Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretlinin emekli maaşı 350 lira olacakmış!

tsunami_

Şimdi üstadım malesef sizi de etkileyecek bir durum ssk da var mantıken kısmi sürelerde emeklilik düşük maaş sebebidir 2008 sonrası ve sigortalı olanlar için

yani bunu neden diyorum kısa sürede emekli olursanız 2008 de değişen saçma emeklilik sistemi hesaplamaları sizi de etkileyecek

size tavsiyem sağlığınız el verdikçe memuriyetiniz de kesinlikle hemen emekli olmayın hizmet yılınızı mümkün olduğunca yükseltin

marto1

şeker...tansiyon...guatr...damar tıkanıklığı.. bu hastalıklarla çalışmak zor hocam artık idare edicez bi şekilde gittiği yere kadar.

Daha yeni iki ay önce abim emekli oldu 99 girişi vardı 2008 e kadar çok günü yoktu ondan sonra 4100 günden emekli oldu normal maaşı 2000 in üzerinde alıyordu şimdi balana emekli maaşı 880 tl oldu. Varın siz şimdi asgeri ücretle çalışıp aynı şartlarda emekli olanın halini ben şunuda hiç anlamıyorum adamlar halen nedense takım tutar gibi halen akp savunuculuğu yapıyor ve bu savunucuğulu sadece inanaın asgari ücretle yaşayanlar yapıyor ama Allah bizlere yardım etsin ne deyim

tsunami_

Allah yardımcınız olsun umarım herşey gönlünüzce olur bol kazanç şans sizden yana olsun diyorum bu memlekette yaşamak zor

Bu yasayla ilgili netleşmiş bir gelişme oldu mu ?

Fox haberde olmasa bu yandaş medyaların yüzünden hiç bir şeyden haberimiz olmayacak .

Enayiler A haber izlemeye devam etsin :cool:

Fox Haber ve Tarafsız! Gazze saldırısını veriş biçimlerine bir bak bakalım TARAFSIZ mı değiller mi ANLARSIN..

malesef haber doğru çıktı ama millet ayakta yatıyor
2008 den sonra girişi olanlar yada günü çok alanlar artık 600 700 lira emekli maaşı alıyor engelli emekli olanlar malesef durum böyle (malulen değil normal engelli emeklilik de böyle alıyorlar)

bu yasa çıkmasaydı ne kadar alacakdı derseniz 1500 en az alması gerekiyordu

yeni emekli oldum ssg dan tamamı asgarıden yatmasına ragmen 1354 tele maas baglandı mayıs ayında bilgi amaclı paylasmak istedim

Schizophrenia inşallah tez zamanda emekli olur

ve 350 tl aylığınla güle güle geçinirsin . :)

Millete sarcağına sana bu lüx ve konforlu düzeni sunanlara sarsan

daha akılcı davranmış olursun :)

rist53 senin için geçerli değil bu zaten çünkü senin sigortalılık giriş tarihin bile çok eskidir
haberlerde ne diyor sigorta girişi 2008 ve ve sonrasından itibaren emekli maaşları düşüyor diyor
yanlış bilgi vermeyelim lütfen

normal de bu yasa çıkmasa 2008 ve sonrasından itibaren girişi olup emekli olmayı hak kazanan kişi sizin aldığınız ücreti alması gerekiyordu ama şimdi malesef 600 700 800 gibi komik rakamlar alıyorlar

SERAFİM

şimdi sen akılcı yaşadığını mı zannediyorsun ? asıl aptalca yaşayan sensin önce beynini sorgula sonra başkasına bulaş.

şimdi sen akılcı yaşadığını mı zannediyorsun ? asıl aptalca yaşayan sensin

Medyum olmalısın :rolleyes:

Evet ben aptalca yaşıyorum ve bu konuda kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum .

Bunu bana hatırlattığın için teşekkür ederim :)

önce beynini sorgula sonra başkasına bulaş.

Beynimi her zaman sorguluyorum .

Daha iyi olmanın yollarını araştırıyorum .

Mesela iyi bir kapitalist olursam beynim daha mı iyi çalışmaya başlayacak :rolleyes:

Güzel insan , ben sadece sömürü düzenine karşıyım

Sana karşı değilim senden ricam bu sistemi

savunarak işçi ve köylü sınıfının daha çok acı çekmesine

katkıda bulunmuş olma . Sevgilerimle :)

Engelli maaşı

2019 yılında / 40 la emekli olan ne kadar maaş alır ortalama

SERAFİM...hocam bunlar sisteme ve o malum şahısa öyle bir biat la bağlılarki,senin benim söylediğimiz yazdığımız herşeyi kendilerine yapılmış bir hakaret olarak birnevi kişisel algılarlar..ki kaldıki ben ideolojime uyan partiyi ve oluşumları inan karşıtlardan daha çok eleştiririm bırak kişisel algılamayı..

deathless

Böyle algılamaları normal çünkü içinde bulundukları sistemi mükemmel zannediyorlar .

