Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

peki budurumda şimdi nasıl yol izlennecek nasıl olacak

Şuan yapılacak birşey yok yönetmelik uygulaması 01.01.2015 de uygulanıp yıl sonuna bitirilecek dolayısıyla herkes bu süreçte evde bakım maaşlarıda hesaba dahil edilmek suretiyle yeniden değerlendirilecek ve kişi başına düşen gelir 255.22 lirayı aşanların maaşları kesilecek.

şöyle bir durum söz konusu kardeşimin 2022 maaşı %40 verilmiş evde bakım maaşıda %90dı biz 2022 maaşı için tekrar rapor alma işlemine başlamıştık bu durmda ne yapmalıyız rapor yenileme işlemini yapalım mı yoksa bekletelim mi

Yeni raporu ağır özürlü ibareli almaya çalışın, doktorlar gerçekten bazen saçmalıyor daha önce 90 verilmiş hastaya sonradan 40 vermek nasıl bir formuldur anlamadım, ilerde sıkıntı yaşamamak için mutlaka ağır özürlü raporu bulundurun yanınızda çünkü %40 raporla evde bakım maaşı alamazsınız alıyorsanızda kesilir.

hayır %40 raporuyla 2022 maaşı alıyor.%90 raporuylada evde bakım maaşı alıyor. yakın cevremizdekiler raporunu yenileyin raporun biri %90 digeri %40 2022 maaş raporunuda yüksek alırsınız dediler bizde başvurduk şimdi ise evde bakım maaşı gelire dahil olacak denildiginden raporu yeni almak için devam etmelimiyiz yoksa şuanki durumun ne olacagını görmek için beklemelimiyiz.

Alın bence her ihtimale karşı elinizde güncel rapor bulunsun ancak agır özürlü raporu almaya çalışın.

raporu alırız tmm burda sorun yokta rapor %70 üzeri ağır olarak verildiğinde hastane bu dosyayı kaymakamlığa gönderecek ordada rapor yenilendi maaş güncellenmesi diye işleme alındığı zaman kardeşimin almış olduğu 2022 maaşı kesilirmi.

Hastane raporu kuruma göndermez ayrıcada maaş kesilmez %70 ve üzeri raporda aynen devam eder maaş hatta yükselir maaşı rahat olun

evde bakım parası gelirden sayıldığında evde 4 kişi yaşamakta ben asgari ücertle çalışıyorum benim asgari ücretim + evde bakım parası bu durumda kişi başına düşen gelir yüksek kalmaz mı bunu sonucundada 2022 maaşı kesilir diye söyleniyor

aşkın gözyaşları ben 2022 maaşı alıyorum birde evde bakım maaşı alıyorum evde 3 kişiyiz bu durumda 2022 maaşım kesilir gibi görünüyor evde 4 kişi olmamız gerek bir akrabamın ikametini benim evde göstersem olurmu ikametini bizim evde göstersem evde 4 kişi oluruz kurtarır o zaman olurmu böyle

ceyhun yönetmelik 2015 de uygulandıgında evet 2022 maaşınız kesilecek sadece sizin degil tahminen maaş alanların hemen hemen hepsi kesilir.

paranoya;
yani akrabayı almışsanız hatta şimdiden almış olmak mantıklı neticede 2015 deki yönetmelik sıkıntı çıkartacak eğer başvuru yapılan kurum taşınan kişiyi sorun etmezse maaşınız kesilmez

2015de uyğulanacağından raporu yenileyelim ozaman biz.

aşkın gözyaşı ikametini alacagım akrabamın babasının sigorta karnesinden faydalanıyor bu sorun olmaz degilmi

Arkadaşlar evet, sosyal incelemeler 1.1.2015 ile 31.12.2015 arasında yapılacak yönetmeliğe göre doğru bu.

1. yeni aylık başvurunda bulunanların evde bakım alıkları gelire dahil edilecek.
2. Adres değiştirenlerin aylığı durduruluyor biliyorsunuz. Ama yeni adreslerindeki vakfa başvurduklarında yeniden muhtaçlıkları değerlendiriliyor. Bu durumda yeniden muhtaçlık sorgulaması yapıldığında Evde bakım aylıkları gelire dahil edilecek.
3. Özellikle vakıflar rapor yükseldiğnde aylık yükseltme talebinde bulunanların muhtaçlığını tekrar sorguluyor. Bu durumda Evde bakım aylıkları gelire dahil edilr
4. Ev, araç vs alındığında bu durum fark edilrse yine muhtaçlığı sorgularlar. Boyle bir durumda evde bakım aylıklarını gelire dahil ederler.
5. Herhangi bir sebeple aylığınız kesilmişse ve tekrar başvurduğunuzda yine muhtaçlığınız sorgulanır ve evde bakım aylığı dahil edilir.

Yukarda saydığım sebeplerle arkadaşların bir bölümü muhtaçlıkları sorgulandığında gelirlerine evde bakım aylıkları dahil edilip sınırı geçmişse aylıklaı kesilecek yani.
Yoksa evde bakım aylıkları gelire 1.1.2015'ten sonra dahil edilecek diye bir şey yok.

1.1. 2015'e kadar vakıflarla olan işlemlerinizde muhtaçlığınızın sorgulanmasını gerektirecek bir şey olmazsa bunda da Ocak 2015 itibariyle herkesin sosyal incelemesi yapılacak ve gelire evde bakım aylıkları da dahil edilecek.
Sonuca göre ya devam eder ya kesilir.

NOT: Kayaya, Gazeteciler geri dönüş yapmadı. Seçim vakti olduğu için döneceklerini, arasam da ilgileneceklerini sanmam.
hele bitsin bakarız. şimdilik ortalık toz duman engellileri gören yok maalesef..

merhaba, ben eskişehir'den yazıyorum evde bakım hizmetine yeni başladım.sosyal hizmetler ne kadar aralıklarla denetime geliyorlar...

Melek ablam merhaba...
yukarıda açıklamışsın ewet ama yinede sormak istiyorum.sana konuyu daha öncede aktardığım gibi rapor yenilemesi yapıyoruz yasa işlemleri 1ocak itibari işleme alınacak farkındayım.
bizim şuanki rapor yenileme işleminde kaymakamlığa raporları verdiğimizde evde bakım maaşı gelire dahil olacağından maaş kesintisi 1 ocak öncesinde gelir kontrolü yapılacağından maaş kesilirmi yoksa 1 ocak sonrasındamı kesilir.

latika;

Belli bir tarihi yok çat kapı gelebiliyorlar ama eskişehirdeki arkadaşlar daha geniş bilgi verebilirler.

Yani 2022 maaşında geli kriteri sabit 255 lira o yüzden bu aşılmazsa kesilir ayrıca kişi sayısının artması sizin açınızdan daha iyi olacaktır

Çocuk olacağından nüfustan zaten yansır neticede gelir getirecek degil ya:) 2022 maaşı için başvuru yaptığınız vakıfa bildirmeniz yeterli olacaktır, şimdiden çocuk için tebrik ederim sağlıklı dünyaya gelip sağlıklı güzel bir hayat geçirmesini temenni ederim.

2022 maaşım evde ödeniyor adresim değişti ancak aynı il ve ilçe deyim hala adres değişikliğini nasıl yaptırım vede yeniden muhtarlık sorgulanır mi evde. Bakımda alıyorum çünki

efe can;
Değişikligi resmi evrakla (muhtardan yada nüfustan yeni adresi gösterir evrakla) ilgili vakıf ve shçek'e ayrı ayrı bildirin.

Üst Alt