Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretlinin emekli maaşı 350 lira olacakmış!

bulent73

Senin yazdiklarinin hepsine katiliyorum hatta ilk yorum yapsaydim bu arkadaşa aynılarını yazardım

Bütün gün diriliş ertuğrul ve ahaber izlerseler boyle olur. Doğan medyayı da aldılar geçen gün elimizde bir fox tv kaldı bir de chpnin halk tv ve de haydar baş 'in mesaj ve meltem tv si. Geri kalan bütün kanalların haberlerini akp hazırlıyor.

VurdukDibine...aynen hocam..işin komik yanı birde diktatör olsa sen böyle rahat yazamassın diyor birde...yani herşeyi bize lütüf gibi gösteriyorlar..neden çünkü savundukları parti ve o malum tek adamdan böyle alışmışlar bizden vergi alıp yol köprü yapıyor sözde onlar,birde onu bizlere lütuf gibi gösteriyorlar bak icrat yaptık diyerek...herkesi oy aldıkları gibi zannediyorlar!!...burdaki engelli erken emeklilik veya malulen emeklilik bekleyen arkadaşların isyan ettiklerine bu arkadaş gibi olanlar şakşakçılık yapacaklar işte böyle o malum tek adamı savundukları için...ve medyanın hukuku un sindirildiği gibi de burdaki admin arkadaşlarda bu tiplere ağızlarını dahi açamıyacaklar burda olmaya devam edecek onlar maalesef!!!!!

Baştaki diktatör olsa sen bunu yazamazdın yemezdi

Yahu bu mesajıma 2 dislike atmış birileri, ne demişim ki burada ben? Fe subhanallah...

Anladığım kadarıyla, işte tam da bu nedenden dolayı şu an tercihe bağlı Bireysel Emeklilik Sigortası'nı (BES) zorunlu BES haline getirmek istiyorlar. İnsanlara mecburi tasarruf yaptırarak, ileride emekliler 2. bir emekli maaşı alabilsinler istiyor hükümet.

Geçen sene bu bir denendi. Tanıdığım bazı kimseler zorunlu BES'ini iptal etmedi, devam ediyor. Okuduğum bir gazete haberinde, yakında yeniden deneneceğini, bu sefer iptal edememe süresinin 6 aya çıkarılacağını söylüyorlar. Bu şekilde, içerde 6 ay boyunca biriken parayı gören çok daha fazla kişinin zorunlu BES'ini iptal etmemesi bekleniyor.

Erdogan Er

Bence de aynen. Bu yorumda tuhaf bir şey yok ki Belki BES ile asgari ücret arasındaki ilişkiyi alakasız buldular

Allah bu günümüzden eksik koymasın arkadaşlar ama Avrupa birliği ülkerine bakınız bir çoğunun emeklilik yaşı 62-65 maalesef bizim eski yöneticilerimiz insanları 20 yıl çalıştırıp emekli yaptı 19 yaşında memur olan biri 39 yaşında yani daha 40 olmadan emekli oluyordu buda bütçeye bir hayli yük bindirdi eski yanlışların ceremesini biz çekiyoruz

haa bu ülkede herkes memur değil asgari ücretlisi var gazisi var engelli malül olanı var mesela bana kalsa en düşük maaşın 1.000 TL'den aşağı olmaması lazım ne diyeyim Allah Yardımcımız olsun BES İşine gelecek olursak bende çıkmadım hatta eşimide dahil ettim emeklilikde bir hayli lazım olacak gibi görünüyor

Değerli arkadaşlar,

bu bes olayı aslında vatandaşın tasarrufu değil !!! gerçek amacı devletin bundan tasarruf etmesi kullanması olayıdır
şayet bes te aylık 100-150 tl ile 20-30 sene sonra bile asgarinin 4/1 alırsınız bunlar vatandaşı kandırma politikası işin özü bu

malesef hökümetimiz ve bankalar asgari ücretilileri ilerde mahvedecek o çift maaş diyen arkadaşlarım ben size şöyle söyliyeyim ilerisi daha da karanlık bakın TL nin değeri inanın yerlerde dolar euro vsvsvs adı her neyse gürcistan ve bulgar paraları bile bizim TL mizden daha değerli TL eriyor

TL yi eriten diğer nedenler;

Dolar,euro enflasyon,Faiz

siz 15-20 yıl sonra o bes koyduğunuz 100-150 tl hiç bir değeri kalmayacak verdikleri 100+25 tl de enflasyon ve faizle ölecek yanı vatandaşa boş bir tasarruf ama devlete iyi bir girdi olacaktır.

