Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

Şimdi uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum şimdi yazmadam duramam

Ulan evde bakım maaşı 2022 diye yardım parası adı altında abuk sabuk iki şey yaptın göstermelik şimdi işlerini garantiye aldın ve değiştiriyorsun
Evde bakım adı üstünde bakıcıya ve diğeride 2022 çalışmayan engellilere veriliyor normalde avrupa düzeyinde engellilerin azami ihtiyaçlarını karşılayacak bir aylıkları varken bizim üç aylık hem maaş değil yardım parası hemde yetersiz

Evde bakımı 2022 ye katınca ne anlamı kalıyor bir engellinin masrafı ne kadar haberi varmı bu devletin sonra hala bunları savunan engelli arkadaşları görüyorum valla inanamıyorum

Ya sen iki maaşıda kaldır adam gibi devletsen engelliye azami 1500 tl maaş bağla çalışana kadar alsın çalışıncada kes zormu kardeşim bu ne yapalım yani 500tl verin sırf engelli ihtiyaçlarına gitsin kendimize hiç birşey harcamıyalım bumudur amaç ya biraz birlik olalım başbakanlığa cumhur başkanlığına heryere yazalım maaşlar şartlar iyileştirileceğine verilenler alınıyor

Ne yapalım yani bizdemi ayakkabı kutularının peşinden koşalım ? 30milyon eurocuk mu kalsın kıyımızda köşemizde ! yazıktır günahtır

bende göndermek istiyorum ama ne dicmi bilmiyorum yardımcı olun lütfen?

BİMER’ e 26.03.2014 tarihinde gelen yazılı dilekçeniz Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir.2022 sayılı Kanun’da muhtaçlık sınırının hesabında hane içindeki her türlü gelir dikkate alınır denildiğinden, Kanun’a uygun olarak evde bakım aylıkları da muhtaçlık sınırının hesabında gelir unsurlarının arasına dahil edilmiştir.Ancak, evde bakım aylıklarının gelir unsuru olarak dikkate alınması doğrudan yaşlı ve engelli aylığının kesilme nedeni olmayıp sadece muhtaçlık sınırının belirlenmesinde önem arz etmektedir. Kaldı ki 2022 sayılı kanun kapsamında bağlanan aylıklarda ölüm, feragat ve adres değişikliği nedenleri dışındaki tüm aylık kesme işlemleri hane ziyaretleri suretiyle yapılan sosyal incelemeler neticesinde gerçekleştirilmektedir. Yeni düzenleme ile sosyal incelemeler 2015-2016 yıllarına ertelenmiştir.Bilgilerinize rica ederim.[/QUOTE]

Bu 4.sayfadaki Kayaya Arkadaşımıza gelen cevap.

BİMER’ e 27.03.2014 tarihinde gelen yazılı dilekçeniz Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir.2022 sayılı Kanun’da muhtaçlık sınırının hesabında hane içindeki her türlü gelir dikkate alınır denildiğinden, Kanun’a uygun olarak evde bakım aylıkları da muhtaçlık sınırının hesabında gelir unsurlarının arasına dahil edilmiştir.Ancak, evde bakım aylıklarının gelir unsuru olarak dikkate alınması doğrudan yaşlı ve engelli aylığının kesilme nedeni olmayıp sadece muhtaçlık sınırının belirlenmesinde önem arz etmektedir. Kaldı ki 2022 sayılı kanun kapsamında bağlanan aylıklarda ölüm, feragat ve adres değişikliği nedenleri dışındaki tüm aylık kesme işlemleri hane ziyaretleri suretiyle yapılan sosyal incelemeler neticesinde gerçekleştirilmektedir. Yeni düzenleme ile sosyal incelemeler 2015-2016 yıllarına ertelenmiştir.Bilgilerinize rica ederim.

Buda benim maillerime gelen cevap değişen sadece tek rakam gerisi kopyala yapıştır bir mail cevabı.

