Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler nekroz hastası olan kim var?

artık yeni bir hastalığım var avn

offff bu ne zor hayat diycem eminım benden çok daha zorlar da vardır .Herkezin allah yardımcısı olsun h.s.p hastasıyım (bağışıklık sistemi romatizmal)kemoterapiler böbrek biopsileri kortizon lar imuranlar şimdide a.v.n hastası oldum....
çalışıyorum satış pazaarlama sektöründe hastalıktan sonra hayatım daha iyi bir yön vereyim dedim her şeyi harfiyen yerine getirdim içki yok sigara yok vs....
Kendim sebest dalış a verdim ona konsantre oldum şimdide bu çıktı dalış bitti iş hayatım belkide bitti , koltuk değnekleri dedi gittiğim hoca hemen ameliyat çokk zor çokkk korkularım amaeliyat değil korkularım başakalrına muhtaç olmak eziyet etmek ...
offff offf hayat ne garip asıl hastalığımı unuttum...
dokuz eylülde tedavi görüyorum
izmirde öenerebileceğiniz dr varsa lütfen dönerseniz çok memnun olrum,
herkeze allah'tan şifa diliyorum
sağlıklı günler

Merhaba arkadaşlar bende avasküler nekroz hastasıyım.geçirdiğim bir kaza sonucunda femur başında kırığım vardı.platin takıldı 2009 senesinde.ama yaklaşık 10 ay önce ağrılar başladı sol kalçamdan.doktora gittim ve femur başımda erimeler olduğunu söyledi.ilaç verdi 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi.ama ben gitmedim. korkuyorum çünkü.10 aydır kaçıyorum.ağrı kesici içerek ve iğne olarak idare etmeye çalışıyorum.31 yaşındayım.çok ameliyatlar geçirdim ve artık ameliyat olmak istemiyorum.yatağa kısa bir sürde olsa bağımlı kalmak istemiyorum.ağrılara dayanabildiğim yere kadar dayanıcağım ama er yada geç kalça protezi olucam.ama ben sonrasından daha çok korkuyorum.
eğer kalça protezi olan varsa lütfen sorularıma cevap versin
evlilik hayatını etkiliyormu?
çocuk doğurabiliyormusun?
genel hayatını ve hareketlerini kısıtlıyormu?
ameliyat sonrası ne kadar yatıyosun, ayağa kalkmıyosun? çünkü ben çalışan bir insanım.
lütfen u sorularıma cevap veririseniz ve dahada fazla şeyler paylaşırsanız çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler

nuray_arsln bayanlar için doğum olma olasılığı için seramik protez uygulanıyor

peki mgold bişey daha sorucam hareketlerini kısıtlıyormu.mesela topallıyomusun?
ben ameliyattan değil sonraki karşılaşıcağım engellerden korkuyorum.nelerle karşılaşıcam bilmiyorum ve buda beni çok üzüyor.ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum.işin içinden çıkamıyorum.

Osteonekroz..AVN

Slm arkadaşlar geçen hafta sağ kalçamdaki topallama yüzünden çektirmiş olduğum mr ve röntgenlerde bu teşhis konuldu ve şubat ayında başladı.Doktorum aynı hastalığı 5 yıl öncede sol kalçamdan geçirmiş ve çok az hasarla atlatmişsın dedi belki sağ kalçanda da atlatabilirsin dedi.Bu şekilde atlatan bi arkadaşım varmı?Bunun ameliyat olmadan geçme şansı var bitkisel tedaviler hakkında bilgisi ve Ostokin diye bir ilaç buldum bu ilacı kullanan ve iyileşen varmı?

nuray_arsln ben henüz protez olmadım ancak olmak istiyorum artık şu an seramik protezin en iyisi olduğunu biliyorum

Dün gitmiş olduğum profoser dr um bana tam alarak avn tanısı koymadı kan tahlilimde ürik asit değerim çok az yüksek çıktığından bu fmur boynundaki ödemin gut hastalıın bağlı olabilceğini %50 ve %60 dan daha fazla olabileceğini ifade etti böyle olan arkadaşım varmı acaba

