Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretlinin emekli maaşı 350 lira olacakmış!

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
371
Az önce fox haberden alıntı bir videoda izledim. Şaka gibi ama gerçek.

gerçek derken? elinizde resmi bir belge varmı?

Facebok'ta paylaşmışlar Fox haber canlı yayından alıntı. Spikerin konuşması vs. hepsi ..

ilk mesajında da şaka gibi ama gerçek demişsin... kendinle çelişiyosun resmen

Maalesef şaka değil bu gerçek. Özellikle 2008-2010 sonrası işe başlayanlar ve emekli olanlar bu rakamları görebilir. Zira Aylık Bağlama Oranları %30'a kadar düştü -ki bu oran %70'lerdeydi. Şu anda emekli olanlar (asgari ücretten maaş almış olanlar) 650-800 TL arası aylık bağlanıyor. Onların 2008 öncesi primleri var. 800 TL giderek aşağıya çekilecek.

lOXavE.jpg
hozgul

Gerekli yorum yapılmış. İlave bir şey yazmama gerek yok.

Haber %80 dogru. Eger 2008 tarihinden sonra ise girmisseniz, hep asgari ucretten priminiz yatmissa ve tam gününde (doldurmaniz gereken gun bittiginde) emekli olursaniz; aylik baglama oranının %30 olmasından dolayı toplam pirimizin yeniden guncelleme oraniyla ortalamasının %30'unu alacaksiniz. Bu da bu gün için 480 TL.

Kaynak isteyenler resmi gazeteye bakabilirler. Yonetmelik ve kanunlar bu şekilde. Ister inanin, ister inkar edin...

ilk mesajında da şaka gibi ama gerçek demişsin... kendinle çelişiyosun resmen

%100 doğru 2008 den sonra sigortalı olan ve ilk defa işe başlayanların 20-25 yıl sonra alıcağı maaşlar asgarinin çok altında kalacaktır eğer maaşınız 4-5 bin tl civarındaysa çok etkilemez ama ilerde bu çok baş ağrıtacak uyuyan güzel ülkemin güzel insanları

zaten aylık bağlama oranı şuan %30 da ve daha düşecektir.

yani arkadaşımız çok doğru söylemiş biz engelliler olarak ben bunu defalarca yazdım lakin engelli camiyası ve vekilleri umursamadı umursamıyorda
yaş şartı aranmayıp hemencik emekli olurken iyi hesaplamak lazım burda bile okuyorum 650-700-750-800 tl maaş bağlanıldığını okuyorm ve dehşete düşüyorum bu apara neye ve kime yeter !!!

Tek derdimiz ekpss olmasın zira memuriyette uzun dönem çalışmazsanız yanı 15 yılda emekli olursa çok maaş beklemeyin

saygılarımla

@Schizophrenia

sana a haber izliyosun demedim ama baştaki adam gibi eleştriye açık olmayıp herşeyi kendi üstünüze çekmeyi mükemmel başardığınız için öyle algılamışın belli!!!

bulent73

bana A Haber izliyosun demek istemediysen ne demek istedin ? Benim A Haberi savunduğumu nerde gördün duydun da onun üzerinden cevap veriyosun ? saçma sapan konuşma bak işine, edebi de senden öğrenecek halimiz yok önce ne konuştuğunu bil.

Gazeteci Serdar Akinan'ın ve Adnan Bulut'un Cem TV'deki programına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yapılan değişiklikleri anlattı.

1992 yılında milli gelirden emeğin aldığı payın yüzde 39 olduğunu, ancak şimdi ise oranın yüzde 17 olduğuna dikkat çeken Ali Tezel, emekli maaşlarının hesaplamasının 2008 yılında değiştirildiğini söyledi ve emekli maaşının şu an 614 TL'ye düştüğünü ifade etti. Emekli maaşının 350 TL'ye kadar düşeceğini ifade eden Ali Tezel, bu değişikliği anlattı.

Arkadaşlar burada tartışılacak bir husus yok, çok açık! 2008 sonrası primlerde eğer asgari ücretten gösterilmişse/ödenmişse haber doğru. Bu bir kanaat değil gerçek. Yasa var yahu! Yasama faaliyeti meclise aittir, meclisi de halk seçiyor. Burada sabaha kadar konuşsak 350 TL'yi 500 yapamayız ama politikalara isterse halk etki edebilir.

Schizophrenia...nerden çıkardım??...fox haber in adını duydumu baştaki adam gibi, şeytan görmüş gibi olanlardan sandım seni de yalan yok!!!

Allah korusun ya... Elinden yel alsın...

burda maaş bağlananları okuyoruz kesinlikle doğru
emekli ölsün diyorlar

bulent73

Ben fox haber atıp tutuyor demedim,Fox haber verince gerçek mi oluyor dedim... bu durumda senden ala şeytan yok gibi aklın hep şeytalıkta çünkü.Ha bu arada Baştaki Diktatör olsaydı sen bunu burda telafuz bile edemezdin.

haber doğru 2008 ekim ayı sonrası emekli aylık bağlanma oranı %30 bu şu demek oluyor : 2.029,50 x0,30= 608,85 TL emekli maaşı alacağız şuan yeni emekli olanlar düşüşten fazla etkilenmiyor ama aradan 5 yıl geçince maalesef bu tutarlarda maaş alacaklar.

Peki neden böyle millet çalışmasın mı, emekli olmasın mı
Engelli maaşları bile yüksek bari

İş arıyordum bi kaç ay önce adam asgari ücret bile vermiyor. Girersin işe 500 lira veririm 2-3 ay sonra maaşı konusuruz 750 fln olur dedi. Bana diyor ki para istersen gir fabrikada calis canini okusunlar alirsin asgari ucretini.

Haber dogru arkadaşlar
Zenginin ayda bir paket sigaraya verdiği parayı devlet bize emekli maaşı olarak veriyor

Anladığım kadarıyla, işte tam da bu nedenden dolayı şu an tercihe bağlı Bireysel Emeklilik Sigortası'nı (BES) zorunlu BES haline getirmek istiyorlar. İnsanlara mecburi tasarruf yaptırarak, ileride emekliler 2. bir emekli maaşı alabilsinler istiyor hükümet.

Geçen sene bu bir denendi. Tanıdığım bazı kimseler zorunlu BES'ini iptal etmedi, devam ediyor. Okuduğum bir gazete haberinde, yakında yeniden deneneceğini, bu sefer iptal edememe süresinin 6 aya çıkarılacağını söylüyorlar. Bu şekilde, içerde 6 ay boyunca biriken parayı gören çok daha fazla kişinin zorunlu BES'ini iptal etmemesi bekleniyor.

Son düzenleme:
Schizophrenia....kimin şeytan kimlerin neyi savunduğu belli sen rahat ol,gerçi sizin gibilerine cevap yazmak bile acizlik ya neyse!!...allah sizler gibi bir şeyin ne olduğunu bile bile o şeyi savunanlardan korusun bizleri!!

Üst Alt