Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Merhaba Natalina233;

Benim bacaklar da o şeklindeydi raşitizm tanısı almıştım. 8 yaşından beri ameliyatlar geçirdim düzeldi fakat sonradan tekrar yamuldu 6 defa boşuna ameliyat geçirdim. sonrasında baltalimanına gittiğim de bana kemik gelişiminin sona ermesinden sonra ameliyat olman gerek dediler. 18 yaşını doldurtuktan sonra ameliyat geçirdim 4 kere ve şuan bacaklarım düz çok şükür. son ameliyatımı da geçen ekim ayında oldum ve hala bacağımda demirler duruyor. önerebileceğim doktor da. Hacattepe Hastanesi Ortopedi Bölümü , Doç.Dr. Salih MARANGOZ adam gibi adam. Buraya mutlaka uğra geç olmadan.. çünkü tanıdıklarım var yaş ilerledikçe bacak daha fazlaa açılıyor ve büyük bir sorun haline geliyor.

Merhaba,İnflack.Cevap verdin için sağolun)))Neden acaba o kadar çok ameliyat gerekti sana.Neden yani yamuluyor sonra?Doktorlar yanlış taktik mı uyguladı,ya da senin kemiklerin özelliği böyle?Kaç gün hastanede kalmak gerekir ameliyat olunca?Refakatçi şart mı?Bi da fiyat ilgili öğrenebilirmıyım)

Merhaba arkadaşlar,

En son foruma başlıkla ilgili ameliyat olmadan önce girmiştim.Şimdi ameliyat olmak isteyen kardeşlerimle deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Öncelikle uzatma ameliyatından başlarsak,10 günce 1 cm olmak üzere uzuyor kemik.Benim kısalık 17cm di ve doktor max. 9cm uzatılabileceğini söyledi ve o kadar uzatıldı.Şuan kemiğin oluşma-sertleşme vaktini beklıyorum.20 yaşındayım,doktor 2ay sürer dedi.Olayın zorlayan kısmına gelirsek benim hareket kabiliyetim epey düştü,kalçam sabitlendiği için,dizimide uzun süre bükemedm(nedenini söyleyecem).Allah farklı lütuflarla sınamasına rağmen hareketli bir insandım ve bu beni çok zorluyor.[SIZE=3]Bunun dışında ameliyat ve acı kısmına gelirsek[/SIZE][SIZE=1],[SIZE=2]ameliyattan sonra bu ameliyatla ilgili bi ağrı hissetmedim.Ne uzarken ne de ameliyat sonrası hiç ağrım olmadı.

Bunun dışında dizimi de farklı bir cihazla döndürerek pozisyon verdiler.Aynı uzatma cihazı gibi belirli sürelerde çevirerek ayarlanıyor.Dizim üst üste binmişti ve biraz ters pozisyonda kalmıştı.Bunu düzeltirken gerçekten aşırı fazla canım yandı.Yani artık mermiye kafa atabilecek şekilde bakıyorum hayata.Ama insan Allah'a sığınınca bir şekilde katlanabiliyor.Bununla birlikte kalçamda çıkma olduğu için oraya da bir kaç birşey takdılar.İlk 2 ay kadar bununla ilgili hareket bile edemedim.Kalçamda aşırı bir yanma oluyordu.Bir süre sonra bununla ilgili ağrılarımda bitti.
Diz hareketi konusuna gelirsek; ameliyattan önce yaklaşık 80 derece bükülüyordu dizim;2. ameliyatta dizimdeki bazı vidaları çıkararak hareket kabiliyeti sağladılar ve fizik tedavi verdiler.Burada da biraz zorlandım ama bunun sebebinin uzatma ameliyatı değilde dizimden geçirdiğim ameliyatla ilgili olduğunu düşünüyorum.Şuanda dizim yaklaşık 60 derece bükülüyor.35 derece kaybım var fakat uzatma bittiği için bunu telafi edebileceğimi düşünüyorum.Bir de kemiğimin bazı yerlerinin eğri olduğu için kırılarak düzeltildiğini belirtiyim.Ameliyat olduktan 1ay sonra farkettim.Ameliyat izi bacağımın altındaymış.Hiç birşey hissetmedim :)

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar . Allah bütün hastalara acil şifalar versin.Soruları olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim.Mesaj da atabilirler.[/SIZE][/SIZE]

Benden de herkese merhaba arkadaşlar...

