Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar konu ciddi olduğu için ayrı başlık açmak durumunda kaldım.
Bugün 2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik değişti.

Yönetmelik'te şöyle bir değişiklik yapılmış:

"12) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,"

Buna göre evde bakım aylıkları da artık 2022 aylıkları gelir hesaplamasına dahil edilecek.

Evde bakım aylıkları da dahil hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da üstündeyse 2022 aylığı bağlanmayacak.

daha önce 2022 aylığı alanların yeniden muhtaçlık değerlendirmesi yapıldığında gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil edilecek ve muhtaçlık sınırını geçmişse aylıkları kesilecek.
tabi vakıflar daha önceden aylık alanların durumu hakkında ne zaman işlem yapar bilemiyorum.
fakat şurası kesin, eninde sonunda evde bakım aylıklarını da gelire ekleyip sınırı geçmişse aylıkları kesecekler.

Lütfen seçim öncesi sesinizi duyurun. Bu hükmü durdurun. Yoksa binlerce kişinin aylığı tehlikede!

nerde o başbakana teşekkür eden engelli arkadaşlar engellilere ne yaptıki tşk etmişler bunlar icinmi. hadi hayırlı olsun bize yakında herşeyi keserler bize yakışanı buymuş demek nerde10 milyon engelli hani birlik bereberlik kime ne anlatacagız pes yani..

Bakın arkadaşlar, tekrar ediyorum sesimizi duyurmazsak, sadece bu değişiklik sebebiyle binlerce kişinin aylığı kesilecek!
Zaten aylık için başvuranlar için de artık neredeyse imkansız evde bakım aylığı alınıyorsa!

Diğer hususlara girmiyorum bile!

Yani diyorlar ki sadece Tek maaşı almak zorundasınız. Saçma sapan bir karar mantıksızlığın daniskası

Ben anlamıyorum evde bakım için kişi başına düşen yüksekde burada neden 255 tl nasıl bir sistemdir bu ne saçmalık yeter artık ya "Kalem" abla nasıl sessimizi duyuracağız ne gerekiyor ise buradayız !

sesimizi nasıl duyuracağız bir yolunu söyleyin duyuralım

Kısacası bu maaşları alabilmek için hiçbiryerden geliriniz olmayacak. Evde yaşayan kişi sayısıda önemli olacak artık. Evde 2 kişi yaşıyoresa direk 2022 maaşı kesilir bu habere göre. Bilmiyorum artık neye inanacağımızı ne yapacağımızı şaşırdık. Engellilere engel durumuna göre sürekli yapacakları asgari ücret olsada yeter. Maaş vereceğine yada engelli ve evde bakım parası vermemek için kırk takla atacağına bence bunu yapsalar sorun çözülür. Allah yardımcımız olsun. İNŞALLAH

Yazıklar olsun üç kuruş parra verecek onu da burnundan geitiriyorlar.engelliler üzerinden reklam yapmaya geldi mi yaparlar.çalmaya geldi mi çalarlar.hala da bunları destekleyen engelliler varsa ben bir şey diyemiyorum..

@Kalem;

abla ben %45 oranla abim ise %80 oranla engelli maaşı alıyoruz. Bu arada evde bakım aylığı da bağlatmak için uğraşıyoruz. Evde bakım aylığı bağlanırsa şimdi bizim aldığımız engelli maaşları da kesilecek mi yani? Lütfen beni bu konuda aydınlatırmısın? Şimdiden çok teşekkürler.. Bu arada bu aylıklardan başka hiçbir gelirimiz yok.

iyi günler melek hanım biz evde iki kişi yaşıyoruz ev kira üc aylık ve bakım maaşı alıyorum başka hiçbir gelirim yok bu yeni düzenleme ile üc aylık maaşım kesilirmi bilgi verirseniz sevinirim ?

