Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde rahatsızlandım. Vazife malüllüğü başvurusu nasıl sonuçlanır?

Carzy124

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar ben silah altına geçer Zaman içerisinde rahatsız landim askeri heyet kurulu karar ile askerlikten askerliğe elverişsiz diye eve gönderildim bende vazife malullüğü aylığı başvurdum ve şuanda işlem aşamasında olduğunu ve 4C tescil kaydim yapılmış aynı zamanda pasif yazıyor emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü maliye devir emeklileri servisi gözüküyor dosyam sizce ne olur

Vazife malullüğü aylığı

Ben askerde yaşadığım bir vaka sonucu eve yollandim bende vazife malullüğü aylığı başvurdum askeri heyet kurulu karar ile askerlikten askerliğe elverişli değildir raporuyla müracaat ettim işleme alınmış ve 4C tescil kaydim yapılmış aynı zamanda pasif yazıyor emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü maliye devir emeklileri servisi gözüküyor dosyam sizce olurmu teşekkürler

Lütfen yardımcı olun

Efendim ben askerde askerliğe elverişli değildir raporuyla beni eve yolladılar astigmatizma uyum bozukluğu miyop rahatsızlığı nedeniyle bende emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü vazife malullüğü aylığı başvurdum ve şuanda işlem aşamasında olduğunu ve dosyam emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü maliye devir emeklileri servisi gözüküyor aynı zamanda 4C tescil kaydim yapılmış sizce onaylanır mı evli ve 2 çocuk babasiyim

Carzy124 Sen buna Nerden Basvurdun Bende Vurabilirmiyim Bende Askerligimi yaparken muah edildim Basvurabilirmiyim Başvururken Gereken Belgeler Nelerdir

çok zor bende başvurdum 10 ay yaptım şizofren oldum elverişsiz raporu aldım başvurdum olumsuz cvp geldi hem yazıyorlar hem oynuyorlar askerligin tesiri yokmuş şizofreniyi kabul etmediler gelen taslakta şizofreni hastalı askerligin tesiri olmaz diyorlar daha önceden madde madde ayarlamışlar şablon olarak yazıp gönderiyorlar yoksa nasıl tesbit edecekler bi kagıt parçasıyla askerde olup olmadıgı daha önceden ayarlamışlar hepsi formalite emekli etmemek için yokuş yapıyorlar size soruyorum askerde şizofren olamazmısın askerlik insanın en çok psikolojisine vurur orası güllük gülüstanlıkmı arkadaşlar hepsi önceden ayarlanmış arkadaşlar kopyala yapıştır olumsuz cvp gönder

Mahkemeye basvursan olurmu acaba

SGK basvurcan

burası türkiye avrupa insan hakları mahkemesine gitcen başka yolu yok

Bende 4 C emekli sandığı sorgulama yapılmış bir gelişme var

Arkadaşlar, vazife malülü olmak için askerliği normal, sağlıklı yaparken askerlik nedeniyle kaptığımız veya maruz kaldığınız bir hastalık nedeniyle yapamaz hale gelmeniz lazım.

Örneğin ditelim ki askerlik sırasında zehirli gaza maruz kaldınız ve ciğerlerinizde tedavi edilemeyecek hasar oluştu. Vazife malüllüğü böyle olur.

Miyop, astigmat, şizorfreni, şeker hastalığı, genetik ve doğuştan hastalıklar vs. bunların hiçbiri malüllük için geçerli değildir. İster Avrupa insan hakları mahkemesine gidin, ister birleşmiş milletlere gidin kimse sizi haklı bulmaz.

"Malûllük; sigortalıların vazifelerini yaptıkları sırada veya vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başka işleri yaparken bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken ya da idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında veya işyerinde meydana gelen kazadan doğmuş olursa, buna vazife malûllüğü ve bunlara uğrayanlara da vazife malûlü denir."

Bu vazife malüllüğünün tanımıdır.

Yani hastalığa yapılan görevin neden olması gerekir. Bildiğimiz hiç bir iş veya görev insanı miyop veya astigmat yapmaz. Şizofren de yapmaz. Bunlar yapısal hastalıklardır. Yani askere gitseniz de vardır, gitmeseniz de...