ben doğdukdan 15gün sonra bu hastalığa yakalandım ayaklarım ı düzleştiremiyordum vede sürekli alıçlardaydım sonra ileride ayıcağım doktorun verdiği yöntemlerle onun sürecini ve ilerleyişini azalttık suan durmuş vazziyette,, 20yasındayım ve 20senedirde aynı sorun devam ediyor..bana 7yasındayken ameliyat olmalısın denildi her gittiğim doktor bunu dedi ama sonra bizim buralarda yani izmirde fatih sürenkök diye bir adama denk geldimm o kontrol etti ve bu çocğun ameliyata ihtiyacı yok dedi ve bizimkilerde güvenmişler ve olmadım suana kadarda allaha sükürler olsun bütün sporumu herseyimi yaptım ama 5senedirde hiç bir korkma nedenim yok ama sporuda bıraktım..ve bu sıralar tekrar kontrole gittiğimde bütün doktorlar fatih de dahil 40-50yasında bu ahstalığın azacağını işte o zaman birseyler düşünülebiliceğini belirttiler daha önümde bolca zaman var ancak daha zamanın neler göstermiyeceği belli değil..teknolojide hazır ilerliyorken belki bir iki işlemle orjinal haline döneriz:D inş hepimize bölye bir imkan sunulur..bu arada bende bu aynı zamanda raporda yüzdelik oalrak diye adlandırıldı.

merhaba ben 32 yaşındayım sag femur başında yaklaşık 2cm çapa ulaşan tip c avasküler nekroz alanı izlenmiş mr da
sol femur başında yaklaşık 3cm çapa ulaşan t1 agırlıklı serilerde hipo t2 agırlıklı seriler hiperintens karakterde kistik görünüm dikkati çekmiş olup femur başında hafif kollaps dikkati çekmiştir
koksofemoral eklem mesafesi daralmıştır
asetabulumda düzensizlik mevcutur
acaba tedavi hakkında bilgisi olan varmıdır

kalca protezi

slm arakadaşlar

benimde romatızmadan dolayı iki kalça femur başları kırecleme oldu hastalıgımın adı (ankılozan spondilit) 2007 yılında her iki kalcaya protez takıldı çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamıyorum günlük hayatıma devam ediyorum tekrar gecmış olsun ağrısız günler diliyorum..

selam sezerhs kardes hastaliginiz tamamen nedir ben almanyadan katiliyorum ve tam olarak anlayamadim anlatirsan fena olmaz Saygilar

Benimde sağ kalçamda AVN var. 3 hafta önce kanlandırma ameliyatı oldum. Bu ameliyat net bir çare değil zaten. Yüzde 60-70 oranında başarılı olan bir tedavi şekli gibi düşünün. Hastalığım tespit edileli beri, 1 aydır, üzerine basmıyorum ayağımın. Koltuk değnekleriyle yürüyorum. Ameliyattan 2 gün sonra Hiperbarik Oksijen tedavisine başladım. Bugün 14 günüm. Şimdilik 30 günlük tedavi verildi ama duruma göre 60 da olabilir. Bir ayın sonunda bakılacak MR a göre karar verilecek. Bitkisel ilaçları görünce tedavimi onlarla da desteklemek istiyorum ama biraz korkuyorum bu bitkisel ilaçlardan... Umarım hepimiz iyi oluruz...

Benim gibi kortizon sonrası avn olan arkadaşlara tavsiyem şudur kesinlikle ayak bileklerinizi ve dizlerinizi de ihmal etmeyin derim.Çünkü ben kalçamın yanı sıra ayak bileklerimden de rahatsızım ve düz basamıyorum.Siz siz olun egzersizlerinizi ihmal etmeyin.İnanın ayak bileklerimin ağrısından kalçamdaki ağrılarımı unutmuş durumdayım.

merhabalar 22 yaşındayım 3 ay kortizon kullandım ayağımda ayrı sonucu doktora çıktığımda sağ kalçamda avn olduğunu söylediler ilk etapta ameliyat düşünmedim bitkisel ilaçlara yöneldim bi faydasını göremedim şu kalça kemiğimde bozulma yok iki doktora danıştım birisi kanlandırma tedavisi diğeri damarlı kemik naklini önerdi şu an kararsız durumdayım bu tedavilerden birini gören varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim.. herkeze geçmiş olsun..

selam arkadaşlar, herşeyden önce herkese acil şifalar dilerim. röntgen ve mr çekimleri sonucunda banada femur başında evre 2 avesküler nekroz teşhisi kondu. doktorum kanlandırma ameliyatı olacaksın dedi. burada arkadaşların yaşadıklarını ve tecrübelerini okudukca bu hastalığın boyutu bir başka hal almaya başladı. evet bazı kararları verebilmek için değişik tecrübelerden deneyimlerden yararlanmaktan fayda var. bu hastalığı yaşayan arkadaşlar deneyimlerini değişiklikleri, tedavi sonucu gelişmelerini sık sık paylaşırlarsa seviniriz. yaşayacağım evreleri, yöntemleri buradan paylaşmaya devam adeceğim, saygılarımla.

avesküler nekroz hastasıyım. dört ay rapor verildi bu hastalıktan

Avasküler Nekroz hastası olan kim var?