Bes te şayet koyabilecekseniz minimum 500 TL ve üstü koymanız oda Türkiyemiz de çok zor geririsi hikaye

develetin derdi maximum girdi sağlamak ve maximum çıktıyı azaltmaktır

Bütçe açığını dengelemek için elllerinden geleni artlarına koymayacaklar

saygılar

sn adminler KOYUN kelimesinin nesi zorunuza gitti de kırptınız!!??..hükümet in bizleri koyun gibi kırpması dahamı güzel,ona kimse bir şey demiyor herkes memnun gayet rahat!!??

bulent73

Her şeyden önce bu bir sansür değildir. Düşünce özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin kuralları hepimizce malumdur. Ancak basit bir olayla ilgili başta kendinizi ve de bu forumu kullanan insanları korumak da sorumluluklar arasındadır. Size bunu bir site yönetici olarak yazmıyorum, bu durumdan "çile çekmiş biri" olarak yazıyorum. Lütfen bu önerimi dostça anlayınız.

hozgul..iyi niyetinize ve samimiyetinize teşekkür ederim...o kişiden kesinlikle değil ama bir hata varsa sizlerden özür dilerim.

bulent73

@VurdukDibine...aynen hocam..işin komik yanı birde diktatör olsa sen böyle rahat yazamassın diyor birde...yani herşeyi bize lütüf gibi gösteriyorlar..neden çünkü savundukları parti ve o malum tek adamdan böyle alışmışlar bizden vergi alıp yol köprü yapıyor sözde onlar,birde onu bizlere lütuf gibi gösteriyorlar bak icrat yaptık diyerek...herkesi oy aldıkları gibi zannediyorlar!!...burdaki engelli erken emeklilik veya malulen emeklilik bekleyen arkadaşların isyan ettiklerine bu arkadaş gibi olanlar şakşakçılık yapacaklar işte böyle o malum tek adamı savundukları için...ve medyanın hukuku un sindirildiği gibi de burdaki admin arkadaşlarda bu tiplere ağızlarını dahi açamıyacaklar burda olmaya devam edecek onlar maalesef!!!!!

..... Bu sözlerden sonra kendine haklı pay mı çıkarmaya çalışıyosun ? senin niyetinin burdaki ortamı germekten başka bişey olmadığını,insanlara hakaret etmekten başka bişey olmadığını anlamamak için gerizekalı olmak gerek.... Madem demokrasiyi önemsiyor,ifade özgürlüğüne saygı duyuyosan neden insanlara şakşakçı yaftası yapıştırıyosun ? ki sen benim hangi siyasi görüşten olduğumu dahi bilmeden hemde.... ifade özgürlüğü var ise hakaret ve küfür etmeden istediğim gibi konuşurum bu seni ya da bir başkasını asla ilgilendirmez, istediğim partiyi tutar istediğim siyasiyi alkışlarım bu da seni hiç ilgilendirmez !! sana cevap yazmaya tenezül etmezdim amma velakin görüyorumki hem suçlu hem güçlü moduna girmişsin.

Bu kadar da bir insanın üzerine gidilmez yeter beyler..... Neredeyse sizinle bir parça bile aynı fikirde olmayanları linç edeceksiniz. Adamcağız FOX TV ile ilgili bir tespiti sorguladı, ne koyunluğu kaldı ne de partizanlığı....

Bu ne öfke? Burada bu kadar enerji harcamaya değer mi? Ne oluyor size böyle?

Emekli maaşlarının git gide düşmesi tüm kesimleri ilgilendiren partiler üstü bir mesele ve eğer torunlarımıza bile yetecek kadar çok servetimiz yoksa biz ve bizden sonraki bir kaç kuşağı derinden etkileyecek sosyo-ekonomik bir afet. Bence başlığın açılış amacı üzerine mesajlaşalım, birilerine linç edercesine saldırmanın hiç birimize faydası yok.

Vesselam...

