Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Selam benimde bacak eğriliği sorunum bar özelden konuşabilirmiyiz

Engelsiz07

benimde eğri bacak sorunum var konuşabilirmiyiz
05367614993 ameliyat olucam bacak eğriliği ile ilgili konuşabileceğim birileri varmı

Merhaba ben 2001 yılında oldum.Bende kısalık yoktu ancak kemik enfeksiyonu sonucunda patalojik kırık oldu.Enfeksiyon nedeni ile özelliğini kaybeden kemiği 11 cm kesip sağ bacağıma ilizarov aletini taktılar ve kısalan 11 cm kısmı tekrar uzattılar.Operasyon Çukurova Üniversitesi hastanesinde Prof.Mahir Gülşen tarafından yapıldı.şimdi uzun yıllar süren bir dertten kurtuldum,tavsiye ederim.

arkadaslar merhaba. nisanlimda 15 cm kisalik var. daha once 90larda bu ameliyati birkac kez olmus. bazi sorularim var cevaplarsaniz cok memnun kalirim.
1 ) 1 ameliyat ile yani tek seferde ne kadar uzatma yapilabilir
2 ) istanbulda onerebileceginiz hem ozel hem devlette en iyi doktorlar sizce kim
3) 90li yillarda bi ameliyatin etkisi 1.5 yil civari imis, gunumuzde ne kadar acaba

Ben oldum bacak kısaltılıp tekrar uzaltıldı bildiğin 10 11 anahtar ile civataları günde 4 kere 6 şar saat arayla çeyrek tur çevirerek uzattım.. Tibia kemiğini 5 cmden fazla uzaltılmasını tavsiye etmem azami tibianın uzatılması 5 cm ilerisi riske girebilir bence git ol. Kalan 3 cmi de bi şekilde hakledirsin ayakkabının topuguyla falan. Erciyes tıp fakültesi doç ahmet güney tavsiyem.

arkadaslar 1 ameliyat ile ne kadar uzatma yapilabilir lutfen cevap verirmisiniz

Boyuzatma icin bildigim en fazla 10 cm uzatan biri var, benim dr un hastasiymis. 9 cm uzatan bir kizi bizzat gozlerimle gordum. 6 cm den fazlasini dr lar tavsiye etmiyor, ki haklilar. 9 cm uzatan kiz 3 yil gecmesine ragmen hala normal kosamiyor, odem sorunu falan da vardi. Ben 7 cm uzattim boyumu, 1 yil 1 ay 2 gun oldu ameliyat olali, cihazlar cikti, ama hala tam serbest yuruyemiyorum, ayaklarim cok sisti. Bunlar gecici biliyorum, ama zaman aliyor.

Tek bacak uzatmada 10-15 cm uzatanlar var, internet te okumustum.

oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. boy uzatma 2 bacak oluyor sanirim. bizim tek bacak 15 cm kisa. tek bacakta da 6 cm den fazlasi sakincali mi acaba.

24 yaşındayım, boyum 1.40 ayrıca kemik eğriliği de var. Devlet hastanesinde ilizarov ile ameliyat yaparlar mı? Yeşil Kart öder mi?

yılları önce açılmış bu formu bende az okumadım sanırım 7 yada 8 sene oluyor her neyse. bende ameliyat olmaya karar verdim. çapa tıp fakültesinde mehmet çakmak'ın öğrencilerinden halil ibrahim balcı yapacak. ameliyata 1 ay süreyle yapılan tahliller / testler ve filmler kararı sonuc verildi. hayırlısı ile 5 yada 6 ay sonra operasyona alınacam.

atiba

Rica ederim. Ben her iki bacagi uzattim ve arastirmalarim bu yonde oldu. Ama daha once soyledigim gibi 15 cm-e kadar tek bacakta uzatma olabiliyormus. Tabii ki bunyeye, kas kitlesine, kemik kaynamasina falan baglidir kac cm uzatmanin mumkun oldugu. Bence siz tahlil yaptirip dr la gorusun bunu.

