Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Yakın zamanda ilizarov ameliyatı olan var mı?

Merhabalar sol bacagimdaki egrilik icin ameliat oldum ama ayagimdaki kisalik icin herhangi bir islem yapilmamis bunun icin ayakkabi yaptirirsin denildi yakin zamanda bu sekilde operasyon gecirip de memnun olan yada memnun olmayan var mi bilgilerinizi bekliyorum tesekkurler

Bacak kısalığı ilizarov bilgi

arkadaşlar 2015 de bu ameliyatımı oldum 2 yıl sürdü istanbul çapada doç.dr.Halil ibrahim balcı tarafından özen ilgiyle takip edilerek tedavim gerçekleşti.yanlız sonrasında kendi hatamdan dolayı kaynayan yeri kırdım yeniden ameliyat oldum.uzatma ameliyatı olacak arkadaşlara tavsiye ederim benimle irtibata geçmek isteyen bilgi edinmek isteyen arkadaşlar 05530088604 numardan da bana yazabilirler...

ben tamamen sağlıklıyım boy 1.63 bende ameliyat olmaya karar verdim tabi benimki ani verirmiş karar degil ben senelerdir bu konu üzerinde araştırma yapıyorum senelerdir ameliyat olmak istiyorum ama maddi açıdan çok yüksek fiyat oldugu için olamadım ama kararım kesindir gerçekten çok rahatsız oluyorum elimde degil çok canım sıkılıyor bu yüzden olacam

tabi ameliyattan ameliyata fark var şimdi holfiyx içlerinde en ucuzu sanırım en bahalısı da ilizarov bacakların içine aletler takılıyor çivi falan onu sen kendin aletle falan uzatıyorsun ilizarovda ameliyat bittikten sonra çiviler içerde kalıyor ama sonra kalkıp yürüme olasılıgıda var ağrı falan yoksa ama dikkat etmelisin tabi holfiyxde aletler dışarda oldugu için birde pantolun belki çok geniş olmalı birde kombine var buda son zamanlar hem fiyat konusunda hemde ameliyat açısından uygundur pantolın giyebilirsin çok az geniş olabilir sıkıntı degil en yüksek amleyat ilizarovdur yani içerden çivili maaliyeti yüksek en uygunu kombinedir

benim araştırmalarına göre eger fikri olan varsa söylesin birbirimize yardımcı olalım arkadaşlar ben sayfayı hemen hemen basştan sona okudum ayrı birde benim araştırmalarım vardı biraz bilgi edindin tabi birkaç doktor var şuan o doktorlar hala ameliyat yapıyormu onu araştırcam

gülgüzeli2

Ameliyat gerekçeniz fizyolojik yani tıbbi gereksim değil de psiko-sosyal bir nedenle yaptırmaksa, bu durumu uzman bir psikiyatri doktoru ile görüşmenizi öneririm.

Bazı arkadaşlar bacak uzatma ameliyatını kötülemiş, burda insanlar bir umut içinde sağlıklı olmanın hayalini kuruyor benim ayagım 5 cm uzadı şimdi koşabiliyorum zıplıyorum hiç sıkıntı olmuyor ilk 1 yıl içerisinde dikkat etmezsen tabiki sıkıntılar olabilir isteyene yardımcı olabilirim TC Alaattin Aydoğmuş faceden ulaşabilirsiniz

Boy uzatma ameliyatı zorluğu ve riski çok büyük bir ameliyat kesinlikle olmayın bu ameliyatı insana sağlığınından daha büyük bir şey yoktur sağlığınızdan olmayın. Tvde internete gördüğüm doktorlar mesela Serkan Gürcan o doktora kesinlikle olmayın ameliyat edip bir köşeye atıyorlar başınıza bir şey gelse ölseniz ulaşamıyorsunuz doktora.

Boy uzatma ameliyatı demek koşup yürüyorken walkere muhtaç hale gelmek demektir. Serkan Gürcan a olan bi hasta gördüm ağlıyordu doktor ilgisiz hasta çaresiz acı içinde kıvranıyor ben de bu durumu gördükten sonra vazgeçtim.

Ssahin

Bacak uzatma ameliyatı ve boy ameliyatı ayrımı yapmak lazim. Boy uzatma kozmetik ve çift taraflı fakat bacak uzatma tek taraflı ve sağlığana kavuşmak isteyenlere yapilir.

Arkadaşlar merhaba öncelikle sağlıklı günler dilerim . Benim bacaklarımda eğrilik var diz araştırdım farklı yöntemler var ilizarov dışarıdan takılan aparatlar 3-4 ay takılı kalıyor bu cok kısıtlayıcı geldi bana korktum bir de tek ameliyatla yapılan yöntem var kemiğe takılan bir aparat ömür boyu kalıyor dışarıdan bir müdehale yok 1 ay sonra işe dönebiliyorsun.Benim gördüğüm fotolardan yani ilüzarov daha düzgün bacaklar olmuş.Bilgisi olan varda paylaşabilir mi. Teşekkür ederim.

