Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

@Kalem;

Şuna da cevap verir misin:

@Kalem;

abla ben %45 oranla abim ise %80 oranla engelli maaşı alıyoruz. Bu arada evde bakım aylığı da bağlatmak için uğraşıyoruz. Evde bakım aylığı bağlanırsa şimdi bizim aldığımız engelli maaşları da kesilecek mi yani? Lütfen beni bu konuda aydınlatırmısın? Şimdiden çok teşekkürler.. Bu arada bu aylıklardan başka hiçbir gelirimiz yok.

Edit: Belirttiğim mail'i attım. Teşekkürler.

Arkadaşlar bu hiç doğru bir karar değil bilakis engelli arkadaşlarımıza yapılan bir hakaret burda alınan bedel zaten evde bakıma ihtiyacı olan kişiler için bir bedeldir ve bu kişilerin ihtiyacı kimilerinde bakıcı masrafları bir birçok giderleri 2022 maaşlarının kesilmeleri hiç hakkaniyetli değildir.

ablacım biliyorsun evde bakım aylıklarında 2022 aylıkları gelire dahil ediliyor, aylık miktar olarak. bu da sınırı geçmez ve evde bakım aylığı diğer koşullar da tutarsa bağlanır.fakat 2022 aylığında sorun olur bu. eğer muhtaçlığınız yeniden gözden geçirilirse hanede 3 kişisiniz sanırım. bu da 255,22 liraya eşit çıkıyor ve 2022 aylıklarınız kesilir.evde bakım aylığı 765,67/3: 255,22 lira çıkıor gordugun gibi. 255,22 liraya eşit ya da ustunde olduğunda 2022 aylığınız kesilir.o yüzden burada uğraşıyoz sesimizi duyuralım diye...Lütfen arkadaşlar buradan tepkilerinizi yazın. ben twitter uzerinden gundem oluşturmaya çalışıorum olabildiğince fazla insanlara ulaşmaya çalışıorum. aynı zamanda mesajlarınızı da tweet atıyorum okunması ve duyulması için.evde bakım aylıkları kesinlikle 2022 gelir hesabına dahil edilmemeli ve bu hüküm acil değiştirilmelidir!

@Kalem;

Twitter/Facebook adresilerini paylaşır mısın? Mail ve öneri şikayet adreslerini de? Bende elimden geldiğince bu kararı boykot etmeye çalışacağım.

Edit: Bu arada yeni yönetmelik ile ilgili karar kaynağı hangi sitede yazıyor? Bir bakayım diyorum.

Aile bakanlığının kendi sitesinde yönetmeliğin yeni hali var ablam. bahsettiğim hüküm geçici madde1'de 1.fıkranın a bendinin 12.alt bendinde yazıyor:
"[FONT=Calibri]12) [/FONT](Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,

değiştirilmeden önceki eski hali de şuydu:
"
[FONT=tahoma]12) [/FONT]24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri ve 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak üzere sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî sosyal yardımların aylık ortalaması,

İlgili Yönetmelik Geçi madde1, 1. fıkrasının a bendinin 12. alt bendi için bkz:http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.17049&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=65 yaş

hanede 4 kisiyiz bn babamdan kalan bagkr masi aliyorum annemle 430 tl esim 100}70 engelle maasi 850 tl bn bakim maas aliyorm esimin maas kesilirmi

ablacım artık evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil. eşinin muhtaçlık sorgulaması yapıldığında maalesef 2022 aylığı kesilir. muhtaçlık sorgulamasını ne zaman yaparlar bilemem. nasıl uygulama yapacaklar bilmioruz. ama en geç zaten 1.1.2015-31.12.2015 arası herkesin sosyal incelemesi yapılacak.
lakin evde bakım aylıklarını aile bakanlığı bilior zaten. nasıl hareket ederler bilmiorum.
ama bu düzenleme değiştirilmezse aylığı eşinin eninde sonunda kesilecek.
çünkü evde bakım aylığı 765,67 tl
senin yetim aylığın 430.
toplamı 1195,67 tl, dörde bölersek: 298,91 tl.
kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçeceğinden yapılacak ilk muhtaçlık sorgulamasında eşinin 2022 aylığı kesilecek...