Bende parantez bacak var ve cok fazla gozume batiyo cok fazla taktim kafaya ve universite okuyacagim. Benim sorum su eger o civili yontemle tedavi olursam okul hayatim aksar mi yani o cihaz takilinca surekli evde yatmak zorunda miyiz ve fiyat olarak ne kadar oldugunu merak ediyorum. Herhangi bir saglik guvencem yok ama devletin 18 yas ustundeki kisilere okuyosa 25 yasina kadar sgk ile saglk guvencesi sagladigini duymustum. Yani devlet hastanelerinde buna dayanarak masraflari karsilarlar mi ya da benim cebimden ne kadar para cikar ? Bu sorulari cevaplayabilirseniz cok mutlu olurum.

Arkadaşlar kazadan dolayı tek bacak kısalığından ilizarov ameliyatı oldum 5 cm uzatma gerçekleştirdim ameliyatı kasımda oldum haziranda cihaz çıktı yanlız ayak yamuk kaldı doktor tekrar cihaz yada platin takalım diyor benim 8 ayım boşa gitti daha yürüyemiyorum bile sizce hukuken hakkımı arayabilirmiyim ne yapmam gerek gerçekten çok stres oldum

bardoner Ameliyatla muhtemelen coknzorlanmadan parantez bacagini duzeltirler. Ama bunun icin muayene olman lazim. Derecesini ve kemik yapini gormeleri gerekiyor. Disardan veya icerden sistemle ameliyat olabilirsin. Her ikisinde de ameliyatin ikinci gunu walkerla yurumeye baslarsin. Fiyati da dr.la gorusmen gerekiyor. Kemik ameliyatlarinda fiyatlar dr.a ve yonteme gore cok degisiyor.
ougras1 cok gecmis olsun.
Uzatma ameliyatlari uzun surdugu icin bu uzun zan zarfinda tamamen duz kaynamasi zorlasiyor.
Ama eger ameliyat basarili gecerse kolay kolay boyle birnsorun gorunmuyor. Malesef bircok dr isin basinda oldukca rahat bir sekilde "hallederiz" diyebilirken isin sonumda hata yaptiklarinda ve biz buyuk bedeller odedigimizde sadece "uzgunum" deyip geçiyorlar. Gerci cogu hatasini bile kabullenmiyor.
Simdi tekrar duzeltme yapsan cok uzun sure beklemezsin ama yine de baya bi sure icin sabretmen gerekecek.
Bana kalirsa hic bekleme ac davani ve hakkını ara. Yoksa senden baska madur hastalar da olusacak...

Peki izmirde bu is icin onerebileceginiz devlet hastanesi var mi

bardoner
Bu tarz bir ameliyat için hastane onermek ne kadar dogru olur bilemiyorum. Daha cok dr.lar uzerinden arasrtirma yaoarsan faydali olur.
Izmirde bu konuda tanidigim dr. yok malesef.
Istanbulda ise ameliyatini basariyla yapacağını dusundugum 3-5 isim sayabilirim..
Bacaklarinin rontgen filmi ya da resmi var mi? Ozelden atabilir misin?

Malesef daha herhangi bir doktora gidip rontgen filmi cekinmedim . Ama gozle gorulur bir egrilik var ve bu da benim moralimi fazlaca bozuyo. Bunu aileme dillendirdim tabi isin ucunda ameliyat kelimesini duyunca sicak bakmadilar . En azindan bi doktora goturebilseydim belki doktor ikna edebilirdi. Arkadas sonunda ameliyat dahi olsa ben razi oldugum halde aile duvarini gecemiyorum :)

