Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde rahatsızlandım. Vazife malüllüğü başvurusu nasıl sonuçlanır?

Teşekkür ederim herkesin gönlünce olur işlemleri Allah razı olsun

[FONT=sans-serif]"Malûllük; sigortalıların vazifelerini yaptıkları sırada veya vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başka işleri yaparken bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken ya da idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında veya işyerinde meydana gelen kazadan doğmuş olursa, buna vazife malûllüğü ve bunlara uğrayanlara da vazife malûlü denir."

[/FONT]
@MeTePe arkadaşım sen iyi oku sen yazıyorsun sen yazdıgını anlamıyorsun vazifelerini yaptıkları sırada diyor veya diye ayrı ayrı yazıyor [FONT=sans-serif]
[/FONT]
nasıl olunacagını vazife malulü olmak için askerlik görevini yaparken de olabilir ille başına bi kaza gelmeye bilir şizofrenide sayılması gereklidir genetik falan diyorsun ne genetigi tıbbın aldatmacasıdır genetik meselesi psikolojik sorunlar sitresten sıkıntıdan çevreden gelir hayat şartları v.s

[FONT=sans-serif]
[/FONT]
sen yazıyorsun sen yazdıgını anlamıyorsun

Benim ne anladığımın veya anlamadığımın hiç önemi yok. Karar verecek merci ben değilim. Ama hoşuna gitmesede devlet aynen benim anladığım gibi anlıyor.

Ne anlıyor dersen:
- [FONT=sans-serif]vazifelerini yaptıkları sırada
[/FONT]
- [FONT=sans-serif]vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başka işleri yaparken
[/FONT]
- [FONT=sans-serif]bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken
- [/FONT]
[FONT=sans-serif]idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında
[/FONT]
- [FONT=sans-serif]işyerinde meydana gelen kazadan doğmuş olursa

Bu yukarıdaki şartlardan biri olursa vazife mamülü sayarım diyor.

İnsan "bir işi yaptı" diye şizofren olmaz. Olsaydı bu durum dünya tıp literatürüne geçerdi. Hukuken maruz kalınan hastalık ile yapılan iş arasında bir İLLİYET olması gerekir. Yani adam güneydoğuda çatışmalara girdi, psikolojisi bozuldu dersen bu bir illiyet bağıdır. Birliğinde talim yaparken şizofreni oldu dersen burada böyle bir bağ yoktur. Çünkü o kişi birliğinde değil, evinde otururken de şizofreni olur.

Her neyse... Dediğim gibi, benim fikrimin bir önemi de yok. Esas olan devletin ne dediği.[/FONT]

Peki benim durumum ne olacak sence Mete tepe görev esnasında oldu zaten geçmişte görebilirsiniz yazdığim yazıyı omurilik t8 benim rahatsızligim ama bazı kurumlar bu rahatsızlığın doğuştan gelen birsey olduğunu söylüyor ama askeri heyet raporunda askerlik görevini ifa ederken arter yaralanmasi geçirmiştir diyor ve bana iki rapor verdiler. Bir askerlige elverişlidir iki komando olur raporu ve 10 ay görevimi yaptım. Anlam veremedim bu yaşıma kadar askerden önce böyle bir şikayetim yoktu olmadi rahatsızlık dağ gibiydim siimdii worker yada kanadyene tutularak yürüyorum parapleji ve sinir. Hasarı var .

Peki benim durumum ne olacak sence

Değerli arkadaşım... sizin durumunuzu bilemiyorum. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla omurilikte arteriel malformasyona bağlı bir kanama durumu geçirmişsiniz. Yani yanlış anlamadıysam bu durumunuz zaten doğuştan mevcut. Askerliğiniz sırasında yaşadıklarınız bu damar özüründe bir kanamaya yol açmış mıdır, açmamış mıdır karar vermesi oldukça zor bir konu.

Kişisel fikrimi soruyorsanız bu bir vazife maluliyeti kapsamına girmez. Ancak dediğiniz gibi, bu durumunuzu dikkate almadan askere alınmanız ve askerlik sırasında kanama geçirmeniz tazminat davasına konu olabilir. Bunu bir hukukçu daha iyi değerlendirebilir. Tabi burada geçirdiğiniz kanama ile askerlik yapmanız arasında doğrudan tıbbi bir ilişki kurulursa bu dediklerim geçerli olabilir. Buna karar verecek olan ise heyettir.

