Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Öncelikle çok geçmiş olsun denizince, ilizarov operasyonunu 2 kez geçirdim, o çivileri 11 ay taşıdım ve faydası olmuşsa bile bi o kadarda zararı olmuştur, 8cm kısalık için ilizarovun çok uzun süre bacağında takılı kalması gerekir ve bu süre zarfında oluşabilecek enfeksiyon v.s riskleri kaçınılmaz olur, çok sıkı bakım gerekiyo, her gün çivi diplerini özenlice temizlemek v.s çok önemli. Bak ağrısı v.s önemli değil onlar geçici şeyler, ama 8cm kısalığı ilizarov yöntemi ile çözmek bana göre çok rizkli bi süreç, hepsini göze alıp öyle karar ver.
Maddi yönü biraz külfetli olabilir ama, 6000-7000 liraya silikon protez yaptırabilirsin en azından bi 5cm. faydası olur, belkide daha çok olur bu benim tahminim.

Tekrar geçmiş olsun.

Op. Dr. HACI KUTLU
özel muaynesi 200TL
ben muayne oldum,
benim kısalık sorunum yok dizim bükülmüyor
ama bir hastanın kısa olan ayağının 15cm uzatılmış haline şahit oldum

SELAM ;
arkadaşlar ameliyattan sonra dizini bükemeyip sonradan açabilen var mı aranızda..varsa nasıl açabildiniz acaba ?

Diz bükmeyle ilgili biraz sıkıntım vardı, sağ dizimi kazadan önceki gibi bükemiyordum,
bunun için evde kendim dizleri kırarak çömelip kalkma antremanları yaptım, eskisi gibi olmaada zamanla iyi duruma geldi.
Sonuçta futbolcu veya karateci değilim şu an hafif bi bükme kısıtlılığı var ama o da 5-10 deredir.

@kayahak

siz uzatma ameliyatı oldunuz mu? olduysanız ne kadar uzattınız?

5 cm. uzattık, hergün vidaları çevirip uzatma yapıyosunuz, ama size şunu söyliyim kesinlikle çok iyi düşünüp karar verin bu yönteme, uygulama sırasında enfeksiyon, kemikte uzatmadan kaynaklanan sorun ihtimalleri, bi süre mecburen sadece tek ayağınızın üstüne basıcaksınız ki bu en az 2 ayı bulur o sürede mutlaka sizinle ilgilenecek birisi olması şart, demir diplerini her gün temizlemek gerekiyo yoksa enfeksiyon riski çoğalıyo v.s, yani iyi düşünüp karar verin derim.

External Fixator ile ameliyat olan var mı ? doktoru ve fiyatını yazabilir mi acaba çok önemli...

Ben 2 kere oldum numune hastanesinde, ameliyatımı yapan doktor başka bi hastaneye geçmiş sonradan.
Zaten ben 2 ilizarov ameliyatından da sonuç alamadığım için özel bi doktor araştırıp bulduk ve
tedavisi başarılı oldu Allaha şükür.

@zey_nep_

senin diz ne durumda benimki en fazla 90 derece oluyor

Haklısın, başlarda benimde dizimde kısıtlılık olmuştu, 2-3 ay kadar fizik tedavi yaptım bi merkezde, evde de kendim bel hizasında iki bar'ın arasında diz bükme antremanları yaparak baya bi faydasını gördüm.
İki bar dediysem sağında ve solunda gerek duyduğunda tutacak yer olmasını kastediyorum. Yaaa aslında uzun lafın kısası zorlaya zorlaya büktüm dizimi.

Ya gerçekten kendimden nefret ediyorum bu takıntım yüzünden hiç bir tıbbi problemimde yok ama hislerime dur diyemiyorum napıcam ya yaş 21 olmuş ameliyatı göze alıp sakat kalmak riski fazlasıyla korkutuyor 10 cm daha uzamam lazım benim