Emekli maaşı değil 350 tl , 100 Liraya düştü deseler biatistler bayram edecekler . :)

Onların sayesinde bizde sistemin acımasız dişlileri arasında eziliyoruz .

Adaletsiz dünya :rolleyes: .

valla hakedene mustahak diyecemde,yaşın yanında kuruda yanıyor,onlara üzülüyorum,kendilerine geldimi,çift maaş,çift zam,garibana geldimi 800 tl maaş yeter,ülke ne hale geldi yazık çok yazık...

hakan06

Bu hayatta ne olursan ol gariban olma

Kimse yüzüne bile bakmıyor

2008 den sonra girişi olanlar yada günü çok alanlar artık 600 700 lira emekli maaşı alıyor

Dostum bunun haber ile bir ilgisi yok siz sadece gündeme geldiği için haber oluyor malesef 2008 de olan bir şey bu tam 11 yıl olmuş ben bunu bu forumda yıllardır yazarım şimdi milllet emekli olmaya başlayınca ayyuka çıktı dahada çıkacak %70 lerde %60 lardan %30 a düştü ve şuan aylık bağlama oranın tam olarak %28 de gelecekte emekli olan biri asgari bile alamayacak bu yeni olan bir şey değil ben bu sitede 600-700-800-900 ile emekli maaşı alanları biliyorum.

emekli maaş sistemi komple revize edilmedir gelecekte kaos, açlık geçim sıkıntısı yaşayacağız acı gerçek bu hükümet vatandaşı resmen...

bu arada iyi bir maaş alınabilmesi için tavan 5 bin -6 bin seviyelerde sgk tutarınız olmalı oda anca şuan ki asgariyeye denk geliyor durum vahim durum berbat ötesi

ilerde bize BES zorunlu hale getircekler iptalde edemeyeceksiniz

bankadan konut kredisi alırsınız bes dayatırlar

şuan ekonomi atıl durumda yani iyi olan bir şey yok

engelliler içinse durum daha da vahim olacak engelli asgari ücretli düşük tutar yüzünden ileride asgari ücretinin 4/2alma durumu olcak malesef bunlar gerçek %28 ile asla emeklilik hayali kuramayız kuramazsınız

perseküsyon

BES sisteminin neden getirilecek ben de anlamış değilim. yorumum ssk battı batacak ya da hükümetin paraya ihtiyacı var ve en güzel para kimden toplanır çalışandan :)

350 lira emekli maaşı alan birisini hiç duyan var mı? 10 yıl öncesi hariç ?

2008 ve sonrası işe başlayanlar ve SSK primleri asgari ücretten yatanlar için diyor.
duymamız için en az 15 sene yani 2023 yılını beklememiz gerekiyor.

en düşük maaşbrüt asgari ücretin %35 i olacak.mayıs 2019 itibariyle brüt asgari ücret 2,558 tt.bunun %35 i net 895 tl.eder.

bu ekim 2008 den sonra işe girip emekli olanlar için.

350 değil 895 olacak mayıs 2019 itibariyle en düşük.

Matematiksel hesaplamalar ile gerçekler arasındaki bağlantıyı çözemeyen zihniyetin sorunu maalesef bu ülkede mevcut. Laik gereksiz eğitim sisteminin sonucu.

1. FOX da A HABER de haberleri AA,DHA ve İHA dan alır. başka bir haber ajansı yok. Yada masa başında bir haber yapılır.
FOX un yaptığı haberlerin %90 ı masa başı haberidir. Çünkü ABD, de AB de olduğu gibi Türkiye'de de ajanslar devlet yanlısıdır. (Medya mezunuyum bu konuda beni istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz...Bir çoğunuzun bilgisi benimkinin yanından geçmez)

2. Ülkemizde muhtaç aylığının 817-TL olduğu bir dönemde siz 350-tl emekli maaşı alacaklar diyorsunuz. Matematiksel olarak bugüne göre hesaplama yapıyor belkide 10 yıl sonrasını konuşuyorsunuz. Böyle bir şey MATEMATİKSEL olarak mümkünse de devlet müdahale eder düzenleme yapar. Devletin İşi Bu.

3. Bir emeklinin 350-TL aylık aldığı bir açlık sınırı 2100-TL iken ülkede başta hangi iktidar olursa olsun iktidar kalamaz.

Dediğim gibi için matematiğini bilmiyorum haklı çıkabilirsiniz...Ancak günün koşullarına göre konuşmuyorsunuz...FOX un bir amacı var...ABD kanalı Bu kanalda size altay tankını yaptık yada ankayı ürettik diye haber yapmayacaklar herhalde...tabikide 350-tl aylık alacaksınız diye sizi korkutacaklarki devlet düşmanı bir toplum yaratılabilsin...Bu görev FOX dan önce Yahudi ortalık Doğun medyada idi...böyle sürüp gidecek..

Salim G.

350 mübalağa olmuş tamam da bu gün ek ödeme dahil 880 lira alanlar yeni çıkan kanuna göre 1000 liraya tamamlanıyor emekli maaşı.olay Fox veya a haber degil.Cikarilan kanuna tepki.

Üst Alt