Kaç yere mail attım,Konu muhatabı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olunca hepsi oraya yönlendiriyor.
Hal böyle oluncada Hükümet ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında kulaklar kapalı gözler görmüyor,
Buralara mailler atıp laf anlatmaya çalışacağıma afroditin mermer heykeline söyleseydim o kadar sözü afrodit dile gelirdi;) Peki mücadele bittimi hayııırr sırada muhalefet liderleri ve millet vekilleri var.

aykiz;

Haklısın şartlar her geçen gün bize zorlaşacak şerefsiz alçak insanların bizim haklarımızı gasp edip haksız yere maaş aldıkları için devlet bunları derinlemesine incelemek elemek yerine toptan kanunları zorlaştırıp bizide yakıyor zaten zor olan hayatlarımızı yaşanmaz hale getiriyor geleceğimiz zaten sıkıntılı maddi olanaksızlıklarıda ekleyerek hiç birşeye iyi bakmamamızı istiyor halinden memnun olan arkadaşlar varsa eğer biran evven ruh sağlığı doktoruna gitsinler ben sen bizim gibiler kendimiz için konuşmuyoruz hepimizin haklarını savunuyoruz ama memnun olanlar demekki halleri nasılsa öyle konusuyorlar yazık bu iş siyasi iş değil altını çiziyorum bizim haklarımızı VER MEK ZO RUN DA LAR öyle yada böyle verecekler bu işler değişecek ama sen kabul ederseno kabul ederse bizi ölüme terk e derler kendileri bizim kesilecek diye ödümüzün patladığı maaşlar ile şimdi ağır konuşacağım forumdan atılacağım ne yapıyorlar siz tahmin edin. yılmak susmak yok heryere her şekilde en ağır bicimde ifade edelim biliyorum kimi kime şikayet edeceğiz diyorsunuz haklısınız ama yıldırana kadar durmamalıyız

TheMidnight;

çok güzel özetlemişsin katılıyorum avrupada sosyal devletçili var burda yokki öyle bir şey askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen adamdan daha ne beklenir hem adamı zorla askere al mecbburbu sana bedava hizmet etmeye madem askere aldın adam gibi bu adamın kendisine ve ailesine mecburen bakacaksın adamın çocuğu ölüyor yol parasını komutanı veriyor olacak işmi bu belki konu askerlik değil ama sadece bir misal vermek istedim şunu demek istiyorum bbu başbakandan hayır beklemesin kimse

@ad1l2

Teşekkür ederim.. anlatmaya özetlemeye çalışıyorumda malesef kimse kimseyi umursamıyor askerlik vb konularda derin sorunlar ama biz önce kendimizi kurtarmalıyız bakın arkadaşlar biz engelliler olarak engelleri ne olursa olsun engelli çatısı altında bir birimizi anlamalıyız savunmalıyız korumalıyız bir parti bir lider yeri gelince annemiz babamız arkadaşımız bizi birilerine güvnemeye alıştırmaya iterler olabilir ama biz bize sunulanlara bakmalıyız ne veriyorlar bize bizi ne yerine koyuyorlar o savundukları parti ve liderleri yada vekilleri biz gelince engelliler adam yerine kondu diyen bir zihniyetteler ve yaptıkları icraatlar samimi değildi hep diyorum AB dayatmasıydı ve şimdi samimiyetsizliklerini gösteriyorlar .

Buna dur demezsek karşı çıkmazsak daha beterleri gelecek. Arkadaşlar gözünüzü açın geçmişe değil geleceğe bakın bize ayrıcalık falan yok ne sağlıkta ne gelirlerde.

kımsenın 1.1.2015 den sonra maaşının kesılcegınden haberı yok yada benı bulmaz dıye duşunuyo.
adam başı 255tl gıbı komık bı rakam olduktan sonra herkesınkı kesılır.
Admıne onerım bu konuyu sureklı yukarda sabıt tutması madem engellıye destek sıtesı burası bu konu herkesı bılınçlenrdıremk ıçın sabıt olmalı.
Gereklı kişive kuruluş ve ornek dılekçe adreslerıde verılmelı herkes bıtane atar hıç olmazsa.
Bımer gıbı otomatık cevap sıstemyle olmaz bakanın kendı twıter ve facebook adresıne atılmalı.
Yoksa 100.000 1mılyon farkedmez.

arkadaşlar bu konuda duyarlı olalım bimere mesaj gönderelim evde bakım maaşı gelir olarak bu son çıkan yönetmelikte kaldırılsın? herkes mesaj göndersin belki sesimizi duyarlar?

kampanya başlatalım?

