Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

ankarada biz engeliller olarak bir eylem düzenlesek? anca eylem yaptıkmı duyrulur ben diyarbakırda olduğum halde ankaraya eylem için gitmeye hazırım? bu işin tek çözüm yolu biz engeliler olarak ankarada toplanıp bir eylem yapmak?

Hadi ozaman herkese toplansin neyi bekliyoruz sesimizi duyuralim ankarada buluşalım öncülük yapacak kimse yokmu

kaya kardeşim sen ankaradasın öncülük sen yap?

verdiğin linki tıkadım serkan karlı maaşlar aylıkmı ödenecek veya ne anlama geliyor?

aslında kanunen aylık olması gerekiyor. çünkü kanun teklifi kabul edilmiş. maalesef yürürlülük tarihi akp nin kendi rantı için kanun ve yasa değişiklikleri yüzünden askıya alınmış bekletiliyor. oysaki daha önemli memleket ve millet meseleleri varken hükümetin pensilvanya ve sınır dışı işlerle uğraşması vatandaşların mağdur olmasına neden 0oluyor. ama kendilerini ilgilendiren yasaları meclisten bir gecede onaylayıp çıkartıyorlar.

2022 maaşım evde bakım aldığım için kesilir mi?

evde 3 kişiyiz evde bakım maaşı ve 2022 alıyoruz 2015 yılında 2022 aylıgı için muhtaçlık sorgulanacak. 2022 maaşım kesilirmi nasıl bir yol izlemeliyim kalem apla ve kelebek hanımdan da cvp bekliyorum

Hani belirli bi tarih seçin nerde nasil bulasalim katılım fazla olsun ki dikkat çekelim

selamun aleykum benim annem 1200 maas alıyor evde iki kişiyiz %80 raporum üzerinden 3 ayda bir 1200 maas alıyorumev kendimizin bakım parası almıyorum 2022 masım keslirmi yasaya göre tesekkurler

hayır ablam.
1 ocak 2015 itibariyle 2022 aylığı alan tüm engellilerin sosyal incelemesi yapılacak. bu sosyal incelemeden sonra muhtaçlığınız yeniden değerlendirilecek. bu değerlendirme yapılırken evde bakım aylıkları da gelir olarak hesaba katılacak.kişi başına düşen aylık sınır muhtaçlık sınırını geçerse bu durumda olanların aylıkları kesilecek.

evde bakım aylıkları zaten gelir hesabına katılıyor. 2022 aylığına başvuran birinin hanesinde evde bakım ucreti de alınıyorsa gelire bu da dahil ediliyor.
sadece aylık almakta olanların muhtaçlığı yeniden sorgulanmadı uzattılar. gundemden düşürdüler aslında bu şekilde.

şimdi, 1 ocak itibariyle sosyal incelemeleriniz olacak. evde bakım aylığı alan varsa bu evde bakım aylıgı da 2022 gelir hesabına katılacak. kişi başına düşen aylık miktar muhtaçlık sınırını gerçerse aylıklar kesilecek.

çok az kaldı. buna dur denilmezse binlere engellinin 2022 aylığı kesilecek!

ben evde bakım maaşı almıyorum ama keşke evde bakım maaşına başvursaymışım dedim pişman oldum . ama babam emekli evde 7 kişiyiz ablamın dul maaşı var onun maaşıdamı gelir hesabına katılıyor ?

ablan da sizle kalıyorsa aldığı dul aylığı gelir hesabına dahil edilir. hane içinde ikamet eden herkesin her ne ad altında olursa olsun her geliri dahil edilir. sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez.

evet bizde kalıyor o zaman aralık maaşını aldıktan sonra 2022 maaşını kestirsekmi ?

