Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

walera;

Aynen öyle kelime oyunları ile isteklerini gizliyorlar 255tlye bakarız demek şu anda üç kişilik bir ailenin minumum gelirinin asgari ücret yada en düşüm emekli maaşının bunu aşması demek oluyor adaletsizliğin vicdansızlığın dik alası yaptıkları yaşlı anası babası olan bir engelli evde bakım parası alıp birde babasının emekli parası ile yaşadığında ihya mı oluyor bunun kadar saçma birşey varmı ? birde bu ülkede bize verilen maaşlar kadar didik didik edilen ve yok edilmeye çalışan başka bir şey yok

Erzincanli;

Başbakana neden teşkkür edeceğiz ? yıllardır yapılmayan şeyleri AB baskısı ile zorlayarak yaptığı ve eksik yaptığı içinmi ulaşım istihdam sağlık bölümlerinden hangi engelli rahat etti önce çalışamayacak engellilerin maaşları sağlam yapıda olmalı ota boka bakıp kesilmek için fırsat kollanmamalı ülkede kimler ne paralara yaşıyor görüyoruz yıl başı ikramiyesi değerinde saatler takıyorlar bunlar için mi teşekkür edeceğiz şimdi bu evde bakımı gelire kattılar tek tek kesmeye başlayacaklar bunun dünyada eşi benzeri yok tekra diyorum bu maaşları suistimal ettirmemek için devlet kolaya kaçmaktadır iyi denetlemeden uğraşmamak için kafasına göre su kurnazlığı yapmaktadır bu hak değildir dünyadaki örnekleri bir araştırıp başbakana sunmamız lazım devletin her şeye gücü varda engelli vatandaşlarınamı yetmiyor bırakın ya

ben daha önce bir konu açmıştım ama fazla rağbet görmemişti 2022 maaşı hakmıdır yardımmıdır önce devletimiz bu konuya netlik getirmelidir hakmı yoksa yardımmı yardımsa kaşında gözün var deyip istediğ şekilde vermez haksa kaşında gözünün üstünde gözde olsa vermek zorunda kalır gerçekten bu 2022 hakmı yardımmı hala doğrusunu yanıtlayan yon

Bende OFD Beykoz şubesi üyesiyim ve yakında istifamı vereceğim sebebide bu dediklerin en çok devletten korkuyorlar bizim sıkıntılarımızı asla dile getirmiyorlar bir belediye başkanı bir vekil gelince önce sakın şunu bunu sormayın diyorlar ve toplantıda biri birşey dile getirirse susturuyorlar dernekleride kendi çıkar ve işleri için adam kayırarak kullanıyorlar ama güya hizmet ediyorlar hiç bir dernek kurum işe yaramaz onlarda o kurumun başına gelince kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmüyor yoksa siz biraz adam gibi tepki gösterilse bunlar böylemi olur sanıyorsunuz asla..

TheMidnight ben saten teşekkür etmedimki onu diyen arkadaşa katıldığımı ifade ettim neyine teşekkür edecem kaşıkla ver kepçeyle al engelliye destekmiş ne desteği okadar maaşlar kesildi o kadar tepki gitti hani nerde nedne çıkıpta bir açıklama yapmıyor..?

Ya arkadaşlar hesap ortada zaten. Niyet belli. evde bakım aylığı alınan hanede 2022 aylığını kesmek ve evde bakım aylığı alanlara 2022 aylığı vermemek istiyorlar işte.
E bu durumda binlerce engellinin 2022 aylığı kesilecek.
Gelin hanedeki kişi sayısına göre evde bakım aylığı alınan haneleri inceleyip hesap yapalım:
1. Evde bakım aylığı alınan 2 kişilik hanede 2022 aylığı kesilir.
2. Evde bakım aylığı alınan 3 kişilik hanede başka gelir yoksa bile 2022 aylığı kesilir.
3. Evde bakım aylığı alınan 4 kişilik hanede evde bakım aylığı yanında 255,22 lira ve ustunde geliri olanın 2022 aylığı kesilir. Yani biri evde bakım aylığı alıp biri de yetim aylığı alıyorsa 4 kişilik hanede 2022 aylığı kesilir.
Dört kişilik hanede asgari çalışan bile olmayacak düşünün. 4 kişi olacaklar evde bakım aylığı + 255,22 lira gelirle geçinecek bu aile, bu hane 2022 aylığı alamaz bu gelirle.
4. BEş kişilik hanede evde bakım aylığı alınıyorsa bunun yanında 510,44 lira geliri olabilir. bu asgari ücret bile etmez.
yani 5 kişilik hanede yine asgari ücretle çalışan olmayacak. sadece evde bakım aylığı ve 510,44 lira.
5. altı kişilik ailede evde bakım aylığı ile birlikte asgari çalışan bir kişi yine olamayacak. 6 kişilik ailede 2022 almak daha kolay:) ama yine de asgari ücretle çalışan 1 kişi olduğunda yine 2022 kesilecek.