Sizinkine benzer bir konuda dava açan ve kaybeden, bunun sonucunda anayasa mahkemesine giden bir şahsın kararını buldum. Ne yazık ki anayasa mahkemesi başvurusu da dahil olmak üzere hepsini kaybetmiş. Okumak isterseniz ilişikte: http://www.kararlaryeni.anayasa.gov...6-c579-4a70-8851-4f9f16a0d5d2?wordsOnly=False

Normal heyet askeri heyet hepsi askeriyede zorlanmadan ötürü diyor ayrıca evet söz konusu bir iç kanama geçirdim

O davayı. Okudum yeteri kadar elinde evrak olmadığı için olumsuz verilmiş. Benim görevde oldu adan z ye kadar evraklarım var yani biz gittiğimiz zaman bize sorular soruyorlardi imza artırıyorlardı

11.07.2008 tarih ve 08:20 saatlerinin bulunduğu, ayrıca Klinik Laboratuar Sonuç Raporlarında Acil Serviste yapılan tetkik tarihi 11.07.2008 tarih ve saat 08:27 ve 08:51 olduğu görülmektedir. Yani davacı 11.07.2008 tarihindeki 06:00-09:00 nöbetine hiç gitmemiş o saatlerde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve Acil Serviste tedavi altına alınmıştır. Dolayısıyla davacının rahatsızlığının
vazifenin sebep ve tesiri ile ortaya çıktığına ilişkin bilgi ve belge bulunmamaktadır. Bak bu davada şu yazı adamin kaybetmesinin söz konusu ama çok şükür benim olay bir derdim yok .

Ayrıca mahkeme yolunda. Tazminat söz konusu olursa. Eğer vaziife malulü haklarınizida alıyorsunuz bunu bir hukukçu söyledi yani mahkemeyi kazanırsan bütün haklarınida. Elde ediyorsun ☺️

Ve arter yaralanmasi demek bir kanamaya bağlı olan damar yaralanması demek mis. Çok karışık bu şeyler ama Allah haklı olanın yanında olsun bir gün burada kararım verilirse paylaşicam çünkü bizim gibi kaçta ne insan gelicek buraya farkındayım Allah yardımcımız olsun

Halilsahin...hocam peki senin dava veya itirazın ne durumda şu an veya ne zaman sonuçlanacak esas o önemli,burada tartışan kişilerin haklı veya kimin haksız olduğu o kadar önemli değil!...el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış diye bir laf vardır....herkes kendine göre yorumlar rahat rahat ...senin için nihai karar ne oldu veya olacak o önemli geçmiş olsun kolay gelsin hocam..

Deathleess hastahaneler arası araştırma tebligat aşamasında davam şuan zaten karar ne olursa olsun paylaşacağım burda fikir alışverişinde bulunuyoruz mağduriyet için ne yapmalıyız bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Normal heyet askeri heyet hepsi askeriyede zorlanmadan ötürü diyor

Heyet raporlaınız kanama ile askerlikte yaptığınız eylemleri birbiriyle ilişkilendiriyorsa mahkemede şansınız oldukça yüksek demektir. Umarım dilediğiniz, beklediğiniz gibi bir sonuç çıkar.

Teşekkür ederim dilerim bütün herkes. İçin herşey gönlünce olur dilerim Allah tan sağolun

primsiz aylık servisinden tespit kuruluna sevk edilmis çok birsey kalmadığını söyluyorlar

