Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?

Ankilozan spondilit hastalığı olanlar burada buluşalım birbirimizle irtibat halinde olalım fikirlerimizi paylaşalım telefon ve diğer iletişim araçları ile gerekirse yüz yüze de görüşelim buluşup tanışalım kaynaşalım bir birimize bu hastalığın tüm detayları hakkında bildiklerimizi anlatalım ve aydınlatalım inşallah...

27 yasindayim bende AS liyim, Allah hepimize sifa versin..

Ben 11 yıldır hastayım 8 aydır teşhis kondu allah hepimize şifa versin

ağrıların ileri derece ise olmanız yarariniza fakat sizin tercihini olup olmamak malulen emekliliğe gelince evet olunur fakat ileri evre hareket kısıt ligi ve vücut ta deformasyon eğrilik varsa olur sadece leğen kemiği ile malulen emekli olunmaz her as hastası erken emekli olamaz malesef

başlangıc evresi ise kolay fakat uzun süredir süre gelen rahat sızlıksa alla şifa versin düzelmesi baya zor sıkıntılı bir süreç

ben 20 senedir doktor profösör gezmedigim kalmadı hiç biri iyleşirsin demedi sade ce ilaç egersiz gibi şeylerle ilerlemesini önlemek belki biraz geriletirler okadar çünki hiç biri tedavisini malesef bilmiyor allah yardımcınız olsun

balıkcı_82;

Gerek Medikal gerek tibbi yaklasim konusunda TR de dunya ile paralel seyrediyor. Dunyada cikan ilac ve tedavi yontemleri esgudumlu Turkiye'de de uygulaniyor.

AS , Otoimmun hastakliklar grubundadir. Malesef bagisiklik sisteminin gereginden fazla agresif davranmasi sonucu eklem ve omurga tahribati ile kendini belli eden ilerleyen evrelerde veya gec kalinan tedavilerde Omurga da egiklikle kendini gosteren agrili yasami zehir eden 1 hastalik.

Gunumuz teknolojisi ile hastalik yok edilemiyorsa da ,, ilerlemesi ve yasam kalitesini anlamli sekilde artiran Biyolojik ilaclar var. En yaygin kullanilani Enbrel ilacidir.

Sevimli 1 ilac degil. Prospektusunu okudugunuzda ilaci kullanip - kullanmama konusunda endiseler yasayabilirsiniz.

Fakat bu ilaclar kullanilirken bile duzenli kontroller , olasi yan etkilerine karsi tedbirler alinir.

Ozetle : Gunumuz de AS icin tam kur hastaligi tedavi edici 1 ilac soz konusu degil.. Bilim duragan degil elbet , hizla ilerliyor.

Otoimmun hastaliklarin cikis nedeni bulunursa , 1 cok hastalik tedavi edilebilir duruma gelecektir.

iyi günler.

Bende Ankilozan Spondilit (AS) hastasıyım tedavi olduğunuzu ve rahatladıgınızı yazmıssınız nedir bu tedavi söylermisiniz acaba.. ağzı ve sızılarım çok artık yardımcı olurmusunuz

selamlar;

bende as hastasıyım yaklaşık olarak 7 yıldır ama teşhis konulalı 2 yıl oldu.

bende as hastasıyım. tedavı oldum yuzde 80-90 aralıgında ıyılesme kaydettım .tedavı hakkında bılgı almak ısteyenler ıcın yardım edebılırım bana sorusu olanlar sorabılırler .burdan veya husomaco@gmail.com a maıl atabılırler .

As tedavi ve emeklilik

ARKADAŞLAR HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN BENDE AS (ankilozan spondilit) HASTASIYIM.YAKLAŞIK 14 YILDIR TEDAVİM DEVAM EDİYOR.
MALULEN BU HASTALIKTAN EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM.BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNURSANIZ MEMNUN OLURUM.TELEFON: 0553 391 41 57
BU NUMARADAN BANA ULAŞABİLİRİSİNİZ.SELAM VE DUA İLE.

ankilozan sipondilit:)

bende buaradayım ankilozan spondilit yaklaşık 30 yıldır bu hastalıkla haşır neşirim iki kalca ve iki kalp kapagımı eskıttı şu anda yenisini taktırdım sagolsun ::))

esselamunaleyküm,süleyman bey ben Alanya,dan yılmaz kabaoğlu sizle telefonda çok görüştük telefonunuz rehberimden silinmiş bütün telefonlar tekrar
bana telefonunuzu mesaj atarsanız memnun olurum.ankilozan spondilit hastasıyım sizle defalarca telefonda görüşmüştük.
sizde emekli oldunuz istanbul,da yaşıyorsunuz inşaallah beni tanımışsınızdır.emeklilik hakkında çok görüşmüştük sizinle.
hatta en son ehliyet konusunda konuşmuştuk.saygılarımla dua ile telefonum 0553 391 41 57

Merhaba,

Adım murat ben de 2000 yılından itibaren AS liyim. Herkese geçmiş olsun.

