@flora19

Eğer raporunuz çıkmadıysa henüz, ekletin bu ibareyi de. Ama yok geç kaldıysanız, sorun değil. Vergi dairesi başka sebeblerle çıkarılmış Engelli Sağlık Kurulu raporlarını da kabul ediyor.

Son düzenleme:
Erdogan Er yokdaha heyete gitmedim erdoğan bey vergiyle ilgili seçenek yok işaret etcem kim yazarki

Buraya atım bibakın

https://hizliresim.com/dO4ryr

13cü maddeyide bilmmiyom neyin nesiyse:)4cü rapor hakemden sonra tekrar başvırdum kulak arttığı için

Aynı hastaneme

Sadece solunum testi yaparlar ben verdiğim halde yeniden istediler gidip dedim ben verdim neden yeniden istiyorsunuz diye biraz cıngar çıkarttım araştırdılar solunum testini heyete giden dosyaya fotokopisi koymamışlar heyete hiç gitmemiş yani test sonuçları dosyaya ekleyip yeniden koydular bir sorun çıkmadı heyet vergi indirimini onayladı belki sizinkide eksik gitmiştir önceden verdiyseniz

flora19

Günaydın,

13. Maddeden anladığım şey "hastalığınızın ilerlediğinizi beyan ettiğiniz" ve tekrar değerlendirilmek istediğiniz.

Genelde başvuru dilekçelerinde "Vergi İndirimi" seçeneği olmayabiliyor. Benim başvuru dilekçemde yoktu mesela. Buradan bir kaç arkadaşın da matbu dilekçelerinde vergi indirimi seçeneğinin olmadığını biliyorum. Bu durumda biz "Diğer" yazan seçeneğe elle "Vergi İndirimi" yazmıştık. Fakat sizde bu seçenek 13. Madde şeklinde kullanılmış. Ben eminim buraya 2. bir gerekçe daha ilave edilebilir. Dilekçenin uygun bir yerine "ve vergi indirimi" şeklinde siz ya da görevli elle yazarak ilave edebilir.

Ama bir önceki mailimde bahsettiğim gibi; şahısların farklı sebeblerle kendilerinin almış olduğu Engelli Sağlık Kurulu raporları Maliye Bakanlığı tarafından kabul ediliyor. Bu bilgi ilgili web sitesinde mevcut.

Belki bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar da buraya yazabilir. ozgurmeric74

Erdogan Er evt arttığı için başvurdum hakem rapordu benim yoksa başvuramıyodum aynı hastaneye sordumda öle yazdır dedi vergiyi sorum eliyle yazar biyere belki.ekpssde yok kutularda memur yazıyo o omuki

Gezdiğim yerler oran yazmadı ensonmu yazıyolar heyette

flora19

Evet, bazı hekimler hemen poliklinikte yazıyor, bazıları ise heyete bırakıyor. İki türlüsünü de gördüm.

Erdogan Er aynen abi tek kbbye çıksammıki teste göre yazar doğru demi hesaplattık 37glyo az vermez işlh:)

Bende tamamlamaya çlşıyorum az hastalığım var

flora19 İnşallah bu sefer %40'ı tutturursunuz Flora, epey emek verdiniz bu işe. Burada bende de eskisiniz. Rabbim kolaylık versin :)

Erdogan Er aynen abi geçenseneden beri itirazdı rapordu bitmedi verdiler elime 38i:D biişe yaramıyo şu kpss için giriştim gene bidaha olmucak dedilerde emarı bekliyom onun yüzünden aksadı

Kimi doktor çok iyi bendeki emarımı yazııyo kimi yeni istyo yenileme diyom anlamıyo adam

Geçen eklettim bel boyunuda çok iyi doktordu dğşiyo doktorlar

Karman çorman oldu yazılarıda:D

bugün e tebliğ ile işyerime vergi indirimim bildirilmiş emeklilik için şimdi ne yapmam gerekiyor kaç gün bekliyeceğim iş yerinden çıkış alıpmı gitmem gerekiyor acaba posta ile gelen bir evrak yok ama sagece e tebliğ gelmiş

E TEBLIGAT resmi evraktir işyerinden çıkışını alıp birde e tebligat örneğini al sgk ya emeklilik için muracatini yap.ocak ayı bitmeden yapki şubat ayı itibariyle maaşın işlemeye başlasın şubatta yaparsan mart ayında işler maaş

Cevap 24 ünde verilmiş gözüküyor pazartesi evraklarımı alıp versen olurmu erkende çıkışımı almış olmayayım çıkış aldığım aynı gün evraklarımı verebilirmiyim internette halen gözükmüyor indirimim ankara vergi dairesinden bakıyorum gözükmesini beklemem gerekiyormu

Evis te gözükmuyormu önemli olan e tebligat ocak 30 a kadar muracatini yap eğer emin olmak istiyorsan bağlı olduğun sgk yi ara sor.artik isyerine evrak yerine e tebligat gonderiliyor

evis de gözükmüyor daha devamlı bakıyorum gözükmesi gerekiyormu gözükmeden başvuru yapabilirmiyim.

Son düzenleme:
Hastane tarafından verilen 2 senelik olan raporumu Maliye Bakanlığı, oranımı değiştirmeden SÜREKLİ olarak onayladı.

Üst Alt