Benimde Bügün sevk edilmiş primsiz aylık daire baskanlıgına

Arkdaşlar İşlemleriniz Hangi Aşamada

Er Vazife Malülleri

Herkese iyi formlar dilerim vazife maluliyeti işlemleri hakkında bilgisi olan arkadaşların benden yardımlarını esirgememelerini rica ediyorum.2017 de paraşütcü komando olarak askerliğimi yaparken uçak atlayışında sakatladım omurgada kırıklık ve çökme oldu. Daha sonra askerliğe el verirsiz raporu verdiler bende er vazife maluliyetine başvurdum 6. dereceden sürekli maluliyet olarak maluliyetim onayladı ve suanda tespit komisyonuna göndermişler
1.Tespit komisyonun görevi nedir neye bakacak
2.Bu birimde işlemler uzun sürüyor mu emekli olmama daha çok var mı
3.emekliliğim onaylanırsa ilk dilekceyi yazdığım tarihten itibaren olan maaşları alacağım yoksa ara karar ile 2. kez istedikleri sağlık raporunun ellerine geçtiği tarihten itibaren mi alacağım
4.Nakti Tazminat ödemesi alacak mıyım
5.Gazilik verirler mi
yardımlarınızı ve bilgi birikimlerinizi benimle paylasırsanız çok minnetdar olurum

nahsen Benim 4C emekli Evrak takipde sadece Benim gönderdigim dilekçeyle Bide MSBnin SGKya gönderdigi evrak gözüküyo Askerlik şubesinden İstedikleri evraklar gözükmüyo Neden Olabilir Detaylarıda Göremiyom

benim evraklar tespit kurulundan cıktı uzmana gitti uzmandan onaylandı ilk maaş bağlama servisine gönderildi sona yaklaşıldı galiba cuma günü görüştüm bu hafta içinde biteceğini söylediler darısı başınıza arkadaşlar

nahsen benimkide saglık kurulunda 04.03.2019 saglık kuruluna gitmiş Dosyam malüllügüm belirlencekmiş ondan sonra nolcak bi Bilgin varmı tespit kurulu Noluyor

Sağlık kurulunda ya derece verir maaş bağlama servisine gönderir oradan da tespit kuruluna gider yada ara karar ile tekrar bir hastaneye gönderir heyete girip yeni rapor cıkartmanı ister

yüzdelik önemli değil sağlık kurulunda bir yönetmelik var o yünetmeliğe göre rahatsızlığının hangisine denk geldiğine göre derece veriyorlar ayrıca tespit kurulu olayın evveliyatına bakıyor askerden önce olan birsey mi veya aileden gelen bir rahatsızlık mı onu inceliyor

nahsen

İllaki askerde rahatsızlanman gerekiyor.
Askerlikten önce bu konuda hiç tedavi olmamış olması gerekiyor sanırım.
GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞLAR.

Selamlar ben 2011 yılında askerlik görevimi yerine getirirken GATA Haydarpaşa hastanesinde tedavi altına alındım bir hafta kadar psikolojik destek gördüm sonrasında barışta ve savaşta askerliğe elverişli değil raporu aldım sivilde bir devlet hastanesinden astım ve a. Tipik psikoz olarak %56 engelli raporu aldım sorum şu nakdi tazminat kapsamında sayılır mıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz?

Mht4066 kardeşim öncelik çok geçmiş olsun emeklilik islemlerin için ankara kamu emeklilik dairesi baskanligina dilekçe yazman bunun yanında elverişsiz raporunu da ekleyip gondermen gerekmektedir daha sonra edevletten 4c evrak takip bölümünden takip etmen gerekiyor benim islemler 1 yıl sürdü sonuç nasıl olur orasini bilemem ama ilk yapman gereken islem bu

nahsen peki benimkisi a.tipik psikoz yani şizofreni bir hastalık nasıl dilekçe yazacağım ve tam nereye göndereceğim benim olay 2011 de oldu istanbul tuzla görevde iken aceba faydası olur mu dilekçenin nasıl bir işlem yapmam gerek sonucu ne olur aceba

Ankara kamu emeklilik daire başkanlığına gondereceksin Google da tam adresini bulabilirsin yaşadığın sağlık problemini ozetler sekildi bir dilekce yaz birde el verissiz raporunu koy dilekçenin yanında posta yolu ile gonder yalnız senin hastalığın icin aileden gelen bir rahatsızlık askerlikle alakasi yok diyebilirler

nahsen Hım anladım peki olumlu sonuçlanır ise bana ne gibi bir faydası olur ben şuanda engelli kadrosunda bir özel şirkette çalışıyorum ama eğer olumlu olur ise bana avantajları neler olacak

Mht4066 olumlu olursa emekli olacaksin kamu da 1 is hakkin olacak ucretsiz saglik hakkin olacak yani suanki halindan daha iyi olacak diyebilirim

Üst Alt