Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Ameliyatı oldum. Tedavide 7. ayın içerisindeyim şimdilik her şey iyi gidiyor. İsteyenlerle deneyimlerimi paylaşabilirim.

.sana bırşey sormak ıstıyorum Cebrail alekberov şu anda baku de sanırım çalışıyor..ben ona ılızerov ıle bacak eğrılığı amelıyatı olmayı duşunuyorum bu doktor hakkında bılgın varmı

Nis
nasılsınız ...daha once konuşmuştuk..şu anda nasılsın herşey oluna gırdı ınşallah..sana bırşey sormak ıstıyorum Cebrail alekberov şu anda baku de sanırım çalışıyor..ben ona ılızerov ıle bacak eğrılığı amelıyatı olmayı duşunuyorum bu doktor hakkında bılgın varmı

merhaba çok şükür iyiyim

o kadar cok yazan arkadaş olduk turkiyenin 4 bir yanından hatirlayamaidm ama çok şükür ameliytalarimi oldum desteksiz yuruyebiliyorum

Nilüfer007 hanım aynı kaderi yasıyoruz sıze sormak istediklerim var fibula hemi eli ile ilgili

Arkadaşlar benim yaşım 53 doğuştan sol kalça çıkığı ve 7 cm kısalık vardı ağrılar dayanılmaz olunca protez ameliyatı oldum sol bacağımdakı kısalık 3.5 cm düştü şimdi fizik tedavi görüyorum fizik tedavi ile eğzersiz ile kaslar nekadar sürede güçleniyor bilgisi olan varmı

Merhabalar, ben 4 sene önce kalça protezi ameliyatı oldum fakat kısalık tamamen giderilmedi, 2 buçuk cm kısalık kaldı, bacak uzatma ameliyatı olmak istiyorum önerebileceğiniz devlet hastanesi varsa yardımcı olun lütfen, bide deneyimi olanlar varmı

Sanem hanım istanbul baltalimani kemik hastanesi de Bilal demir ve Barış özkul var bende orada ameliyat oldum sizin sorunu orada kesin çözerler fakat 3 cm atındaki kısaliklar için cerrahi mudahele yapılmıyor ama siz yinede bi muayene olun bence baltalimani kemik hastanesi olduğu için bu alanda çözemedikleri hic bir sorun yok

receeeps teşekkür ederim, 3 buçuk cm kısalık var bacak uzunluk boyunu ölçtürdüm, sizin rahatsızlığınız neydi ameliyat zormu kaç ay sürüyo acaba

İlizarov yöntemi Türkiyede ilk defa benim yeğenimde denendi. Çapa TIP Fakültesinde oldu. televizyona falan da çıktıydı.
enfeksiyona çok dikkat edin. Hastanedeyken bile kendi imkanlarınız ile günde 1 yada 2 defa dezenfekte edin tüm odayı. Çünkü bilhassa devlet hastanelerinde tuvalette aynı pasapas ile siliniyor hasta odası da.
Hastaneden çıktıktan sonra da en önemlisi hijyen. Çok çabuk mikrop kapma riski var.
6 saat ara ile vidalar azar azar çevriliyor. İyileşme süreci tamamen size bağlı. Ama 1 sene sürer tam anlamıyla iyileşmesi.
Bu süre boyunca asitli gıda , hazır mevye suları falan yasak.
sürekli kemik suyu kaynatıp için.
doktorun adını tam hatırlamıyorum. Onu yarın öğrenir yazarım.
Şuan gayet güzel yürüyor , koşuyor . Sağlıklı Allaha şükür

coskun5403 bey ama sizin tedavi ilizarov değil sanırım.
Benim 5 santim kısalık var şu an'da, tekrar operasyon'la uğraşamam, çok sıkıntılı süreçler, 2 kere takıldı aynı bacağım, aynı kırık için, 2'ci de ancak düz hhale geldi fakat kaynamadı, sonra platin takıldı falan Allah kolaylık versin çekenlere.
vücut ilizarov'a tepki gösteriyor, gece uyurken ne sağ ne sol dönemiyorsun, yürürken dikkat etmen için zaten hep tetiktesin,
bi enfeksiyon kaptı mı zaten o zaman fena işte..

benim ayağımda çok eğilme var üstüne basamıyorum hem uzatma hem de eğiklik için olmam gerektiğni söylediler eğiklik için başka tedavi yok mudur

Selamlar ben 17 eylül 2023 te ilizarov ameliyatı oldum.henüz 1 hafta oldu aşırı ağrılarım kalmadı gibi ama cihaz takılan bacağımın üzerine henüz basamıyorum.4.5 cm kısalık var umarım herşey yolunda gider.izmirdeyim bu konuda görüş yada fikir yada süreçle ilgili sormak istediğiniz bişey olursa lütfen yazın severek yanıtlarım.

Merhaba harun yazdı bende İzmir'de oldum Aralık 13de şu an durumunuz nasıl başa biliyormusun değnek siz yürüye biliyormusunuz

Selamlar ben 17 eylül 2023 te ilizarov ameliyatı oldum.henüz 1 hafta oldu aşırı ağrılarım kalmadı gibi ama cihaz takılan bacağımın üzerine henüz basamıyorum.4.5 cm kısalık var umarım herşey yolunda gider.izmirdeyim bu konuda görüş yada fikir yada süreçle ilgili sormak istediğiniz bişey olursa lütfen yazın severek yanıtlarım.

Merhaba harun yazdı bende İzmir'de oldum Aralık 13de şu an durumunuz nasıl başa biliyormusun değnek siz yürüye biliyormusunuz
......

şu an durumunuz nasıl başa biliyormusun değnek siz yürüye biliyormusunuz
Selamlar minire daha 1-2 haftadır değneksiz basabiliyorum.durumum iyi sadece demirlerin dipleri yürürken biraz ağrı yapıyo sanırım şubat 10 u gibi cihazı çıkaracaklarmış süre beklediğimden biraz daha uzun sürdü ama neyseki sona yaklaştık.sen ne durumdasın uzatma işlemin bittimi

Üst Alt