yani özetle evde bakım aylığı alınıyorsa en az 6 kişilik aile olacaksınız:) Orada 1 asgari çalışan olursa bu da mümkün değil:)
şaka gibi hükümet yahu!
Resmen engellilere gelince engellileri çocuk yerine koyuyor ve diyor ki engelliye: sen çocuksun çocuk kal! Neyine gezmek, evlenmek ve sosyal hayat;ailenden harçlık almaya devam!

"Hade ordan!" demeliyiz bu mantığa bizler.

NOT: hanede kişi baına düşen aylık gelir 2014 ilk altı ay için 255,22 liraya eşit ya da üstünde çıkarsa 2022 aylığı baglanmaz/kesilir.

melek hanım bir başlık açın adımızı soyadımızı yazalım bimere twittere işte faceye ilgili kurumları mesaj yağmuruna tutalım :mad: yetti artık yaa piskolojim bozuldu iyice

Erzincanli;
Ya Erzincalı kusura bakma yazımdan dolayı yanlış anlaşılma olmuş aynen dediğin gibi başbakan teşekkür istiyor ama neye teşekkür edeceğiz verdiklerini dediğin gibi kazan ile geri alıyorlar bu böyle olmamalı ama biraz sert olmalıyız hakkımızı istemeliyiz

walera;
Bu maaş çalışmayan engellilerin hakkıdır zaten eskiden haktı şimdi istedikleri gibi oynamak için maaşı yardıma çevirdiler gelire tabi tutmak için eskiden bankalardan alınıyordu şimidi ptt veriyor çalışamaz bakıma muhtaç insana bu maaşı vermeyceksinde kime vereceksin ? adamın geliri yok ailesinin olsa bile sen adama bu hakkı tanıyacaksın sürekli raporu olan adamın iyileşme şansı varmı yok ama devlet buna bakmıyor kafasına göre hareket ediyor

Kalp hastası engelli şeker hastası engelli ya bunlara engelli denmez bunlar rahatsız hayatlarında zorluklar var ama bizim gibi bedensel engelli zihinsel engelliler kadar değil daha bu konu bir kere saçma ...

Bir maaş olmalı evde bakım üç aylık değil tek maaş ayda engelliye verilecek bin tl üstünde olacak ve çalışmadıkları sürece engellilerin maaşları kesilmeyecek adam isterse bir günde harcar isterse bir ayda onu devlet sorgulayamaz..

ve ayrıca engellilerin maaşlarındaki denetleme başka nerde var ? biz hakkımızı alamazken millet hakkı olmayanı sağlıklı sıhatli iken alıyor nerde adalet ?

kalem abla bir metin hazırlayın şikayetimizi dile getirelim herkes tek tek BİMERE yollasın metni siz hazırlayın bu konuyla ilgili bu haksızlığa dur diyelim?

Erzincanli;
katılıyorum sana arkadaşım melek abla bir metin hazırlayın bimere ilgili yerlere tepkimizi koyalım?

tamam ablacım ben metni hazırlayıp burada yayınlayacağım. Siz de eksiklik görürseniz ya da eklemek istediğiniz bir şey, hep birlikte son halini verir kampanyayı üyeler olarak kendimiz başlatırız. sosyal medyadan da destek isteriz. ayrıca bu konuda hep birlikte karar alırız. ne yapacagız nasıl yapacagız diye. ortaklaşa bir şeyler yaparız yani. mail gönderilecek adresleri tespit edin siz şimdiden.