İyi günler hocam bende de çok yeni daha 5 ay oldu agrilarim baslayali ankilozan spondilit de yüzde 90 iyileşme olduğunu soylemissiniz bunu nasil sagladiniz hangi ilaclari kullandiniz bilgi verirseniz çok sevinirim

Bende de yaklaşık 10 yıldır var. Sırtımda biraz eğrilik oluştu. Yere sırt üstü yattığım zaman başım ile yer arasında yaklaşık 10 cm'lik bir mesafe kalıyor. Biraz zorlayınca bir kütleme oluyor ve ağrı yapıyor. Ayakta dururken de sağa sola dizlere doğru 1 cm bile eğilemiyorum. Doktora uzun zamandır gitmiyorum çünkü her gidişim de canımı sıkıyorlar. Sadece endol ve salazoprin verip yolluyorlar. O ilaçları kullanınca da aşırı kilo alıyorum bırakınca kilo veriyorum. Bu ilaçların dışında başka ne gibi tedavi yöntemleri var. Belli dönemlerde kullanılan iğneler olduğunu duydum 6 aylık, senelik, 2 senelik gibi. Bunları kullanan var mı, varsa ne gibi sonuçları oldu paylaşabilirlerse sevinirim...

Ankiloz kardeş boyle devam et bendede 15 yildir var her turlu ilaç kullandım ignede bağışıklık sistemini zayiflatiyor.yüzmek en iyi yapacağım is olur senin için sırt kaslarını kuvvetlendirki iskelet sistemine çok yük binmesin Allah yardımcımız olsun

Teşekkür ederim @1806
Sanırım en kısa zamanda yüzme öğrenmem lazım..

Ben araştırdım maraş akupunktura tedavi olmuş bir romatizma hastası ile tanıştım. Ağrılarının başlaması ile tedavi olması arasında 12 yıl var. Tedaviden 4 yıl sonra ağrıları yenilemiş ve bunun da üstünden 14 yıl geçmiş. Kişi şuan günde 1 yada 2 tane endol kullandığını söyledi. Bu da tedavinin ciddi bir sonuç çıkardığını ortaya koymaktadır. Başka bir bayan da tedaviden 6 sene sonra düşmesi sonucu ağrıları yenilemiş. Bu hastalığı tetikleyip ortaya çıkaran etkenlere dikkat etmek gerek yoksa akupunktur tedaviler arasında en iyi ve sağlıklı sonuç vereni, kanaatimce. Ağrıların yıllar sonra tekrar yenilemesi sorun değil bildiğim kadarıyla çok kısa bir tedavi sonrası yine rahatlıyor as.li olan, tedavi ilki gibi uzun sürmüyor. Tabi ki işin uzmanı hepsinden önemli, her akupunkturcu işin uzmanı olmayabiliyor tıpkı adını taşıdığı dalın uzmanlığını beceremeyen doktorlar gibi. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar bu hastalık bireylerde farklı seyredebiliyor kimini iyice büküyor kiminde hafif vuruyor benim kuzende a.s li onda benim kadar hasar yapmadı kuzenim 3-4 ayda bir humira, ben ise haftalık enbrel devam ediyorum humira bende denedim ama bana yaramadı enbrel e devam Allah sonumuzu hayır ettsin herkeze acil şifalar...

15 yıldır as hastasıyım ilaç kullanmıyorum 5 yıl oldu bırakalı ilaçları sedimim normal oldğundan bıraktım. yüzmek iyi geliyor.as hakkında yeni bilgileri olan varsa yazsın.Herkese acil şifalar versin Rabbim

Bende as hastasiyim fakat raporuum yok yeni rapor almaya calisacam

merhaba bende as hastasıyım.hastalığımı yeni öğrendim.birkaç sorum olacaktı.iltihabı arttıracak gıdalar beslenme ile ilgili daha fazla bilgi verebilirmisiniz?? ben doktoruma beslenmemde nelere dikkat etmem gerek diye sordugumda 'beslenme ile ilgili hiçbirşey yapamazsınız'dedi..ama ben beslenmeninde retkisi olacagını düşünüyorum..birkaç yerde soğan tüketiminizi minimuma indirin inflamasyonu arttırıyormuş.bu konuda bi bilginiz varmı acaba??

İyi akşamlar, bu hastalığın teşhisi bana 2004 yılında konuldu. Yıllardır gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. Şu anda 2 yıldır SIMPONI iğne ayda bir kullanıyorum. Bundan önce Embrel kullanıyordum, alerji nedeniyle devam edemedim. SIMPONI kullananlar varsa tecrübelerimizi paylaşalım.

merhaba bende a.s hastasıyım öncelikle geçmiş olsun hekese

cantürk01

Merhabalar bende zonguldak,lıyım as hastasıyım yaklaşık 13 yıldır tedavi görüyorum
antalya tıp fakültesinde tanışmak isterim sizlerle.tel:0553 391 41 57 selam ve dua ile allah cc emanet olun inşaallah

Üst Alt