Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?

Bu hastalığın tedavisi yok.Anti tnf ilaçlarla anca etkisi azaltılmaya çalışıyor.Yalnız bu ilaçların yan etkilerini göze almak büyük cesaret ister.

öncelikle geçmiş olsun bu hastalığın ne yazıkki şu an için bir tedavisi yok sadece rahatlatıcı ilaçlar var yani hastalığı baskılayıcı özellikleri olan ama bu ilaçlarında tabi ki her ilaçta olduğu gibi yan etkileri var bunun için sürekli doktor gözetiminde olmanız gerekiyor ben 1.5 tnf türü ilaç alıyorum şu an çok rahatım hatta hiç ağrım yok diyebilirim herkese ağrısız günler
mehmetkandakoglu@hotmail.com

ankilozan

öncelikle herkeze gecmiş olsun adım metin bende 1992 yılında yakalandım. 2006 yılına kadar ist. gitmedigim hastane kalmadı. kullandıgım ilaclar ENDOL SALASOPRİN İNDOSIT. ve kortizon deltakotril. arkadaşlar ORTOBEDİYE ve FİZİK TEDAVİYE gitmeyin PARA tuzagı. gideceginiz yer ROMOTOLOJİ bölümü İsatanbuldaysanız eger ÜNİVERSİTE HASTANESİ CAPA.ve GÖZTEPEDE MEDİCALPARK hastanesi. 2006 dan beri ENBEL ignesi kullanıyorum cook şükür iyiyim. ben cok cektim siz cekmeyin msn legendfb_34@hotmail.com yardım etmek isterim:)

ankilozan spomdilit hastalığı nedirin cevabııı.

ANKİLOZAN SPONDİLİT
» Giriş
» Neler oluyor
» Bel Kemiği
» Bu basit bir sırt ağrısı değil
» Etkiler ( İlk Belirtiler)
» Kol ve Bacak Eklemleri
» Diğer Sorunlu Bölgeler
» Testler
» Bağlantılı Problemler
» Dış Görünüş
» Tedavi
» İstirahat
» Yatağınız
» Tıbbi Yaklaşım
» Vücut pozisyonu
» Aile
» Çalışma Hayatı
» Araba Kullanma
» Spor ve Egzersiz
» Günlük Egzersiz Programı (esnekliği ve gücü korumak için)

herkese selam bende ileri derece a.s liyim 2 kez bel fıtığı ameliyatı sonrasında a. s teşhisi konuldu sonrasında sol total kalça protezi ameliyatı yani anlıcağınız geç teşhis yani tıp depti.

+1 bende as ile mücadele ediyorum.. Yaklaşık 15 yıldır. Bu hastalıktan rapor alan arkadaşlar var mı? Genellikle % kaç veriliyor?
Sevgiler.

Merhaba bende 2 senedir cerrahpaşa'da tedavi görüyorum AS tesisi kondu bi çok çeşit ilaç kullandım şuan kolşison denen akdeniz ateşi olan hastaların ilacından kullanıyorum onunda pek faydası olmadı benım sadece diz kapaklarım şişiyor ve tutuluyor kışın bu daha kötü oluyor...Bu hastalıkla ilgili vergi indiriminden yararlanan arkadaşlar varmı acaba % kaç rapor veriliyor.bitkisel olarak tavsiye edibiliceginiz bişeyler varmı.
Herkese agrısız günler.

ankilozon sipondilit - amiloidoz hastalıgı olan var mı

ankilozon spondilit - amiloidoz hastasıyım ç.ü balcalı hastanesinde tadavi görüyorum aynı hastalıgı olan arkadaşlarla tanışmak hastalık hakkında bilgi almak istiyorum

Merhaba ben de as hastasıyım .5 yıl dan beri ağrı çekiyordum hep kas gevşeticiler kilo ver sözleri ile doktorlar tarafından gönderiliyordum benim kalça sırt ve ayak bileğim bu hastalık tarafından tutulmuş durumda bu konuda bilgisi olan varsa paylaşalım

Herkese çok geçmiş olsun. Bu hastalığın en büyük tedavisi düzenli yapılan egzersizlerdir arkadaşlar tabiki doktor kontrolünde. Ve hastalığiın durumuna yani ilerlemiş haline göre %60 lara çıkan raporlar verilmektedir. bu konuda en büyük destek alacağınız yer araştırma hastanelerinin RAMATOLOJİ bölümündür. Siz siz olun lütfen ihmal etmeyin..