NOT: şöyle bir sorunum var benim. 26 mayıs itibariyle hastane surecim başlıyor. rapor çok alacağım. okulın kapanmasına da az kalıor. son sınavlarım 27-28 mayıs'ta ve ben o tarihe kadar derslerimde hızlanmaya gittim. soruları, ders notlarını vs ayarlayacağım bu hafta sonu yani.
en geç 1 hafta mühlet istiyorum metni hazırlamak için... olur mu?

melek arkadaşım ben 1000 kişilik bir sosyal sayfada ve 4000 kişilik bir sosyal sayfada bu konuyu belirttim destekler sizin sayenizde çoğalcak sesimiz inşallah daha gür çıkıp sonuca ulaşıcak ben gerekli bilgiyi yazdım arkadaşlarımla ayaklandık bu iş için beni kaale aldığınız için kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum.. 1 haftalık süreç bana uyar yeterki hedefimize ulaşalım çok teşekkür ederim bu isteğime katılan kader arkadaşlarıma.

peki ablacim nezaman keserler yengemin oglunu evde gostersem 15 yasinda olurmu ??

bu doğrumu benim 2 engelli cocuğum var 2022 maaşı alıyordum 05.05.2014 tarihinde kesildi gerekçe:benim malulen sgk emeklısı olduğum ancak maasım 683 tl ve gelir tesbiti altında yasalmı kesildi yasadışımı acaba ben dahil evde 4 lişiyiz birde yeni yasaya göre evde 2.bir engelli var ise o kişi gelir tesbitinde 2 kişi sayılacakmış ne kadar dogru mahkemeye basvurum diyorum ne dersiniz?

kalem abla kampanya başlatacaktık bir metin hazırlayacaktınız ne oldu? sizi bekliyoruz bimere şikayetimizi dile getirmek için?

1 hafta izin iztemişti sınavlar için kardeşim beklemede kalıcaz

Sözde 2022 maaşları aylık olacaktı hani nerede ? kendileri trilyonlar katrilyonlar yetmez vatandaşlara 800-900 TL görüyorlar Allahtan korkun be

CrystaL;

Aynen öyle bize aylık 300tlye bile zor gelen üç aylık maaşı veriyorlar onuda kesmek için sabah akşam bahane arıyorlar durmak yok yola devam. Ama bunu değiştirmemiz lazım arkadaşlar..

Arkadaşlar, metni hazırlarken bazı sorunlar dikkatimi çekti. Hep birlikte karar vermek zorundayız kampanya için.
Şimdilik bir metin hazırladım. Aşağıdaki hazırladığım metni Başbakan, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı vs gönderebilirsiniz.
Fakat bu metni tartışmalarımız ve görüşlerimiz doğrultusunda yeniden şekillendirebilirim.
Şunları netleştirmemiz lazım:
1. İmza kampanyası düzenleyeceksek bu metni kimlere göndermeliyiz? ilgili kişi ve kurumları belirleyip göndermek ve bunları netleştirmek gerek.
2. İmza kampanyası için hazırlanan metinde sadece evde bakım aylığının gelire dahil edilmesinden bahsedip, evde bakım aylığı ve 2022 aylığı ile ilgili diğer sorunlara değinmeyelim mi? Değineceksek ona göre metni değiştirmem gerek çünkü.
3. kamuoyu oluşturmak için farklı bir metin hazırlamak gerekiyor. Çünkü kamuoyuna yazacağımız metinde onların anlayacağı tarzda ve kamuoyunun dikkatini çekecek tarzda çarpıcı farklı bir metin gerekiyor. ben bu şekilde kamuoyuna yönelik farklı bir metnin yazılması taraftarıyım ve işlerim azaldığında yazabilirim.
4. Kamuoyu oluşturmak için yazacağımız metni medya kuruluşlarına gönderme ve yayınlatma şansımız da olacak çünkü. Bu şekilde sesimizi kamuoyuna duyurma şansı elde edeceğiz ve kamuoyu baskısıyla da diğer sorunlarımızın çözülmesini sağlama şansı kazanacağız.