Hadi ozaman arkadas lar aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na yada cumhurbaşkanı na bakıyor n cumhurbaşkanı na yazdım onlarda ailele ve sosyal politika lara gondermis bi grup yada bisey yapin gerisi gelir belki kalem abla gazeteci lerle konuşacak ti bi bilgi cikma di hadi birlik olalım lutfen. .

KALEM HANIM bırakmış gozukuyo bu sıtedekı admınlerın hıç cevap yazmasından olabılrmı sadece bızbıze yazıyoruz, admınler neiş yapalar bu sıtede ..

ssk emeklılık sorunlarına ALI TEZEL mı gırıp cevap verecek acaba merak ettım?

Bu kadar engelli dernekleri falan neden basbakandan direk randevu alip konuyu anlatmiyor. Bu işler basbakanin agzindan cikacak iki kelimeye bakar.Bu ülkede en ise yaramaz kurumlar engelli dernekler is siyasete geldimi cok beceriksizler.Ama toplantilarda çok atar tutarlar

Soru:? 3 kişilik bir aile tek gelirleri, 2 tane,2022 maaşı ve 1 tanede Evde bakım maaşı,2022 den dolayı gss statüleri (60/c-3) olan kişilerin,2022 maaşları kesilince gss statüleri ne olur?. 3 kişilik bir ailede 2022 ler kesilirse 0 üç kişi 765 tl ile geçimini sürdürmek zorunda kalırsa gss'de katılım payı ödermi?.

Burada Kalem adı ile yorum yapan kişinin yorumları benim tanıdığım Kalem hanıma hiç benzemiyor ? İlginç bir durum ... Neden başka birinin adını kullanarak yorum yapma gereği duyulmuş ?

Tanıdığınızı düşündüğünüz Kalem hanım nasıl yorum yapar ? Muğlak bir ifade olmuş.
5947 mesaj yazmış görünüyor, kullandığı her kelime kendisine ait. Onun adı kullanılarak yorum yapılması mümkün değil, bu konularda çok titizdir. Tanıdığım için söylüyorum. :)

Bu başlıkta yorum yapan kişinin kesinlikle Kalem hanım olduğunu düşünmüyorum.''yazıom yazıom anlatamıom ''gibi bir cümleyi sizin tanıdığınız kalem hanım kullanırmıydı bilemiyorum ama benim tanıdığım kalem hanım kullanmaz.ve diğer mesajlar da ona keza ... :) Neyse, Umarım yanılıyorumdur

Son düzenleme:
merhaba kalem hanım ben yüzde 60 oranla engelli maaşı almaktayım yeni okudumu göre ailede 2 kişiden fazla varsa maaşlar kesilecekmi benim 3 evladım var ve ikisi 18 yaşından büyük şimdi bizim maaşlar kesilecekmi eğer kesilecekse napa biliriz kalaem hanım internetde soysay platformlarda imza kampanyası başlatsak sizin önderlinizde lütfen yanıtlayın saygılarımla

Biz engelliler artik bir ölüyüz geriye itilmiş yanlız birakılmış kendi başımızayız kimse bize inanmiyor kimse söylediklerimize katilmiyor biz engelliler ölüyüz kimse bizden haberdar değil kimse bilmiyor aslında herkesin engelli olma adayı olduğunu biz engelliler ölüyüz toplumun en çaresiz kesimi kimileri iktidar kavgasinda kimileri göbeklerini şişirme kasalarını doldurma çabasında kimileri sırtı rahat bana dokanmayan yılan bin yaşasın düşüncesinde biz engelliler ölüyüz dostun kimdir diye sorsalar ya tekerlekli sandalye derim yada ümrüm boyunca suratıma bakan 4 duvar çaresizlik nedir en iyi biz biliriz umudu hayel etmek hayellerde yaşamak bizim eserimiz bana anlat deseler iki kelime ( yüzüme bak ) derim ...

ne zaman kampanya başlatacağız bir an önce kapmanya başlatalım ne bekliyoruz neyi bekliyoruz bu haksızlığa dur diyelim?

