Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Bende bacagımı 6 cm uzattırdım iyileştim tek taraflı kısalık vardı. yardım edebilirim bilgilendirme konusunda faceden yazarsanız TC Alaattin Aydoğmuş

İstanbul da sayın hacı kutlu var boy uzatma ve bacak uzatma engelliler için çok iyi bir doktor Allah razı olsun sayin hacı kutlu dan

Esramor1990 amelıyatı ne zaman oldun sımdı durumun nasıl amelıat masrafları nekadar tuttu cevap yazarsan sevınırım

Merhaba Arkadaşlar;

Bu başlığa 8,5 sene önce operasyon için danışmıştım. Ve sonun da 4 aralık 2016 da ameliyat oldum. Operasyonu çapa da Mehmet Çakmak hocanın öğrencisi Halil İbrahim Balcı yaptı.

Operasyonum da 5 cm uzatılacaktı. geçtiğimiz çarşamba günü çevirme (uzatma) işi de bitti. Ne zaman uzamaya başladıysam topuğuma basmamaya başladım. basabilmek için 15 gün fizik tedaviye gittim ama olumlu sonuç vermedi. Yaptığım hareketler ve giydiğim ortopedi papuç (cırt cırtlı kayışlı terlik) bir ilerleme olmadı.

Ayni durum ile karşılaşan arkadaşlar dan bilgi alacaktım.

1-Topuğa basmak için ayrı bir operasyon gerekiyor mu? Bu operasyonun adı ve iyileşme süreci nasıldır.

2-topuğa basamıyor olmamın sebeplerinden biri ayağımda takılan cihaz dan kaynaklanıyor olabilir mi?

3-cihaz tahmini süre ile 4 ay sonra çıkacak yani 1 ay 1 hafta gibi bir süre kaldı. Cihazı çıkardıktan sonra topuğa basmakta ilerleme / rahatlık olur mu?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler ederim.

Saygılar..

celik

Konuyudegistirmek istemem ama sormak durumundayim. Ameliyat sonrası çok fazla agriniz oldu mu? O çevirme işlemi de acıtıyor mu? Maliyeti ne kadar oldu? Engelli raporu almayı denediniz mı? Engel türünuz sadece bacak kısalığı mı? Mesela ben pes ekinavarusum hem bacakta hem ayakta kısalık var. İnanmıyorum doktorlara, açıkçası çok sancılı gibi geliyor bacağınızı bassaniz da basmasaniz da baya sancı olacak gibi geliyo bana açıkçası? Umarım cevaplarınız saygılar.

celik Merhaba. Geçmiş olsun. Topuğu basamama derken kasettiğiniz şey tabanı yere basamamak mı? Eğer o ise, bende de yaklaşık 4-5 cm uzatmadan sonra oluştu. Sebebi kası esnetmek için gereken egzersizlerin yeteri kadar yapılmamasıydı. Kasın ameliyattan önceki esnekliği de önemli, bazı insanlarda kaslar gevşek oluyor ve ameliyattan sonra çok zorlanmıyorlar. Ama bende "balerin sendromu" oluştu ve psikolojimi bozuyordu. Cihaz çıktıktan sonra fizik tedavi ve masaj yaptırdım. Kendim de evde açma-germe egzersizleri falan yaptın. Yavaş-yavaş geçti. Bacağınızın arka kısmına masaj yaptırın, özellikle aşil kısmına. Eğer geçmezse bunun için ameliyat yapılıyor. Aşili kesip uzatıyorlar. Ama çoook ağrılı bir ameliyatmış ve de riskli. Ayak, özellikle topuk kısmı çok hassas oluyor, yani eski sağlamlığını kaybediyor. O yüzden ezgersizlerle düzeltmeye çalışın ve sabırlı olun.

merhaba arkadaşlar ben izmirde amaliyat oldum ama düştüm diz altından kaynama noktasından yamuldu ayak. benim amaliyatımı Cebrail alekberov Azeri doktor yaptı cok usta bi doktor ama şu anda ona ulaşamıyorum 1 seneden beri 8 hastane gezdim kendi çaplarında iyi hastaneler ama hiçbiri beni amaliyat tapmak istemiyo hatta iki tanesi keselim dedi olmazdedim tabiyki başka doktorun yaptığı işi elemekmi istemiyolar yoksa anlamadım bu işi yapabilcek yada Cebrail hocayı tanıyan nerde oldunu bilen varmı aramızda

Merhaba aykan_gokay
Oncelikle gecmis olsun. Bana ozelden ulasin lutfen. Dr hakkinda bildiklerinizi paylasin. Eger Bakuye donmusse, ben bulmaya calisirim.

merhaba arkadaşlar.benim estetik boy uzatmayla ilgili birkaç sorum olacak;

-bir memur olarak bu ameliyat için ücretli izin alabilir miyim?
-estetik,zaman ve maliyet bakımından en ideal yöntem hangisidir?(1,65'im 5 cm uzasam yeter)
-normal koşullar altında 5 cm uzama sonrasında işime ne kadar süre içinde dönebilirim?(öğretmenim)

Salam. 6cm kol uzatma toplam kac ay surer?

Mene yazın, ünavını deyim

Merhaba. Cebrail doktorun hangi yöntemi kullandığı, maliyeti ve tecrübesi hakkında bilgi verir misiniz?