@MCagdas35

yapma gözünü seviyim çok gençsin bence sağlıklı düşünmüyorsun, belki kızacaksın ama benim fikrim bu, 1.71 boyun var daha ne istiyorsun?, emin ol 30-35 yaşında olsaydın çok farklı düşünürdün
doktorlara muayene oldunmu bilmiyorum ama çoğunun ameliyat olman yönünde görüşü olacağını sanmıyorum

bence hayatın tadını çıkarmaya bak, kafana takma boy meselesini

kendinden nefret filanda etme, kurtulamıyorsan bu takıntıdan bir psikologtan filan yardım al ve kurtul bana sorarsan

mrb arkadaşlar daha öncede yazdım uzatma ameliyatı oldum yamuk oldu diye... 21 martta hacettepede Doç. Dr. Salih Marangoz a deformite(düzeltme) ve az bir miktar uzatma ameliyatı oldum smart fiksatör(ilizarov) uygulandı 41 gün hastanede yattım diz ve ayak bileğinde egzersiz dolayı istenilen şekil ve uzunluğa geldi bacağım çok şükür doktorum çok iyi ilk ameliyatımdan sonra türkiyedeki çoğu doktoru sordum soruşturdum bu iş vucudun yapısı kemik ve kas yapısı kısalığın sebebi doktor ve ameliyat sonrası dönem tabi yaş faktörüde var boy uzatmayı estetik için kesinlikle tavsiye etmiyorum hangi yöntem olursa olsun ha 150 cm falandır ayrı o zaten estetik olmaz ihtiyacını karşılıyamıyo ücreti sgk karşıladı benim ücreti doktorumu tavsiye ederim gönül rahatlığıyla bu site olmasa ben de bulamazdım hocayı alaatin aydoğmuş(karabasan) kardeşimiz sağolsun burdaki yorumları okuyun dikkat edin çok faydalı bilgiler vae Allah hepimize şifalar versin ...

Merhaba!) 9 eylül universitesinde ameliyat(düzeltme,uzatma) olan arkadaşlar bana yazarmısınız lütfen masrafınız ne kadar oldu?Bağkur varken...

Arkadaşlar,ben forumu okuyorum şoka girdim açikçası:eek: Estetik uzatma 40000dolar,120000bin liradan bahsediliyor.Şok şok şok...Kim veriyor bu kadar para?Rusyada bir kaç iyi bi hastaneler var.Profesyonel doktorlar çalışıyorlar.İsteyen varsa bana yazın yardımci olurum.

Natalina'cim, Rusya'da cogu hastane klasik Ilizarov yapmiyor mu peki? Fiyati makul cok haklisin ama o cihaz bacakta 7-8 ay kalmiyor mu? Rusya'da LON yontemi yapan varsa, biliyorsan soyle lutfen. LON her turlu Klasik Ilizarov'dan iyidir, bacakta yalnizca 3 ay kaliyor hic degilse.Bu arada onceki sayfalari okumamis kisiler icin yine yazayim. 6 Ocak'ta Dr.Muharrem Inan'a estetik amacli cift tarafli uzatma ameliyati oldum. Fitbone (internal motorize civi) yontemini kullandik. 75 gun tekerlekli sandalyede kaldim. Ameliyat tarihinden itibaren 4,5 ay gecti. Su anda normal yuruyebiliyorum, normal hayata devam ediyorum. Spora gidiyorum. Fiziksel durumuma dair bir video kaydettim bugun. Linkten ulasabilirsiniz trim.shNaSL - Video Dailymotion. Foruma cok bakamiyorum, sorunuz olursa ozelden ulasabilirsiniz. Ciddi anlamda ameliyat olmayi dusunen varsa Istanbul'da sizinle bizzat gorusebilirim, durumumu kendi gozlerinizle gorursunuz.

bende hasan hoca da ameliyat oldum ve çok memnnum kendisi ilizarovun üstüne çok şey katmış yeni protezler geliştirmiş bana da yeni geliştirdiği protezleri uyguları çok memnunum boyum 8 cm uzadı bir de akadaşlar sanırım hasan hocayı orda çekemeyen başka hocalar varmış ben ilk aradığımda hoca amerikada 6 ay sonra gelecek dediler daha sonra hocayı kipada gördüm inanamadım kendisi ile görüştürmemeye çalııyorlarmış ve karalamaya çalışıyorlarmış kendisinin özel sekreteri var ondan aradığınız zaman ulaşabiliyorsunuz bence hasan hoca hm dr olarak hemde şnsan olarak çok iyi

Üstat video'yu izledim süpersin bu kadar kısa sürede bu kadar sağlıklı olacağını ben şahsen hiç düşünmüyordum. Harika çok mutlu oldum senin adına ve biraz daha ümitlendim. Desteklerin ve bize rehber olduğun için ayrıca teşekkürler..

Hüseyin merhaba, Estetik amaçlı mı ameliyat oldun dostum ve 8 cm uzama sonrasında normal günlük hayatına ne kadar sürede döndün. Cevaplarsan sevinirim.

