Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?

mecnun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben Ankilozan Spondilit (AS)liyim...

Sağlıcakla Kalın

mecnun

as hastalıgı ilerleyen bir hastalık mı normal hayatımı ileride etkileyecek mi bu hastalıga yeni yakalandıgımı öğrendim moralim sıfır arkadaşlar:(((

Prometheus;Öncelikle moralini bozma arkadaş.Çünkü buna ihtiyacın olacak.Maalesef şu anda tedavisi henüz olanaksız.Ama moralini yüksek tutarak sana önerilen egzersizleri ve yaşam biçimini sürdürürsen ilerlemesini,bununla birlikte de omurga ve diğer eklemlerinin deforme olmasını engelleyebilirsin.Yani iş doktorlardan çok sana düşüyor.Geçmiş olsun.

bende 5 yıl önce as hastası olduğumu fizik tedavi doktoru sayesinde öğrendim ilaç raporum var ilaçları ücretsiz alıyorum

bende as lıyım as lı olan arkadaşlarla tanışamk isterim.

Tüm AS'li kardeşlerime bir merhaba diyeyim..
Kendi adıma konuşmam gerekirse,galiba burayı biraz ihmal ediyoruz..

Sevgiler..

merhaba arkadaşlar bende AS hastasıyım ve bu hastalık nedeniyle muhtemelen 18,10,2007 tarihinde malülen emekliye ayrılıp ZONGULDAK iline yerleşeceğim ayrıca zonguldak tan as li arkadaşlar varsa tanışmak isterin sağlıcakla kalın iyi ve ağrısız günler dilerim

SLM.Bende aslıyım.Ve adam akıllı deformasyona uğramış durumdayım.Eğer bu hastalığa yeni yakalanıpta ne yapabilirim diyen varsa lütfen kendi iyilikleri için bu yazıyı okusunlar.Öncelikle hastalıklarını gözlerinde büyütmesinler.Egzersizlere kesinlikle ara vermesinler.Ağrılı dönemler olabileceği gibi hiç ağrı hissetmeyenlerde olacaktır ancak bu demek değil ki deformasyona uğramayacaklar.Resmen bu hastalık insanla dalga geçiyor.Hastalık canı istediğinde aktif istemediğinde pasif oluyor.Siz bu hastalığın pasif dönemlerinde sizi kandırmasına izin vermeyin ve egzersizleri sakın bırakmayın.Doktorumunda dediği gibi bu hastalıkla başetmek istiyorsanız önce iyi bir eş sonra da iyi bir işe ihtiyacınız olacak.Beslenmenize dikkat edip istirahatinizi düzenli yapmanız gerekiyor.Herkese ağrısız günler dilerim. :lol:

selam arkadaşklar as hakkında bilgi almak isteyenler bana mesaj atabilirler :p

yardım edebilirim arkadaşlar merak etmeyim kurtulucaz bu hastalık hakkında çok bilgiye sahibim birkere hastalıga yakalanmıyorsunuz bu hastalık ırsi olarak meydana gelir yani doğuştan 7 yaşından 35 yaşına kadar görülebilir.
gastirit olan arkadaşlar dikkat etmeli hastalık iltihap dır iltihap hastalığıdır iltihap azdırıcı maddelerden uzak durduğunuz takdir de hiç bir şey olmaz yani sigara içki bira mayası şeker unlu mamüller baharatlar dikkat bunlar iltahap yaratan veya azdıran maddeler dir bizim amacımızın vicuddaki iltihap oranını azaltmak nasıl mı olur omega 3 balık yağı ve devamlı d vitamını almak gerekir güneşe çıkın isirgan otu vb. madeler vicuddaki iltihap oranını en aza indirirler

