Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) olan kim var?

Arkadaşlar ismim Murat manisada yaşıyorum bende sizin gibi bir sabah aniden bel agrisiyla uyandım celalbayar üniv hastanesine gittim Tuncay duruöz hocam teşhisi koydu açık açık sordum dedim nasıl bir hastalık ne yapmaliyiz

Hergün koş ayda 2 defa yüz hiç bu hastalık yokmuş gibi yaşarsın dedi aynen dediği gibi her gün koşuyorum yazları düzenli yürüyorum hiç ilaç kullanmiyorum kamburlugum o boynumdaki şiddetli ağrılar hepsi geçti 14 sene oldu spor spor spor hiç ağrı hissetmexsiniz türkiyede bunun üzerine 1 numaralı doktor Prof Tuncay duruöz şimdi ıstanbulda marmara üniv de

hastalıhın başlangıcındasın az ilerlesin koşarsın sen 120 km hızla hemde az daha zaman burak az daha ilerlesin

Kortizonlı ilaçlarla tedavisi var bende araştırıldım bu hastalık için bende yok sadece RF Kanı yüksek çıkıyo o yetersiz dedi doktor teşhis için hepatite bağladı

en iyi tnf oluyor ileri derecede yanlız o da şişiriyor

Emre kardeşim yazdıkların çok mantıksız bu hastalığa yakalandıgimda teşhisim koyulali 1 yıl geçti bu bir yılda belimden direk kalcalarima vuruyordu yuruyemiyordum kortizonlu iynelerden ağrı kesicilerden bıkmistim fitil bile kullandım ankilozan spondilitte ilaç kullanarak hiç bir yere varamazsin benim boynum dönmuyordu kamburlugun başlangıcında Tuncay hocayla tanıştım bana dediği sözler koş yüz kosamiyorsan yuruyeceksin egzersiz yapacaksın kasların güçlenecek iki üç ay sonra bak bakalım ağrın sızin kalacakmi ben a.s dernek uyesiydim konferanslarda konuşma yaptım bu hastalığa 24 yaşımda yakalandim yasim 40 allah'a şükür hissetmiyorum bile bu hastalığı herşey senin elinde spor yaptığın sürece bu hastalığı hissetmezsin ama sen ben a.s li yim yuklen ilaca yuklen kortizonlu iynelere bir yerde dur der sana omurgayi bir yakalattinmi iki büklüm eder seni tek çare spor yürüyüş egzersiz yüzme

Bu hastalıkla ilgili varsa benimle iddalasacak ben manisadayım buyursun gelsin haftada en az 5 km koşarim iki defa halı saha maçı senin gibi bana inanmayanlar izmir balçova termal otelin deki konferansta gördüler yaÄ·ından sen a.s li deyilsin dediler işte bu sözleri spora borçluyum

bende manisa benim hocamda timur hoca seninki iyide timur hoca kötümü manisada en iyi hoca timur hoca oldunu 3 yaşındaki cocuha sorsan söyler

sunuda söyliyeyim ben hastalıha askerde belirtti kendini ama 13 sene bu gün gecer yarın gecer fıtık o bu derken atlattım ama her şey umdun gibi olmuyor

Evet timur pırıl dar iyi hoca haklısın ama ısrarla emre kardeşim sana şunu sölicem inanki o ağrılar geçiyor hiç umutsuzluğa kapılma iki ay da geçmezse üçüncü ayda geçiyor gecmicek olsa benim ağrılarım geçmezdi uyuyamıyordum saga sola dönemiyordum ilaç kullanmaktan bıkmıştim artık Tuncay duru öz e sordum ya hocam ilaç kullanmadan bu illetin çaresi yokmu var dedi ne dersen yapacam dedim her gün koş dedi haftada 2 defa yüz dedi ömür boyu bu hastalığı hissetmeden normal bir insan gibi yaşarsın dedi 1 sene sonunda dediği çıktı kuş gibi oldum 2 sene sonunda beni görünce şok oldu hemen seni derneğe üye yapıcam toplantılarda konusacaksin dedi istanbula çağırdılar işim gücüm var gelemem dedim bütün a.s li kardeşlerime ısrarla söylüyorum spor yapın a.s yi hissetmeyin spor yaptıkça kaslar güclenecek ağrılar yok olacak a.s sizden korksun

