Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

başka haneye geçebilirsin tabi bu seçenek uygun. ama herkes senin başka yerde kaldığını bilmeli. sosyal inceleme sırasında konu komşuya bile soruyorlar unutma.
ama bu arada evde bakım aylıklarını niye 2022 engelli aylıklarının gelirine dahil ettiniz diye aile bakanlığını topa tutmayı da unutmayın.
ne kadar çok tepki verirsek bu düzenlemeyi kaldırma şansımız artar. bira zda savaşalım yahu:)
yoksa aileler görüldüğü gibi oradan oraya savrulacak...

engelli rapoum yuzde 96 bu başlık altnda bazı arkadaşlr yazmışya ağır özurlü ibaresi koydurun fln onu anlamadım

cerbe o agır özürlü ibaresi evde bakım aylıklarıyla alakalı. evde bakım aylığı ile ilgili soru da bura da sorulunca karıştırmışsın. evde bakım aylığı almak için agır özürlü ibaresi gerekiyor ya onun için yazdık 2022 aylığı ile alakası yok bunun.

tmm abla tşk ederim ben annemle babamı evime davet edeyim :)

abla saat 2.30 bu saatte sıkıntı geldi maaşlar kesilce bu engelli maaşları cok yazık olucak bir sürü insan parasız kalacak olcakları düşenemiyorum ben bazen acılma oluyor ileri iyi degilll bu baştakiler böyle yaparsa vay halimize

abla yanlız anneannemin maaşı türkiyeden degil avruba sistemde gözükmez heralde gözükmezse birşey cıkmaz dımi

anlaşılır ablam. bir de giderler kontrol edildiği için gelir ve giderar asındaki farktan da tespit ederler. çok sıkı tarıyorlar gelirleri.

şöyle kısa birdaha anlatayım ablam annem bana baktıgı icin bakım maaşı alıyor+2022 maaşı var evde 4kişiyiz toplan sayarsak abim yengem var onlar syaılmıyor galiba anneannem 500 milyon maaş alıyor gelir bu var başka yok

Yazıklar olsun böyle adalete arkadaşlar dilekcelerimizi sunalım ankaraya başka çaremizmi var....

dua20, ablam 2022 aylığında hanede kim varsa hepsi dahil edilir gelire. aklın evde bakım aylığı gelir hesabına gitmiş onla karıştırma.
şimdi evde sen, annen, abin ve yengen kalıorsunuz. anneanne d emi kalıyor? Öyle yazmışsın. eger boyle 5 kişiyseniz 2022 aylığı kesilmez. ama 4 kişiyseniz kesilir.

BAYBURTLU; yüreğine sağlık. boyle aileleri parçalayarak "eve onu al, onu çıkar"la olmaz bu işler. yine de binlerce kişinin aylığı kesilecek bu evde bakım aylığının 2022 gelir hesabına katılmasından dolayı. hadi buradaki üyeler soruyor öğreniyor tedbir alıyor. ama tedbir alamayanı var alamayacak olanı var. mücadele temizler bu işi dediğin gibi. yani "aylığım kesilmior" diye yan gel yat olmaz. herkes başkasını da düşünmeli ve bakanlığı dilekçe yağmuruna tutmalı. kim varsa rahatsız etmeli. boyle bir mucadele bu düzenlemede değişikliğe sebep olur.
yoksa şurası bir gerçek: Binlerce kişinin 2022 aylığı kesilecek.

annem babam anneannem babam kalıyor ama ev biraz dar abla bizim abim yengemde kalıyor onlar evli ama biz dört kişiyiz annem babam anneannem ben baska yok kesilirmi gelirimiz yok

dua, bu durumda evde dört kişiyseniz 2022 aylığın ilk sosyal inceleme yapıldııktan sonra keslir ablam.

Sevhili melek hnm zaten benim engelli maaşımı kestiler...şu varki sağdan soldan duyduklarım beni yakıyor bizler hep iyi niyetliğimizden kaybettik...

Sol kulağım 111′db sag kulağım 108′db doğustan işitme engelliyim yaşım 19 ve ben 2022 faydalanabilirmiyim ? hesaplamama göre özür raporum 54.75 çıkıyor...bu konuda biraz bilgi verebilirmisniz...

18 yaş üstü iseniz, % 40 ve üstü rapor alabilirseniz o raporla birlikte kaymakamlıkta bulunan SDYV Vakfına başvuracaksınız. muhtaç bulunursanız size 3 ayda bir ödenen 2022 aylığı bağlanır.