İmza kampanyası ve kamuoyu oluşturmak için birlikte yol haritası çizelim diyorum. Kafamda kendi başıma yapmak istemiyorum bunları. İstiyorum ki hep birlikte karar alarak yapalım. Yol haritamız netleşince de ona göre ayrı başlık açarız.
------------------------------------------------------------------------

İmza kampanyası için hazırladığım metin:

İlgili Makama,

Bakıma muhtaç engelliler ve bakıma muhtaç çocuğu olan engelli yakınları, evde bakım aylığı ile birlikte muhtaç bulunduğu takdirde 2022 aylığı da alabiliyor.

Fakat 2022 Sayılı Kanun’da muhtaçlık tanımı yeniden düzenlenmiş ve bu Kanun doğrultusunda çıkartılan en son yönetmelikle evde bakım aylıkları, muhtaçlığın tespitinde hane gelirlerine dâhil edilmiştir.
Böylece evde bakım aylığının hane gelirlerine dâhil edilmesiyle birlikte muhtaçlık sınırlarını geçeceğinden binlerce bakıma muhtaç engellinin 2022 engelli ve engelli yakını aylığı, yapılan ilk sosyal incelemede kesilme tehlikesiyle karşı karşıyadır.Çünkü hane gelirlerine evde bakım aylığı da dâhil edildiğinde muhtaçlık sınırını geçen binlerce kişi var.

Hane gelirlerine bakıldığında muhtaç olduğu tespit edilen bir engellinin, bakım hizmeti alması karşılığında akrabasına ödenen evde bakım ücretinin de gelirden sayılması sebebiyle 2022 aylığının kesilmesi hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmıyor.
2022 aylığı için muhtaçlığın tespitinde hane gelirlerine daha önceki gibi evde bakım aylığının dâhil edilmemesini, evde bakım aylığı ve 2022 aylığı dışındaki gelirlere göre muhtaçlık tespitinin yapılmasını arz ederim.

----------------------------------------------------------------------------------------

ÖNEMLİ NOT: Gündem aşırı yogun olduğu için şimdiki imza kampanyası işe yaramaz. Bir hafta sonra başlarsak daha güzel olur.

Son düzenleme:
Ben diyorumki Basamakları tek tek çıkalım ve önce bu konuyu yani evde bakım aylıklarının gelir hesabında baz alınması yönetmeliğini bir durduralım,devamına sonra bakarız,yani konu dışına çıkmak konuyu saptırabilir endişesindeyim,Ben

Bu yazının hedefi,Cumhurbaşkanı,Başbakan,ilgili bakanlık,muhalefet partileri,Gazete ve tv ile desteğinin faydalı olacağına inandığımız sivil toplum örgütleri,ve odalar olabilir.

melek hanım bu kampanyanın kapsamını genişletip,evde bakım maaşı gelir kriterinin kaldırılmasını da ekleyemezmisiniz.bu konuda da çok mağdur aile var maalesef.

Arkadaşlar o metnin altına neden evde bakım aylığının gelir hesabına dahil edilmemesi gerektiğini ve gelir hesabına dahil edilirse hakkaniyetle niçin bağdaşmadığını açıklayan şöyle bir yazı yazdım. O metnin altına da bunu ekleyeceğim şimdi. Daha sonra bu yazıyı yeniden sadeleştirir anlaşılamayan kısımları düzenlerim...
------------------------------------------
Engelliler sadece engeli yüzünden değil engeli hesaba katılmadan hizmete sunulan binalar,okullar,haneler,toplu ulaşım araçları, yollar, bağımsız yaşamı kolaylaştıran teknolojik araç ve donanım yoksunluğu/yetersizlikleri, hantal bürokrasi hizmetleri, engelli olmayan vatandaşların zorunlu ihtiyaçları dışında ek ihtiyaçlara gereksinimi sebebiyle ek bir yoksulluk külfeti, ayrımcılık vs birçok hane içi ve hane dışındaki sosyal,ekonomik,kültürel sebeplerden dolayı başkasının bakımına ihtiyaç duyar hale gelebiliyor.