Son düzenleme:
evde 3 kişi yaşıyor desek eşi 2022 alıyor hanımı da bakım maaşı bu durumda desenize 2022 maaşı kesilecek 255*3 765 tl bakımda şuan ödenen bu ama 7 ayda 810 tl llacak durum zor

Herkes Ak partinin tüm millet vekillerine mail atın, sorun ancak böyle gündeme gelebilir yoksa aile ve sosyal politikalar gündeme getirmez.

Bu ne biçim iş bakım parası bakıcıya veriliyor. 2022 maaşı özürlünün kendisine.belki bakıcı aldığı maaşı özürlüye vermiyor.özürlü ihtiyaçlarını 2022 den karşılıyor. Bence saçmalamışlar. Bakım parası adı üstünde bakıcıya baktığı için verilen maaş.
Ben %96 özürlüyüm. Bakım parası ve 2022 maaşından başka gelirim yok.evde 2 kişiyiz.ev kira. 2022 ilaç gibi geliyordu.şimdi hayal olacak. Arkadaşlar sesimizi yükseltelim demek istemezdim ama bu gidişle yükseltmemiz gerekecek. Ya bakım parasını arttırsınlar ya da 2022 yi bu şekle getirmesinler. Bunun bir de genel seçimi var. Medyaya da yansıtmazlar. Herhalde bu kargaşa döneminde gizlice yayınlamayı düşündüler.

sair1 ve kadir hanede 2 kişisiniz ve evde bakım aylığı alıorsunuz. Yeniden muhtaçlığınız sorgulandığında 2022 aylığınız kesilir. Muhtaçlık tespitini ne zaman yapar vakıflar bilemem. ama alınan evde bakım aylıkları sistemden görünüyor zaten.
aylık kesme işlemlerini ne zaman yaparlar bilemem. adres değiştirdin mesela. muhtaçlık tespiti yeniden yapılır bu durumda. evde bakm aylığını dahil ederler mesela.

yeni aylığa başvuracak olanların evde bakımı dahil edilir.

daha önceden aylık alanların zaten 1.1. 2015 ve 31.12.2015 araası sosyal incelemesi yapılacak. o zaman kesin kesilir. ondan önce de muhtaçlıkları sorgulamak onların elinde yine garantisi yok.

Arkadaşlar evde bakım aylıklarının 2022 gelir hesabına dahil edilmesi hükmü dünkü yönetmelikteki değişiklikle yürürlüğe girdi.
evde bakım aylıkları gelire dahil edilecek. artık sorun ne zaman muhtaçlığı tespit edip etmeyeceklerinde yani.

NOT: Sosyal yardımlar genel müdürlüğü önceden kuruluşlara diye duyuruları yayınlıyordu ve görebiliyorduk. ama sonra "vakıf özel" açıldı. artık vakıflarla ilgili duyuruları goremiyoruz. yani genel müdürlük vakıflara genelge vs gonderdiğinde gorme şansımız yok. o yüzden şeffaf değiller. başka kurumlarda boyle değil. mesela sGK... her genelgesini vs yayınlar sitesinde ve gorüyoruz. bu da takipi kolaylaştırıyor. ama sosyal yardımlar genel müdürlüğü sitesi ancak vakıfların ne yaptıgından bahseden reklamlarla dolu. duyurular vs görmüyoruz hiç.
o yüzden vakıflar ne yapar nasıl hareket eder bilme şansımız yok.
boyle karanlık bir ortam yani. sadece yonetmelik ortada.
onceden yönetmelik yayınlandığında duyurusu yapılırdı ve yonetmelik sitelerinde geç yayıılanırdı. dünkü yönetmelik yayınlanır yayınlanmaz anında siteye eklenmiş. ama açıklama da yok. çünkü yapılan değişikliklerin engellileri rahatsız edeceğini biliorlar!
lütfen Tüm partilere, milletvekillerine bu durumu izah edin dilekçe yazıp yazıp gönderin. twitter,face gibi sosyal medyada duyurun.
bu işi sessizlikle karşılarsak binlerce kişinin aylığı gidecek.

