Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru öner...

bırı yarddm etsın metın kucukaya ıle gorustum muharrem beyle de gorusmek ıstıyorım herkes ondan bahsetmıs hastane masrafı ne kadr olur yaa madı olark manevı olark ahhhh bıdeee kocaman sehır ıstnbulaaa aılemı getırecemm yaaa cok zor gunler beklıorrr cokk

Fatomaa; maddi durumun iyi değilse söyle Muharrem beye sana yardımcı olur. O öyle sıradan biri değil. Ben ona Ameliyat oldum, Allah Razı olsun her şeyimi anlattım beni dinledi, karşılıklı konuştuk. Sende öyle yap bütün kafandaki düşünceleri söyle, açıkla sorular varsa sor; ama sakın size nasıl güvenebilirim tarzında sorular sorma bu soruyu tabi hiçbir doktora sormamak gerek. Hekimler bizleri iyi etmek için vardır. Sen inandıktan sonra o seni iyileştirmek için elinden geleni yapar.

Kendini psikolojik olarak hazırla, sonra sevdiklerini hazırla. En fazla ne kadar para ayarlayabilirsin bunu hazırla, (mesela ben çok binemediğim gözümün nuru arabamı sattım biraz zoruma gitti ama napalım sağlık önce gelir) ve sonra doktor muayene olmaya git. Gerisi Çorap söküğü gibi gelir. Inanmak bu işin birinci Kuralı. Güçlü olmayacaksan hiç girme böyle bir işe. Offf küfff diye aklanacaksan okuma bile yazdıklarımı. Benim Ayağımda şu an fiksatör var yaklaşık iki Ay oldu. Değneklerle yürüyorum düşme tehlikesi atlattım bir kaç kez ama oturup ağlayıp sızlamadım çünkü biliyordum böyle olacağını sende öyle düşün. Sürecimin bitmesine az kaldı sabır diye diye sabredecek yerlerim ağrıyor. Yılbaşına metal Parçasıyla gireceğim. Napalım iyi olacağız sonuçta. Sende düşün taşın kendini hazırla ve git Istanbula. Ben açıkcası istanbulda kimsem olmamasına rağmen Allah işlerimi yoluna koydu işler yolunda gitti, sadece annem biraz yoruldu sende yanında annen babanı götürme güçlü genç sevdiğin insanlardan birini götür.
Kendine iyi bak önce zihin olarak hazırla kendini sonra ameliyat masası.

Yazıkların ıcın cokk cokk tesekkur edermmm allah razı olsnnn..ben kozmetık degıl tek bacagm topalladıgı ıcın amelııyt olmak ıstyrm acıkcasııı bir yandan cokk korkuorm ama topallamak insanların ön yargılarına maruz kalmak belkıde herseyden öte kendini eksik küçümseniormus psikolojısını atmak icin amelıyatı olmak ıstyrm...ciddi manada hayatımın bır cok yerınde bu konu karsıma cıktı ve benı cokk uzdüler. Benı kırdılar hep... Ki bence bayan olmak insanı daha da gücsuz yapıor duygusal yapıor oda ayrı tabii... Benım yanımda goturebılegm genc bırı yok suan annemle gıtmwyı kafama koydum .. sgk var ama özel hastanelerde yıne de bellı bır mıktar amelıyr parası alınıormus..ben muharrem inana mesj atmm face den ama bana dönmedi bile esıne hatta kızına da attm röntgnm var onu gonderdm:( sen amelıyt masrafı ne kdr verdın bu arada cokk cokk gecmıs olsnn ınslhh iyi olursun

Son düzenleme:
Fatomaa, keşke Facebook'tan mesaj atmasaydın. Insanlar özel Yaşamları ile işlerini ayırt etmek zorunda. Karıştırırlarsa başarı elde edemezler. Neyse artık olan olmuş geri dönmelerini bekleme bence zaten paranı ayarlamışsın her yerdede bahsetme ne kadar paran olduğunu.
Anneni al, Muharrem Bey'in muayanehanesinin telefonunu ben sana mesaj atayim ara. Git muayene ol. Ne kadar paran olduğunu kimseye söyleme mesajını da düzelt bu işler şakaya gelmez. Bende seninle aynı şeyleri yaşadım, bir erkek olmama rağmen bana da aynısını yaptılar önyargılı davrandılar üzdüler; ama her zaman yaradan yardımcı oldu sende Atlatırsın acele etme yavaş yavaş. Sen biraz panik ve heyecan yapıyorsun sakin davran. Şimdi sana mesaj atacağım. Iyi geceler.

