Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?

merhaba hüseyin bey, nasıl bir tedavi uygulayıp bu başarıyı elde ettiniz. bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

bende 18 yıldır ülseratif kolit ve as hastasıyım günüğn gününe uymaz yaşakmakdan sezk almaz pisikolojin bozulur allah kolaylıklar versin herkese..

Kurtaramazsin tedavisi yok ki sadece hayat kalitesini artirirsin benimkide degisik anlatsam sasarsiniz onceleri sadeve bel agrosiyken seneler gectikve lalca boyun kol derken agri heryerimde oldu beynimde gozlerimde heryerimde agri kesicilerle idare ettim hep gecistirim ama care de aradim doktorlar teshis koyamiyorladi .koydularda ne olduysa simdi tnf sinponi oluyorum tek bobregim dogustan vucudumda nereye el tsam curuk cunku bagisiklik cokuk vee kro ik prostatitim en gizeli de bu sex hayayi kalmadi moral kotu ama napalim kotunun iyisi yasiyoruz cok sukur duyoruz.herkeae eevgxiler

Ben kütahyada selamlar marmara eğıtime yatış olucak hastane nasıl engel raporum var ara.için orda girsem zor olur mu uğraştırırlar mı yani belli günleri var mı heyete girmek için ..

merhaba 17 yıldır as hastasıyım 2 aydır biyolojik tnf iğnesi humira kullanıyorum ilk iğnemin 2. ci günü bütün ağrılarım kesildi.

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum 9 yıldır a.s liyim remicade ilaç kullanıyordum ilacım yeni değişti yeni ilacım ENBREL PEN 50 MG ENJ bu ilacı kullanan varmı teşekkür ediyorum

Merhaba arkadaslar. Gecmis olsun. Internetten arastirdigima gore ben de AS hastasiyim. Herkeste bulunan belirtiler ayni sekilde bende de var, doktora gidecegim en yakin zamanda. Bundan 4 yil once bowling oynarken belim kasildi, yuruyemedim 1 hafta. Doktora gittigimde 6 tane omur oldugunu soyledi, normalde 5 tane oluyormus. Ben de o yuzden oldu zannettim. 2 sene once ayni sekilde yataktan kalkinca egildim ayakkabi giymek icin, tekrar kasildim 1 hafta boyunca. Kasilmanin olmadigi surelerde de sabah yarim saat kadar tutukluk oluyor belimde. Bu zamana kadar hep omur fazlaligindan dolayi zannettim AS hastaligi ile ilgili bir bilgim olmadigi icin. Yurtdisinda yasiyorum, hangi doktora gitmem gerek, ne yapmam gerektigi ile ilgili bilgi verirseniz cok memnun olurum. Ozellikle son gunlerde agrilarim artti. Ne kadar surede AS hastasi olup olmadigimi ogrenebilirim? Tekrar gecmis olsun, Allah sifamizi versin insallah. Tesekkurler

Arkadaşlar son günlerde İzmir ilçelerinin çoğunda ENDOL veya ULTRALAN ilaçları son 15 gündür bulunamıyor. Fabrika dağıtım yapmıyor diyormuş depo görevlileri.

Sizin yaşadığınız yerlerde de bu sorun var mı?

Ben Endol ile ayakta duruyorum. O yoksa hayat benim için çekilmez.

Tedavisi yok bu hastalığın. Sadece bize iyi gelen ilaçlarla ağrılarımızı dindiriyoruz ve günlerimizi tamamlıyoruz. Yapacak bir şey yok. En kötüsü de bazen yılda en az 1 kez böyle ilacı bulamama sorunu yaşıyoruz. O zaman çok kötü oluyor. 1 haftadır evde çakıldım kaldım. Endol beni oldukça rahatlatıyor. 1 gece alıyorum ve eğer gün içinde ağrı çok olursa 1 tane de gündüz alıyorum. İdare ediyor.

Cevap verebilecek olan yok mu arkadaşlar?

Yakınınızdaki eczanelerden birine sorup, endol ilacının olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sorun sadece bizde mi yoksa her yerde mi var? diye öğrenmek istiyorum.

merhabalar 26 yaşında AS hastası birisiyim 10 yaşımdan beri romotizmayla mucadele ediyorum kendimi çok iyi tanıyan bi hastayım fiziki durumum gayet iyi HUMIRA pen kullanıyorum vodofone istanbul maratonu 15 km tek nefesle koştum gayet iyi durumdayım kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor yardıma ihtiyacı olanlar varsa mail yoluyla ulaşsınlar emre69.fdn@gmail.com

merhaba genetik olarak as hastasıyım 25 yıldır son iki yıldır CİMZİA isimli iğneyi kullanıyordum şikayetlerim yok olmuştu ancak son 2 aydır ağrılar geri geldi içinizde böyle bir sorun yaşayan varmı

Bana slazoprin ve randutil retard iyi geliyo ama son 1 aydir gece uyumadan once sirtim cok agriyor sabah saga sola donemiyorum ayakabimi baglayamiyorum egilirken direkt egilemiyorum ne yapmam gerek bilemiyorum astim ve vaskulit rahatsizligida var bende.cuma gunu heyet var bakalim engel orani kac verecekler

Bende ankilozan sipondilit hastasıyım . 24 yaşındayım . Ağrılarım o kadar çok ki her gece acile gidip iğne vuruluyorum . Endol verdi doktor, bir süre işe yaradı daha sonra o da etki etmemeye başladı .