Krgçpl eger arkadasin bahsettigi ile benim ismini duydugum Cebrail dr ayni kisiyse, iyi dr oldugunu ve bu ise yillarini verdigini duymustum. İlizarov yontemini kullaniyor. 1-1.5 yil oncesine kadar nerde calistigini biliyordum, yani duymustum. Ama simdi ayni yerde calisiyor mu bilmiyorum. Fiyat konusunda bir sey diyemem.

Bilgi

Histerik

Değerli güzel insanlar, ben bu konuda bir araştırma yapıyorum. Acaba psikolojik yönden bu sorun sizleri nasıl etkilemekte. Bu sorum bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlara, eğer vakit ayırıp samimi bir kaç açıklama yaparsanız bana çok yardımcı olmuş olacaksınız. Şimdiden çok teşekkür eder, Allah'tan tez zamanda sıhhatinize kavuşmanızı niyaz ederim.

Son zamanlarda estetik boy uzatma düşünen arkadaşlar var mı? Birbirimize destek olalım

Ben izmirde yaşıyorum doğuştan çift taraflı kalça çıkıklığı ameliyatı nedeniyle sağ tarafımda 4 cm kısalık mevcuttu. 2015 yılında ameliyat oldum bacağımda kas zayıflığı dışında hiçbir sorunum yok ameliyattan da doktorumdan da memnunum. Kas zayıflığım da benim tembelliğim yüzünden spor yaparsam sorun kalmayacak. Daha fazla bilgi almak istersen mesaj atabilirsin.

Merhaba Doktorunuz estetik ameliyat yapıyor mu? Maliyet nedir? Süreç çok ağrılı mı? İyileşme süresi ne kadar?

Doktorum ameliyatımı estetik kaygısı ile yapmadı zaten bende çok ihtiyaç duymadım. Çünkü ben zaten 7 kez ameliyat olduğum için vücudumun her yeri ameliyat izi ha bir eksik ha bir fazla sorun etmedim. belki estetikli de yapıyordur biz bu konuyu konuşmadık.

Ameliyat masraflarına gelince benim doktorum özel hastanedeydi biz sadece yatak ücretini karşıladık babam devlet memuru olduğu için ameliyat ücreti hakkında bize hiçbir bilgi vermediler. İyileşme süreci gerçekten çok ağrılı eğer keyfe keder boyum uzasın diye olacaksanız tavsiye etmem ben olmak zorunda olduğum halde çok pişmanlık yaşadım.

Evet süre zor geçti ama sonuç mükemmele çok yakın oldu. Benim 4 sm kısalığım vardı 6 buçuk ay sürdü aletin vücudum da kalma süresi. Bir de temizliğin ve bakımın çok iyi yapılması lazım ben her gün temizleyip pansuman yaptığım halde birkaç kez mikrop kaptırdım ateşim yükseldi. Bu kolay bir ameliyat değil aileniz ile oturup uzun uzun düşünmeniz gereken bir süreç. Çünkü ailenin bakımı hayat kurtarıyor

merveenur

Ben olcam hatta oluyordum birkaç önce para konusunda sıkıntı yaşadım parayı biraz denkleştireyim inşallah bu sene olurum sizdemi olcaksınız

2 gün sonra boy uzatma için yatış yapacağım.. umarım her şey istediğim gibi olur.

yasemin acar

ben de bu ara olacağım inşallah baltalimani hastanesinde ilizarov yöntemiyle. Akilli fiksator dedikleri aletten takacaklar. Hem uzatma hem düzeltme yapilacak inşallah. Kısalık 5.5 santim. Özelde oldum dediniz. Özel hastaneyi devlet karşılıyor mu? Bundan haberim yoktu. Hangi hastane olduğunu yazarsanız cok sevinirim. 25 senedir bu derdi çektiğim icin cok yardımcı olmuş olursunuz inşallah

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar iki bacağımda da eğrilik vardı dizkapağı ile ayak bileği arAsı 15 ay önce mehmet kocaoğlu na ameliyat oldum çivi yöntemi ile bana göre dünyadaki en iyi hocalardan biri çok çok memnun kaldım iyki de olmuşum 6 ay da düzeldim işbaşı yaptım youtub dA videoları var isteyen arkDas iletişim kurabilir sorularınızı cevaplarım

Uzun zamandır giriş yapmıyordum mesajınızı geç gördüm. Umarım geç olmamıştır. Ben izmir üçyol da egepol hastanesinde olmuştum. Sadece 2 gece yatak ücreti ödedim. Ameliyattan bir gün önce yatış yaptım bir gün sonra da çıkış toplam 2 günlük bir ücret ödedim. Ama benim aletim sizinki gibi akıllı olandan değildi. Sadece uzatma yapılan halkalı ilizarovdandı.

Ben sağ ayaktan poliosekeli engelliyim . Iki bacağımdaki uzunluk farkı 6 cm di . 2016 nin mart ayinda ilizarov yontemiyle bacak uzatma operasyonu gecirdim . Daha onceden bel agrilarindan cok cekiyordum . Allaha sukur şimdi ondan kurtuldum . Sadece engelli ayağımı kilitleme problemini asmaya çalışıyorum. Biraz sancılı bir süreç. Her ayrıntıyı merak eden arkadaşlarıma anlatabilirim .

Üst Alt