Yanılıyorsunuz mahkemeye verip kazananlar var bunun için emsal niteliğinde karar olduğunu biliyorum fakat benim anlamadığım benim için 4C tescil kaydım yapılmış yani memuriyet emekli sandığı şuanda dosya mali emeklilik te rapor değerlendirme sonucu onay vermiş acaba olcakmi çok merak ediyorum

Carzy124 Ben simdi sosyal guvenlik Kurumuna Gitcemde Rapor Felan istiyorlarmı ? veya baska bi Evrak Bana sadece Askeriyeden Askerliğe Elverişli Degildir Raporu Verdiler Onumu Götürcem

Hava değişimi raporları katı rapor ön rapor lazim

Carzy124 Müsaitsen Telefon numaranı versende Konuşsak olurmu Msjlardan Numaranı Yollarsan sevinirim senden Detaylı bilgi Almak istiyorum Bide Kati Rapor demişsin Sende benim kati rapor Daha Gelmedi Gelincemi gidiyim

Katı rapor gelince git şimdi gitse de boş ilgilenmezler

Kerem benim işleri biri var burdan o halleti oda parayla bu işlerle uğraşıyor 250 TL verdim evrakları ona teslim ettim o yapıyor çok uğraş istiyor dilekçe ihparname bürosu var o yaptı bende anlamıyorum ama irtibata geçip posta yoluyla haberlesceksen olur adamı boşuna yormayim çok karışık bir durum

Carzy124 Walla yardımcı olursan Çok sevinirim Ben parasında degilim sadece merak ettim olurmu die

Olurmu olmazmi bunun garantisi yok ama 3 kuruma dilekçe veriyor 2 kurum tazminat 1 kurum emeklilik için ne gelirse bilgiyi o veriyor ben de anlamıyor um ben sadece imzaları attım o yolladı gitti dediğim gibi adam parayla yapıyor evrakları alsın gelsin der ama şu var posta yoluyla evragi yollayıp o da sana her şeyini hazırlar belki

Carzy124 Nasıl itibarata gececez Bu kişiyle Hani Durumumu Anlatsam Zaten Kendisi Söyler olur veya Olmaz Die

Ona garanti vermiyor ben adama sordum kendim için ben işlemi yapar sonradan olmasa ben bilmem dedim 250 TL için sonra kavga etmeyelim dedi bende olsun sana 2500 TL veririm dedim durumun ne olursa olsun bunun sonucunu SGK beliler

Carzy124 Olur veya Olmaz Sanşımızı Bi deneyelim Hayırlısı Neyse O olsun Ee Bide Bisey sorcam Senin Kati Raporda Oran Yazıyormuydu ?

Yok yazmıyor durum bildiriyor su rahat lik su sebepten dolayı a.elverili değildir sen nerde askerdin ve rahat ne senin

Carzy124 Acemilik Aydın Ustabirliği kırşehir Bacagımı Acemebirliğinde Sakatladım Ustabirligindede Komtanlar Hastaneye Sevk Etti Ordan 2 tane ortapeti 1 tane fizik doktoru Kontrol etti Ve Bacagında 4 cm Kısalık tespit ettiler Sonra kurala Sevk edip Askeriyeye Elverişlik Raporu Verdiler Normalde ilk askere Muanemi Olurken Bisey demediler Bana Saglam Raporu Verip Gönderdiler Askere

Şansını dene olabilir eğer ben anlasirim diyorsan buradaki arkadaşa söylerim

Carzy124 Askere Gitmeden Once bi kaza Gecirdim Ben Bacagımdan Ufak Bir Ameliyat Oldum Sonra Doktorlar dedi Askerligine engel degil dediler 30.01.2018 Askere Gittim 29.04.2018 Geri Yolladılar iste Acemi birliginde Sakatlandım Egitimlerde 10 Gün yatak ıstıratı verdiler Komtanlar kullandırtmadı bana Raporu Kullanırsan tekrar 1 ay daha acemelik yapacaksın dediler Sakat halimle bi egitime kattılar
Carzy124 Arkadaşla Bi konuşursan Sevinirim Durumu Bi Anlat

Telefon açtım kolay diyor yazarız dilekçeyi katı rapor ihtiyaç yok diyor posta yoluyla dilekçeleri posta yoluyla tebligat ederim adrese neyapcagini yazılı olarak yazcam diyor çok uzun olarak detaylar dirim ücreti 250 TL hesabıma yatırır tebligat dilekçeler eline ulaşınca yatırır

Ok tamam dersen teli yaz ona vercem o seni arasın

4C tescil kaydim yapılmış Metepe olabilir mi

Metepe 4C tescil kaydim yapılmış sence olurmu

Üst Alt