Merhaba melek abla bir sorum olacak.. annem bakım parası alıyor evde 3 kişiyiz benim 2022 maaşım kesilir mi ??

Arkadaşlar twitter giriş yapin aspb Bakanlığına yazın dikkat te alınacak tir ayni anda ve hep beraber önce takip edin sonra twiti nizi yollayin ve orda bir çok bu olayı bilmeyen insanlar var en güzeli budur yardimci olacak lardir.

sayın adminler sayın yönetici oturanboğa bir an evvel bimere veya ilgili kuruluşlara imza kapmanyası başlatalım evde bakım maaşı gelir olarak hesaplanmasın!! ne bekliyoruz ben dahi çok kişinin maaşı kesilecek? bir metin hazırlayın ilgili kurumlara yolayalım belki sesimizi birileri duyar

paxil;

sana katılıyorum arkadaşım ben gönderdim ama dikkat ediyorum sitede kimsenin umurunda değil?

evet arkadaşlar bimere mailgöndermiştim cvp geldi iste bimerin cevabı
Sayın ERCAN ÜSTÜN ,

Başvuru Numaranız :

BİMER’ e 25.04.2014 tarihinde gelen yazılı dilekçeniz Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir. 2022 sayılı Kanun’da muhtaçlık sınırının hesabında hane içindeki her türlü gelir dikkate alınır denildiğinden, Kanun’a uygun olarak evde bakım aylıkları da muhtaçlık sınırının hesabında gelir unsurlarının arasına dahil edilmiştir. Ancak, evde bakım aylıklarının gelir unsuru olarak dikkate alınması doğrudan yaşlı ve engelli aylığının kesilme nedeni olmayıp sadece muhtaçlık sınırının belirlenmesinde önem arz etmektedir. Kaldı ki 2022 sayılı kanun kapsamında bağlanan aylıklarda ölüm, feragat ve adres değişikliği nedenleri dışındaki tüm aylık kesme işlemleri hane ziyaretleri suretiyle yapılan sosyal incelemeler neticesinde gerçekleştirilmektedir. Yeni düzenleme ile sosyal incelemeler 2015-2016 yıllarına ertelenmiştir. Bilgilerinize rica ederim.

burda diyorki engelli maaşınla alaka degil sadece gelir sınırından dolayı kesilme olabilir diyor sadece kesilme nedeni adres degişikligi vs vs dolayı kesilme olabilir diyor

keşke 2016 ertelense bu gidişle iptal olur bu düzenlenme gibi gibi

Ancak, evde bakım aylıklarının gelir unsuru olarak dikkate alınması doğrudan yaşlı ve engelli aylığının kesilme nedeni olmayıp sadece muhtaçlık sınırının belirlenmesinde önem arz etmektedir diye cevap verilmiş acaba şurda şunu çok merak ediyorum 2022 için sınır 255 tl peki evdebakım maaşıda kişibaşına bölünüp 255 tlnin üstüne eklenmiyecekmi eklenirse ozaman 255 tlyi geçmiş olunmuyormu yani açıkçası öyle veya böyle bi çaresine bakıcaz diyorlar

Ya anlamadın iz mi kısaca diyor ki kesecegiz ama şimdi değil zamanı var demek istiyor biz burda yazmak ile bi yere varamayiz girin onlarin sayfa lari vat twitter bakalim ne yapacak lar oraya yazin

biri bunu durdurmalı yoksa cok pişman oluruz yaa?