Uzun uzadıya araştırmalarım ve forumdaki @Dynner ve @Rayc ile mesajlaşmalarım sonucu bende artık FİTBONE ile ameliyat olmayı kafaya koydum ve artık bi hamle yapmam gerektiğinden Prof. Dr. Muharrem İnan'dan randevu almış bulunmaktayım. Gerçi muayene ücreti benim gibi bi adamı birkaç ay bütçe olarak sarsacak cinsten olsa da sağlığımın iyi olmasını ve artık kafamda direk hedefe yönelik şeylerin olduğundan maddi yönden bazı şeyleri düşünmeyi istemiyorum. Sonuçta Muharrem Bey fitbone sisteminin Türkiye'deki tek temsilcisi gibi. Reklam yapmak istemiyorum; ama sonuç bu yani. Gidip muayene olup yaz mevsimi tam gelmeden olup kurtulmayı düşünüyorum. Umarım her şey yolunda gider. Benim kemiklerime güvenim tam; ama rahatsızlığımdan dolayı biraz geç kaynamasından korkuyorum. 5-6 cm yi 3-4 ayda uzatabiliyorlarmış sağlıklı insanlarda. Benimki de olsa olsa 6-7 hadi 8 ay olsun kabulüm yani o derece.

Şimdi kafama takılan bir kaç soru daha var. Diyelim ki İstanbulda Ameliyat olduk, hastanede mi kalacaz yoksa kendi evimize gidebileceğiz mi? Ne kadar sıklıkla kontrole gidilecek? Kendi memleketime gelmek istesem nasıl olacak? Kendi şehrimde nasıl yapacam felan filan bir sürü soeu işareti yani. Sonra işyerine vermem için bi heyet raporu gerek 6 aylık. Bu işlerin hepsini yapan arkadaşlar varsa bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar...

mrb @engelsin07 2010 senesinde geçirdim ameliyatımı aynı bu yöntem ile izmirde oldum prof doktor hasan havıccıoğlu ama kumandalı degildi benimsiki diz hareketleriyle uzuyordu hic olmazsa uzadıgını biliyordum beni sanslıydım tabiki 5 bin liraya oldum ameliyatı 6 cm uzama 2.5 ayda tamamlandı geriye kalan 7 8 ay kemigin oluşmasını bekledik uzama gerceklesinceye kadar kesinlikle basma ayagının üzerine kırarsın civileri.. benim kontrollerim ilk zamanlarda haftada bir gidiyordum sonrasında iki haftada bir...ameliyat olduktan 2 gün sonra taburcu oldum sağlıgıma kavustum cok şükür 6 cm uzama oldu cihazım hala içeride bi zararı yokmuş benle beraber yasıyor :) rapor işinide hallederler memur bi abim var oda oldu benim yöntemden alıyordu rapor devamlı sıkıntı yapma boş yere

bende boy uzatma ameliyatı oldum, 7 buçuk ay oldu ve yaşadıklarımı bu sitede paylaştım, sorularınıza cevap verebilirim, herkese geçmiş olsun. -----> Anasayfa

emre2535;

Teşekkürler kardeşim. Sana da geçmiş olsun. İnş. bir daha böyle şeyler yaşamazsın. Şimdi sen üzerine basma diyorsun ama fitbone yönteminde tam tersi üzerine bastırıyorlarmış. Acaba senin ameliyat yöntemin farklı olduğu için mi üzerine bastırmadılar. Bak şimdi kafam takıldı yine...

