Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

@Üzümlükekim, sadece evdekilerin sesi rahatsız ediyor. Bu psikolojik bir şey, ilaç kullanmaya gerek yok. Ben düzeltmeye çalışıcam.

İzlediğim içeriklerdeki ahlaka aykırı davranışlara aşırı tepki verme olayı neredeyse yok oldu.

Sanki dışlanacakmışım gibi gelmeye başladı. Sınıftakilerle konuşmaya başladığımda bu ihtimal sebebiyle tetikte oluyorum. Dışlamak için bir sebep bulamasınlar dikkatli ol diyorum.

İlacımın kutusundan, hep aynı ilacı görmekten bıktım :p
Kutusu falan değişse ne bileyim, aynı etken madde ama farklı firmanın ilacı verilse mesela.. 1 yıldan fazladır Ozaprin de Ozaprin. 10 mg

ben 3 saat önce bana bakıp kahkaha atan birini gördüm sinirim bozuk
düşüncelerimin okunmasından korkuyorum

@Ahmet T,
Dün kampüste büyük kulaklığımı taktım, video izliyordum. Ezan okunmaya başladı. Arkamdaki gençler "Allahsız" dediler, müzik dinlediğimi sandılar. Çıkardım kulaklığı.

gençlerden biri diğerine "alakasız" demiştir sen kendi üzerine alınmak için "allahsız" gibi algılamışsındır, böyle şeyler psikoz hastaları için gayet sık görülen bir durum, yolda yürürken insanların konuşmalarından bazı kelimeleri çarpıtıp kendi üzerine alınma durumu da çok olur, dikkatin ne üzerindeyse beynin her şeyi ona yormaya başlıyor bir süre sonra, bir fısıltıdan bile bir kelime uydurup alınganlık yapabilir bu tarz hastalar.

@Pickle,

Dislanmaktan korkuyorsun gibi, bu yuzden "Allahsiz" dediklerini de uzerine alinmis olabilirsin. Kisacasi olay biraz Elijah'nin bahsettigi gibi olabilir.

@Pickle, bende bu yollardan geçtim bahsettiğin şey tamamen psikozdan kaynaklanıyor. Bende bu tür şeyler altı yıl oldu yok bitti . Nasıl bitti dersen ben daha önce fluanxol Depot kullanıyordum idare ediyordum az çok bu belirtileri bitiriyordu daha sonra etki etmemeye başladı ve clopixol Depot kullandım kullanalı stabilim birşeyim yok bu iki iğne bahsettiğin durumlar için çok iyi geliyor şahsen bana öyle geliyor ama yan etkileri çok ağırdır uykulu gezersin yanında akineton olmazsa, git kullan demiyorum yani eğer ilacın yeterli gelmiyorsa doktorunla konuş belki sana uygun bir ilaç eklemesi yapar.

@Samarra, @Elijah, @Üzümlükekim,
Evde paligis vardı. Biraz kullanayım, geçerse anlarız psikoz belirtisi miymiş diye. Sırf bu olay yüzünden kullanmaya başlamadım, bunun gibi olayları sık yaşıyorum. Gerçi gerçekten benimle ilgili konuşuyor olabilirler, her şeyi beklerim.

@Pickle, işte "her şeyi beklerim" dersen beklenti içine girmiş oluyorsun, bırak beklentide olma, hayatını yaşamaya bak, illaki gülen eden de çıkabilir ama binde bir olasılık falandır yani onlar da umursanacak tipler değil emin ol.

Senin hakkında konuşsalar ne olur konuşmasalar ne olur ! Kimin hakkında konuşmuyorlar ki zaten sal gitsin çekilmez yoksa hayat .

Üst Alt