şimdi ise naprosyn ve salazopyrin verdi yeni kullanmaya başladım etkisi nasıl olacak bilmiyorum ama şunu söylemeliyim ki çok canım yanıyor yeri geliyor koltuktan kalkamıyorum doğrulamıyorum iş yapamıyorum nasıl geçeceğini bilmiyorum doktor bunlarda işe yaramazsa iğneye başlıcaz dedi ama umarım biran önce iğleşiriz herkese acil şifalar diliyorum çekene çok zor bütün yazılanları okudum o kadar iyi anlıyorum ki ....

Merhaba! Bende as hastasıyım İskenderun'da yaşıyorum ftr uzmanı Yen'i teşhis koydu.yaklaşık 2 yıldır ağrılarım vardı ama çevremdekilri sıkmamak için ağrım var demiyordum ta ki ellerim uyuşmaya başlayana kadar. Doktor kalça eklemimde iltihap olduğunu söyledi Endol fitil ve dikloron iğne verdi iğneden sonra hissettiğim şeyi anlatamam yeniden doğmuş gibiydim.

Doktor eğer genetikse hastalık daha hızlı ilerler dedi hanişu hla b27 geni varda yani. Ve bide ağrılarım var hala dayanabiliyorum ama tedavi edici özelliği var ya hani endol fitilin acaba ağrılarımın bitmesi mi gerekiyor ne der siniz ve ftr yerine bir romotolag a mı gitsem

Merhaba Arkadaşlar, bende ankilozan spondilit hastayım. 2011'den beri bu hastalığım var. Kalça ağrısı ile başladı. Sonra sırtıma yayıldı. Sırt ağrılarım oluyor çok. Geceleri 2-3 kez uyanıyorum. Yaklaşık 1ay önce %42 rapor aldım.

berk3435 Geçmiş olsun berk

Ben de yeni işe girdim. Evrakları tamamlayıp kuruma verip muayene olup heyete çıkıcam. Süreç nasıl işliyor? Vergi indirimi için başvurduktan sonra aynı zamanda bir de engelli raporu mu çıkıyor. Emeklilik için soruyorum. Benim primim tamam. Ankilozan ve fmf hastalığı var. Teşekküllü muayeneden sonra engellidir diye karar mı çıkıyor. Süreci anlatırsan sevinirim. Teşekkürler.

morbeyaz

Merhaba, Ben kendim hastaneye gidip, işlerimi hallettim. Herhangi bir vergi indirimi kullanmıyorum. Ben emekli olmak için değil kimlik kartı ve ekpss sınavına girmek için istemiştim raporumu. Hastaneye ne kadar erken giderseniz o kadar kısa sürede işlerinizi bitirirsiniz. Ben sabahları biraz geç gittiğim için 2 gün sürdü. Yoksa normalde 1 günde bitirebilirdim.

Sizi muayene edecek doktorlar sadece rapor almak isteyen kişilere hizmet veriyor. Diğer hastalara bakmıyor. O yüzden avantajımız var.Muayene olduktan 15 gün sonra hastaneye gelin dediler. Orada heyete girdim. Daha önce muayene olduğu doktorların hepsi ve sanırım başhekim de oradaydı. 20-30 saniye baktı. Ne için rapor istiyorsun dedi bende söyledim. Tamam dedi. Daha sonra 15-20 gün sonra tekrar sonuç için gelmemi söylediler.

O zaman gittim ve raporumu verdiler. %42 olarak vermişlerdi. Vergi indirimi için çalıştığım yere bildirsem 35 lira gibi bir artı para gelecek sanırım ama çalıştığım yere bildirmedim. Onun haricinde vergi indirimi nerelerde işime yarar bilmiyorum. Şunu da belirtmek isterim. AS için %23 civarı, göz için %7 civarı ve kalp için de %19 civarı raporla toplamda %42 rapor aldım. Kronik ve süreğen bir hastalığım olmasına rağmen 5 yıl süreli rapor verdiler. Başka sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim.

Teşekkür ederim berk3435

Benim öğrenmek istediğim bir şey daha var. Vergi dairesine gittikten sonra ertesi gün mü muayeneye yolluyorlar yoksa biz müsait olduğumuz gün mü gidiyoruz. hafta içi bir gün tatilim var. Allah inandırsın acı çekerek çalışıyorum. Sırf şu işlemleri halledebilmek için. İşe gireli 1 ay oldu. Hemen evrağı istesem ne oluyor derler. işten çıkarabilirler. Biraz zaman geçsin diyorum.

Heyet bana ne için istiyorsun derse ben ne diyeceğim? Engelli raporu mu almak istiyorum diyeceğim? Ne diyeyim?

