Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Ben suan dızımı tam bukemıorm doktor bı kac gune acılır dedı dızım sıkıntılı cıvıyı tam altından gecırmısler egrılık ordan ıtıbaren vardı ama sunu cok ıyı anladm ınsanları degıstıremıorz onyargıları yıkamıorz kendımızı degıstırmelıyız belkıde boy kompleksınız ondan bılemıom benımde boyum kısa ama önce saglık gelıor boy kısalıgı bır saglk problemı degıl...tek bacak kısalgı topallamak suan tek ıstegm sıradan bir ınsan olmak baskaları tarqfındn daha fazla ötekılestırılmemek..

Allah yardimciniz olsun. Dizinizi tam bukmeye calismayin, zamanla aciliyor. Aksine uzatdikca, acmaya calisin ki, dizden bukulu kalmasin.

Arkadashlar, siz calsium ilaci iciyorsunuz? ben calcium carbonat iceren bir ilac iciyordum, duydum ki, bovreklere cok zarar verdigi icin Avrupada yasaklanmis. Bir de Calcium sitrat daha iyiymis.

Arkadaşlar hacı kutlu'ya boy uzatma ameliyatı olup sorun yaşayan var mı? Ben oldum ve şu an sağlığımı kaybettim. Lütfen aynı sorunu yaşayan varsa bana özelden yazsın.

Ameliyatı yapan kim lütfen bana yazarmısın. Ben de sağlığımı kaybettim @acelesiyüzünden

Gecmıs olsn nasıl kaybettnz bana buralarda bırılerı vardı ısrarla hacı kıtluuuyu onerıorrdu daha ucuz dıye korktm sımdı ıyıkı gıtmemısım

Iyilik yada kötülüklerini bilemem ama ben bu hale geldim

Diğer sayfaya yazdım ama burayada yazıyorum. Bende her iki dizde ve ayak bileklerinde içe dönme oldu buna bağlı ayaklarımda şekil bozukluğu oluştu. Başka bir doktor yeniden ameliyatla oluşan bu durum için düzeltme ameliyatı yapacak. Sonrasında ne olur ben de bilmiyorum

arkadaşlar aranızda mersinde uzmn doktor ilker karataşta ameliyat olan varmı ???

mrb arkadaşlar bende ameliyat olcam yani içerden çivli inş nasip olursa olacam bazı arkadaşlarımız devlet karşılıyo falan demişler doğrumu bazı doktorlar neden para istiyor şimdi bilemedim

benim kardeşim balta limanı kemik hastanesinde ameliyat oldu uzatma ameliyatlarını sosyal güvencen varsa devlet karşılıyor kardeşim tek bacak kısalık vardı kemik içinden uzayabilen çivi ile uzatma yapıldı devlet karşıladı ameliyat masraflarını. ama bunu iki bacak uzatma için karşılıyor mu onu bilmiyorum gidip sormanızda yarar olacaktır.

mrb arkadaşlar yaşım 20 9 aylıkken geçirdigm yanlış ameliyat sonucu sol ayagımda toplanma olduu ayagım top gibiydii ankara gazi hastanesinde ulunay kanatlı hocam ameliyatımı yaptı ayagım düzeltildi çok şükür hiç bi sıkıntı yok ayagımdan yana yanlız 4 cm kısalma vardıı uzatılması lazım dedi ve dediginiz uzatma işlemini yaptı 4 çember takıldı diz kapagımdan ayak bilegime kadr yaklaşık 8 ay kaldı çıkardıktan sonra fark ettimki diz kapagım kayıyor saga dogru diz kapagımdan aşşagısı benden bagımsız gibydi neyse gttm anlattm dediki demirleri çıkarırken kompikasyon oluşmşş saga dogru diz kapagımdan çıkıntı var ve o demir çıkan yer boş kalmş tekrar ameliyatla düzeltilebilr dedi ben istemedm çunki pilatın takp tekrar çıkaracakmş 2 ameliyatla sonra alçıya alındı o boşluklar dolduu fizik tedavi verdi diz kapagımı açamadıgm için şu 1 2 haftadr sanki dizim sola doğru kaymş gibi ve ben 2 haftadr aglıyorm nolur bana bişi diynn aynı sorunu yaşayan varmı yoksa benmi takıntı yaptm çok kötüyüm :(kontrole gitsem ameliyat dermi tekrar nolur iyi şeyler yazın bana çok korkuyorum aynı acıları yaşamaktan:( bu arada ameliyatı olalı alçıyla beraber 1.5 yıl oldu

hayırlı haberler yazın ltfn:(

fatomaa

HCBR DOKTORA GUWENILMIYOR. heryere yazacm bnm erkek arkadasmı mahweden doktoru. sakın olmayın