hayır ablam:) sakın kestirme.
borç çıkar diye endişe ettin sen şimdi. öyle bir şey yok:)
hanende birisinin gelir değişikliği olabilir. ama bu durumlarda vakıf mütevelli heyeti kararı gerekir. mütevelli heyet muhtaç oldugunuz yönde karar verirse devam. ama muhtaçlıktan çıktıgın yönde karar verirse aylık kesilir. ama borç çıkartılmaz bu sebeple rahat ol.
yersiz ödeme olayı farklı bir durum. diyelim ki sgk'lı çalışmaya başladın ve diyelim ki fark edilmedi sen d ebildirmedin ve aylık almaya devam ettin. boyle durumlarda borç tahsil edilir size.
yoksa ablana dul aylığı baglanmış, baban emekli olmuş sonradan vs bu gibi hanede kalan akrabaların gelir değişikliği yuzunden borç çıkartılamaz size.
tabi eş durumu ayrı. eşin çalışması emekli olması vs bildlirilmek zorunda.

sıksık bu başlıgı guncel tutalım kımse daha maaşların kesılecegıne ınamıyor nedense bu yuzbınlerı ılgılendıren bı durum ama herkes uyuyor anca kapılarına sydv memurları dayanınca anlıyacaklar ozamanda gecmış olsun..

evde bakım ücretlerini ab sosyal fonu ödüyor tc ödemiyor. bizdende birazdahavçalacak HIRSIZ KATİLLER

Boşuna kendinizi yormayın tr deki sakatlar ve engelliler ses çıkarmaz hepsi şuursuzlaşmış acıdan ezilmişlikten düşünemiyorlar, buyuzden sokağa 20 30 u çıkar oda bir kurum harekete gecerse. ben hiç üzülmüyorum bu duruma maaşları azaldıkca acıları artacak acıları arttıkca daha çok salacaklar kendilerini. zaten allahın cezalandırdığı sakatlar değilmiyiz biz cüzamlılar. artık parada olmayak allahın cezaları evde otursun su dilensin aiylesinden.

çok yazık..suriyeli mültecilere bile daha imtiyazlı davranıyorlar. 2022 aylığı bu devirde nedir ki, kimileri için çerez parası..

neden biz engelliler birlik içinde hareket etmiyoruz?

evet evde bakım aylıkları gelir hesabına katılıyor
yeni başvuru yapanlar ya da 2022 aylığı alıyorken aylığı kesilmiş olup yeniden başvuranların gelir hesabına evde bakım aylıgı dahil edilir.
lakin 2022 aylığı almaya devam edenlerin durumu farklı. bu kişilerin ilk sosyal incelemelerinde evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilecektir. ilk sosyal incelemeler de 1 Ocak 2015 itibariyle başlayacaktır.
senin durumun farklı Mustafa. 2022 aylığı alıyorken kesilmiş ve yeniden başvurmak zorundasın. bu durumda evde bakım aylığı gelir hesabına şimdiden dahil edilir.

abim ssk emeklisi ve ağır özürlü bende abime bakmaktan dolayı evde bakım ücreti alıyorum bende yüzde 64 özürlüyüm ben müracaat etsem 2022 nin verdiği 3 aylık maaşı alabilirmiyim evde yaşayan 4 kişiyiz bilgisi olan varsa lütfen yazsın

Hanede kişi başına düşen gelir 270,23 TL'yi geçer söylediklerinize göre. Bu durumda alamazsınız.

arkadaşlar bakım maaşı alanlar artık 2022 maaşı almaları imkanzıza yakın hatta imkansız. bu yüzden eve geliri olmayan insanlar alın devlet ali cengiz oyunuoynuyor vermemek için. ya kaldıracaksın bu maaşı bizleride uğratırmayacaksın yada millet alacak. dediğimi yapın arkadaşlar adrese dayalı nufusda kayıtlarını yanınıza alın hiç bir hak eidda edemezler resmi evrakta sizinle yaşıyorlar iş bitmiştir. buradan türkiye sakatlar dernegine sesleniyorum allah aşkına siz ne halt ediyorsunuz engelliler için ne hizmet ediyorsunuz. bana bir açıklama yapın gaziantep deki sakatlar derneği işi ticarete dökmüş hatta zimmete para geçirmekten yargılandı ceza aldı birdaha yaparsa aynı suçu hapise girecek. yürrü be türkiye kim tutar seni yazıklar olsun. imkanlarım el verse bu ülkede 1 gün yaşamam türkiye vatandaşlığındanda anında çıkarım.