Merhaba, rayc)))Onu tam anlamadım amma.Nasıl bir yontem o?Kemik içine demir mı takıyorlar,anlatırmısın?Amma şunu kesin biliyorum İlizarov cihazları evet biraz uzun bacaklarda takılı oluyorlar da,ama onlarile iyi garantili sonuç olur.Hem bacaklar çok düz değilse düzeltme yapabilirsin.Sen yaz buraya o yontem ilgili.Benim bilmedim bişeyse.Araştırırım bizim rus forumlarda.Haber veririm buraya)))

sayın rayc, iki bacak birden kaç santim uzadı yada uzayacak. senin durumunu hakikaten merak ediyorum. maliyeti ne oldu acaba. bilgi verirsen sevinirim. sağlıcakla kal.

Merhaba herkese, cok tesekkur ederim :) Motorize civi yonteminde kemik icine bir civi (nail) yerlestiriliyor. Su anda piyasada kullanilan iki motorize civi var, Amerikan Ellipse Tech tarafindan uretilen Precice civisi ve Alman Wittenstein tarafindan uretilen Fitbone civisi. Kemik kirilan noktadan gunde yaklasik 1 mm birbirinden ayrilarak arasi aciliyor, uzatma boyle gerceklestiriliyor. 8 cm yaklasik 80 gun suruyor. Uzatmanin ardindan aradaki bosluk kaynama icin birakiliyor ve o boslukta kemik kaynayarak orayi dolduruyor. Yeterli kaynama gerceklestiginde yavas yavas basip yurumeye basliyorsunuz. Uzatma boyunca ise tekerlekli sandalyede kalmaniz lazim. Ben cift bacagi 7 cm uzattim (her iki femur'u), toplam 75 gun tekerlekli sandalyede kaldim, ardindan yavas yavas walker ve plastik alci destegiyle yurumeye basladim. Bir sure sonra walker'i birakip koltuk degnegine gectim. En sonunda da desteksiz yurumeye basladim. Su anda ameliyat tarihinden itibaren yaklasik 4,5 ay gecti. Kosabiliyorum. Ziplayabiliyorum. Topla sut cekebiliyorum. Normal hayata devam. Fitbone/Precice yontemi icin yaklasik 150 bin lirayi, LON yontemi icin yaklasik 45 bin lirayi gozden cikarmaniz lazim. Maalesef maliyetli bir ameliyat.

Benimle Skype'tan gorusmek isteyenler ekleyebilir:Skype ismim: dr.inan.assistant

Teşekkürler rayc her anlamda çok yol gösterdin bize, somut bir örnek oldun ve çok hızlı iyileşmen ayrıca umutlandırdı bizi.
Ben araştırma yaparken kozmetikboyuzatma.com siteye denk geldim. Mehmet Küçükkaya zaten bu alanda ünlü bir doktor. Yeni bir yöntemden bahsediyor. Precice - Manyetik Rod Teknolojisi daha önce bununla igili bir video da vardı çocuk 20 cm kadar uzatılmıştı sanırım bu yöntemle. Ancak çok pahalı olduğu için sanırım türkiyede şu anda yaptıran varsa bile çok azdır. Ancak Mehmet Küçükkaya 'nın belirttiğine göre ilerde bu yöntem ucuzlayabilir diyor. Ve bu yöntem estetik boy uzatma için çok ideal diyor. Ancak ucuzlaması seneleri bulur diye düşünüyorum.. Yinede araştıran arkadaşlara bir yol göstermesi için paylaşmak istedim.

Bence şahsi fikrim estetik amaçlı boy uzatacaksanız dışarıdan takılan external deniyordu sanırım izarow gibi yöntemleri düşünmeyin.

Evrimege tesekkur ederim. Precice ile kimseyi 20 cm uzatamazsiniz :) Yeni cikan Precice civisinin uzatma limiti 8 cm'dir. Bu da tek ameliyatla olur. Yani Precice veya Fitbone kullanarak bir kisiyi en fazla 16 cm uzatabilirsiniz, bu da iki ameliyatla olur. Iki ameliyat ucreti odemeniz gerekir. Iki ameliyat arasinda iyilesme suresi gecmesi gerekir. Hem uzun zaman, hem cok para. Bahsettiginiz doktorun ismi bu arada Metin Kucukkaya. Precice da yeni bir yontem degil. Yeni bir civi markasi sadece.

anladım üstat teşekkür ederim. Peki ikinci bir ameliyat olmayı düşünüyor musun?

