Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

levent çakır;

Olmaz kimliği bil yok çocugun o yüzden olmaz, doğmamış çocuğa don biçmek buna derler:)

Levent, bebek şansıyla gelior:) 5 kişi olacağınız için evde bakım aylığı gelire dahil edilse de sınırı geçmiyor:) Artık rahat olabilirsin ablam. eşinin 2022 aylığı kesilmez.
Çocuğu 2022 aylığı için vakfa bildirmene gerek yok.
ama evde bakım aylığı için doğduktan sonra 1 ay içinde Aile ve Sosyal pOlitikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirirsin.
....

Efecan, sen de vakfa adresini verceksin ve ödemelerini o adrese yapmalarını söyleyeceksin. Adres değişikliğin aynı ilçede oldğu için aylığın durdurulmayacak ve muhtaçlığın da sorgulanamayacak.
Evde bakım aylğı için de en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildir.

Ceyhun, eger muhtaçlığın sorgulanırsa evde bakım aylığı gelire dahil edilir ve sınırı geçerse aylık kesme işlemi uygulanır.
Kararın verildiği dönemi takip eden ödeme döneminden önce aylık kesilir.
O yüzden vakfa aylık arttırma işleminde muhtaçlığın sorgulanıp sorgulanmayacağını sor ona göre işlem yaptır. aylığını hiç olmaza 2015'e kadar al, artıracağım diye aylığından da olma. Vakıftan kesin bilgi almadan işlem yapma.

kalem abla evde bakım maaşı alıyorum evde 4 kişiyiz 2022 maaşım kesilirmii?

2015 yılında inceleme yapılacak otarihte 2022 muhtaçlık sınırı yükselmeyecekmi??

Biz abimle kalıyoruz. Abim bakım maaşı alıyor. Ben engelli. Benim maaşım 2015 te mi kesilecek :(

Merhabalar, bugün batman sosyal hizmetlerini aradım durumu anlattım, öyle birsey söz konusu değil, bakım maaşı gelire eklenmez dedi, haberleri mi yok acaba?

okul için verilen çocuk parasıda 2022 muhtaçlık sınırına dahilmidir gelire tabi tutarlarmı? eşim 2 çocuk için çocuk parası alıyor?130 tl..

eklenir azad 4 kişisen kesilmez en az 4 kişi olmak lazım zaten

azad21;

guzel soru .olacagı enfazla %8-10 oda 255+25:280lıra yapar ...

nerde söylemiş kesilmez hesap yapmayı bilmiyormusunuz eve giren geliri hesaplayın aylık sonra kişi sayısına bölün çıkan sonuç 255 tlni altındaysa kesilmez

kalem abla benim bakım maaşı 2022 maşım var eve gelir olarak da gelir olarak sayılıyormı bilmiyorum ama anneannemin avrupa maaşı var 500 tl alıyor acaba bi sorun yaşarmıyız başka gelir yok

evde 4 kişiyiz

durumdan haberdar olurlarsa katarlar sistemde çıkarsa v.s

dua 20 evde bakım aylığı + 500 lira 4 kişi olduğunuz için muhtaçlık sorgulamanız yapıldığında bu şartlarda 2022 aylığı kesilir ablam.
eger gelir durumunuz buysa şimdiden evinize bir kişiyi almaya bakın tedbir açısından. böylece 2015 Ocak'ta başlayacak sosyal incelemelrde sınırın altında kalırsınız ve aylığınız kesilmez. ama 4 kişi olunca kesilir.

Kalem abla
Biz abimle kalıyoruz. Abim bakım maaşı alıyor. Ben engelli. Benim maaşım 2015 te mi kesilecek.
Eve 2 kişi çalışmayan alsak. Akraba olması şart mı

yok, abla akraba olması şart değil. eve 2 kişi bulabiliorsanız alın tabi. ama gelirleri olmasın sakın oldu mu? bu durumda 2022 aylığı kesilmez.

Allah razı olsun abla.Ne iyi birisin. Adına da baktım Melekmiş :) Çok sağol
Melek abla
2015 yılından öncemi almamız gerekiyor. Birde onu yazarmısın Melek abla
Çok sağol

Ben şizofreniyim gündüz uzaydan çok rahatsız ediyorlar. Gece rahat giriyorum. Gündüz size özelden mesajda attım.
Karanlık ya görmüyorlar şimdi
Aramızda kalsın...

tamam ablacım:) yok, kimse sana bir şey yapamaz rahat ol. fark etmez ablacım aceleye gerek yok. 2-3 ay içinde alırsan iyi olur. ama evinde sürekli kalmalılar oldu mu? herkes sizde kaldığını bilmeli. sizde kalırlarsa aylığın hiç kesilmez rahat ol. ha aylığını kesen olursa bana söyle sen:)

Dedim ya çok iyi bir meleksin :) Söylerim.
Cennet'te Melek abla ve Oturan boğa abimle kahve içeriz diye dua ettim.
İkinizde yardımseversiniz. Allah razı olsun :) Amin :)

İnşallah bu uygulama kaldırırlar. Özürlü olmayı ben seçmedim. 20 yaşında birden oldu 8 yıldır sürekli rahatsız ediyorlar uzaydan oldu. Fizik öğretmenliği bölümünü bıraktım. Bütün özürlüler alsın...
Başbakanımız'a yazı işleri ile abim ilgileniyor. O'na gönderinizi aile ve sosyal politikalar bakanlığına bildirdik. Demişler
Tekrar sağol Melek abla :)

melek hanım 255.22 tlyi geçerse bakım aylığıdamı kesiliyor?

ramazanucan. 255,22 lira 2022 engelli aylıkları için muhtaçlık sınırıdır. bu sınıra eşit ya da ustunde hanenin aylık geliri olursa 2022 aylıkları kesilir.

ama evde bakım aylıklarında sınır 510,45 liradır. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçerse evde bakım aylıkları baglanmaz/kesilir. Şurayı inceleyin, gelire kimler dahil edilir bakın:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

kalem abla bakıcı annemin maaşı var 830 tl aynı apartmanda başka bir adreste göstersek olurmu?

ablacım detayları aklımda tutamadım mesajlarını taradım ben de. ve detaylara ualştım. şurada cevapladım gerekli detayları orada yazdığın için:http://www.engelliler.biz/forum/evd...s-degistirirse-kuruma-bildirmeli-miyim-2.html

işte bu yüzden özel mesaj yerine forumda yazın diyorum. ihtiyaç duyduğumda eski mesajlarınızı tarıyorum. ama öm kutusu doldugundan silmek zorunda kalıorum ve detaylara ulaşma şansım olmuyor hiç.

selam abla evde 2 kişiyiz normalde aylığı kesiyorlar bunu anladımda rapor oranı işini anlamadım beni bilgilendirirseniz sevinirim bakım aylığı+2022 var raporum yuzde 96

kalem ablam iyi geceler...
ben daha öncede yazmıştım...
annem kardeşimin evde bakm maaşını almakta aynı zamanda 2022 maaşı alıyor. eve giren gelirde benim asgari ücretim var birde evde bakım maaşı var iki gelirin toplamı kişi başına düşen geliri geçiyor. bu durumda ailemin maaşı kesilmesn diye ben ikametimi başka yere aldırsam 2022 maaşı kesilirmi.

Üst Alt