Düşünceliyim
KAYSERİ MEMORIAL HASTANESI MEHMET HALICI. BU doktora gtmwkle buyuk bı hata yaprsın hbrn olsun. sevglımn moral alt ust oldu canımız skıldı. nasıl ayakta tutacagımı bılemıyorum sevgılımı. destek oluyorum elımden gldgı kdr bu doktor bıze neler neler demedı 3 gun snra ısıne gıt ddı ne zaman kntrola gıtsek hersey nrmal cok saglıklı ddı aradık agrısı wr ddk nrmal ddı hcbrsey yapmdı. ben boyle olcgnı bıleydım hc ızın wermzdm.

didemuhammed

Cnmm erkek arkdsn ncın amlyt olmustu tam olark uzatmamı estetıkmıydı nesi vardı ınslh sımdı bıraz duzelmıstır

@fatomaa canımm bnm erkek arkdsmda kemık egrılıgı wrdı ustelık boyuda kısaydı. kemık duzltıldı.doktor dedıkı sen uzatma yapacan ddı her 6 saattte bır uzatma yptı.2gun once kntole gıttı. uzatmanın hıc olmdgını br daha amelıyt gcırecgnı soyledı doktor. hatta o amelıytı gcrdıkden snra 3 4 kere bır daha amelıyt olcgını soyledı. bız kabul etmedık. cunku basta bıze boyle bırsey demedıı. 3gun snra ıse gıdebılcgnı hcbı skntı olmycgnı soyledı. suan demırlerı cıkrttırdık bzde ayagının ustune basıyor ama tek basına yuruyemıyor kasları gucsuzlesmıs zamanla duzelırmı bılmıyorum. keske olmasaydı boyu kısa kalaydı ınan suan ck pısmanz. BIR INSANIN CANI BI INSANA COK UCUZ. ıyı karar werr

@fatomaa oyle kolay degıll benden demesı bıde doktoru cok ıyı arastr. cokmu kısa senın bboyun. kayserı mehmet halıcıdan uzak dur ... gereken sıkayetı yapcaz zaten suan ayaga kalkmasını bklıyoz erkek arkdsmn

Nis

bunun ıcın doktorunun ıyı olması lazm ınan erkek arkımn ccktgı acı cok btrdı. ben gozumle gordum cocuk mahwoldu.neeler yedı neler ydrdm ama bakalım suan hastanede oda umarım bı kac gune yuruyebılır.

Canm benım boıyum kısa ama benım sorunum baska hem ben amlyt oldm metın kucukkaya da bugun amlytmn 85.günü artk tek bacak amlytı idi

Suan ıcın cok kesın konusamam cunku tedavım sonuclanmadı henüz ama doktorum suana kadar iyiydi agrmda pek yok cvok sukur

@fatomaa cnm bnm erkek arkdsmn cok agrıları oldu duramadı agrıdan. doktorda ıyı cıkmdı. bu cocukda boyle oldu. smdı demırı cıkrdılr kaslrında guc yokkı cocuk yuruyebılsın. hareket fln yapıo ama 1 aydan once yuruyemez erkek arkdsm nasıl cnımız skkn moralımız bozuk

Bacak kısalığı

Selamun Aleykum
didemmuhammed moralinizi bozmayın.Allah şifa versin.

kemik uzatma

Arkadaslar ben yeniyim burda ve gercekten yardima ihtiyacim var. Benim sol bacagimda kisalik vardi ilizarov ile uzatma ameliyati oldum ve hala bacagimda demir var. Benim gibi uzatma ameliyati olan arkadaslar varsa lutfen bana ulassin vana yardim edin

Arkdaslar kaynamiyan kemik ve uzatma oldum ilizarov takildi 1ay oldu ve ben yuruyemiyorum canim cok aciyor lütfen olan varsa benim gibi ve yürümeyi başaran varsa bana ulaşın ben çok kotuyum yuruyemedim korkuyorum

Bende oldum ve korkuyorum bana ulaşırmisin

Ben Ilizarov yontemiyle ameliyat oldum, 6.8 cm uzatma yaptim, 7 aydir walkerle yuruyorum. Ilizarov yontemiyle ameliyat olan hastalar gec yuruyor normalde. Korkmayin, inshaAllah hersey daha iyi olur.