Bakıma muhtaçlığın tek sebebi olarak zaten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da engellilik halini, düşünmüyor. Bakıma muhtaçlığın ölçütü olarak engeli değil engeli dolayısıyla bakıma muhtaçlığı esas alıyor. Eğitimli olmayan bir görme engelli bakıma muhtaç sayılabilirken eğitimli bir görme engelli bakıma muhtaç sayılmayabiliyor.

Şehirdeki erişim imkanından ve erişim sorunundan dolayı eğitim,kamu, erişim vs hizmetlerden yararlanamayan ya da hanesinde kendine göre dizayn edilmeyen ev yaşam koşulları yüzünden öz bakım ihtiyaçlarını karşılayamayan bir engelli de bu sorunlardan dolayı bağımlı hale gelebiliyor. Bağımsız yaşam koşulları sağlandığında aynı bakıma muhtaç engelli bakıma muhtaçlıktan çıkmış sayılacak oysa.

Bütün bunlar evde bakım aylığı ile ilgili genelge vs mevzuatta bakıma muhtaçlık konusu geçtiğinde yazılırken iş gelir hesabına gelince niçin diğer vatandaşlar gibi şehrin imkânlarından faydalanamayan,faydalanmak için de cebinden ekstra ücret ödemek zorunda kalan bakıma muhtaç engellilere toplumun tüm üyelerinin üstüne yüklediği maliyet hesaplanmıyor anlamış değiliz.
Vatandaşların yararlandığı hizmetlerden herkes gibi yararlanamamanın engellilere yüklenilen yükler hesaplandığında hanede kişi başına hesaplanan kişi gelirlerinin çok üstünde çıkacağı bilinen bir gerçek (canı istediği zaman toplu taşıma araçlarından yararlanmakla, azıcık yol gidemediği için bir engellinin taksi tutmak ya da yiyeceğinden kısıp ÖTV indirimiyle araç almak durumunda kalması vs bir zorunluluk hale geliyor çünkü. Bu giderleri de karşılayamadığında eve mahkumiyeti de cabası. Çünkü engelinden dolayı artık diğer vatandaşlar gibi hizmet bekleme hakkı olmadığını düşündüğünü ve içine kapandığını, ailesinin üstüne yük olmaktansa eve mahkumiyeti tercih ettiğini biliyor olmalısınız.).

O yüzden toplu ulaşım araçları, kamu binaları, belediyeler vs erişim ve ulaşım alanındaki ve engellilerle ilgili hizmet sunmada nasıl kurumlara ek süre verilebiliyor ve onlar anlayışla karşılanıyorsa, onlara verilen anlayışın ve sürenin engellilere patladığı düşünülerek evde bakım aylığının hiçbir gelir testinde hane gelirlerine dahil edilmemesi bir zorunluluktur. Bütçe sorunu varsa engellilere hizmet sunmada erteleme isteyen, engellileri düşünmeden şehri dizayn eden tüm toplum ve kamu kurumlarından tahsil edebilirsiniz.

Ama engellilere göre dizayn edilmemiş bir şehirde ilgili kurum ve kuruluşlara hizmet sunumundaki gecikmelere anlayışla yaklaşan ve süre veren bir devletin aynı anlayışı engellilere göstermemesi zulümdür.

Evde bakım aylığına bu toplumun bir borcu (hizmetlerden herkes gibi engelliler de yararlandırılana kadar) , 2022 aylığına da engelliyi bu zor şartlarda yoksulluğun en dibinden normal vatandaşlar düzeyinde muhtaçlık sınırına eşitleme maaşı diye bakarsanız hakkaniyetin gereğini yaparsınız.Yoksa hiçbir engelli, herkes gibi eşit vatandaş düzeyine gelmişken engelinden dolayı maaş istemiyor.
Devletin bu güne kadar verdiği haklarla sosyal yaşamın daha yeni farkına varan, bağımsız yaşamı ufukta daha birazcık görebilen engellilerin bu aylıklarını kesmek cinayet olacaktır.