Cokk teseekkur edermm cokk cokk sagol hersey ıcın ben hem krkuorm acıkcası hem de sonuc ne olack kestıremıorm cokk zor gunlerım oldu hep basarısız amelıytlr gecırdım ondn korkuorm ..bu sefer ınslhh ıyı olackk :( face konusuda haklısın ben abarttm galıba sacmaladm adam bana cevap vermek zorunda degılki:( insn sakin kafayla anca bunu anlıor yoksa birseylere ulasma cabası ııcınde olunca herseyı yapıor neyse herkese ıyı geceler bu gece bıraz uzun oldu..

Fatomaa; bak sakin bir kafayla düşün. Yalnız başına otur plan program yap. Bu hayat senin hayatın, nasıl yaşamak sana bağlı, sıkıntılı stresli ve panikli davranırsan kaybetmeye mahkumsun. Kendini kontrol et, zaten diyorsun havalar ısınınca ameliyat olmayı düşünüyorum diye, o zamana kadar bolca düşün, düşündüğünü sevdiğin insanlarla paylaş, onların düşüncelerini al. Ailenle otur konuş, doktorlar seni iyileştiremeyeceklerini düşünmezler, hiç olmadı seni ameliyat edemem der ki böyle bir durumun yok gibi. Bak bu forumdaki kaç sayfa boyunca arkadaşlar düşüncelerini heyecanlarını yazmışlar. Inanır mısın ben ameliyat olmadan önce forumun bu kısmının hepsini okudum sayfa sayfa. Günlerimi aldı, yorumları dikkatimi çeken kişilere mesaj attım düşüncelerini aldım yani sen daha olayın başındasın. Hele bir araştır bakalım böyle kolay mı ameliyat işi? Kendini alıştır 2-3 ay Ayağında cihaz olacak kendini buna alıştır. Böyle herşey kolay değil. Ben yıllarımı verdim daha da sonuçlanmadı. Halen bekliyorum. Sen de araştır soruştur. Heyecan ve panik yapma. İyileşeceğini düşün, bende insanlar Tarafından kötü bakışlara maruz kaldım hep içime attım, moralim bozuldu yeri geldi onlarla beraber kendimle dalga geçtim rahatladım, onları şaşırttım. Yani başka insanlara bakacak olsak Hayatımız zindan gibi olur. Kimseyi dikkate alma. Hayat senin hayatın; ben senin iyi olacağını düşünüyorum. Hadi benden bu kadar yolun açık olsun geri kalanı senin çabanla olacak. Iyi geceler [emoji6]

Istanbulda onereceğiniz doktor var mi benim bacaklarda ciddi bi eğrilik var. Eğrilikler daha mi kolay duzeltilir Allah rizasi icin yardimci olun

Benim bildiğim bir kaç doktor var Muharrem Inan, Metin Küçükkaya bunlardan bazıları. Tabi forumun bu Bölümü'nü iyice okuyunuz, arkadaşlar doktor isimleri vermiş onlarlada irtibat kurabilirsiniz. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Benim bacaklar parantez şeklinde bu durum bacak kısalığına gore daha basit mi

Verdiğin bilgiler için cok sağol peki sizin sorununuz neydi

Ben onuda arastirdim fiyati 15000 dolardi ama burda eksternal fixator kullaniyorlar bide yeni bi tane cikmis smart correction diye eksternalden daha kucuk ve tedavi kisa suruyormus bide mehmet kocaoğlu ile metin kucukkaya platinle tek seferde duzeltiyorlarmis ama bu platinler omur boyu kalacakmis bunlara gozukmedim ama yuksek fiyat isterler benim tahminimce

Param olsa direk ukranyada tedavi olurdum ama maalesef oda bende bulunmuyor yine de Allah a şukurler olsun benim bi de kafama takilan bu platinler omur boyu icerde kalirsa ilerde sorun yaratmazmi

Smart correctionla tedavi olmak istiyor ama bu yontemi hangi doktorlar yapiyor onu bilmek istiyorum eksternal cok eski bi yontemmis

forumları okuyordum bana yararı dokunacağından üyede oldum. kardeşimin sol bacağında 6.5 cm kısalık var. istanbul balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olacak. bu hastanede ameliyat olan var mı? kemik uzatma ameliyatı olanlar yorum atabilir mi?