Murat manisa45 spor yaparsan hastalığı hissetmezsin demek, 2 ay yada 3 ay sonra geçecek gibi tavsiyeler vermek yani genelleme yapılacak bir teori ya da yöntem değil, yani kişisel olarak sizin bünyenizdeki a.s derecesi ya da şiddetine göre spor yaparak hastalığı hissetmiyor olmanız sadece spor yapmanıza bağlı değil. Sizin hastalık dereceniz bu şekilde üstesinden gelinebilecek seviyede demek ki yani siz şanslı bir as hastasısınız. Ben 23 senelik as hastasıyım 13 yaşımda yakalandım 2 sene öncesine kadar düzenli spor yapardım (öyle laf olsun diye değil haftanın 4 günü spor salonunda ya da döneme göre en az 3 gün günde 1500 metre yüzerek) ama tüm bunlara rağmen hastalığım çok agresif ve şiddetli ilerledi, boyun ve kalçama sırf as yüzünden tahribat olduğu için protez takıldı. Benden çok spor yapan başka, dikkatli beslenen, hareketli yaşayan bir as hastası pek yoktur sanırım ama hastalık bendeki gibi çok agresif ve şiddetli ise sizin dediklerinizin bir dayanağı da olmuyor. O nedenle kendi vücudunuzda olan hastalık ve hastalığın şiddetine göre spor yaparsanız kesin hissetmezsiniz gibi önerilerde iyi niyetle bile olsa bulunmanız doğru değil. Spor yapabilecek durumda olan her as hastası elbette ki spor yapmalı ama spor yapın kesin geçer demek gerçekçi bir teori değil belki de sizde işe yaradığı için haklı olarak mutlusunuz ve iyi niyetle bunu paylaşmak istiyorsunuz olabilir. Ancak sizin söylediklerinizi başkaları %100 çare olarak görüp kendilerini fiziksel olarak zorlayıp uygulayabilirler ve başlarına büyük rahatsızların gelmesine yol açabilirler.

Merhabalar arkadaşlar as hastasıyım ilaç kullanmaktan bağırsaklarım crohn hastası oldu şimdi 17 yıllık as hastasıyim 42 yaşındayım bi arkadaşın tavsiyesi üzerine 3 ay önce yüzmeye başladım haftada iki gün havuz + sauna + buhar odası felan spor yürüme ilk 1 ay çok rahatlama oldu 2 ay kemiklerim ağrımaya başladı 3 aydayım yatakta yatamaz oldum ağrılardan aynı zamanda ilaçlara devam ediyorum imuran iğne kullanıyorum havuzdaki hocam sen yüzme dedi havuzda boş boş dur dedi ayakların boşta vucut ağırlığın ayaklarına baskı yapmadığı için rahatlarsın dedi kulaç atarak yüzme dedi zaten artık kulaç atamıyorumki belime kramp giriyor nefesim kesiliyor böyle giderse bırakacağım yüzmeyi

Hacı kardeşim demekki her insanda farklı seyrediyo bu hastalık bende sizleri dinleyince şaşırıyorum insanlara yanlış bir şeyler söylemek istemiyorum benimde yaşım 40 bu hastalığa yakalandıgimda 24 yaşındaydım prof dr Tuncay duru öz şimdi istanbulda bana öyle söyledi spor egzersiz yürüyüş yüzme ağrılarının geçmesi için bunları yapacaksın dedi bende buraya yazdım söylenilenlere göre ne kadar spor da yapsan hastalık hızlı ve agresif ilerleyebiliyor muş biz şansliymişiz

kardeşim bak burda iylik yapmak istiyorsun sanırım bazı arkadaşlarımız sana iyi geldi diye kendinede iyi gelcek diye kendini zorlayıp hasar verebilir kendine ben tnf iyne kullandım halde arada azar azar ahrım oluyor fazla ısrarcı olman pek iyi dehil senin hastalın sakin ilerliyordur benimki hızlı agrasif dir aynı olmaz arkadaşlarım ne kadar katılır bana bilmem ama benim düşüncem bu kızma sakın 1 cay icelim bi gün borcum olsun kusura bakma düşüncemi söyledim icin

Herkeze selam ve gecmis olsun. Sizlere tavsiyem bu a.s hastaligi icin lutfen aidin salih hanimi takip edin arastirin .cok dogru ve uygulandiginda mutis degisimi yasayin.ozellikle 36 saatlik ve 3 gunluk orucu denemenizi cok ama cok tavsiye ediyorum

Ben 36 saatlik orucu iki defa ilkini korkarak ikincini severek yaptim inanin banu mutis bir olay

Selam dostum allahtan umidini kesme ve youtuptan aidin salih hanimi dinle takip et arastir.saygilar.