Eğer bu yönetmeliğe itiraz edecek biri yoksa dava acacak biri yoksa daha ne yapalım cevabı vermek için bişey yapmamız lazım arkadaşlar boş durmayın

Melek hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim anlamadığım bu genelge niye seçim telaşesi olan bir dönemde çıkıyor. Bu düşündürücü. Herhalde bu telaşe sırasında kimse çakmasın diye olabilir mi? Düşündürücü...

[h=1]Muhtaçlık sınırı 357 liraya yükseldi[/h]Muhtaçlık sınırı, memur maaş katsayısı yerine asgari ücrete endekslendi. Net asgari ücretin üçte birinden daha az geliri olanlar muhtaç sayılacak. Bu kişilere 124,7 liralık muhtaç ödeneği üç ayda bir peşin ödenecek.

muhtaclik-siniri-357-liraya-yukseldi_1032393_720_400.jpg
Muhtaçlık sınırı, memur maaş katsayısı yerine asgari ücrete endekslendi. Net asgari ücretin üçte birinden daha az geliri olanlar muhtaç sayılacak. Bu kişilere 124,7 liralık muhtaç ödeneği üç ayda bir peşin ödenecek.

Yaşlı, muhtaç ve engellilere yönelik yardımları düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklikle, muhtaçlık sınırı yeniden belirlendi.
Resmi Gazete’de dün yayımlanan değişiklikle bu sınırın tespitinde “memur katsayısı” yerine “asgari ücret” baz alındı. Buna göre muhtaçlık sınırı net asgari ücretin üçte biri olarak belirlendi. Böylece daha önce 124,73 liraya karşılık gelen muhtaçlık sınırı 357 liraya yükseldi.

Asgari ücrete endeksli

Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri 357 liradan az olanlarla, aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlar muhtaç sayılacak ve devlet yardımı alacak. Muhtaçlık sınırı, her 6 ayda bir asgari ücretteki artışa göre değişecek. Yine yönetmeliğe göre muhtaç oldukları tespit edilen 65 yaş ve üstündeki kişilere 124,73 lira ödenecek. Engellilere 249,5 lira, başkalarının yardımına ihtiyaç duyan engellilere 374 lira ve 18 yaş altındaki engellilerin yakınlarına da 249,5 lira ödeme yapılacak. Ayrıca daha önce ilgili genel müdürlük tarafından belirlenen aylıkların ödeme gün ve dönemleri yönetmelikle “üç ayda bir şekli”nde netleştirildi.

‘Konut’ yerine ‘taşıt’ ölçecek

Yö­net­me­lik­le muh­taç­lı­ğın be­lir­len­me­sin­de kul­la­nı­lan ge­lir, ser­vet ve har­ca­ma­lar lis­te­sin­de ko­nu­tun ye­ri­ni ta­şıt da­hil edil­di. Ha­ne ge­li­ri­nin he­sa­bın­da, mül­ki­ye­ti ha­ne bi­rey­le­rin­den bi­ri­ne ait olan ika­met et­ti­ği ko­nu­tu ile mül­ki­ye­ti baş­ka bi­ri­ne ait ol­mak­la bir­lik­te ki­ra öde­me­di­ği ko­nu­tu için ko­nu­tun ra­yiç be­de­li­nin 240’ta bi­ri esas alı­nı­yor­du. Şim­di ise ver­gi in­di­rim­le­rin­den fay­da­la­nı­la­rak alı­nan ve en­gel­li adı­na ka­yıt­lı olan araç­lar için ver­gi­ler in­di­ril­miş tu­ta­rın 120’de bi­ri dik­ka­te alı­na­rak ha­ne­nin ge­li­ri he­sap­la­na­cak.

ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN GAZETESİ

Hemofili, bugün gazetesi sallamış tek kelimeyle!
zaten bu yönetmelik değişikliğinden önce de muhtaçlık sınırı asagri ücretin üçte biriydi! yeni değil. başka değişikliklikleri gormeyip yalan haber yapmış ancak!
2014 ilk altı ay asgari ücretleri işte bakanlığın sitesinde yazıyor:T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Net asgari ücretten hesaplanıyor muhtaçlık sınırı. fakat bu net asgari ücretten asgari geçim indirimi indiriliyor!

net asgari ücret 2014 ilk altı ayı için: 846 lira
asgari geçim indirimi:80,33 lira
çıkaralım: 846-80,33: 765,67 lira ! evde bakım aylığı ücreti miktarı bu aynı zamanda. çünkü onda da asgari geçim indirimi düşürüyor.
765,67'nin üçte biri: 255, 22 liradır.

bugün gazetesi sallamış yani. ha bana inanmayan getsin aile bakanlığını arasın sorsun!

Bugün gazetesi yapılan diğer değişiklikleri gormeyip engellileri enayi yerine koyup en cahil haberi yapmış, sallamış!

Yahu evde bakım aylıkları gelirden sayılacak desene. ama konuları bilmiolar ki. nereden bulmuşlarsa eski haberleir yeni haber diye yazıp çizmişler!

Bugün Gazetesi ne yapmış? asgari ücretten hesaplamış! net asgari ücretten hesap yapılıyor!
1071'den hesaplamış yani! Tamamen yanlış hesap yapmış. Bakanlık buna gore hesap yapmıor. net asgari tutardan hesaplıyor.

ve haneye bir kişi daha eklersek o zaman üç kişi oluruz o zaman kesilmez maaşlar yiğen kardeş vb gibi

O haneye eklenecek kişinin yaş kriteri falan var mı?ya da herhangi bir kriter. Mesela çalışmayan kayınçonu haneye eklene bilir mi?

arkadaşlar hemen bir kampanya yapmak lazım sesimizi duyurabilmek için

kocaelinde ocak itibariylen gelir testi başladı 3 aylıkları.kesilen bircokda arkadaşlarımız var

Arkadaşlar bakanlığa olan tepkilerinizi buradan yazın lütfen. ben de tweet atarak okunulmasını sağlıyorum. argo ve küfür kullanmadan bu konuyla ilgili tepkilerinizi buradan yazın. ne kadar çok yorum olursa o kadar çok gündeme taşırız.

aynı şekilde buranın linkini sosyal medyada sizler de paylaşın. yorumlarınızın okunulmasını sağlayın böylece. düşüncelerinizi yazın. sizin mesanızın olduğu mesajın linkini atın sosyal medyaya..

Artık bunlara dur demenin zamanı geldi geciyor bile sokaklara dökülüp sesimizi duyurmamız lazım internet ortamından bizleri kimse takmıyor..Lütfen ankarada bir bulusma Düzenliyelim..Sesimizi Duyuralım..

Abla şimdi flaş tv muhtaçlık sınırı arttı 300'000 kişi daha aylık alacak deniliyo

Kayaya ablası yukarıda açıkladım ya yanlış bilgi o. hatta bugün gazetesini arayıp haberi düzeltmelerini isteyecektim tele çıkan olmadı. aynı haberi yayıp duruyorlar. yahu aylıklarınızı bile yanlış hesaplamışlar.
muhtaçlık sınırı zaten asgari ücrete gore belirleniordu yeni haber değil bu ablası bana güven. muhtaçlık sınırı 2014 ilk altı ayı için 255,22 liradır. nokta.
haberciler asgari ücretten hesaplamış 1071 den. oysa bakanlık net asgari ucretten hesaplıyor. ha bana guvenmeyen arasın sosyal yardımlar genel müdürlüğünü sorsun. gazeteler ve tv ler yanlış haber yayarak sizi kandırıyor bilin.

Loris ablam bir şey olmaz:) güldürdün beni... lütfen arkadaşlar çekinmeyin. hak talep etmekten çekinmeyin. hakkınızı aramazsanız tek tek aylıklarınız gidecek soyleyim...
buna izin vermeyin. gündem yaratırsak bu hükmü kaldıırabilirler. ama sessiz kalırsanız aylıklar tehlikede...

Üst Alt