Rayc bende Muharrem beye ameliyat olacam yakın zamanda seninle nasıl iletişime geçebiliriz?

Ozel mesajdan ulasabilirsiniz, telefonumu veririm gorusuruz

rayc;

Rayc merhaba ;

Öncelikle bu kadar çabuk toparlaman mükemmel . Yalnız benim anlamadığım ameliyatın üzerinden 4.5 ay geçmesine rağmen koşabilmen , rahat hareket edebilmen. 2.5 ay kemik uzatma kalan 2 ayda kemik oluşumu tamamlandı ve sen yürüyebiliyorsun koşabiliyorsun öyle mi ? Mükemmel gerçekten . Yaşınız kaç bir de ?
Benim çivi için bütçem yeterli değil klasik ilizarov da gözümü korkutuyor , klasik ilizarovun fiyatı ne kadar peki muharrem beyde bir bilgin var mı ? Ben 10 cm kadar bir uzama istiyorum lon yöntemiyle de çivi yöntemi gibi hemen toparlanmam mümkün mü sence ?

Buse selam, aslinda 4.5 aydan fazla oldu. 6 Ocak'ta ameliyat oldum ben, Haziran ortasina geldik. Normal yuruyebiliyorum, kosabiliyorum ama eskisi gibi degil, hala toparlamam gereken seyler var. Yasim 23. Muharrem hocada LON yontemi yaklasik 45 bin lira, bunun biraz daha asagisi da olabilir. Doktorun klasik ilizarov yapmak istedigini sanmiyorum (civiler bacakta cok uzun sure kaliyor, pratik degil). 10 cm uzatirsan toparlaman da yaklasik 10 ay surer. Ama uzattigina da degiyor, inan bana.

arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var benim sağ bacak dizden aşağsı 3.5 cntim kısalık var ayrıca sağ ayağım sol ayağıma göre 4 numara küçük gecen hafta metin sabancı kemik hastalıkları hastanesie gittim baltalimanında ve 3.5 cntim kısalık teşhisi konuldu birde bacağım dizden aşağısı pergel gibi sağa doğru açık yani (çarpık) görüntü olarakda pantolon giysem sol bacağıma göre fark ediliyor neyse baltalimanında bana ameliyat yapılmaz sana dediler yani 3.5 cnt için hiç bir kamu hastanesinde sgk olarak bu ameliyatı yapmazlar denildi ben şimdi özel hastaneye gidicem bu hafta içi burda muayene olmayı düşünüyorum ama fiyat endişem var yani en düşük edavi lizarov yöntemi sanırım ama ben asgari ücretle gecinen biri olarak ne yapmalıyım bu arada yaşım 25 ve her gecen yıl bel ağrılarımda nerdeyse 2 ye katlanıyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden tşkr ederim

İyi geceler arkadaşlar ben 3 yıldır pek girmiyordum bu siteye :)
Ama ben ayak kısalığı ameliyatı oldum.Doktorum süperdi.Cengiz Şen şimdi Çapa ortopepi bölümünde diye duydum.
3.5 kısa ve içe basıyordum :) Doktorum çok iyi dediğim gibi 3 ay platin dıştan kullandım o çivileri çok temiz tuttuk.
Doktorum ne dediyse yaptım şimdi çok memnunum :)
Ben Bezmi Alem Araştırma Hastanesinde yaptırmıştım ama Doktor 2 ay sonra Çapa'ya gitmiş
2 yıl oluyor şimdi daha önce neden yaptırmadım diye dövünmüyorum belki yaptırsaydım bu doktoruma bulamazdım.
Şimdi sonuç süper 3.5 kısalık çıktı ve içe basma gibi bir sorunum kalmadı.
Ama çok iyi araştırın derim çünkü ben öyle yaptım.
Bana iyi gelen başkasına kötü gelebilir çok doktora gidin sorular sorun.
Çünkü bu sizin geleceğiniz sonrası iyi olması için o kadar çileye katlanıyorsunuz.
Sorularınızı böylesine cevap verenlere boşverin ...
Doktorum bana neler yapacağını her şeyiyle anlattı
3 ay sonra ile alçıda kalacak benimki kaldı :)
Ama şimdi ayakkapım ortopetik ama süperim yürürken çok az farkediliyor o kadar olacak :)

Üst Alt