Bu yasa çıkalı 10 yıl oluyor arkadaşlar ama herzaman ki gibi insanımız ancak kazığı yiyince aklı başına geliyor.

Hiç unutmam Ali Tezel yıllardır anlatıyor bunun böyle olacağını.Ama dinleyen kim?

Şimdi alınca düşük maaşı veryansın ediyor.Yaşın ileri çekilmesi konusunda hükümet haklı ama % 30 aylık bağlama oranı nedir arkadaş.

Düşür aylık bağlama oranını bir de BES icad edip soy insanları.Devletin bizlere reva gördüğü bu malesef.

Sandığa gidince siz ne düşünüyorsunuz artık bilemem.

Bir Milletvekilinin Maaşı 24 Bin lira 5 yıl çalışmasından sonra emekliye aylırıp aylık 7 Bim Lira emekli maaşı alıyor. Ne diyeyim bazıları otlamaya devam etsin memlekette otlaktan bol ne var

Erdogan bey gerçekten bu gidişle bu enflasyon oranları ile asgari ücretle emekli olan arkadaşların maaşı ve 10 yıl sonra alım gücü nerelere düşeceğini şimdiden görmek üzücü....bunun için neler yapılabilir onun için ugraş vermeliyiz.. çünkü aynı gemideyiz....insanlarla aynı düşünceye sahip olmasakta...her gelen gemiye bir delik açarsa ne olur....

biz birbirmizle ugraşmaktan sorunlarımızın nasıl çözüleceğine odaklanmamız lazım...

istanbulda 2artı bir dairenin kirası 1200 tl den başlıyor...10 yıl sonra ne olacak.... 1000 tl emekli maaşı alan asgari ücretlinin 10 yıl sonraki emekli maaşı bu zamlarla ne olacak..bu insanlar evine ekmek haricinde ne götürebilecek...

1980 yllara hayat emeklilik adına insanlara maaş verceğiz dediler 1000 tl...o paranın şimdiki değeri sadece 1 tl dir....paranın ne kadar değer kaybettiğini siz düşünün.... işte bunu anlayabilirmiyiz...süper emeklileri hatırlıyorsunuz adamlar evini satttılar....yatırdılar..şimdi sürünüyorlar.. yaşı küçük olanlar bunu bilmez...

Eskiden emekli ikramiyesi lie ev alınırdı...
şimdi 30 yıl çalışan kişi 150 bin tl alabiliyor..
2 Artı 1 ev anadolu yakasında 350 bin ile 450 bin tl arasında

Moderatör tarafında düzenlendi:
bir çok konuda haklı olabileceğnizi düşünmekle birlikte bazı şeyleri Sizden farklı algıladığımı ve yorumladığımı belirtmekle başlaayacağım.

Her şeyden önce emeklilk sisteminde tek meselenin maaşların çalıştıkça düşmesi olmadığını asıl meselenin çalışma sisteminde olduğu gerçeğini göz ardı ettiğinizi düşünüyorum. Bu kanıya nerden vardım derseniz şöyle ki Bir kere bizim toplumumuza belki Çoğunluk Asgari ücret ten gösteriliyor fakat HERKES ASGARİ ÜCRET ALMIYOR. Önclelikle bu gerçeğin altını çizelim. Sonra da insanların Asgari ücret le çalışmak zorunda bırakıllması gerçeğine karşı bir çözüm önerisi teis etmeyi deneylim. Buna girişimciliğin teşvik edilmesi mi yoksa kalifiye fmeslkelerin teşviki mi dersiniz bir çok yol bulunur ve bulunmaktadır.

Bana kalırsa meslek skalasının sağlam bir temelde oturtulması SGK nın mali yapısını daha güçlü hale getirecek ve mezkur yasada reform olarak takdim edilmesi çarpıklığınn düzeltilmesi gerektiği gerçeğini idari mekanizmanın dikkatine sunacaktır kanaatindeyim. Bunun yolu da demokratik mekanizmalardan ve kendimiz geliştirmekten geçer. Öncelikle çalışan kesim olarak bizlerin hak ettiğimizi alabilmek içn kalifiye meslekler icra etme sorumluluğunu yerine getirmemiz gerekiyor. Peki nasıl olacak bu iyi bir MESLEKİ EĞİTİMLE. bakın EĞİTİMLE demiyorum. MESLEKİ EĞİTİM le diyorum İkisi aynı şey değildir zira. Peki ne olacak MESLEKİ EĞİTİM olunca. Öncelikle insanlar düşük ücretle değil mesleklerinin gerektirdiği ücretle çalışacak.