selam arkadaşlar bende bir as hastasıyım 25 tasımdan sonra hissetmeye başladım ilk önceleri geçer die hiç bir tedai görmedim ayni ciddi oldugunu cok geç fark ettim malesef yıllardır acı içinde yaşadım ama iki amelıyat geçırdıkten sonra(kalça protezi)biraz rahatladım şu an yeni bir tedavi yöntemi bulundu bu yönteme kısaca ünfizyon tedavisi deniyor doktor kontrolünde remicade isminde bir serum u iki saat süre içinde uygulanıyor bu 8 hafta aralıklarla devam eden bir tedavi yöntemı bu tedavi sayesinde kanımdakı sedim ve CRP degerleri normale yaklaştı bu tedavi sayesınde hayata yenıden dogmuş gibi oldum bide bu hastalıgın kalıtımsal olduguda bılınıyor eger evli vede çocuk sahibi iseniz çocukarınıza HLA-B 27 HORMONUNA BAKTIRIN eger bu hormon çocuklarınızda varsa hastalık olma olasılıgı çok fazla kalıtımsal olan bu hastalık genelde 2 cı kuşakta ortaya çıkıyor yanı sizin ve benim çocuklarımda çıkmasa bıle torunlarda mutlaka ortaya çıkan sinsi bir hastalık mumkunse bir an önce çocukalrınızın bu söledigim hormaon varsa şimdiden tedavisine başlayın biz bu hastalıkla yaşamasını ögredık vede kabullendik cocuklarımızı barı kurtaralım

Arkadaşlar yeni ölçütlendirmeye göre vergi indirimi alan varmı aramızda.Ben üçüncü raporuda yeni ölçütlendirmeye göre aldım.Hepsi %50 gerçek değerler olarak ama birtürlü vergi indirimi alamıyorum.İlkinde %50 yi %15 düşürdüler ve 5 nci ayda aldığım raporuda oradan oraya gezdiriyorlar.Paylaşırsanız sevinirim.Ankilozan spondolitten verilen oranları üçe ayırmışlar.Hafif %20 orta %40 ileri %80 olarak ama %50 ye nedense vergi indirimi veremediler.

bende 9 yıldır a.s liyim ama artık yeni tedavi sayesinde cok mutluyum ve hepinize önerebilirim ilgilenenler bana yassın detaylı olarak konusabiliriz arkadaslar silere ağrızıs günler diliyorum ben 3 aydır cok rahat ve huzurlu uyuyorum artık cünkü ağrım yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Kisaca şööle bişey.

Ankilozan spondilitin tanımı
Ankilozan spondilit (AS), öncelikle omurgayı tutan, ağrılı, şekil bozukluğu ve aktivite kısıtlanması ile sakatlığa neden olan iltihaplı romatizmal bir hastalıktır. AS, asıl olarak omurgayı etkilemesine rağmen, kalça eklemi daha sıklıkla olmak üzere, diz, el, ayak ve omuz eklemlerini tutabilir. Eklem çevresindeki yumuşak dokuları da etkiler, bu durum eklem hareketlerinin daha fazla kısıtlanmasına neden olur. AS, göz, kalp gibi bazı organları da tutabilir.

Kaynak; Sağlık İnfo

çözüm üretebilen başka varmı?