Ben de as liyim.As li ve tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun.

merhabalar.. 10 yıl oldu As liyim Humira (tnf) ile tedaviye devam suan herşey güzel gidiyor inş böyle devam eder. :):) farklı tedavi deneyenler var ise tavsiyeleriniz i beklerim :) Ağrısız günler.

bende şu an enbrel alıyorum bendede her sey su an için yolunda birde 18/03/2012 de toplantı var
katılmak isteyenlere program ve adres
PROGRAM:
13,00 : tanışma / sohbet

13,30 : Açılış / Konuşmacı Erdem Gürtepe - Nuri Gencer

13,45 : AS Sunum / Prof. Dr. Tuncay Duruöz

14,45 : Ara

15,00 : AS Sunum / Dr. Duygu Kurtuluş

15,30 : Panel / Katılımcı Sorularını Cevaplandırma

16,00 : Kapanış

saygılarımızla

koordinasyon için:
erdem gürtepe / 0532 470 56 59

nuri gencer / 0539 656 11 18

ahmet bingöl / 0535 567 13 68

Yer: Altunizade Kültür Merkezi / Üsküdar
Saat: 13.00 - 16.00
Tarif: Capitol Alışveriş Merkezi'nin Arka Sokağı / Üsküdar

herkese geçmiş olsun bende AS liyim. 10 sene önce rahatsızlığım başladı, bikaç sene rahatsızlığın ne olduğunu bulamadılar, sonra bi fizik tedavi uzmanı ankilozan spondilit hastası olduğumu söyledi ve hemen ilaç kullanmaya başladık, daha sonra çeşitli doktorlar çeşitli ilaçlar kullandım sonra BURSAda bulunan ARUAM yani ATATÜRK REHABİLİTASYON UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ nde üçbuçuk hafta yattım ve HUMİRA denilen bi iğneye başladım. ilk iğne uygulamasından itibaren kendimi hiç hasta hissetmedim, yaklaşık 9 aydır bu iğneyi kullanıyorum çok iyiyim. yardımcı olabileceğim arkadaşlar varsa hbr bekliyorum, herkese tekrar geçmiş olsun ALLAH herkese şifalar versin...

Ankilozan spondilit

Ankilozan spondilit hastalığı olanlar burada buluşalım birbirimizle irtibat halinde olalım fikirlerimizi paylaşalım telefon ve diğer iletişim araçları ile gerekirse yüz yüze de görüşelim buluşup tanışalım kaynaşalım bir birimize bu hastalığın tüm detayları hakkında bildiklerimizi anlatalım ve aydınlatalım inşallah,ben şimdi cep telefonumu yazıyorum 7/24 açık ve herkes rahatlıkla arayıp ulaşabilir.

ceptlf no:0536 783 44 71

görüşmek üzere,

selam ve dua ile...

ankilozon

.........

Kardeşim nasıl geçirdin bu hastalığı allah rızası için bana cevap ver çünkü benimde çookk ağılarım var.

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar bendede a.s var allah hepimize yardımcı olsun

Selamlar bende ankilozan spondalit hastasıyım özellikle bu hastalığı ihmal etmeyin 25senedir çekiyorum ilaçlarınızı mutlaka alın geçti diye bırakmayın muhakkak ilerde biryerlerinize vuruyor öldürmüyor ama süründürüyor enson barsaklarıma vurdu daha doğrusu ince barsaklarımı patlattı şimdi ilestomiliyim yani barsaklar karnıma dikili yaşıyorum bu hastalık yorgunluğa özellikle gelmiyo tetikliyor göze vurabilir üveik olabilirsin ayaklara vuruyor eklemlere kalbi bile etkiliyor gençlikte fazla sorun olmuyor ama yaş ilerledikçe yavaş yavaş eklemleri tutmaya kireçlenmeye başlıyor malesef lütfen ihmal etmeyin çok çekersiniz.