İyi günler femur bası avaskuler nekrozu rahatsızlığı yüzünden protez amelyati olan arkadaslar son durumunuz hakkında bilgi alabilirmiyim? Hangi hastane Hangi doktor önerirsiniz?(4 sene önce Trabzon ktü de amlyat oldum sol kalça protez takıldı.. Tüm hayatim değişti kısıtlamalı zor bı hayata geçiş yaptım gerçi amlyat oncesi kalça hareket etmiyordu artık cok gec farkedilen ve gec tedaviye baslanilan bı hastalikti ne yazikki hic bı tedavi yapılmadan acil amlyata alındım çünkü femur basini coktan kaybetmiştim supriz oldu tabi bu bana Allah yardımcımız olsun görüldüğü gibi kolay bı hastalık degil özellikle amlyat sonrası..)

arkadaşlar, uzun yıllar önce kanlandırma ameliyatı olup da kesin şifa bulan varmı?

merhabalar herkeze geçmiş olsun.yaklaşık 7 aydır avn hastasıyım 1 ay önce sağ bacağıma greft uygulandı şu anda koltuk deynekleri kullanıyorum.üzerine basamıyorum ve ağrılarım devam ediyor.herhangi bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız memnun olurum

merhablr herks brşeylr soruo ama kimse cevap yazıp bişeylr paylasmıo bırbrne o zmn buraya yazmann ne anlamı var ya.ben sormustm kımseden ses cıkmadı ama bırılerıne faydası olur dusuncesyle yazmak istedim 2bucuk ay önce kanlandrma ameliyatı oldum kontrollerım sürüyo ve doktorum herseyın guzel gttgnı söyledi ameliyat öncesı agrılarmdan eser yok ik degnek kullanıodum amelyttn 2ay sonra tek degnege düştüm ve kemiğimde bi bozulma herhangı bı problem cıkmadı filmlerde umarım bölede devam eder bn yasdklarıma baktgmda öneririm bu ameliyatı ama tabı yapan doktorda cok önemli arastrmadan yaptrmanzı önermem herkese Allah tan acil şifalar dilerım ve en önemlısi sabırlı olup hıcbır zaman umutsuz olmayın..

merhaba

geçmiş olsun bende greft ameliyatı oldum.çift deynekle dolaşıyorum.şu anda yaklaşık 1.5 ay oldu ameliyat olalı ayağınıza ne gibi egzersiz hareketleri uyguladınız öğrenebilirmiyim acaba.şu anda üzerine basmaya korkuyurum.ama doktorum bisiklete binebilirsin dedi.fakat ağrıdan dolayı binemiyurm şu anda

bir de ameliyat sonrası nelere dikkat ettin nasıl bir süreç uyguladın paylaşırsan sevinirim teşekkür ederim.

tesekkur ederim sizede gecmiş olsun.bnde cıft degnekle dolasıdum iki haftadr tek degnekle dolasmya basladım öle egzersızler yaptgm sölenmez oturdgm veya yattgm yerde süreklı bacagmı kıvırma hareketlerı flan yapıorum hareketsz kalmmya bakıorum sadce doktorum herhangı bıişey sölemedı bisiklte bın flan die.benım bacagımda suan cok sukur hıc agrı olmuo tek degnekle cok zorlanıorm dedgn gbı bnde basmaya korkuorum.

tekrar merhaba.benim sağ ayağımda incelme var yani kalçadan dize kadar o yüzden bisiklete binmeyi deniycem yarın bacak çalışsın biraz

Gecmis olsun arkadaslar:) benim greft uygulaması ve kanlandirma amlyati sanırım bunlarla ilgili bı bilgim yok bu sitede öğrendim bende tedaviye gec kalmıştım ve cok gec öğrendim rahatsızlığımı hemen amlyata aldılar protez takıldı sanslisiniz siz yani yardımcı olmak isterdim ama bilgili değilim Rabbim yardımcınız olsun inşallah:)

Merhaba

Benim bu hastalıkla 5.ayım doldu.. Kanlarıma ameliyatı olduğumu yazmıştım daha önce. 60 günlük oksijen tedavim de bitti. En son 1,5 ay önce alınan MRda hala küçük bir ödem vardı eklemde. Ama sürecin iyi ilerlediğini söyledi doktorum. Şimdi 1,5 ay sonra bi MR daha çekeceğiz. O MR eklemin akıbetini belli edecekmiş artık. Yani protez gerekiyor mu, yoksa bacak kurtuldu mu diye yani.. Hala ağrılarım oluyor ama.. Bazen çok umutsuz da oluyorum. Tek değneğe düştüm ben de. Ev içinde çok da elzem değil dedi doktorum.. Bir de kilo bu hastalıkta büyük bir dezavantaj, mutlaka kilo vermek gerekiyor. Ekleme ne kadar az yük binerse iyileşme süreci o kadar hızlanıyor. İnşallah kurtuluruz. Normal bir şekilde yürüyüp, koşmayı çok özledim gerçekten..