Mustafa, 2.8.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6495 Sayılı Kanun'la muhtaçlık tanımı yeniden yapıldı. Bu Kanun doğrultusunda da 2022 yönetmeliğinde değişiklik yapıldı 25 Mart 2014'de ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Bu yönetmeliğe göre sosyal incelemeler ertelendi. ilk ssosyal incelemeler 1 Ocak 2015'te baaşlayacak ve bu sosyal inceleme sonucunda halen 2022 aylığı alanların muhtaçlığı yeniden sorgulanacak ve hanedeki gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil edilecek. Bu şekilde evde bakım aylığının da dahil edilmesiyle muhtaçlık sınırını geçenlerin 2022 aylıkları kesilecek.

lakin yeni başvuranlarda uygulama başladı. Evde bakım aylığı alıyorsa gelire dahil edilecek ve muhtaçlık sınırını geçiyorsa 2022 aylığı baglanmayacak. İşin açıkçası sosyal incelemenin 1 Ocak2a ertelenmesi tepkiyi azaltmak için.

Çünkü aylıkları kesilen çok engelli olacak. Boylece 1 sene içinde aralıklarla aylık kesilecek. Ki kimse tepki vermesin.
Bir de durumdan haberdar olmayanlar muhtaçlığı reddedilerek aylıkları baglanmadığı veya kesileceği için bu değişiklik sebebiyle aylığın kesildiğini anlmayacak da.
Aylığı baglanmayınca soran vatandaşa evde bakım aylığından dolayı değil muhtaç bulunmadığından dolayı aylık alamadın denilecek. ya da evde bakımdan dolayı gelirin fazla dense yeni başvuran kişi hep boyle sanıp sesini çıkarmayacak.
O yüzden diyorum ki arkadaşlar acaba sonraki metne gerek kalmadan ilk kısa metni göndersek? Bu yeterli olur. Çünkü o metin zaten her şeyi açıklıyor talebimiz belli. ya bu konuyu düşüneceğiz diye cevap gelecek ya da reddecekler.
ama en azından bu sebeple aylıkların kesileceğini bildiğimiz bilinecek ve tepkiden çekinebilecekler.

Başka yazı yazmadan ilk metni mi gönderelim?

Bir de sizlere katılıyorum. Once dediğiniz gibi sadece evde bakım aylığının gelire dahil edilmemesini talep edelim. Nasılsa bakanlık da aylıkları keserken adım adım ilerledi bizi uyuttu misilleme olsun.

Bir sorum da acaba şu imza kampanyaları siteleri var. oradan da kampanya başlatsak mı? Boylece herkese oraya imza attırma şansomız olur ama benim o konuda deneyimim yok. Bilen varsa o sitelerden birinde kampanya sahibi olarak kampanyayı başlatabilir metni oraya yazar. ona göre metni de düzenleyebiliriz, değiştirebiliriz.
Şöyle bir site var mesela:imza.la - imza kampanyası
ama bu sitelerdeki işleyişi hiç bilmiyorum ben.

sadece bu değil neden engellinin geliri yok buna neden ev halkını dahil ediyorlar zaten reşit olmuş bunlar, neden ev halkını katıyorsunuz engelliye, zaten verdiğiniz 3 5 kuruş, yetkililer empati yapın anlamazsınız neyse, benim demek istediğim yazınıza engelliye ev halkının gelirini katmamaları içinde ekleme yapın yazınıza

2022 maaşı alıyorum yüzde 70 raporum var evde ben birde abim dahil 2 kişi yaşıyoruz abimin asgari ücreti dışında bir gelirimiz yok evimiz kira yeni çıkan yönetmeliğe göre tüm gelirler hesaplanıp kişi sayısına bölünüyor asgari ücüreti 2 kişiye böldümünmü muhtaçlık sınırını rahatlıkla aşıyor ve maşımız kesiliyor.. melek abla bir sorum olucak maşımın kesilmemesi için abimin kaydını başka bir yere alsam eve 2022 maşım dışında hiç bir gelir girmese 2022 maşımın kesilmesini önleyebilimiyim... geçimimi kiramı vb. giderlerimi nasıl karşılıyorsun gibi sorulara muhtap olurmuyum sorgulamada ? bu maaş benim için hayatı öneme sahip sorumu cevaplarsanız sevinirm. Engelliler ile ilgili sosyal ekonomik fiziki şartların dahada iyileştirilmesi gerekirken iktidarın engelli haklarına dönük bu kıyım politikaları gerçekten utanç verici bir durum Engelli vatandaşı birey olmaktan çıkaran aileye muhtaç kılan eve mahkum eden zihniyeti kınıyorum.... son çıkan 2022 yönetmeliği resmen bütün Engelilerin maaşını kesilmesi için programlanmış..