Arkadaşlar bende as hastasıyım.Vergi indirimi sizin erken yaşta emekli olmanızı sağlar.İş yerinizden yazı ile vergi dairesine başvurun.Sizi hastaneye sevk edecekler.Hastanedeki sağlık kurulu sizi doktorlara muayene için yollayacak.

Sonrasında heyet için randevu verecekler.Heyet kontrolden sonra evraklarınızı Ankaraya yollayacak.Vergi indiriminiz onaylanırsa ve gerekli prim ve gün tamamladığınızda erken yaşta emekli olabilirsiniz. Sağlık Güvenlik Destek Primi ödeyerek te hem emekli maaşı hemde iş yerinde çalışarak maaş alabilirsiniz.Bunu değerlendirin.

Arkadaslar hepinize selamlar 8 yıldır as hastayım . Sıkıntıları agrıları anlatmaya lüzüm duymuyorum herkez benle aynı kaderi paylaşıyor zaten yalnız benim büyük bir sorunum var . 25 gün sonra evleniyorum ve gecen ay calıstıgım yerden cıkarıldım şimdi ne yapmam lazım siirtte yasıyorum iş imkanı pek yok sizler nerelerde calısıyorsunuz nasıl iş yapıyorsunuz hiç bişi fayda etmiyor artık bana cok acil iş bulmam lazım biri yardımcı olabilir mi ?

Geçmiş olsun. Benim de ağrılarım fazla olmasına rağmen markette asgari ücrete çalışıyorum. Allah yardımcın olsun.

işte ben hiç bir iş yapamıyorum ki bilgisayar mezunuyum ya masa bası olacam yada teprenemicem boyle ortada kaldım

Merhaba arkadaşlar;Bende 25 yıldır (as)hastasıyım sizlerinde bildiği gibi çok sıkıntı süreçler yaşıyoruz.Ben ankara'da yasiyorum daima dr takibindeyim cok igne cesitleri kullandim arti hap olarakta destek aliyorum bu hastalik tamamen yaşam şeklimi değiştirdi bu yuzdende bu hastalığı kabul etmedim psikoloji olarak çok dağıldım ilac ve kişisel destek alarak yeni yeni kabullenmeye çalışıyorum sonuç olarak as'ye yenik düştüm şimdilik hikayem bu.. hepimize bu savaşta bol şans diliyorum..

AS ya da diğer romatizmal hastalık yaşayanlar eğer olanağınız varsa yaşayacağımız en ideal kentler Datça ve Finike gibi yerlerdir ve imkanı olanlar bence buraya taşınmalı.

Çünkü yılın büyük bölümü ılık-sıcak geçiyor ve diğer kentlerden biraz daha ağrılarımızı hafifletirler. İklim bizler için çok önemli.

Fazla yağmur yağan, kışları fazla soğuk olan şehirler-ilçeler-köyler ağrılarımızı çok arttırıyor. Bildiğiniz üzere hepimiz yaz aylarında çok daha rahat ediyoruz. Ağrılarımız hatırı sayılır azalır yaz aylarında. Ama kışın ilaçlara rağmen bazı günler çok ağrı yaşarız.

Bu iki kent sonbahar ve kış aylarında bile ağrılarımızı hafifletebilecek yerler.

(Tabii... Adana, Alanya, Antalya, Mersin gibi şehirler de birer seçenek).

İmkanı olanlar bence buralara taşınmalı.

Öncelikle herkese geçmiş olsun Allah şifa versin

Ben 24 yaşındayım uzun süredir ağrılarla savaşmaktayım en sonunda kendimce bi çözüm geliştirdim tabiki herkesin bünyesi vucudun tepkisi farklıdır fakat bende ciddi anlamda işe yaradı sizlerlede paylaşmak istedim.

Bildiğimiz gibi bu hastalıgın kesin bi tedavisi yok yüzden hedef ağrı ve taribatı engellemek.
İlk olarak egzersiz diğer arkadaşlarında dediği gibi olmazsa olmazlardan.

İkincisi de bu ağrıları yediğiniz besinlerin tetiklemesi ki bunların başında vazgeçemediğimiz sabah kahvaltısından yatana kadar sürekli tükettiğimiz şeker var.(internette araştırırsanız diğer tetikleyenleri okuyabilirsiniz)

Yaklaşık 1 aydır çaya dahi şeker atmıyorum tatlı isteğimi bi kaç günde bir bitter yiyerek karşılıyorum ve günlük beslenmem tamamen sağlıklı hastalığın sevdikerini yiyorum sevmediklerini yemiyorum.
Sigarayı bıraktım alkol yok kahve çok nadir içiyorum ve sonuç sabahları minimum ağrı gün içinde ise ağrı sıfır.Hatta spor salonunda squat dahi yapıyorum tabi şimdilik düşük kilolarda.

Ben denedim ve çok şey kazandım şimdi düşünüyorum ağrısız yaşam mı yoksa bol yağlı şekerli gıdalar mı diye gram pişman değilim herkese tavsiye ediyorum.

Deneyin hiç birşey kaybetmezsiniz.

merhaba as teşhis koyulalı1 yıl oldu ben hacamat yaptırdım agrılarımın yarısı kayboldu

Üst Alt