Bende as li bir kardeşiniz.15 yıl oldu öğrenmeme.5 gün önce emeklilik için dilekçe verdim.sizlere tavsiyem ,akşam yatarken yüz üstü veya sırt üstü dayanana kadar ağrılı yatmak,ağrısız bir şekilde yatıyorsan bilki bükülüyorsun.allah herkeze yar ve yardımcı olsun.

Arkadaşlar engel derecenizi yüzde kaç verdiler Ankilozan Spondilit hastalığınıza? Benim kayınpeder de var aynı hastalık rapor almaya değer mi?

gokay;

Hastalığın ilerleme durumuna göre veriliyor herkezin durumu değişik oluyor benimki yüzde 90ları buldu ama başka hastalıklarımda var balthazar formulüne girdi sadece ondan net yüde54 aldım şuan 84 raporum var hasatalığın durumuna göre 7-8 şıktan tek tek oran veriyolar bunlarda bölünüp balthazar girip oran çıkıyor. ama ankilozanda yüzde40 alması yüksek olasılık yaşlılıkta var ilerlemiş olabilir.

Merhaba,
Bende de 3 yıl önce başladı. Fizik tedavi uzmanı teşhi koydu. Ömür boyu ilaç kullanmamı söyledi ben başlamadım. İLaçlar bir şeyi yaparken çok şeyide yıkıyor Kaldıki bu tedavide etmiyor. Şimdi iyi bir Romotoliji ye gidecem sonra karar verecem. Anladıgım kadarıyla sorun kandaki iltihabın temizlenmesi.
Kimyasal olmayan bitkisel ilaçları kullanıp faydasını gören arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Birde bu hastalığı olan arkadaşların içinde aynı zamanda EGZEMA hastası olan varmı? var ise bana yazarsa menmun olurum.

merhaba. ankilozan spondilit hastasıyım. hastalıgımı dün öğrendim ve taktir edersiniz ki şaşkınlık içerisindeyim. 6 senedir geçmek bilmeyen sancı ve agrılarımla cebelleşiyordum. dün bu agrılarımın sebebinin as hastalıgı oldugu kesinleşti. tedavisi yokmuş sadece agrı kesicilerle agrıyı geçirebiliyormuşuz. beni biraz bilgilendirirseniz cok sevinirim.

imkanınız var ise bolbol yüzün veya öylebir imkanınız yok ise egzersizleri yapmaya calışın benim tavsiyem en iyi ilaç yüzme doktorun verecegi salazopri ve agrı kesiciler onların da etki etmedigi zaman hastalıgınız ileri evrelerinde tnf türü ilaçlara başlarlar onlarda enbrell humrai remikade serum gibi pahalı ilaçlardır onlar için her üçayda bir kontrol gerekli yan etkileri olan ilaçlar allah şifalar versin agrısız günler dilerim çünki başına gelmeyen anlamaz bizim hastalıgın agrılarını hapla kolay geçiştirilecek bir rahat sızlık degil malesef

Slm arkadaşım bende as hastasıyım

selamlar bende 20 senedir as hastasıyım.. .As li arkadaşların bir arada olduğu tecrübe bilgi paylaşımları ile dr larımızla da yaptığımız toplantılara katılmanızı tavsiye ederim. hem moral oluyor hem de en son tedavi şekillerini öğreniyoruz.

slm arkadaslar herkese allah şifa versin.burdayım bende as hastasıyım.bayadır enbrel kullanıyorum.şimdi ise şırnaktayım burda rapor çıkrmak sıkıntılı birz.enbrel kulanıpta elinde fazla iğnesi olan varsa paralı veya parasız allah rızası için haber verbilirmi.ağrılarım sıklaştı.lütfen cvp bekliyorum arkadaşlar.herkese hayırlı ve ağrısız günler. tşk ediyorum.tel numaram 0542 410 21 28 lütfen imkanınız varsa bana yardımcı olunn

Üst Alt