bendeki ağrılar şu anda beni rahatsız edecek boyutta değil ama yinede hiç düzelmiycek gibi geliyor.üzerine biraz bastığım zaman ağrıyor bazan tek değneğe düşüyorum.oda çabuk yoruyor mecburen çift değnek kullanıyorum.ama araba sürekli kullanıyorum ve beni hiç rahatsız etmiyor.sadece inerken ve binerken zorlanıyorum.
arkadaşlar herkese geçmiş olsun allah yardımcımız olsun.

merhaba 25 yaşındayım ve 2012 kasım ayında avn teşhisi konuldu.2 ocak 2013 te trabzon kanuni eğt.arştm.has. kemik grefti ameliyatı oldum.3 ay koltuk değnek kullandım. ve 3 ayın sounda yapılan kemik grefti tuttu ve şuan gayet rahat bir şekilde yürüyorum.sadece biraz sabır gerekiyor.bende bazı arkadaşlar gibi yürüyebileceğime inanmıyordum ama şuan koşuyorum bile:) şunu iyi bilmeniz gerek arkadaşlar doktorunuz bu hastalıkta sizin herşeyiniz ve hayatınızın devamı ona bağlı.ben doktorumdan çok memnunum Op.Dr Recep Yıldırım Trabzon kanuni Eğitim ve araştırma hastanesi ortopedi doktoru.Muhteşem bir doktor tek kelimeyle.Bursa da yaşıyorum ve Koskoca Uludağ üniversitesi bile protez olacak dedi hastalığın 4.evresindeydim.ama trabzona gittiğimde doktorum 3 ihtimalle ameliyata girdi kemik grefti,total protez ve femur başı protezi p le kemik yaptılar ve tuttu.benden önce bu ameliyatı olan hastaları var ve hiç bir şikayetle geri dönen olmamış.lütfen karamsar olmayın.şuan çok sağlıklıyım sadece günlük egzersizlerimi yapıyorum bir daha kireçlenmemesi için birde ağır yük kaldırmıyorum ve ağır iş yapmıyorum .imkanı olana doktorumu tasiye ederim.şehir dışından çok hastaları var.herkese acil şifalar

kamil88;
yatarken bacağınızı yavaşça çekip bırakın ayakta kaldığınız zaman bacağınızı ileri geri sallayın ben bu egzersizlerin çok faydasını gördüm hiç bir ağrım kalmadı.geçmiş olsun.

geçmiş olsun iyileştiğinize sevindim umarım bizlerde kurtarırız.fakat umudum yok gibi greft olalı 2 ay oldu üzerine hala basamıyorum.uzanırken otururken falan bir ağrım yok şükür.

kamil88;

teşekkür ederim.ben 3 ay çift koltuk değnek kullandım.sizin gibi çok karamsardım.aynı hastalığı paylatışımız diğer hastaların yorumlarını okuyunca daha da karamsarlaşıyodum.kimse güzel bişey yazmıyoki burda.ama 3 ay sabrettim ve sonunda ayağa kalktım.ilk önce kendinize güveniniz olması gerek.sizin gibi bende basmaya korkuyodum ilk başlarda ama 3 ayın sonunda doktorum artık yürüyebilirsin dediğinde korka korka attım adımlarımı.yürüdüğümü görünce daha bi sağlam bastım yere.sizde kendinize güvenin Allahın izniyle iyileşeceksiniz.Tekrar geçmiş olsun

cok gecmiş olsun ya yadıklarınızı okuyunca mutlu oldum hem sizin adınıza hem böle güzel bi sonucun oldugunu duyunca dediginiz gbi hep olumsuz seyler okuyunca karamsarlıga kapılıo bazen insan ister istemez.bende izmir medical parkta oldum doktorumdan cok memnunum işini gercekten hakkyla yapıo.bende amelıyat olalı 3ay oldu haftaya kontrolüm var cok merak edıyorum bana da yürü dicek mi doktorum kendime güvenıyorum tekrar yürücem diyorum hep kendi kendime inşallahta öle olur tanısmasakta aynı kaderi paylaşıoruz dualarınızda bizlerde yer verin tekrar gecmış olsun.

Üst Alt