ilazarov kullananlardan biriyim, boy uzatması için değil ayak bileğim için takmışlardı. ilizarov kullanıp elinde somun anahtarı tutanlara slm olsun :)

tesekkür ederim.. cihazı inceledim biraz görüntü bakımından aynısının tıpkısı :) yalnız benimkinin uzama sekli dizimi saga sola cevirerek oluyordu söyle bisey daha var, 2010 senesinde hocanın bu yöntemle yaptıgı 2. hastaymısım biraz daha ilerlemişk o zamn üzerine basma olayını ilk defa duyuyorum nasıl olur!! kemigin arası açılacak alttan üsten tutan iki çivi nasıl tasıyacak seni neyse sonuçta en güzel yöntem bu agrısız acısız gecmiş olsun şimdiden fiyat ne dedi doktor merak ettimde

holyfix;

merhaba arkadaşım bende boyumu uzatmak istiyorum ve çok kararlıyım ama internette inandıgım sacma apan fıyatlara inanıp doktorlara çok para verdim ve dururum hıc ıyı degıl kredı cekerek yapacagım bu ısı ve hacı kutlunun holyfıx yontemıyle uzamak ıstıyorum 7-8 cm bana lazım olan bu mumkun mu demı ? ve fıyat olarak herşeyıyle ne kadara mal oldu acaba sen estetık amaclı mı oldun yoksa ssk mı karşıladı ? ve ameliyattan sonra neler yaptın ne gibi süreçlerden geçtin zorlukları neydi belli başlı zorlukları bu işi araştıran herkes biliyor ama holyfix in artıları neler yeni bir buluş sence nasıl yara izleri yürümene etkileri olsun bunları bizimle paylaşırmısın lütfen

[FONT=verdana]ben boy uzatma amelıyatını estetık bır sekılde olmak ıcın karar verdım ve 2 yıldır ugrasıyorum doktor secmekte ve fıyat konusunda ortalıkta 5000 tl ler 8000 tl ler dolaşıyor ama ben öyle birşey görmedim doktorlara mailler attım telefonla ulaşmaya çalıştım fakat fiyat konusunda bi türlü bilgi alamadım ameliyat hakkında bilgiler var ama gerekli bilgileri öğrenmek için muayene ücreti verip yanlarına gitmemiz gerekiyor ben doktorlarla sadece 5 dadikalık konuşmalara 300 tl 450 tl 350 tl verdim düşünün ve sadece ücreti merak edip gidip paranızı kaybetmeyin benim gibi diye yazıyorum[/FONT]

[FONT=verdana]şişlide özel muayenede muarrem inan 40000 tl ile 50000 tl arası kombine sisteme [/FONT][FONT=verdana](hem kemik içi hem external fikstasor uzama süresini kısaltmak için kombine tercih ediyor) [/FONT][FONT=verdana]ücret istedi[/FONT]

[FONT=verdana]aynı yerde prof. Mehmet kocaoğlu normal çivi ile uzatmaya 41000 dolar dedi bunlara ameliyat masrafları ve hastane doktor ücretleri herşey dahil fakat ameliyat oldunuz diyelim 15 günde bir kontrole gidip 250-300 tl ye röntgen çektireceksiniz [/FONT]

[FONT=verdana]muarrem inan motorize çivi ücretine 120.000 tl fiyat verdi[/FONT]

[FONT=verdana]doktor hacı kutlu holyfix için 35000 tl dedi [/FONT]

[FONT=verdana]ortalıkta dolaşan fiyatlar doğru değil ben çok gezdim arkadaşlar ve sigorta karşılamıyor estetiğe girdiği için . Sadece fiyat öğrenmek için benim gibi o kadar yol gelip para harcamayın diye yardımcı olmak istedim[/FONT]

bu ne ya 120.000 bin valla ben 5bin tl ye iyileştim 7 cm :) o kadar cok paraları veren varmı ya doktorlar bulmuşlar yontuyorlar

emre2535;
kardeşim sen ne zaman nerde oldun hangı yontemle ? ssk ile mi oldun sadece estetık amaclımı ? bende 7-8 cm ıstıyorum fakat fıyatlar boyle bırsey yapamıyorum deli olacam kıme gıtsem agzını 50000 den acıyor ya yardımcı olurmusun

baktım yazdıklarına kardesım ama bu hangı yöntem cıhaz uzama bıtıncede ıcınde duruyor ? bunu bılıyorum ama cıkartmanda fayda var eger allah korusun bı kaza esnasında kemıgın kırılır ve cıhazda ıcınde bukulurse onu cıkarmaları gercekten zor oluyormus mehmet kocaoglunun vıdeolarında ızle
pekı bu yontemle en fazla 7 cm mı uzama gerceklesıyor ?

nohco;

