Ben plastik afo kullanıyorum 2 yıldır.
Geçenlerde karbon afoyu aldım ve 1 hafta deneme süresi olarak verdiler kullandım. Ottobock'un karbon afosuydu. Evet burkulmayı önlüyor. Ama kesinlikle plastik afodan daha rahat değil.
Neden derseniz;
* Bi kere kenarlarını traşlayamadıkları için, ürüne göre özel ayakkabı almalısınız diyorlar. 1000-1500 TL veriyoruz niye özel ayakkabı almak zorunda olalım ki? Her ayakkabıya olmuyor. Çünkü taraklı ayaklara yapılmış gibi tasarlanmış. Benim ayağım ince ve sorun yaşadım.
* Plastik afo ayagınızın şekline göre şekil aldığı için problem yaratmıyor ama, bu karbon afolarda ayak parmaklarımın kök kısmı bir süre yürüdükten sonra ciddi anlamda uyuşuyor. Carbon afo sert ve şekil almayan bir maddeden yapıldığı için, ayağınızı bir süre sonra uyuşturuyor. Deneme süresinden sonra ürünü almamış olmamın en büyük nedeni de bu!
* Başka markaların karbon afolarını da denedim, onlar ince olarak tasarlanmış mesela, gayet güzel! Onlar her ayakkabıya olabiliyor. Ama onlarda da bir süre yürüdükten sonra ayak parmaklarımın kökünde ve parmaklarımda ciddi uyuşukluk hissettiğim için onuda almadım. Çok rahatsız oldum çünkü. Ayağında his olmayanlar kullanabilir diye düşünüyorum. Ama his olanlar mutlaka deneyip almalı. 1 gün deneseniz bile anlayabilirsiniz.
O yüzden almadan önce mutlaka 1 gün deneme süresi isteyin. Ve o 1 günde bol bol yürüyün.
O kadar para boşa gitmesin, yazık günah...