Ben 12.5cm uzattım. Uzatma ameliyatları biraz uzun ve zahmetli birde sürekli psikolojik olarak kendini iiiyi durumda tutacaksın.6.5 cm için yaklaşık 1 yıl uzatma ve kemik dolması beklenir. 3-4 ayda kaynaması için beklenir... Ben 2*3 yıldır dr gitmiyorum iyi dr izmir de var ama maddiyatta biraz seni zorlar.. İzmir de dr sorarsan söylerim ist hepsi acemi ve çömez üzerinde staj yaparlar... Tabi birazda paranı yedirirsin...

teşekkürler zarbo17 kaç yaşında ameliyat olmuştun? şu anki durumun nasıl yaşamında aksaklıklar oluyor mu?
kardeşim balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olacak kemik uzatma doktoru sami sökücü bu sayfada bir kaç kez ismini okumuştum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba bende ikibuçuk ay önce ameliyat oldum ve smart correction takıldı. Yaklaşık bir ay önce uzatma bitti bir aydır kemiklerin kaynamasını bekliyorum. Sanırım bir ay daha beklerim gibi görünüyor.
Şimdi ameliyat olmayı Düşünen Arkadaşlara sesleniyorum; eğer sabrınız yoksa kendinizi motive edemiyorsanız sakın bu işlere kalkışmayın. Bu düzeltme ve uzatma işleri yani kemik Ameliyatları sabır isteyen bir süreç. Ben yaklaşık ikibuçuk aydır kendimi motive etmekten yoruldum kilo verdim zayıfladım. Ama umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Sürekli sabır ettim, sabır etmesem zaten işler tersine gider ve enfeksiyon vb. Gibi durumlarla kritik bir süreç başlayabilir. Iyi bir bakım çok önemli. Ailenizden bir kaç kişinin sizinle ilgilenmesi gerekli. Yalnızsanız biraz zorluk çekebilirsiniz. Bu durumları düşünün diye söylüyorum.
Şimdi son olarak doktorum üç hafta dedi size üç hafta sonra tekrar durumu yazıp bilgi veririm. Görüşmek üzere iyi günler...

Ortopedi ile ilgili size bir doktor tavsiye edeceğim. Ortapedi uzmani HALİL İBRAHİM BEKLER çok iyi bir hekimdir. Önümüzdeki hafta ameliyat olacağım. Sevcan , isinde başarılı biridir,

Engelsiz07 verdiğin bilgiler için çok teşekür ederim tedavi sürecini yaşadıklarını anlatmışsın. önceki yorumlarını okudum Allah yardımcın olsun kardeşim.
istanbul balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olan var mı? hastane hakkında bilgileri olan veya o hastanede kemik uzatma ameliyatı olanlar görüşlerinizi yaşadıklarınızı yazabilirmisiniz? kardeşim ameliyat olacak ailecek kafamız biraz karışık yardımcı olabilirmisiniz?

Herkese merhaba ,
Sizlere tavsiye edeceğim doktor Halil İbrahim BEKLER kendisi çok iyi bir doktordur. Babacan bir adamdır. İşinde usatadır.

teşekkürler hilaldastan önerdiğin doktor halil ibrahim bekler hangi hastanede çalışıyor?

Arkadaşlar ben 1978 kaza geçirdim sağ bacağım biraz kısa ve katlanmiyor 1968 doğumluyum 1985 de ssklı oldum şu an 3560 günüm var %40 rapor alabilirmiyim acaba emekli olmak için askerlikde yapmadım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

tek bacak kısalığı ileride başka bir sorun çıkarır mı? kısalık 6.5 cm çok kararsızız ameliyat olacak ama hala karar veremedik. bilgisi olan varsa ya da bu durumu yaşayan varsa aramızda bilgi verebilirmi?

@uğurerd öncelikle bir doktora muayene olmanız gerekir, kısalığın birsürü nedeni olabilir, her kısalık problemsiz düzelecek diye bir durum yok, mesela benimki uzadı uzamasına ama dizim ancak 90derece bükülüyor 2 sene oldu ameliyat olalı, benim bacağım gençken geçirdiğim bir kaza sonucu kısa kaldı ve eğrilik düzeltmede olduğu için uzatılan kısım dize yakın bir bölgeden oldu mecburen, bu seferde eklem açısında problem oldu belki kalçaya yakın bir bölgeden uzatma olsaydı dizde bu kadar problem olmazdı anlatabiliyormuyum bir sürü etken/olasılık var, mesela daha önceki mesajlarımda paylaştığım bir video vardı nette bulduğum, adam kozmetik uzatma yaptırmış 2 bacağınada hemde 9cm ama gayet güzel çömelebiliyor gibi...