Teşekkür Kalem abla Başbakanımız icraat dıyordu engeliler için bumu acaba icraatı birde hani engelilere pozitif ayrımcılık yapılacaktı sanırım ayrımcılık bu olmalı.

Abla Twitter adresinde paylaştıysan linki paylaş yada biz bi kaç arkadas bimere yazdık bu yönetmelik değiştirilsin diye başka ne yapabilir abla bi yol göster

2022 ye hiç başvurmadım ama alan arkadaşlara destek için nereye yazacaksak desteklemeye hazırım

Sitede şuan haberleri takip etmekle uğraşan yada sadece okumak la yetinen arkadaşlar bu 2022 maaşı ve buna benzer bazı yönetmelikler sizin en doğal hakkınız biraz yardımcı olunda sesinizi duyuralım neyi bekliyorsunuz yardımcı olun lütfen bu biri sonra gün diğerine birlikten küvet doğar yardımcı olun lütfen

aysenur.islam@tbmm.gov.tr Arkadaşlar mesajları okuyor sayın bakan hadi ellinize kuvvet bi destek verin mailere

‘Konut’ yerine ‘taşıt’ ölçecek

Yönetmelikle muhtaçlığın belirlenmesinde kullanılan gelir, servet ve harcamalar listesinde konutun yerini taşıt dahil edildi. burdan ne anlamalıyız sn melek hanım buda yanlı bir habermi acaba

30,000tl lık arabsı olanlar kafadan elendı zaten .250tl sadece arabadan duşuyo ..

@Kayaya;

Ben de gönderdim. İnşallah ALlah tüm engellilerin yanında olur. Engellilerin aldığı şu üç kuruşa göz diken bu devlete nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Mail gönderip itiraz hakkımızı kullandık. İnşaAllah hayırlısı olur hepimiz için

saçma sapan yönetmenlik

gittikçe daha da kötü oluyor yönetmenlik

bizim evde şimdi kalem abla anneannemin almanyadan gelen maaş var tek maaş 500 milyon başka yok evde bakım ve 2022 maaşı alıyoruz bi sorun cıkarmı

Selam Melek abla:

@Kalem;

Bu yeni yönetmelikle o zaman bizim evde bakım için uğraştığımıza değmicek mi? Şöyle bir şey diyeceğim: Amcamın verdiği akıl ile yazıyorum: Şimdi biz evde bakım aylığını bağlattık diyelim. Bunu varsayarak abim için evde bakım parası+yine abim için engelli parası (70 oranla)+benim aldığım engelli maaşı (45 oranla). Şimdi normal şartlarda yeni yönetmeliğe göre abim ve benim 2022 aylıkları kesilecek ya amcam şöyle diyor: "Abinin evde bakım aylığı durur ama aldığı 2022 maaşını keserler, lakin benim aldığım 2022 maaşını kesmemeleri için (bizim evin altı ekmek fırını) sen ikametgahını evin altında gösterirsin ve böylece senin aylıkta kesilmez. Annen ile kira kontratı yaparsın prosedür gereği sen fırında oturur gözüktün mü senin aylığını kesemezler diyor.)

Bu konuda değerli yorumlarını bekliyorum Melek Abla. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bunu pm ile gönderecektim lakin mesj kutunuz dolu.

Şimdi Hürriyet gazetesi ile görüştüm. ilgili kişiye yönlendirdiler beni. Evde bakım aylıklarının 2022 aylıklarına dahil edileceği konusunu açtım. binlerc kişinin aylığının kesileceğinden... basındaki bilgi kirliliğinden de bahsettim.
Bu akşam haber geçemeyeceklerini söylediler. yarın arayacaklar ayrıntılı bilgi alacaklar. sanırım haber yapacaklar.
yarın aramalarını bekleyeceğim.

