Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretlinin emekli maaşı 350 lira olacakmış!

bu ekonomi bu hızla giderse hiçbir emekliye bu parayı veremeyebilirler yada bi baska cozum basarlar parayı cıkartırlar doları 20lere verirler maası sonra alışverişe gidince de soğan 50tl domates 40tl gibi fiyatları goruruz.

1500 tl yine verilir 350 tl hiç olurmu yaw engelli maşı bele 480

350 tl doruysa kesin muasır medeniyetlere yelken açacaz şahlanacaz geriden

Erdogan Er

BES ile zaten parçalanan vatandaşın emekli maaşının zorunlu birikim gibi sudan sebeplerle fon olarak kullanılması amaçlanıyor vatandaşın geçinip geçinememesi hiçbir bürokratın umrunda değil ama şuda var toplum olarak bencil bir toplumuz artık çekirdek aile bile parçalandı bir çok kişi sadece kendini düşünmekte böyle topluma böyle bürokrat az bile...

Eğer emekli olduğumuzda maaşımı 350 TL olacaksa çıkışımı isteyip işten ayrılırım emekli olmam. Şu an 480 TL olan engelli maaşı on sene sonra daha fazla olur. 2022 için başvururum.

Yazıklar olsun böyle ülkeye!

kaynak lazım ne kaldı bir çok şeyi özelleştirdiler paralar çarçur oldu
kıdem kaldı
bes yapıldı ama istenilen verim alınmadı millet çıkıyor besten yakında zorunlu olacak ve çıkamayacağız

şuan mevcut vergiler farkında değilsiniz ama %30-40 arasında

seçim oldu bunların parasının çıkması lazım kimden tabi çalışandan

mayıs ayı bodronuza bakın bu ay çok kesinti olmuştur neden istanbul seçimi ve seçim kaynağı

yani demem o ki ekonomi çöp bu yıl daraldı türkiye ekonomisi

marto1

" mayıs ayı bodronuza bakın bu ay çok kesinti olmuştur"

ne kadar sığ bilgiden uzak bir yorum. kafasına göre vergi ve yasal kesinti mi yapılıyor.

45 yaş ve üstü BES zorunluluğu yok. BES sonuçta bir nema yani faiz sistemi faizde olan dalgalanmadan biriken ana para etkilenmez ama nema etkilenir. BES de emeklilik normal emekli olacağınız yaş ve en az 10 yıllık sürekli her ay BES kesintisinin olması halinde devlet katkısını da alabilmek için geçerli olup 10 yıl ve emekli yaşını yani normal emekli olmadan BES den sadece birikmiş ana para ve o tarihe kadar neması alınabiliyor. Normal emekli olacak yaşa kadar yaşam olursa BES den emekli olup devlet katkısı alınabiliyor yoksa boş hayal kurmadan başka bir şey değil😊

bu arada 350 TL emekli maaşı öğrenen almanlar çıldırmış arkadaşlar. (kesin bilgi yayalım)
"Turkler çıtayı öyle bi noktaya çekti ki bizim emeklililer vatandaşlığı bırakıp Turk pasaportu almak için Kapıkulude kuyruk olmaya başladı" DW (kesin bilgi)

Libertarian

Ağlanacak halimize gülüyorum .)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu konuda gelişme & bilgisi olan var mı ?

perseküsyon

Hayır, bunun için kanun değişikliği lazım, şu an, bu kanunu değiştirecek konjonktürel durum maalesef yok.

En düşük emekli aylığı 1500tl ödüyoruz diyor cumhurbaşkanı nasil oluyo 800 lira anlayamiyorum

ben bısey anlamadım engellı maasımı yoksa normal emeklı olan mı onuda acıklasınıza

Arkadaşlar çalıştığım iş yeri hep yüksekten yatırdı sigortamı hatta son brütüm 9500 TL öncekilerde aynı 6000 gün primim var 2800 TL maaş çıkıyor 2008 öncesi maaş bağlama oranım 45 2008 sonrası %34 şimdi asgari ücretli bir kişinin brüt ücreti 3500 desen 2.5 katı fazla maaş alıyorum yani 2800 bölü 2.5 yapsan 1120 yapar buda maaş bağlama oranı benimle aynıysa şuanda işe giren bir kişi %27 den maaş bağlama oranı ile başlıyor3ve her sene düşüyor bu oran haber doğru anlayacağınız ama şöyle bir etken var en düşük emekli maaşı 1500 TL (yetim dul vs hariç)

kafkef41

Şu andaki hesaplama sistemine göre 1500 tl'nin altında maaş bağlanan ama maaşı 1500 tl'ye yükseltilen kişiler şunu unutmasın: Bu kişiler normalde bağlanması gereken maaş olası zamlarla 1500'e yükselene dek maaş zammı almayacak. Yani 1000 tl maaş bağlanması gereken kişi yıllık zamlarla 1500'e çıkana kadar maaş zammı almayacak.

Amaaan, zaten zamma gerek de yok. 1500 tl aylık neyinize yetmiyor ki? Refah içinde yaşatır insanı. Allah sebep olanlara zeval vermsin, Allah sizin canınızdan alıp onlara versin, Allah onların ayağına taş değdirmesin, onlara değecek taş sizin kafanıza düşsün. Amin.

emekli maaşı

Arkadaslar vergi indiriminden emekli olanların maaşı SSK nekadar maaş alırım orda cikanla aynımı oluyor farklimi oluyor

Üst Alt