Merhaba ben oldum 6 ay kadar sürdü çok acılı bir durum çok ağrılar oluyor ama sonucu iyi oldu her 12 saatte bir çevirmeli bir alet takıyorlar.çevirmeden sonra ağrı oluyor.Kemik yapısı çok önemli bu ameliyatlarda ben mehmet kocaoğlu tarafından ameliyat edildim çok pahalı bir ameliyat memorialde oldum.8cm sanırım 4-5 ay sürer

Merhaba. Geçmiş olsun. Süreçten kısaca bahseder misiniz ? Nasıl karar verdiniz ? Hemen ameliyata aldılar mi ? Seçenek sundular mi ? Ücret herşey dahil kaç civarı oldu ? Ve en önemlisi sigortalılar için özelde de olsa ödeme yapıyor mu devlet?
KORKMAZ4423

VFD 900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim bacağımda eğrilik vardı hem eğrilik düzeldi hemde uzatma yapıldı 3cm kısalık giderildi ama süreç çok uzun sürdü çok ağrılı oldu 72 bin dolar tuttu memorial hastanesi mehmet kocaoğlu yaptı..Sanırım şimdi Amerikan Hastanesinde görevli.Ben özelde oldum aynı ameliyatı ücretsiz olarak balta limanı hastanesinde Bilal Demir bu konularda çok iyi ama çok sıra beklemek lazım en az 3000 bin kişi sırada bekliyor.

Ersoo instagramın falan varsa seninle konuşmak süreci ilk ağızdan tecrübeli birisinden dinlemek isterim?

KORKMAZ4423

Balta limanında sıraya girdim ben de dediginiz gibi 2.5 yıl oldu. Hala bekliyorum. Bilal demir hoca da ayrıldı o sure zarfında , özel hastaneye geçti. O hastanede bu ameliyatı yapan doğru düzgün hoca kalmadı. 72 bin dolar yuksek bi rakam ben de dahil çoğu kişi karşılayamaz sanırım. Sizin durumuz gibi benim durumum da. İki yerde yamukluk var ve kısalık 6 santim. Sağ femurda bütün sıkıntım. Durumu sizin ve benim gibi olanlari nasıl karsilamiyor devlet anlamıyorum.

serdar39

devlet karşılıyor bu iş özel sektörde aynı ben parayı ödemedim şirket karşıladı.Devlette maalesef çok sıra bekliyoruz eger sıra olmasa ortopedi alanında çok iyiz ama devlet yetersiz

KORKMAZ4423

Geçmiş olsun . Su an hic bi probleminiz yok mu peki ? Yurumeniz düzeldi mi? Bel ağrısı , sırt ağrısı oluyor mu? 72 bin dolarin tamamını devlet karşıladı öyle mi?

serdar39

hayır hepsini şirket karşıladı özelde oldum ben.evet sırt ağrısı devam ediyor çok ayakta kalınca alışıncaya kadar devam edebilir.

KORKMAZ4423

Şirket derken çalıştığınız yer mi ödedi? Özür dilerim anlayamadığım için soruyorum.

Arkadaşlarım hepinize çok geçmiş olsun ben mayıs ayında 2018 de silahla yaralandım sağ ayak bileğimden ameliyat oldum plaklar ve vida takıldı fakat enfeksiyon oluştu yara açık değil akıntı yok ama tomografide kaynamamış gözüküyor 3 profösöre gittim hepsi farklı bahsetti tedavi yöntemini biri açıcam plakları alıcam temizleyeceğim kalçadan kemik alıcam ve kemik takviye edeceğim ve ilizarov yöntemi ile ameliyat yapıcam dedi bir doktorda vidaları alıp içine antibiyotik boncuklar koyıcam desi sonra onları alıcam dedi sonra da afana dan mahir bey ilizarovla kemiği kaynamasını sağlayacağız dedi çaresizim oldukça n eyapacağımı bilmiyorum

Merhaba Arkadaşlar,kemik uzatma ameliyatını ben estetik olarak oldum tek bacak kısalığı dahil eğrilik gibi farklı sorunların çözümüde yine aynı yöntemler, yöntemler genelde 3 tane;

-En hızlı geri dönüş Kombine yöntemi, (4-6 ay geri dönüş)
-En ucuz İlizarov (ucu ama en çilelisi 10-12 ay geri dönüş)
-En konforlusu Kemik içi (en pahalısı aynı zamanda ortalama 150bin durumunuz iyiyse kesinlikle tavsiye ederim, en az ağrısız ve zorluğu olanı ama geri dönüş yine 10-12 ay)

Son düzenleme:
Selam aleykum hepimize Gecmis Olsun sol ayagimda bundan 7 ay once donuk ayak ameliyati oldum. Ayagimda kisalik oldu. 3.5 cm arasi Normal mi bu kisalik gidermi yoksa ameliyat olmam mi lazim bnde ameliyat olmak istemiyorum bilgisi olan varsa yardimci olsa sevinirim

