Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara sağlık kurulunda rapor oranı düşürülmeden geçen var mı?

ozgurmeric74 Erdoganer Lizbonkare umut2135 KKELEBEKK

izmir suat seren hastanesinden aldığım %60 vergi indirimli orta/ağır koah raporum ankara maliye bakanlığı engelli derecelendirme dairesi taarafından %40 a düşürülmüştür, bu kadar düşürme yetkisi var mı ve bu karara itiraz etmem için nereye başvurmam gerekir.

teşekkürler
OturanBoğa

Merhaba bugün telefonla görüştüğüm kişi raporunuz onaylanmış fakat ek belge isteniyor dedi şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor.?

Hakem hastaneden ankara vergi dairesine giden raporlar ne kadar surede geliyor arkadaslar bilgi verirmisiniz acaba asigo6435 @gmail.com 07/05/2018 DE GIRDIM HEYETE KAC AYDA GELIR ANKARADAN

Son düzenleme:
Ummugnc....bende 2 mayıs da girdim heyete...burda yazılanlardan anladığım, büyük şehirlerde biraz daha süre uzun oluyormuş raporların ankara ya gidip onaylanıp gelmesi..

Ama benimki hakem hastaneye sevk edilip tekrar doktorlari gezdim heyete girdim emekli maasimda gecen sene 8.ayda durduruldu eger vergi indirimim onaylanirsa alamadim emekli maaslarimi alabilirmiyim verirlermi arkadaslar

Bulent 73 seninkide hakem hastanemi acaba

Ummugnc ankara 60 gunde tamamlaması lazim arada gidip gelmesi felan derken 3 aya yaklasabiliyor

Arkadaşlar ankaradan gelen vergimuaffeti vergi dayresinden cuma günlerimi evise atıyorlar acaba bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi

Hangi hastalıklarda oran düşürüyor maliye benimki diyabet+tansiyon+kulak odyo+ boyun fıtığı bu hastalıklarda oran düşürüyormu

Valla benimkini dusuremezler zaten hakem hastane % 0 verdi aşağısı yok galiba ben yukseltsinler diye bekliom :D

arkadaşlar 2017 de %44 rapor aldim ankara 35 ile geri yolladi itiraz ettim bursa ilsaglik müdürlügü kabul etti .uludag ünv de ilk heyete girdim sonra hakem hastane olarak devlet hastanesinde heyete girdim %46verdiler raporda hakem hastane degerlendirmesi sonucu diyor ve rapor sürekli 18 05 2018 bugün vergi dairesine evraklari teslim ettim bilgisi olan varsa lütfen yazsin bu oranida düşürürlermi yaş42

Fatih savas geçmiş olsun hakem hastanenin verdiği oranı düşüremezler kolay kolay bu defa onaylanacaktır diye düşünüyorum.

%60 İLE GİDEN RAPORUM 6 AY SONRA %40 İLE ONAYLANDI, TARİHLERİ AŞAĞIDA YAZILIDIR.

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %40
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 04.12.2017
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

28.12.2017 Mükellef dosyası oluşturuldu.
16.05.2018 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
18.05.2018 Sonuç vergi dairesine gönderildi.

Arkadaşlar durumumla ilgili güncelleme yapayım istedim,

24-05-2018 Perşembe günü itibariyle vergi indirimi e-bildirgesi iş yerime ulaştı. Aynı gün Unkapanı SGK'dan emekli olabilir yazısını aldım. Bu işe başladığım andan itibaren süreç aşağıdaki gibidir.

04-01-2018 İstanbul vergi dairesine başvuru
02-02-2018 Hastaneden raporun İstanbul vergi dairesine gönderilmesi
02-03-2018 İstanbul vergi dairesinden Ankaraya gönderme
17-04-2018 Ankaradan onay ve İstanbul vergi dairesine gönderme
24-05-2018 E-bildirgenin iş yerine gelmesi
24-05-2018 Unkapanı SGK dan emekli olabilir yazısının alınması

Başkalarına da fikir vermesi açısından kendi yaptıklarımı kronolojik yazmak istedim.
19 Şubat 2018 Sağlık kuruluna engellilik durumunun tesbiti için şahsen başvurdum.(Eski raporlarımı da yanımda getirdim)
Aynı gün(19 Şubat 2018)işaretlediğim doktorlara muhayene oldum ve tahliller yapıldı.Bu işlem akşama kadar sürdü.
5 Nisan 2018 Heyete girdim.
12 Nisan 2018 Heyet sonucunu (sağlık kurulu raporu) aldım
13 Nisan 2018 Sağlık kurulu raporu, tahlil sonuçlarım ve işyerinden aldığım çalışma belgesiyle şahsen vergi dairesine başvurum.
Ankara'dan gelen sonuç tarihini de burada paylaşırım.

Bugün sonucu öğrendim Ankara'dan aynen onaylanmış 20 Haziran 2018

Son düzenleme:
SGK isallah onaylar ben 3 gündür ankarada yım SGK çalışanları biz o raporları kaile almıyoruz bizim doktorlarımız ne derse o diyorlar gerekçe göstermek zorunda değiliz diyor bizde önce itiraz sonra mahkeme yoluna gideceğiz

umut2135
Teşekkürler.
Artık e-bildirgenin iş yerine gelmesini bekleyeceğim.
Bazıları E-bildirge hemen işyerine gelir diye yazmıştı ama yukarıda arkadaşın birinin yazdığına göre sonuç çıkmasından itibaren e-bildirgenin gelmesi 1 ayı bulmuş gözüküyor

arkadaşlar benimde raporum çok şükür elime geçti %40 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
sedef hastalığından bakanlıktan düşürülmeden geldi

Benim raporum hastaneden 39 olarak onaylanıp ankaraya gitmiş.oranı 40 yaparlarmı bilgisi olan paylaşabilirmi

39 olarak ankara ya neden gidiyor vergi indirimi derecesi 40 tan başlıyor ama

aralık 2000 tarihli %50 sürekli engelli sağlık kururulu raporum haziran2001 de maliye bakanlığınca da %50 olarak kabül edildi.

Üst Alt