2022 aylıkları hakkında bilgi almak istemişsiniz. kısa bir özet geçeyim o halde:

65 yaş üstü iseniz rapora gerek yok, muhtaç bulunmanız halinde hemen baglanır.
18 yaş altı iseniz % 40 ve üstü raporunuzla birlikte anne ve babanız sizin adınıza 2022 engelli yakını aylığı için başvuru yapacak ve her ikisinin de muhtaç olması halinde baglanır
18 yaş üstü iseniz muhtaç bulunmanız halinde size rapor oranınıza göre aylık bağlanır.

yukarıda bahsettiğim 65 yaş üstü yaşlılar, 18 yaş üstü engelliler ve 18 yaş üstü engelli çocuğu olan engelli yakınlarının asla SGK kaydı olmaması, 60/g kapsamında GSS'lı olmaması, SGK'dan her ne ad altında olursa olsun bir gelir ve aylık almaması gerekiyor. Bu şekilde aylık almasına engel bir durum yoksa hanedeki herkesin geliri incelenir. ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altındaysa 2022 aylığı baglanır.
her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir incelenir. buna evde bakım aylıkları da dahildir.
2022 aylığı baglandığı takdirde 60/c 3 kapsamında gSS'lı olursunuz. Ödemelerinizi 3 ayda bir 4 dönemde alırsınız: Haziran,Eylül,Aralık ve mart
Ödemeler pTT aracılığıyla ödenir.

Arkadaş lar aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı facebook adresini bi dilekcr ve mesaj yağmuru na tutalım olmazmi

en sonunda hepten kesecekler bu 2022 maaşını göründe bakın evde bakım maaşıda gelir hesaplamasına dahil edilmesi demek tek bir maaş verecek demek devlet

ya tm bizlerde ontane maaş versin demiyoruz ama verdiğinide hakla hukukla lağiyle versin öle kırk takla kırk dere atlatmasın ve evde bakım maaşınıda öle illa bi bakıcı olma zorunluluğunu kaldırıp engellinin adına versin ki engellide birilerine muhtacı kul köle olmasın kendi yaşamını kendi şekilendirsin engelli

melek abla bende eşimde 2022 alıyoruz bide benim bakım aylığım var. başkada kuruş gelirimiz yok. yönetmeliği okudum orda şşöyle diyor.. 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla,.yani demem okki 2022 maaşıda gelir olarak hesaplanacakmı evde dört kişiyiz cevap yazarsan sevinirim slmlar

melek abla bende eşimde 2022 alıyoruz bide benim bakım aylığım var. başkada kuruş gelirimiz yok. yönetmeliği okudum orda şşöyle diyor.. 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla,.yani demem okki 2022 maaşıda gelir olarak hesaplanacakmı evde dört kişiyiz cevap yazarsan sevinirim slmlar

aliercan4,ablası senin tek gelirin zaten evde bakım aylığı ve başka gelirin yok. evde 4 kişi olduğunuz için 2022 aylığın kesilmez ablası rahat ol.

Melek hanım engelli bir milletvekili ile görüştüm''engelli sorunlarına ve hane geliri kıstasına dair 235 soru önergesi,65 de kanun değişikliği teklifi verdik ama hepsi çöpe atıldı,dolayısıyla hükumet vekillerini ikna edebilirseniz sonuç alabilirsiniz''dedi.Bu durumda her engelli birey ve ailelerinin ve hem sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek bu kıstasların kaldırılması için sesimizi duyurmamız gerekiyor.Aile bakanı sözünde durmadı ve engelliler kanunu ne zaman meclis gündemine geldiyse umursamadı.

melek ablacim bizde 4 kisiyiz bakim maasn dan ve benim babam dan kalan bagkur maasn dn kalan 420 tl esimin engelli ayligindan kalan basa hic gelirimiz yok kesilir demistiniz esinin maas simdi kesil mez diyosn ablacim kesilirmi kesilmezmi uyku uyuyamiyom ablacim

Altay, bir şey yapılsın diye valla yazıom yazıom ama olmuyor. Engelliler bu konuda senin dediğin gibi bir şey yapmazlar, mail vs göndermezlerse 2015'te muhtaçlıkları değerlendirildiğinde aylıkları kesilir, artık kendileri uğraşırlar. kendileri bilir.

Levent Çakır, ablam senin evde bakım aylığıyla birlikte aldığın yetim aylığı da var. onla birlikte olduğu için sizinki muhtaçlığınız değerlendirildiğinde kesilecek. çünkü sınırı aşıyor. aliercan 4 kişi ama tek gelirleri evde bakım aylığı dörde bölünce sınırı geçmior.