2010 yılında oldum ben 9 eylül uni. hasan havıtcıoglu içeriden oldum diz üstü fiyatıda 5 bin tl ama su anda 10bin olmus diye duydum dedigim doktora esnetik için giden cok... fiyatlar cok yuksek gercekten..cihaza gelince cihaz suanda içeride hala 2 3 ay önce hastanede işim vardı hocaylada görüstüm gel çıkaralım demişti gidemedim daha..herkez mehmet kocaoglu diyor ya iyi para alıyormus helal olsun adama!!!

nohco;
Kardeş psikolojin bozuktur anlıyorum arkadaş sana iyi gibi geliyodur 7-8 cm ama inan bi komplikasyon bitiroyo işleri yalvarmak geliyo içimden sana bulaşma diye bu gidişle sen yapacan bu işi ben üzerime düşeni yapacam sana eğer rahatsız değilsen akondrplazi falan sağlıklıysan bulaşma deymezzz bi eğrilik olur bi komplikasyon bi diz veya bilekte bi sorun kemik kesiliyo kardeş birde çok para ben 3,5 cm kısalıktan dolayı oldum skolyozum var benim şimdi eğrilik oldu 20 martta nasipse hacettepeye deformite ameliyatı olmak için yatıcam ha sen diyosun hacı kutlu o moneleteral fiksatör takıyo eğrilik olursa zor özellikle de tibiada(kaval) femur(uyluk) orda pek sıkıntı olmuyo ama ordada diz fonkiyonu kazanması zor 9 ay oldu hala deynekleyim ve bir ameliyatta olacam olucaksan da adam gibi birine ol ben o yöntemi tavsiye etmiyorum ha mehmet kocaoğlunuda muharrem inannıda araştrdm o daha güvenli hasan havıtçıoğlu izmir ise birinin başına talihsiz bi olay gelmiş bu sitede var Acele karar verme tüm arkadaşlara söylüyorum kaval kemiğinde eğrilik riski fazla bu yüzden sirküler fiksatör(halkalı ilizarov) o iyi femur(uyluk) moneleteral fiksatör yandan demirli orda da diz sıkıntı o kumandalı yöntemi pek bilmiyorum ha özel hastanelre de güvenilmiyo devlet üniversiteleri en güzeli Allah hepinize acil şifalar versin.

acelesiyüzünden;

merak ettim ne gelmiş arkadasın basına??? izmirde

nizamettin merhaba nasıl olur 7 cm yerine 9,5 cm uzatma burda belli olmuyordu , ya ounu ameliyatıda kolay olmaz kemik kesilecek ,beninde aynı 2cm filan kestiler ameliyattan sonra çok ağrı oldu. beraber mahkemeye verelim , benimde çalışmayan sistemi bacağıma koydu. 10 milyarımı aldı. eğer paramı vermezse mahkemmeye vermeyei düşünüyrm, gerrkirse sağlık bakanlığını arayıp şikayet edecem ,bunları gazeteleri çıkarıp insanların sağlığıyla nasıl oynanıyor diye hadlarini bildirmek lazım , bir de gazeteler çıkıp türk mucidinden müthiş buluş diye boy boy gösteri yapıyorlar. Muratkardeş var çok talihsiz bi olay Allah kimseye vermesin

Arkadaşlar holyfix yöntemi hakkında bilgisi olan var mı peki detaylı olarak Hacı Kutlu yapıyormuş bayağı iyi diyorlar 35.000 TL olarak duydum bu tek kemikten uzatma fiyatımı mesela hem kaval hem uyluktan uzatınca 2 katına mı çıkıyor fiyat yada olan varsa yaşadığı süreç nasıl acaba?

@MCagdas35..... ben holyfix le amelyat oldum.. doktorum iyi gercekten.. bazılarında hem kaval hem uyluktan uzatılabiliniyor hatta kollar vücuda göre kısa kalırsa onları bile uzatıyorlar.. doktorun seni yönledirecektr zaten ama ne kadar cok yerden uzatma olursa fiyat artar dye düşünüyorum.. Anasayfa 'da ben anlattım holyfix le ilgili detayları.. sormak istediklerin varsa Forum :: Topic: Holyfix ve boy uzatma ameliyatı tecrübelerim.. (1/1) burdan sorablrsn.. geçmş olsun herkese..