Kalifiye eleman bulan işverenlere de MESLEK KARTELASINDAKİ TABAN ÜCRET ten SİGORTA BEYANI yapma zorunluğu getirdiğinizde ASGARİ ÜCRET periyodik olarak yukarıya taşınacak. Haa bütün bunlar orta vadede birer tedbir midir evet; Ancak meselenin kısa vadede çözülebilmesinin yolu da konuyu kamuoyunun gündemine getirmek gerekecektir. Fakat bu da yine toplumsal inisiyatifle olur. Hemen bazı arkadaşlarımız BEN İNİSİYATİFİMİ SANDIKTA KULLANIRIM diyebilirler ancak bu tek çözüm değildir. Neden derseniz geçmişte herkese maaş bağlamak gibi absürd ve gerçek dışı vaatlerin ne oranda toplumsal karşılık bulduğunu hepimiz biliyoruz.

Son kertede yapılabilecek bir çok şey var ama özetle belirtmek gerekirse bu konuda ortaya konacak her önerinin bütün kesimleri tam anlamıyla memnun etme olasılığının imkansızlığını görerek ve bilerek konuşmakta yarar var. Bazı arkadaşlarımız mv lerinn özlük haklaarı ile kıyaslama yapmşlar. Beyler. 550 kişiye verilenin 80 milyon a verilmesi durumunda ortaya çıkacak maliyeti GERÇEKÇİ BİR GÖZLE hesaplarmısınız lütfen ? Ortaya çıkacak rakamın TR bütçesinin kaçta kaçına tekabül ettiğini de belirtmeyi unutmayın yalnız.

Haa derseniz ülkdeki en zengin 100 kişinin geliri 80 milyondan daha az. Ehh bu durum ABD de böyledir. Avrupa da da böyledir. Gelişmiş ülkelerde de böyledir.. Sözün özü; Arkadaşlar Çözüm odaklı bir yaklaşım belirleyelim. Yıkmak kolaydır mühim olan inşaa etmektir..

Sandığa gidince siz ne düşünüyorsunuz artık bilemem.

sandığa gettik haklı olarak kızdık ve iktidarı devirdik.peki yeni gelecek iktidarın bu konuya el atıp düzelteceğine inanıyormusnuz.her gelen enkaz edebiyatı yapıp suçu biöncekı yönetıme atar konu arada kaynar.hiç mi bişi yapmayak elbette yapalım siyası görüşü ne olursa olsun şucu bucu demeden birbirimiz yiyerek değil bir araya gelerek.

yani kardeşler İSYAN KAPIDA diyorsonuz böyle olmaz onda hesap hatası deilde yani günü eksiktir izin rapor felan almıştır ne bileyim eğer öyleyse halk gözünü açarsa bakalım neler olcak rahmetli ecevitten kötü olur kanlı iç çatışmalar başlar ki o zaman ülke yıkılır seçimlerde oy verirken düşünemiyorlar bunu ama karşılarında da lider bulamıyorum yine akp alır bu sistem de böle işler gider

DJ_BORAN

evet kardeş aynen haklısın buna sıra gelene kadar ölme eşeğim ölme

350 TL çok yerinde bence. Malum millet vekillerinin implant paraları nereden çıkacak yoksa? Buna da şükür edenler vardır eminim. En az asgari ücret verilmeli bunu verebilecek güçte olduğuna inanıyorum devletimizin, bakın en az diyorum bu bile az aslında ama bunu anlayamayacaklar var hala bu memlekette.

Emekliler

Arkadaşlar vergi indiriminden 2018 emekli olanlar'ın maaşları nekadardır

tsunami_

kademeli olarak ilerde memur maaşlarıda düşecek bu şuan veya önümüzde ki yıllarda anlayacaksınız

marto1

ben şimdi 2006 ssk girişliyim. 2013e kadar tarım ssk + bağkur + ziraat bank özel vakıf ödedim. 2013 den sonra memur oldum 2021de de inşallah emeklilik var. O halde bu durum bizim gibilere vuracak öyle m i?

Üst Alt