Kardeş ayak demişsin de bacak olarak algılayarak cevap veriyorum, ayak da kısalık çok çok ayakkabını etkiler, bacağın 3,5 cm düzelmesi zor ameliyat şart 2 cm üstü hissettirir bel ağrısı filan yapar ameliyat gerektirir diye biliyorum. dilersen özelden durumunu daha açık izah edersen yardımcı olayım ben aynı ameliyatın estetik olanını oldum düşünüldüğü gibi korkulacak birşey değil biraz maddiyatlı ama sonuçları güzel yaşam kaliteni direk etkiliyor, ciddi anlamda sorularınız varsa cepten de ulaşabilirsiniz 5057764313 yardımcı olurum şu sıra zaten istirahatteyim.

4 yasindaki oglumun fibula kemigi eksik 3 cm femur 7 cm tibia da kisalik var.18 yaeina kadar surekli ilizarov olacak. Ozeller cok para istiyor git gel ,muayene,ameliyat masraflarim 50 bini bulacak. Devlet veya universite hastanesi de yogunlugu sira olaylari korkutuyor. Yok mu bu isi ucuza yapan ozelde vicdanli bir doktor?

Fibular hemimelia (fibula yokluğu)

Suan 4 yasinda fibulasi olmayan bir oglum var.
Bizle ayni derdi tasiyan var mi?

nilüfer hanım öncelikle çok geçmiş olsun ne yazıkki ortopedi ve kemik hastalıkları ücretleri ülkemizde aşırı pahalı özel hastanelrin gözünü para hirsi bürümüş ben istanbulda yaşıyorum. baltalimani kemik hastanesi devlet hastanesi özel de yaklaşık 75 bin tl fiyat aldığım ameliyatımı tek kuruş para ödemeden oldum ve şimdi çok sağlıklı ve mutluyum bu hastanedeki doktorlar özellikle benim doktorum Barış Özkul hem kişilik hem de mesleki yönden kendini tamamlamış bi doktor

nilüfer hanım birde aklıma gelmişken denizlide yaşadığınızı okudum ispartada da kemik hastanesi var bilginiz olsun sanirim eğirdir de

receeeps

Ben baltalimanindan gün alalı 3 seneyi baya aştı. Benim hocam da barış Özkul. Ağrılarım arttığı için özelde oldum ameliyatımı. Buradan kınıyorum o hastanenin calisanlarini. Ameliyat olalı 10 gün oldu , gayet iyi hissediyorum şu an agrilarim olsa bile. Ameliyatımı Halil buldu hoca yaptı. Onunla da bı gorusebilirsiniz. Uzatma alanında başarılı bı doktor.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Recep bey biz antalyada yasiyoruz egirdir kemik hastanesi bu konuda pek iyi degil diye duyumlar aldim. Balta limani ve hacettepe hakkinda duyumlar aldim arastirip birine gidecegim artik. Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim

nilufer007

Geçmiş olsun. Hacettepeyi onceleyin isterseniz . Ben orda ameliyat oldum daha önce. İstanbul'daki kadar sıra beklemezsiniz. Özel için de aklınızda bulunsun bir kemik için ortalama 20000 TL'ye ameliyat olabilirsiniz tahminen.

Merhabalar.Ben de bugun bu konuyu arastirirken bu forumu buldum yorumlari okudum ve uye olmak istedim.Dogduktan bikac ay sonra cocuk felci gecirmisim, sag bacagim digerinden kisa.Uzuluyordum ama tedavi olarak cok uzerine dusmedim ama artik bir seyler yapmak istiyorum.
10 sene once devlet hastanesine gitmistim ne yapabilirim diye, doktor cocuk felcini en sansli gecirenlerden oldugumu, kisaligin cok olmadigini, uzatma ameliyatlarinin riskli oldugunu, daha sakat kalabilecegimi soyleyip hevesimi kirmisti bidaha gitmedim.Kisaligi hatirlamiyorum 1,5 ya da 2 cm diye hatirliyorum ve sol bacagima gire de biraz zayif.Bi evrak var bende ama anlamiyorum yazilanlari.Bikac sene once de bir ortopedi doktoruyla tanismistim yine heveslendim ve o da riskli, gerek yok deyince biraktim.
Basinizi sisirmek istemiyorum ama beni konuda olumlu yonlendirebilir misiniz.Muhakkak risk vardir ama duzelme durumum da vardir degil mi.Yorumlarin hepsini okuyamasam da bi kismini okudum.Bugun ilk kez bi umit dogdu icime, bilmiyorum.Uzatmanin farkli secenekleri varmis hem maliyet hem sure hem de saglamlik acisindan degisiyormus.Ve tabi en onemlisi doktor kismi galiba.
Belki sayenizde ben de degistirebilirim.Once Allah tan sonra sizden yardim istiyorum 🤲

Üst Alt