kendimi nasıl tarif etcegimi pek bilemiyorum ilk 2002 yılında agrılarım başladı ani hareketler yada ters bi hareket sonucu beliimin hassa oldugunu düşünüyordum ancak 2004 yılında agrılar ilerledi ve kalıcı olmaya başladı ardından 2005 senesinde kendimi fıtık zannederek doktora gittim daha önce neden gitmedin derseniz aklıma gelen enson şey hasta olmaktı neyse teşhis konduktan sonra egzersiz ve endol haplarını tavsiye ettiler ancak hap kullanmak beni rahatsız ettigi için kendimce araştırma yaptım nedenleri ve hastalıgın çıkışı üzerine 3yıl boyunca endolle idare ettim dönem dönem ilacı bıraktım ancak en fazla 2-3 hafta ayrıca hafif agrılarımda yinede vardı tedaviyi bitkilerde aradım ve kan temizliyeci bitkiler karahindiba adaçayı ıhlamur gibi antioksidan çok ot kaynatıp içtim ancak çözüm sadece kan temizlemekle degil iltihabın kurutulmasıda gerekiyor bunun içinde eklem rahat hareket edebilmeli ve oluşum durmalı aynı zamanda bagışıklık sistemi bununla mücadeleye başlamalı aksi takdirde hiçbir çözüm sonuç getirmez
tamam fazla uzatmıcam ama sadece belli fikirleri beyninizde oluşturmanız için bunları yazıyorum olay eklemlerin rahat hareket etmesini saglayan kıkırdak yapıyı tamir ve oluşmasını desteklemek sonrasında bagışıklık sistemini destekleyip dokuyla savaşmayan tamir eden durumuna getirmek ve sonrasında kanın temizlenmesi ben şuan kanın temizlenmsei dışında diger 2şeyi bitkisel takviyelerle saglıyorum piyasada bi ürün var ordan ögrendim ancak bu hastalık için olan ürünler degil bunlar ben sadece kendi durumuma göre bunların çözüm olabilecegini düşündüm kan temizleyici bitkisel antioksidan besin takviyesi maalesef daha türkiyeye gelmedi ve bende bekliyorum şimdilik sadece eklem harketleri için vücuttaki kıkırdak ve eklem hareketliligini destekyelen besin takviyesini ve bagışıklık sistemini güçlendiren bir besin takviyesini kullanıyorum şimdilik 3hafta oldu çok degil ama bu sürede ilaç kullanmıyorum ve en güzeli sabahları 6-7 gibi agrıyla degil saat 10da kendiligimden uyanıyorum ve kalkıyorum nedemek istedigimi yaşıyanlar bilir sabah tutuklulugu yok artık ve spor yapmaya başladım agrısızca gayet canlı hissediyorum kendimi durumunuzu tabi siz beden daha ii bilirsiniz başlangıç evresimi yada hangi durumdasınız ancak sizede tavsiye ederim şimdi antioksidan besin takviyesini bekliyorum birde onu aldımda bu sefer 3ünü birden kullanmak istiyorum
bu ürünü size satcak degilim yada pazarlıcak amerikalı bir firma benim bundan haberim bi arkadaşım vasıtasıyla oldu kendisi pazarlıyordu ve eklem rahatsızlıgım oldugunu söyledimde bana tavsiye etti ilk başta güvensizdim ancak denemek istedim reklam olmasın diye yazmıyorum ancak isteyene özelden yazarım sizde deneyin ayrıca başka bitkisel geçicide olsa yararlandıgınız tedavileri yazarsanız sevinirim sonuçta bu bir iltihap ve tedavisi illaki olacaktır önemli olan daha fazla kemiklerde zarar vermeden bunun önüne geçelim yada en azından durduralım

Ankilozan spondilit hastası olan varmı..........

Selam ben 10 yıldır Ankilozan Spondilit hastasıyım herkese ağrısız günler diliyorum

merhaba nihat bende as hastasıyım istanbul pendikde oturuyorum tanışmak isterim arkadşım seninle.

merhaba bende yeni üye oldum ve as hastasıyım. 03yalçın bende pendikte oturuyorum.

merhaba arkadaşım ben de as liyim ama oranım %52 benim oranım beni 3. dereceden vergi indiriminden faydalandırdılar. Neden yapmadılar şaşırdım doğrusu

ev kardeşim bende ankılazon spondilit ver bende 11 yaşınddan bu yana mucadele ediyorum

