Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde rahatsızlandım. Vazife malüllüğü başvurusu nasıl sonuçlanır?

olumsuz sonuç gelir bence hiç ümitlenmeyin

gelişmeleri paylaşın burda

Arkadaşlar benimde böyle bir sorun başıma geldi ama neden böyle yerlere para vermeye gerek duymussunuz anlamadım sanırım Mehmetçik vakfı bu konuda ilgileniyor gerekli evrakları sizlerden istiyorlar ve daha sonra evraklarınız Ankara'ya gidiyor o evraklar orada tekrar heyetten geçiyor biraz zaman alıyor diye biliyorum sadece bu kadar bende bekliyorum vazife malulü işlemlerimin olucakmi olmayacak mı diye nasip

Askerligimi er olarak yaparken paraşüt atlayisinda sakatlandim 1 yıl önce vazife malullüğü maaşına basvurdum suan evraklarim saglik kurulunda ve 6 dereceden sürekli olarak maluliyetim onaylandi emeklilik islemlerim tahmine kac ay kac hafta sürer ve ilk basvurdugum tarihten itibaren geriye dönük maas alirmiyim ve tazminat verilir mi cevaplayip beni bilgilendirirseniz sevinirim

nahsen Sen dosya takiplerini nerden Yapıyorsun bende basvurdum ama nerden takip edecegimi bilemedim

arkadaslar bir suru yer var sizde basvurun ya gelir ya gider benim basvurum sona geldi suan kurulda olursa sızınle paylascam ama olur dıye umıt edıyorum emeklı sandıgım 4C KAYDIM yapmıslar artı askerlıkten once olmayan rahatsızlıgım askerde olan bır durum ve aynı zamanda yasam police mehmetcık vakfı mıllı savunma bakanlıgı vb kurumlardan talep edın hakkınızı arayın mutsuz umutsuz olmayın mucadele edın ben katı raporumu kaybettım suan onla ugrasıyorum yapdım bır kısı aracılıgıyla cok ucuza emeklılık işlemleri işci hakları ve sosyal haklar burosu adı altında bır abi 250 tl verdım yaptı dılekce yazdık bır cok kuruma avukata gıtsek bınlerce lıra ıster valla pisman degilim hakkımı arıyor umarım olur 4.5 ay oldu

Ben 1 yil önce gonderdim evraklari kurula gitti sonra isi saglama almak icin tekrar heyete gonderdiler kendilerinin belirledigi bir hastaneye oradan gelen sonucu istediler tekrar kurula gitti o kagit 2 gun once kurulla iletisime gectim surekli olarak 6. Dereceden onaylandigini soylediler fakat bundan sonra maasin baglanmasi ne kadar sürer onu merak ediyorum ve geriye dönük ödeme yapiyorlar mi yani dilekçeyi yazdigim gunden itibaren mi odeme yapacaklar??

Benim gonderdigim belgede derece yoktu yuzde kaç engelli oldugumu gosteren belge almam icin heyete yonlendirdiler 1 yildan once bitmiyor islemler

Kati rapordan kastin elverissiz raporuysa gonderdim fakat onu yeterlidir bulmuyorlar

nahsen Ben simdi katı raporum gelmeden ön raporu yolladım Sonra kati raporum yeni geldi şubeye SGK askerlik şubesine yazı yollamış evraklarí yollayın Diye Eger gerek görürlerse bendemi heyete gircem

MeTePe

askerligin kendisi bir sorun zaten kafayı sıyıran çok oluyor nasıl diyorsunuz şizofren olmaz zorla askere alınıyoruz sıkıysa gitmek istemiyorum de askerlik işi başlı başına bir sorun zaten çogu kişi gitmek istemiyor askerlik için fakülte okuyor çogu sırf askerlik kısa dönem yapmak için ben sizin demek istediginizi anladım askerdeyken başına bir iş gelecek vazife malulü olursunuz diyorsunuz
bende diyorumki askerlik kendi başına bir sorun zaten

Evet sana derece vermeleri için tekrardan heyete gireceksin ve oranli heyet raporuna gore derece verilecek benim vazife malulugum 6. Dereceden onaylandi ben Kayseri'de paraşütçü komandoydum parasut kazasiyla sakatlandim ve askerligi yarida bırakmak zorunda kaldım suan tek derdim kac gün içinde baglanacak ve basvuru dilekcemi gonderdigim tarihten itibaren mi odeme yapilacak onu ogrenmek istiyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim

Er Vazife Malülleri

İyi günler... Er olarak askerlik yaparken askerde parasüt kazası gecirdim ve sakatlandım vazife malulluğü için basvurdum suanda sağlık kurulundan malüliyetiniz onaylandı sürekli ve 6. derece cevabını aldım.Emekli oldum diyebilir miyim? eğer emekli oldumsa maaş bağlanması çok sürer mi ? nakdi tazminat alma sansım var mı ? bir yıl önce dilekce gönderdim ve geriye dönük bir yıllık maaş ödemesi alır mıyım cevaplarınız için şimdiden çok tesekkür ederim

Allah yardımcımız olsun hak hukukun yanında olsun umarım gönlünüzce olur vazife malulü islemleri süren arkadaşlar bende siiziin gibi işlem bekliyorum gereken yerlere gereken yazilar bitmek bitmiyor askerde yaralanıyorsun bir rahatsızlık geçiriyorsun hakkını aramaya çalışıyorsun öylece. Bekliyorsun sonuçlanmasini sabır. Edin eğer birşeyler gecikiyorsa güzelleşiyordur sabır edin.