Muayene sonucu dr kemiklerini duzeltmek yerine estetik kamuflaj veya illüzyon yoluyla da bacaklarinin daha duzgun gorunmesini saglayabilir. Eger gerekiyorsa da kemiklerine cerrahi mudahalede bulunur. Ailene eger ameliyat olmazsan vucudunun zamanla bacaginin farklı bolgelerine baski yapacagini zamanla diz ve kalca kreclenmesi olusabileceginden bahsedebilirsin. Tabi bunu bir dr.un soylemesi daha uygun olur..

yazaribrahim

Hocam o ameliyatı olduktan sonra bacağında aletler kalıyor mu? Kalsa da kalmasa da ne kadar süre kendi başına yürüyemiyorsun?

arkadaşlar bende 12 yaşımda olmuştum istanbul çapada mehmet kocaoğlu yapmıştı alt ve üst ekstremitelerden 5+5 10 cm uzattılar evet ağrılar doğal olarak oluyor ve uzatma işlemi yaparken aksatmayın o zaman benim yaşım küçük oldugundan gelişim süreci zamanı olduğundan kemikler hemen kaynıyodu bu sebeple 1 kez kaynama yaptı tekrar kestiler kemiklerin arasını yani pansumanınıza dikkat etin vidaların giriş yerlerini açık tutmayın sigara alkol ve ani hareketlerden uzak durun yeter bendede üst ekstemitede enfeksiyon olmuştu ama tedavi ile sık sık pansumanla hiç birşeyi kalmadı pansuman yaparken özenli yaparsanız enfeksiyon riskiniz olmaz hatta bana bu ufak tüplerde olan batikon gibi bişey kullanmışlardı enjektörle diplerine yani baya etkisi oldu enfeksiyon geçirenler doktoruna danışsın derim sonra bu enfeksiyon kemiklere ulaştığında başınız daha çok ağrıya bilir daha çok sorunla uğraşama riskiniz olabilir

Snyns
Sanırım sizde kemik egriligi var.
Ameliyattan sonra durumunuza gore cihazlar 5-6 ay kalir.
Ameliyatin 2 gunu walkerla ayaga kaldiriyorlar. Durumunuza gore 3-4 hafta sonra desteksiz yurumeye baslarsiniz. Burda egriligin hangi kemikte oldugu cok onemli, derecesi onemli. Elinizde rontgen filmi ya da fotograf varsa ozelden atabilirseniz daha net seyler soyleyebilirim..

Son düzenleme:
yazaribrahim

Maalesef hocam henüz hiç bir doktora görünmedim fakat bunu ben estetik olarak sorun ediyordum ki buradan ciddi rahatsızlıklara da sorun açabileceğini öğrendim. Açıkçası 18 yaşındayım ve o şekilde nasıl bir hayat geçiririm bilemiyorum. Genel durumlar için peki o cihazlar içeriden mi takılı oluyor yoksa dışardan görünen tarafta mı?

Evet. Ameliyat olmazsan ilerde dizlerinde gonoartroz(kireclenme) ve buna bagli agrilar ve hareket kaybı olusabilir.
Duzeltme ameliyatlari hem icerden hem de disardan sistemle yapilabiliyor. Ama dr.lar daha cok disardan sistemi tavsiye ediyor. Daha guzel sonuclar alınıyor çünkü..

Uzatma ameliyatlari ortalama 50 yasina kadar yapilabiliyor. Yine de ameliyat oncesi tetkik ve tahliller yapilarak size ne kadar uzatma yapilacagini olasi riskleri ve yapmaniz gerekenleri muayene esnasinda soyluyorlar..

Geçmiş olsun abi istanbulda sayın hacı kutlu var doktor

www.hacikutlu.com netten araştır ne kadar doğru bir seçim yaptığını sende göreceksin başka Dr aramayin

Boy uzatma ameliyatı sadece kısa boylular için bilgilendirme !!!!

ameliyat sırasında ki süreçte nasıl zorlukları var.

1 cm kısalıkta yüürmeye engel oluyomu aksma gibi

Estetik boy uzatmada ne kadar rapor alabiliyoruz? Memurlar için soruyorum ..

Üst Alt