kaltintaş benim kardeşimde trafik kazası geçirdi ama kısalık ondan mıdır bilemiyoruz. kocaeli üni. ortopediye gitmiştik orada sol diz büyüme kıkırdakları erken durmuş olduğunda kısalık meydana gelmiş dediler. istanbul balta limanına gittik oradada uzatabiliriz dediler. ama işte uzun süren tedavi iyileşme dönemi varmış sağlığı için katlanırız artık. şimdi bir problemi yok ama 6.5cm kısalık ilerde ister istemez problem çıkarır mı diye düşünüyorum. problem çıkarırsa bunları yaşamasın diye ameliyat düşünüyoruz kısalık az olsa hiç kalkışmayacağız da azda değil. yaptırmayın diyenler var ondan yukarıdaki soruyu sordum acaba yaptırmazsak ilerde ne gibi problemler çıkar?

Arkadaşlar öncelikler herkese selamlar. Boy uzatma konusunda tanıdığım ve alanında iyi hatta kendine has yöntemler geliştirip kabul bulmuş bi doktor var. İsim veremiyorum reklam olur diye yardımcı olmayı isterim mail yoluyla bana ulaşabilirsiniz. Ben kendisind kalça problemi yüzünden gitmiştim çok memnun kaldım

@uğurerd

kazada kırık filan oldumu? mesela benim geçirdiğim kaza ağır bir kazaydı, sağ bacağım dizin 5-6 cm üzerinde parçalı kırık oldu tabiri caizse bacak un ufak oldu, kaslar dokularda hasar gördü, özellikle o zaman yapılan ameliyatlarda, buna rağmen 37 yaşında uzatma ameliyatı oldum kemik açısından problem yok 6cm uzadı ve kaynadı, ama yumuşak doku olarak eski formuna kavuşamadı henüz

geçmiş olsun kaltintas. kırılma olmadı ama şu anda tek sorunu sol bacağında 6.5 cm kısalık ve bu kısalık yürürken çok belli olmuyor.
yani uzun bacak zamanla kısa bacağı dengelemeye çalışmış mesela düz bir şeklide ayakta dururken kısalık belli ama yürürken belli olmuyor. şuanda 20 yaşında bacağından şikayetçi değil ama ben araştırdım biraz ilerde sorun çıkartabilirmiş onun için uzatma düşünüyoruz yani kafa biraz karışık

ugurerd

kardeşiniz daha gençmiş yani kafanız rahat olsun düşünecek/araştıracak bol vaktiniz var, maddi durumunuz nasıldır bilmiyorum ama 1-2 bu işin uzmanı profesöre muayene olup danışmak isteseniz bu bile size 1000TL civarına patlar, profesör muayene ücretleri (istanbulda) 400-600 civarı, ama sonuçta sağlık gerekirse harcanacak yapılacak bişey yok

bu işte hemen acele karar verip birşey yapmayın ama gençkende iyileşme daha kolay olur o da ayrı mesele

6.5cm kısalık bendede 20'li yaşlarda sıkıntı çıkarmıyordu ama 32-33 yaşlardan itibaren hissettirmeye başladı, bel ağrısı vs.

çok teşekkür ederim kaltintaş cevap yazdığın için kardeşim istanbul balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olacak doktor sami sökücü orası devlet hastanesi olduğundan para almıyorlarmış.
acaba sizin bu hastane ile ilgili bir bilginiz var mı yada tedavi olmak için önerebileceğiniz hastane yada doktor var mı? maddi durum o kadar iyi değil ama dediğiniz gibi ileride sağlığına zarar vermesin diye bugünden görünsün diyoruz Tabi ileride ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez ama sorduğum çoğu hasta ileride belinde omurgasında sorun çıkartıyormuş müntıklı düşünürsek bir bacak kısa yük bindikçe öteki bacağında da sorun çıkartabilir bildiğiniz doktor yada hastane varsa yazarsanız sevinirim. geçmiş olsun.

daha öncede defalarca yazdım ama cvbını bir türlü alamadım hep doktor tavsiyesi veriyorsunuz bide hastane tavsiyesi ama en önemlisini unutuyorsunuz bu bacak uzatma amelityaları pahalı herkesin gücü yetmeyebiliyor sizden ricam bu forumda birçok arkadaş lizarov yöntemiyle ameliyat olmuş veya diğer yöntemlerle lütfen hangi doktora ve hastaneye gittiğinizi yazdığınız zaman birde nekadar ücret ödediğinizi yazarsanız hem insanları daha çok bilgilendirmiş ücrettlerden korkmadan insanların daha kararlı olmasını sağlarsınız saygılarımla

Üst Alt