Eyvallah kalem abla zaten senin sayende bitsen vara biliriz abla başka yerlerlede örneğin Fox tv ve flaş yanlış bılgı vermesinler onlarlada konuş istersen abla

Arkadaşlar bimere yazdık cevabı geldi paylaşıyorumBİMER’ e 26.03.2014 tarihinde gelen yazılı dilekçeniz Genel Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir.2022 sayılı Kanun’da muhtaçlık sınırının hesabında hane içindeki her türlü gelir dikkate alınır denildiğinden, Kanun’a uygun olarak evde bakım aylıkları da muhtaçlık sınırının hesabında gelir unsurlarının arasına dahil edilmiştir.Ancak, evde bakım aylıklarının gelir unsuru olarak dikkate alınması doğrudan yaşlı ve engelli aylığının kesilme nedeni olmayıp sadece muhtaçlık sınırının belirlenmesinde önem arz etmektedir. Kaldı ki 2022 sayılı kanun kapsamında bağlanan aylıklarda ölüm, feragat ve adres değişikliği nedenleri dışındaki tüm aylık kesme işlemleri hane ziyaretleri suretiyle yapılan sosyal incelemeler neticesinde gerçekleştirilmektedir. Yeni düzenleme ile sosyal incelemeler 2015-2016 yıllarına ertelenmiştir.Bilgilerinize rica ederim.

arkadaşlar şimdi durum nedir acaba evde bakım maaşı gellirden sayılıyormu sayılırsa 2022 aylıkları kesilecek mi net bilgisi olan arkadaşlar...

kalem hanım facede paylaştım o uyarınızı teşekkürler...
öyle milletvekillerine atılacak maille olmazki bu tepki her ildeki engellilerele miting yapılsa ufak bir grupta olsa yeter, çünkü arkamızdan sağlam insanlarda destekler bu mitinglerimizi, ne dersiniz buna...

twitine şöyle bir mesaj gönerdim:
@Aysenurlslam[FONT=Arial] sayın bakanım , engellilere verdiğiniz maaş çokmu geldi acabaki, yeni yönetmeliklerle kesmeye çalışıyorsunuz.dokunmayın lütfe[/FONT]

öyle yazma okatur evde bakım maaşı gelirden sayılıyor de onun düzeltilmesini iste

kalem apla ben 2022 maaşı alıyorum birde evde bakım maaşı alıyorum evde 3 kişiyiz bu durumda 2022 maaşım kesilir gibi görünüyor evde 4 kişi olmamız gerek bir akrabamın ikametini beinm evde göstersem olurmu ikametini bizim evde göstersem evde 4 kişi oluruz kurtarır o zaman olurmu böyle

Melek abla gazeteciler ile görüştünmü acaba sydv vakıflarından biri ile görüştüm çok maaşlar kesilecek diyor bide yönetmelik daha elimize ulaşmadı deniliyor yönetmeliği resmi gazeteden okuduğunu söylediler

melek hanım şimdi bir kadın eşinin vefatı sonucu emekli maaşı 1000 tl alıyordu engelli çocuğu için bakım ücreti alıyordu hane sayısı şimdi bu gibi insanların maaşları kesilecekmi yani

bir hanede 3 kişi yaşıyorsa emekli maaşı 1000tl ise ayrıca engelli çocuğu için bakım ücreti alan bir aile bundan sonra alamayacakmı yani bakım ücreti kesilecekmi melek hanım doğrumu anladık

Evde Bakım Parası Gelire Dahil oldu'mu!!!

Arkadaşlar evde bakım maaşı durumu ne oldu yeni yasaya göre gelire dahil oldu'mu son durumu nedir bilgisi olan arkadaşlar...

Üst Alt