Arkadaş lar herkes buraya yszscagina bimer cumhurbaşkanı na aile Bakanlığı na yazın ki bi sonuç alalım gazete televizyon programına imkani nasıl el veriyorsa bi yere sesinizi duyurun yani kisacasi birlik olalım kisacasi diyorum ki Mısır'da 329 idam karari var beni de alın 330 düz olsun.

melek abla beni az cok bilir bundan 1 yil önce yeni yönetmelik cikinca benimde maaşım kesilmişti tam 9 ayda 2 kere kesilip bağlandi hata üstüne hatayaptilar ben günlerce hatta saatlerce twitterdan engelli sorunlarini sile getirdim hatta ozamanin bakani fatma şahin kadar ulastim ve bütün uğraşlarımın sonucu hakkım olan toplu maaşımı geri aldim evde bakım aylığını bağlattım

arkadaşlar uzun lafın kısası öyle oturup beklemekle birşey elde edilmiyor ben bu forumda konular açıp yırtındım ama kimse surada açtım konuyu facebook ve twitterde paylaşmadı önce biz birbirimize olan güveni kzanalım birbirimizi kollayalım bir engellinin sorunu hepimizin sorunu olsun ben burda gördümki keyfi yerinde olan maaddi zorluk çekmeyen arkası sağlam olan engelli kardeşlerimizin her hafta güle eylene buluşma partisi verdiklerini dahi gördüm sizce umurlarındamı olduk ama işte gün gelir birbirimize muhtaç oluruz birlik beraberliği sağlayamazsak halimiz harab eğer böyle oturmaya devam edersek birilerin rantini alkışlarsak geleceğimiz parlak değil
benim şuan allaha şükür sorunlarım yok hepsini aştım bütün sıkıntılarımı atlattım ama gel görki içim hiç rahat deil sizleri kader dostlarımı kardeşlerimi ablalarımı abilerimi düşünmekten kendimi alı koyamıyorum birşeyler yapmalıyız öyle birşey yapalımki elimizdeki gücü görsünler bizlerle alay etmesinler ben açıkca kendimle alay edildiğini düşünüyorum cevremdeki yapılaşmaları gördükçe daha yeni çevre kanunları geçti meclisten ama gel görki yeni yapılan parklar binalar hala eski kafayla yapılıyor kimse ses etmiyor arkadaşlar bakın bizi bizden başka kimse düşünmez ailelerimiz bile bizi düşünmez bunu unutmayın
siz birilerini yanlız birakirsanız birgün siz yanlız kalırsanız ozaman yanınızda kimse olmaz gün birlik mucadele günüdür unutmayalım hertürlü zorluğu itilmeyi hor görülmeyi yaşayacaz ama bu davadan vaz gecmicez lütfen susmayalım artık bizlere verdikleri 3 5 kuruş sadakalarla susturulmayalım artık ana yasal haklarımızı sonuna kadar kullanalım
korkmayalım zalimin zulmüne boyun eymeyelim caresiz ce bir köşede 4 duvar arasında ömrü yitip gitmiş mazlumlardan olmayalım arkadaşlar...

Melek hanım engelli sorunları ve yukarıda bahsettiğiniz gelir kriterleri ile ilgili olarak mecliste engelli bir milletvekili ile görüştüm.''Bugüne kadar mecliste görüşülmesi için 235 soru önergesi,65 de kanun değişikliği teklifi verdik hepsi çöpe atıldı.Dolayısıyla bu konularda tüm engelli kuruluşları engelliler ve aileleri hükumet vekilleri ile görüşülererek ikna edebilirseniz sonuç alabilirsiniz''dedi.Bize düşen görev çöpe atılan engelliler kanunlarında ve hane gelir kriterlerinin kaldırılması için meclise gitmemiz gerekiyor.Twitter,facebook yada telefon gibi iletişim araçlarıyla bizleri dikkate almıyorlar.Başka önerileriniz varsa canla başla el ele vererek birlikte sonuç almamız lazım.Saygılar

Büyük haksızlık

Arkadaşlar engelli aylığındaki haksızlığa karşı tepkimizi mutlaka koymamız gerekir.Bence hepimiz BİMER'e e-posta yollamalıyız sesimizi mutlaka duyurmalıyız çünkü resmen yaşam hakkımızı elimizden aldılar.
Türkiye de 8 milyon engelli var deniyor.Ne kadar fazla e-posta gönderirsek hepimiz için umutlar artar.
Bence bunu 100.000 lere ulaştırmalıyız ki bu yönetmelik değişsin.

Önceden verilmiş haklar elden alınıyor. dünyanın hiç bir yerinde verilmiş haklar elden alınıp değiştilemezken, nasıl oluyorda önceki haklarda değişikliğe gidiliyor. Bütün engelliler diken üstünde bekliyor, acaba ne zaman bir değişiklik yaparlar da verilmiş haklar elden alınır diye, oturduğu yerde rahat edemiyor. Verilmiş hakları, yap boz oyununa çevirmiş durumundalar. Artık buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Ugulamalar tam bir düzene sokulduktan sonra hakların değiştilrilemez diye bir madde eklenmesi gerekmektedir. Aksi halde daha çooook, bu yapılan değişiklerle engellilerin hakları elden alınıp şurdan yap, burdan boz sonu gelmez durumlarla karşı karşıya kalınacaktır maalesef...!?

Üst Alt