Holyfix bi konuyu daha merak ediyorum forumdan üye olamadım konunda burada soruyım 8 ay oldu sanırım ayağın ne durumda yürümen falan bir sıkıntı var mı kendini nasıl hissediyorsun

nohco;

Arkadaşlar merhaba @nohco arkadaşımızın 40.000 50.000 dediği fiyat doğru mu gerçekten ben mecburiyetten olacam, estetik amaçlı değil yani acaba sigortamız hiç karşılamaz mı ya. Şimdi okuyunca moralim bozuldu? Fitbone sistemi ile ameliyat olan biri açıklarsa sevinirim.

Karabasan hangi teknikle oldun ve ne kadar zaman oldu herhangi bir problem var mı genel bi bilgi verir misin son durumun nedir?

Karabasan gecmis olsun Kardesim face kullanmiyorum burdan genel bilgi versen yontem fiyat zorluklari neler yaptigin hakkinda ?

Muharrem Inan hocayla Fitbone yontemiyle estetik amacli ameliyat olmustum. Su anda 6 cm uzatma gerceklestirdim. 2 cm kaldi. Simdiye kadar cok sukur her seyin yolunda gittigini soylemek istedim. - Cift tarafli femur (uyluk kemigi) uzatma yapiyorum- Haftada 6 kere, gunde 1 saat fizyoterapi goruyorum- 2 aydir tekerlekli sandalyedeyim. Rahatlikla dus alabiliyorum ve uyku sorunum yok. Yan yatabiliyorum.- Kesinlikle agri veya aci yokEstetik ameliyati sigorta karsilamaz arkadaslar, niye karsilasin?Tibbi bir amaci varsa, bir mecburiyet durumu varsa elbette sigortanin karsilama ihtimali var.Estetik olarak dusunup butcesi denk gelmeyenler intrameduler sistemleri (LON) veya external fiksator yontemlerini dusunebilir. Bunlar daha hesapli.

Gecmis olsun rayc fitbone ne kadar a mal oldu ? Lon yontemi icin mehmet kocaoglu benden 40000 dolar istedi cok pahali bu uygun yapanlar varmi fiyat bilgin varsa paylasirmisin ?

Nohco selam, Fitbone'un iki civisi toplam 32,000 Euro'ya geldi. Bu rakami bugunku kurdan dusunurseniz hic de azimsanmayacak bir rakam, ayrica hastane masrafi gibi ekstralar da eklenince 100,000 liranin uzerine cikiyor toplam maliyet.Dr. Mehmet Kocaoglu ile ben de gorusmustum. LON icin bana 50,000 dolar demisti. Herkese sabit bir fiyat soylemedigi algisina kapildim ve rahatsiz oldum (belki ben yaniliyorumdur, bilmiyorum). Kim ne derse desin LON icin 50,000 dolar verilmez. Muharrem Hocanin LON veya external fiksator fiyatlarini bilmiyorum. Kendisine sorun diyecegim ama ilk birkac gorusmede para konusmaz, teknik olarak ameliyati yeterince arastirdiysaniz ve potansiyel hasta olarak bilgi sahibiyseniz para konusma safhasina geciyor.

Merhaba rayc ben muarrem beyle ilk gorustugumde bana fitbone icin 120000 tl demisti bana kombine sistemden bahsetti ve fiyat olarak 40000 tl dedi acaba external fixtrator nedir tam olarak eksileri neler biliyorsan bahsedemisin o uygun sonucta

Bakin iste kombine sistem dedigi LON. 40,000 lira 40,000 dolarin yaninda cok daha makul bir fiyat.. Fiyat farkini goruyor musunuz? Yaklasik olarak yarisi, ve ayni yontem. External fiksator dedigim sey, bacagin etrafini cevreleyen klasik ilizarov frame'leri (mesela Taylor Spatial Frame). Bunun LON'a gore avantaji cok daha ucuz olmasi. Dezavantaji ise bacaga takili kalma suresi daha uzun.

Arkadaşlar peki estetik amaçlı olmasak zorunlu olacaz yine bu fiyatlar mı geçerlidir sigortamız karşılamaz mı?

Üst Alt