Selam dostlar herkeze selam ve gecmis olsun.sizlere tavsiye lutfen aidin salih hanimi takip edin arastirin videolarini dinleyin ve uygulamaya calisin ve sagliginizdaki degisime sizlerde sahit olun .saygilar

içeriz kardeşim ne demek ya salihlide oturuyorum kimseyede kızmıyorum sadece gördüğüm tedaviyi ve spordan gördüğüm faydayı buraya yazmak istedim kimseye uygula da demem uygulamada demem zaten spordada ankilozan spondilit hastasiysan vücudu kimse zorlayamaz belli bir standartta yapmak zorundasın rabbim bütün hastalara şifalar versin kimseye ne karışmak ne de akıl vermek haddime degil

salihlinin neresi 05466788456 geliyorum bende ordanım

katılıyorum size... spor hayatımın vazgeçilmez yegane hobisi ve alışkanlığı, hayatımın hiç bir dönemi sporsuz geçmedi, hala spor yapıyorum. fitness, yüzme hemde neredeyse haftanın 5 günü ama maalesef ki hastalık tam anlamıyla iyileşmiyor, ağrı kesici olmadan salona giremiyorum mesela... hastalığın seyrini , ilaçlar, spor herkeste aynı etkiye sahip değil.. keşke spor tek tedavi yöntemi olsaydı 😢

Spor elbette tek tedavi yöntemi değil.

Spor ile sadece hastalık etkileri geciktirilebiliyor ve eklem yerleri daha uzun süre açık kaldığı için ve kaslarımız daha güçlü kaldığı için daha uzun sürelerde hastalık seyrini yavaşlatılmasına yarıyor ve daha rahat kol, el, ayak hareketleri sağlanabiliyor.

Bol bol yürümek, duvara boya yapar gibi kollarımız ile boya yapma hareketi yapmanın falan ben çok faydasını görüyorum.

Hiç spor yapmayan, çok fazla yürümeyen aynı derecedeki hastalar hem ağrı eşikleri çok fazla oluyor hem de çok daha çabuk eklemleri kapanıyor.

Tek ve kesin tedavi değil ama çok çok fazla yararı var.

Sadece ilaçlar ile tedaviye güvenmek çok yanlış. Spor veya bol hareket etmek ilaçlara yardımcı faktör ve mutlaka yapılmalı.

arkadaşlar sinirlenme oluyormu sizde cobuk sinirlenme gibi bi sorunum var bi ara as yapa bilir dediler inanmadım ama arkadaşlar cok kırıcı oluyorsun diyolar bense nasıl oldunu anlamıyom

Emre854 bende aşırı sinirleniyorum. Karşımdaki kim olursa olsun sinirlendiğim zaman tutamıyorum kendimi. As nedeniyle mi bilmiyorum açıkçası.

ankilozon spondilit hastaları tecrübelerinizi yazarmısınız

23 yaşında oğluma ankilozon spondilit tanısı kondu..endol ilaç yazıldı 4 aydır kullanıyor...sigarayı bırakması söylendi ama bırakamıyor...sizlerin durumları nasıl seyrediyor, bu hastalıktan kamburluk sorunu yaşayanlar varmı, lütfen yardım...

İyi günler bana da 8 ay önce as tanısı kondu 17 yaşındayım. Belimde sadece bu problem yok küçük bir fıtık ve lordoz artışı da var. Doktor salazopyrin verdi aylardır onu kullanıyorum ama pek işe yaradığı söylenemez bu yüzden bi kaç ay önce bir ilaç daha yazdı ama alerji yaptığı ve kan değerlerini bozduğu için kesmek zorunda kaldı. Yaklaşık 1 aydır diz kapağımda da ağrı ve hafif şişlik var bu da hastalıktan dolayı olabilir mi ve ağrılarımı azaltmak için ne yapabilirim.

Arkadaşlar dikkat ile okuyun..
Bir süredir araştırmalar yapıyordum neticesinde bir tedavi yöntemi buldum ve inanması zor gelecek saf su da hastalığın seyrini oldukça düşürebiliriz şimdilik sadece bu bilgiyi verebiliyorum gerekli testleri bizzat kullanıp yaptıktan sonra hastalığımıza faydası olur ise sonra ailemde deneme yapacağım sonra sizlere önereceğim ve temin etmek isterseniz göndereceğim.

23 yıldır A. S hastasıyım 5 sene önce Benim sol kal ama protez uygulacaktı, YÜZME bilmiyordum ve ögrendim hayat kalitem arttı arkadaşlar, kalçam biraz açıldı proteze gerek kalmadı, MUTLAKA BIKMADAN YÜZÜN, YÜZMEK farkını zamanla göreceksiniz

Humira pen kullanıyorum.Her hafta bir gün de 6 tane aldığım Methotrexat kullanıyorum. Methotrexat Ebeve 2,5 mg bu ilacı kullanan varmı. 3 aydır yurtdışından girişi yok. 1 aydırda eczadepolarında ve eczahanelerde yok.Kulanan, eczacı olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Comodor kardeşime katılıyorum bu hastalıkta insanın kendine çok iş düşüyor eğzersiz ve yüzme çok faydalı ben askerde yakalandım iki güne bir koşarım kambur kalmamak için ip atlamak bire bir

Kardeş salazoprini kesme kambur olursun tutulursun salazoprin vücut'daki iltihabı atıyor ve tnf ilaç iste doktorundan en iyisi o ağrın kalmaz...

Üst Alt