Selamlar. Hepinize geçmiş olsun. Arkadaşlar sizin yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Kısaca durumumu anlatayım.Araştırmalarım sonucunda ankilozan spondilit tanısını kendi kendime koymak üzereyim. Sizde de aynı şeyler oluyormuydu diye azıcık kendimi anlatayım. Uzun yıllardır boynumda sırtımda neredeyse ağrısız bir gün bile yok. Çok doktora gittim. Hepsi de günlük yaşamın verdiği stresten kasılmalar gerginlikler olduğunu ve sonuçta somut bir ağrının ortaya çıktığını söyleyerek antidepresan ilaçlar verdiler. Anti depresanları bikaç yıl kullandım. Faydasını da gördüm ancak ağrılarım hiç bir zaman tam geçmedi. Bel emarı çektirdim, sinir sıkışıklığı da yokmuş. Sanki zaman zaman gezen yer değiştiren ağrılar var yıllardır. Boynum genelde tutuk. Rahat rahat sağa sola çeviremem. Meslek rahatsızlığı oldugu da söylendi bunca yıl. Sürekli bilgisayar başındayım. İnternette araştırma yaparken gördümki göz de üveyit de olabiliyormuş. Bon 5 yılda sol gözümde iki kere nedeni belirsiz üveyit oldu.Sabahları eğer ağrı kesici almadıysam çorabımı bile giyemem eğilerek. Aldıysam da zar zor. Belimi bi türlü rahat eğemiyorum. Son zamanlar kollarımda ve el eklemlerimde de hafif uyuşuk bir ağrı var. Sol bacağımda kalçanın sol yanında şiddetli bir ağrımda vardı onuda senelerdir çekiyordum nihayet ortopedi doktoru bursit teşhisi (kese iltihabı) koydu ve kortizonlu bir iğne yaptı içine geçen hafta. Önceliğim bacak ağrım olduğundan doktora bu sırt bel boyundan bahsetmedim bile. Şimdi dedim ya neredeyse teşhisi kendim koyucam fakat gidip bu durumla yüzleşmekten de korkuyorum. Öncelikle ortopedi uzmanına mı gitmem gerek? Yada ne gibi ilaçlarkullanıyorsunuz. İnternette bide lütfen sizde araştırın bu rahatsızlık için gökçek iksiri diye bişey var. Aranızda kullanan var mı? Cevaplarınız ve benim bu anlattıklarım hakkında düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler

SLM. 20 senedir ankılazon spondilit hastasıyım
ankılazon spondilit
ben bu astalıgı askerligimin bitimine 3ay kalaögrendim
kafama takmadım cünkü gözlegörülecek dışardan bidurum
olmadıgı için astalıgımı anlamadım burda hata cok bende
araştırmadım hastalıgımı.
cok hastaneler gözdim özel doktorlara gittim bana sadece
agrı kesiciler veriyorlardı.
burda deyecegim dr.ler cogu anlamıyor astalıgı tanıyamıyorlardı.
taki bir sabah bir arkadaşım sabah seni evden alacam bir arkadaşımın
tanıdıgı dr var ona gidecez dedi ve sabah oldu gittik .
ve yarım saat sonra bana ne didi dersiniz dr bu senın astalık öldürmez
ama süründürürdedi ben o anda bi kahkaha attım kısaca dedim
senın ankılazon spondilit hastalıgın var bu hastalık iyleşmez ancak
tek yapacagın şeyhastalıgının ilerlememesi için durduracaksın yerin de
sayacak dedi spor mümkünse bolbol yüzün havuzda sadece yüzün
yüzme bil bilme sadece havuzda yüz.
bana .gelince boynum sag sol yukarı aşagı kısıtladı o
ayaklar 100 /80 işini yapıyor . belde kamburluk degilde umuzlar da
düşüklük var ... bu astalıkta ayaklarını sag ayagını salbacagına atıbiliyorsan
kıralsın .sormak istediginiz bişey varsa beni araya bilirsiniz
24 saat tel. 0546 468 05 64. allahtan tüm ankılazon spondilit olan arkadaşlarıma şifalar dilerim . bunu okuyan şifa bekleyen herkese acil şifalar saygılar.

selamlar bende ankilozan spondilit hastasıyım
herkese ağrısız günler dilerim

ünfizyon

senolabi;

bu tedavi yöntemiyle ilgili daha detaylı bilgi verirmisin..tşkrlr

----------

arkadaşlar slm..ben yaklaşık 10 yıldır AS hastasıymışım ve işin kötüsü öğreneli henüz 1 hafta oluyor..araştıra araştıra en sonunda AKUPUNKTUR tedavisi ile ciddi anlamda bir iyileşme sağlandığına dair bilgiler aldım..hatta dr ismail maraş beyle telde görüştüm..bana hemen gel merak etme diyor..bu konuyla ilgili bilgisi olan ya da bunu deneyen varmı ?? ltfn bir cevap..eğer varsa bor harç bişeyler ayarlayıp istanbula gideceğim

Üst Alt