Arkadaşlar milletvekilleri de bu olayları pek bilmiyorlar.
Bir milletvekilinin danışmanı arkadaşımdır. Kendisi 10 gün önce Meclis'te iken milletvekili ile birlikte gündeme getirmek için yazı istedi benden.
Kendisiyle daha önceden konuşmuş,soruna dikkat çekmiştim. Ama milletvekillerini bilgilendirmek için yazı istemişti. Toplam 3 sayfa gördüğüm sorunları da yazdım kendisine ilettim. Danışmanlık yaptığı milletvekilini ve diğer milletvekillerine anlatmaya çalışacak durumu.
yani boş durmuyorum şahsen. Siz de boş durmayın.
Kampanya vs unutun. En güzel tepki sizin kendi sözlerinizdir. sizin yazılarınızdan daha kıymetli tepki yazısı olamaz.
O yüzden bireysel olarak sürekli her partiye, her milletvekiline yazmaya devam edin.
tepkinizi koyun.
kampanya aynı içeriği paylaşıp göndermekten ibaretken sizin kendi görüş ve tepkilerinizi içerek o bireysel yazılar onlardan daha kıymetlidir inanın.

allah razı olsun kalem abla bir sen ilgileniyorsun bu konuyla kimsenin bir şey yaptığı yok özelikle sitedeki görevli arkadaşlar?

erzincansydv'den gelen bimere başvuruda bulunduğum itirazın cevabı şöyle

Şahıs Tarımdan emekli olup 1600 tL maaşı vardır. Şahsın üç çocuğu da engellidir. Ayrıca şahıs 1400 TL bakım parası almaktadır. Şahsa ait 2007 model araç kaydı mevcuttur. buraya kadar tamam şimdi madde halinde yazayım bu sevgili kuruma

1.Ben 31 Yaşında Bedensel Engelli Bir Vatandaşım Eyer Öyle Görülüyorsam Çünkü Vatandaş Olmaktan Şüphe Duymaya Başladım Neden Derseniz Vatandaşa verilen Değer Ortada..
2.BENİM Üzerime Maliye Herhangi Bir Ev Araba Arazi Yatırım İş Yeri Vb.. Şeyler Çıkarabilmişmi..? Çıkaramaz Çünkü Hiç Bir Şey Yok..!
3.Ben 18 Yaşını Doldurup Baba Sorumluluğundan Çıkmışmıyım Evet Öyle Olmasa Bugün Neden Sağlıktan Baba Üzerinden Faydalanamıyorum..?
4.Ben Bekar Olduğumu Başında İzah Ettim Şimdi Yarın Bigün Evlenmeye Kalksam Ki Yine Öyle Alacak Kişi Ne Sorcak Bana Evin Varmı işin Varmı..! Cevap....? Hayır Hiç Biri Yok...! Ne Oldu.. Güle Güle Kapı Şurada Diyip Kibarca Kovacak..
5.Devlet 2022 Yi Veririm Diyor..! Nasıl veriyor.! Diyorki Sen Git Ayrı Eve Yerleş Baba Sorumluluğundan Çık Maaşı vereyim Peki Güzel..( Sevgili Başbabak Ben Hangi Parayla O eve Çıkacam.! Hangi parayla kira verecem..! hangi parayla yiyip içecem..! hangi parayla geçimim sağlayacam ben anadan babadan destek alarak o evde yaşayacaksam daha bunun neresi baba sorumluğundan ayrılmak çıkmak oluyor Allah için destekli atın ne olur size verilen değere desteğe lanet ettirmeyin yahu benim bugün cebimde beş kuruş param yok babamın malı ile benim olmayam şeyimi neden aynı kefeye koyuyorsunuz
haa bir arkadaş nerde başbakana teşekkür eden engelliler demiş harbiden doğru demiş kendime kzıyorum arkadaşım ben öyle bir hata etmişimki derler ya bir çift ela göze aldandım aynen öyle aldandık arkadaşım aldandık sonunu düşünen kahraman olamaz derler ama biz bırakın kahramanı insan konuma koyuluyorsak öpünde başınıza koyun.. daha çok şey varda kaale alınmadıktan sonra forumda geçerli olan yazı karekter sayısını doldursan ne olcak kime anlatacan derdini ... kalın sağlıcakla

Üst Alt