Halilsahin bey 1 yil oldu bende vazife maluliyetiniz onaylandi dediler derece olarak 6 dediler ve sürekli olduğunu söylediler sizde durumlar ne ve ne zaman basvurdunuz

Halilsahin

Halil senin rahatsızlığı n neydi

Nahsen her türlü hakkın var 3 kurumdan tazminat hakkı n var çok para alcan

Benim olay şöyle. Soyliyim askerlik görevimi ifa ederken. Son 2 ay kala rahatsızlandim bacaklarımda güçsüzlük oldu. Komutana. Söyledim inanmadiilar göreve yazdılar son zamanlarda yaya intikallleriimiz oluyordu birliğimde rahatsiz olduğum halde göreve gittim ve intikal. Esnasında düştüm kalkamadım tim komutanı yanima geldi ben ağladım kimse. Bana inanmıyor dedim daha.

Sonra acil hastaneye gittik oradaki bayann doktor omurilik te sorun olduğunu söyledi ve daha donanımlı hastahaneye sevk edilmem gerektiğini beyan etti karakoluma geri döndüm 5 gün karakolda beklediim soonrra sivil komutanla yanımda. Olmak üzere merkez hastaneye gittim yaklaşık 19 gün kaldım anjiyografi yaptılar . Ameliyatımin riskli olduğu için gaataya sevk edeceklerdi ben Ankara'da kimsem olmadığı için kabul etmedim belki benim tek suçum budur İstanbul'u tercih ettim cerrah paşa Hastanesi'ne sevk oldum cerrah paşa hastahenesiinde kendime yer bulamadım. Yatacak yer bulamadım asker olduğumu bildikleri halde omurilik t8 seviyesinde benim hasariim tam kesi değil

Allah'a şükür şimdi benim olayım da rahatsızlığımin anne karnından geldiğini söylüyor bir kaç yer ama bende doğal olarak hakkimi arayarak madem anne karnından geliyor neden beni askere aldınız diye hakkını ariyorum askerliğe elverişli raporu verdiniz komando olur raporuda verdiniz ve 10 ay boyunca görevimi de yaptım diyorum ve askeri heyete girdiğim zaman askerlik görevini ifa ederken arter yaralanması geçirmiştir yazıyor arkadaşlar benim olay biraz böyle hakkımı arıyorum ömür boyu kalıcı hasarım var vazife malulü için başvuru. Yaptım 3 ay oldu sonucu bekliyorum sorduğum zaman birşey demiyorlar işleminiz uzun sürecek diyorlar ayretten bir mahkeme yolunada başvurdum zaman kaybetmeden başvuru yaptım er yada geç dilerim Allah tan olumlu yada olumsuz hayra çıkarsın Allah

Onlar öyle dicek biz mahkemeye olacağı bu su ilk aşamalar geçsin bende mahkemeye verebilirim red gelse bende öyle yapcam

@Halilsahin kardesim oncelikle gecmis olsun bende Kayseri 1. Komonda tugayinda acemi birliğinde paraşütle ucaktan atladim ve orda sakatlandim 4 ay evde yattim sonra 3 ay ustabirligine gidip askerlik yaptim belimde celik korse ile evde yattigim sure askerlikten sayilmadigini soylediler bunun uzerine cimere sikayetimi yazdim onlarda heyete çıkmamış istediler heyette de elverişsiz raporu verdiler benim olayim bu sekilde.

Bu arada 3 yerden para alacaksin demissin 1. Mehmetçik sigorta oradan tazminatimi aldim 2.si mehmetcik vakfi oda sgk islemlerimin sonuclanmasini bekliyor 3. Hangisi karakuvvetleri mi bilgilendirirsen sevinirim ?

Ben demedim para alacaksın diye yanlışın var. Başka birisi. Demiş sanirim ama nakdi tazminat vs fiilaan veriyorlar diye biliyorum benim. Mahkemem var tazminat davası. Vakit kaybetmeden davayı açtım çünkü haklı olduğumu düşünüyorum .

Simdi farkkettim hocam carzy124 isimli arkadas yazmis sizlerede allah kolaylık versin hakkinizda hayırlısı olsun

Teşekkür. Ederim siiziin içinde hakkinizda hayırlısı olsun

Nasıl oluyor öyle.merak ettim benim olay doğuştan geliyormuş ama beni askere alırken böyle birşey yoktu sağlam raporu verdiler. Komando olur raporu verdiiler soonrra doğuştan gelen rahatsızlık dediler bende seyirci kalamam böyle şeylere benim hayatım hareket kısıtliligim var ben ne yapcam öyle beklicekmiyim eğer olumlu dönüş olursa buraya da yazacağım.
nahsen son durum nedir

Halilsahin Olmazsa Mahkemeye verebilirsin hakkını her türlü ara Sırf bu işi yapan avkatlar var benimde olumsuz olursa mahkemeye vercem

Verdim mahkemeye ben hastahaneler arası tebligat aşamasında davam

Üst Alt