Benimde sol ayagım sol femur kısalık vardı. Bebekligimden bu yana 6 ameliyat geçirdim. Hepsi özel hastanelerde oldu istanbul cerrahi, acıbadem,memorial doktorum prof.dr.mehmet kocaoglu.
Şuan 15 cm yakın kısalık var 2 senee yakındır ameliyat olmuyorum, büyüdügüm için zorlaşıcagını düşünüyorum, bana olursan son 1- yada 2 ameliyatta düzeltcegini söyledi fakat ben istemedim şuanda istemiyorum. Ampute olmak istedim fakst doguştan kalça çıkıklıgım oldugu için saglıklı olmayacagını söylediler. Kocaoglu ampute fikrine sıcak bakmadı hatta benimle görüşmedi bile böyle birşeyi ben yapmam dedi. Onada saygınduydum. Başka doktorlarda aradım çareyi. Ama olmadı. Şimdi ez azından estetik açısından güzel durması için bilekten kestirip topugu baş olarak kullanmayı düşünüyorum. Böylelikle protez kullanmadan yürüyebilecegim. Benim için daha iyi olacagını düşünüyorum. yorum yazarsanız sevinirim iyi veyatta kötü

Sacmalama sakın ayagını ampute etme yazık gunah sana oyle bisye kalkısmayı dusunmek bıle kotu ....cokk zor kuzenım topugundn kestıler acılar ıcınde 1.5yıldır...gidip uzatma yap 1.5 2yılda hatta olmadı5 yıl sonra dızelmıs olsn yeterkı ampute etme....15cm bacak 3yulda uzatılır norml yuurursun bı hasta vardı hande 12vm uzattı uc yılda sımdı cokk cok ıyı

Profılınde 18yasında oldgun yazıor bak bnde kalca vıkıklıgındn amlyt oldm sonra uzatmada oldm bazı seylerı goze al hatta ben kalca cıkıklıgındn sonra dizim kırıldı dız açma amlytı da oldm bes yıl kendını sıksn amlytlar olur bıter ama amppute de bes yılda bır xaten bacaga protex alıorsn kuzenm topugu plmasna ragmen protez olmasa basamıor o kdrr acı cekıor kı onu goruyorum aglayasm gelıor hep cokk mutsz

Topugu bas olarak kullanma meselesı yalan kuzenıme de oyle dedıler kestıler topugu bas yaptılar ama kuzenım dayanamadı prtotez yapmak zorunda kaldılar kendınce seyler dusunme gıt uztma yap bır cok hasta var 15 cm uzatan

Git metın kucukkayaya kalca cıkıklıgıya beraber uzatma yapabılır

Bende 13.11.2015te ilizarov yöntemiyle sol bacaktan ameliyat oldum 1999da trafik kazası geçirmiştim 5 operasyon falan geçirdim şu an 5cm kısalık ve biraz eğrilik vardı son ameliyatımı da geçirdim, 1 Aralık 2015te uzatmaya başladım ağrım sızım yok ameliyatımı Antalya Özel Uncalı Meydan Hastanesinde DR.Cengiz YILMAZ'a oldum kaza yaptığım andan beri zaten kendisine muayene oluyorum memnunum bakalım hazirana kadar bu demirlerle yaşamaya alışacağım çok sabır gerektiren birşey.

Not: Estetik olarak bu ameliyatı olacak kişilere kesinlikle tavsiye etmiyorum ameliyattan sonra 2 günki acılar ve uzunca bir süreç sizi etkileyebilir

ben balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olcam doçent doktor umut yavuz ismi sol ayağım 3 buçuk santim kısa dzüükısalık ayak bileğinde siz olmalımıyım dokor 3 -4 ayda hallederim dedi

Arkadaşlar benim boyum 1.58 estetik amaçlı olmak istiyorum hedefim 1.70 olmak. Bütün zorluklarına katlanacağım sonunu düşünerek istanbulda yaşıyorum yaşım 24. Benim gibi düşünen arkadaşlar varsa tanışmak istiyorum beraber ameliyat olmak birbirimize destek olmak yardımcı olmak istiyorum motivasyon açısından

arkadaşım merhaba, bir konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum lütfen... ben doğumsal kalça çıkığı amaliyatı oldum 3 yıl önce... 6.5 cm kısalık mevcuttu kısalık şuan 3.5 cm ve yine aksıyorum siz uzatma amaliyatını hangi yöntmle oldunuz dr ismini de açıklarsanız çok mutlu olurum

Fatma Hn
istanbu Baltalimanı kemik hastanesine sami sökücü,Bilal Demir.umut yavuza muayene olablrsiniz.

Üst Alt