Mustafa, bunun da tedbirini aldılar ablası. Mesajıma sonradan ekledim ama sen görmedin o kısmı:http://www.engelliler.biz/forum/202...ini-2022-hesabindan-cikarmak.html#post1516113

Arkadaşlar,
bu başlığı Mart'ta açmıştım. aradan aylar geçti. hiçbir ses seda çıkmadı kimseden.
bu tehlikeye ta aylar öncesinden dikkat çekmeme ragmen ustelik!

binlerce engellinin 2022 aylığı kesilecek!
hepiniz bir çare aramaya çalışıyorsunuz ama sadece kendiniz için!
bu gelişmlerden haberi olmayan binlerce engelli var. onlar ne yapacak peki?

bir konuda hem kendiniz hem başkaları için mücadele etmek bu kadar mı zor? her konuda lak lak öterken engelli konusunda bu suskunluk niye?

evet vakit artık yaklaşıyor. ya şimdiden ses çıkarırsınız ya da sonuçlarına katlanırsınız!

Tekrar hatırlatıyorum:

1 Ocak 2015 itibariyle tüm 2022 aylığı alanların sosyal incelemesi yapılacak ve gelir hesabına evde bakım aylığı da dahil edilecektir!
hanede kişi başına düşen aylık geliri muhtaçlık sınırını geçenlerin 2022 aylıkları kesilecektir!

bence iyi niyetlide olsanız göstereceğiniz hiçbir tepki sonuç vermez. iktidar şu psikolojiyle hareket ediyor ben her türlü %50 cıvarı oyu alıyorum alternatifte yok yine bana verecekler diyor en haksız olduğu konuda bile inat ediyor geri adım atmıyor. örnek milletvekili maaş zamları, 1.5 katrilyon cıvarına maal olan saray, kesilen zeytinlikler ağaçlar vb ben iki maaştanda gelir düzeyimiz seviyeyi geçiyor diye yararlanmıyorum ve düzenleme olur mu diye hiçte beklentim yok çünkü olmaz yapmazlar. bi bakın çalışanlara asgari ücretlilere emeklilere ne kadar zam veriyolar maksimum %3 üstüne vermem diyolar engelliye mi verecekler. yaklaşık 6 ay sonra seçim olacak ve görünende kazanmaları garanti 4 yıl daha burdayım diye düşünüyolar hiçbi tepkiye kulak asmazlar kendinizi yormayın bu kadar ısrarla oy verenler olduğu sürece.

tüm engelliler sesleniyorum bimer sydv aile sosyal politalar bakanlığı başbakanlıkiletişim merkezi ayrıca miğllet vekillerinekon uyu yazın. 144 ve 183 sürekli arayıp şikayette bulunun. tvlerde sabah haber proğramlarında izleyici mesajları okunuyor fox tv kanal d trt 1 de özelllikle usanmadan yılmadan msj yollayın sesinizi duyurun. burda yazmakla olmaz binlerce üyemiz var bu sitede lütfen arkadaşlar ha benimki kesilmez şartlarım uyuyor demeyin. özellikle tv proğramlarının üzerinde durun yarın izleyecem bakalım hakkaten bişey yapacakmıyız.

sukut;

vay kardeşim helal olsun valla çok doğru yazmışsın:)

bizlere 1 torba kömür 1 paket makarna verdiler mi tamm iş bitmiştir

canım türkiyem
::) :) :)

biz engellilerden bir book olmaz allahın bir kulu ne aramış ne yazmış ne şikayet etmiş. ne halininz varsa görün. oturun evde mal mal. önderlik edek diyok onada gelmiyonuz. bir atasözü ne emmeye geliyon ne gömmeye.

Üst Alt