chp manisa miletvekili sakine öz tarafından meclise bir önerge verilmiş bu maaş kesintileri ile ilgili umarım bir netice alınır...
[h=1]Engelli maaşına kesinti Meclis gündeminde[/h]

CHP[FONT=pt_sansregular] Manisa Milletvekili Sakine Öz, Engelliler Haftası'nda engelli yurttaşların sorunlarına çözüm için yeni bir kanun teklifi verdi. Sakine Öz, engelli ve engelli yakınları ile muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşların 2022 Sayılı Kanun kapsamında aldıkları 'engelli' ve 'yaşlı' devlet aylığını keserek büyük mağduriyete neden olan kanun düzenlemesinin [/FONT]sosyal[FONT=pt_sansregular] devlet ilkesine aykırı düştüğünü savundu. [/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Sakine Öz, verdiği kanun teklifiyle, aylığa hak kazanmak için, haneye giren toplam gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olmasını şart koşan hükmün kaldırılmasını ve engellilerin alacakları sağlık raporlarının devlet yardımı için değerlendirilmesini önerdi. Sakine Öz, sosyal devletin, engelleri toplumla birlikte kaldırmak yerine büsbütün engel çıkaran bir yapıdan çıkarılması adına Meclis'e kanun teklifini sundu. [/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Öz'ün teklifinde şu ifadeler var: [/FONT]
[FONT=pt_sansregular]“Biz, engellilerimiz için ayda 280 ila 420 [/FONT]lira[FONT=pt_sansregular] arasında değişen maaş için yaşatılan bu mağduriyet karşısında, kanunda değişikliğe gitmeyi öneriyoruz. Engelli ve engelli yakını olan, yaşlı, güçsüz, kimsesiz olduğu gerekli raporlarla belgelenmiş vatandaşımız, devletin sağlayacağı aylıkları almaya devam etmelidir. Bunun için de haneye giren gelire bakılmamalı, sağlık raporu yeterli olduğu sürece, kanunun eski halindeki gibi engellilerimizin yardım alması sağlanmalıdır. Devlet, engellilerimizin harcamalarını ve masraflarını ailelerimizin sırtına yüklememelidir. Sosyal devlet, yükü aileye ve yakınlarına değil, kendi üzerine alabilen devlettir. Devletin, 'Eğer o eve ayda 300 lira giriyorsa ben yardım yapmam' demesi kabul edilemez. Hane geliri yerine engellinin kişisel gelirini, bireysel haklarını ve masraflarını temel alan bir sosyal [/FONT]güvenlik[FONT=pt_sansregular] politikası geliştirmeli.”

[/FONT]
http://www.radikal.com.tr/turkiye/engelli_maasina_kesinti_meclis_gundeminde-1191724

inşalah sayın milet vekilimizin verdiği önerge kabul olur?

Melek hanım çok güzel bir çalışma olmuş bunu hızlı bir şekilde nerelere yollamak gerekiyor yada imzalamak gerekiyorsa yapalım ve gelir hesaba katılmamasını sağlayalım bir sınır olmasın ayrıca CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ünde çok güzel bir girişimi olmuş inşallah sonuçsuz kalmaz

Sakine Hanım'ın önergesine destek olunması gerekir. Bu konuda destek vermelisiniz arkadaşlar.

Ayrıca benim yazdığım ilk metni Aile Bakanlığı ,başbakanlık ve Bimer'e gönderebilirsiniz. İkinci metni de sizin tercihinize bırakıyorum.
İlk metni yazıp altına siz de yazacaklarınızı yazabilirsiniz.

Üst Alt