Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Arkadaşlar bende de yanlış müdahale ihmal sonucu sol bacakta 3 cm kısalık oluştu araştırdığım kadarı ile İlizarov sistemiçok zahmetli ama araştırdım ve internet'de yeni bir yöntem buldum Almanlar geliştirmiş kemik içine uzaktan kumandalı platin takıyorlar Almanya'da platini üreten firmayı aradım bilgi istedim bana bu operasyonu sadece İstanbul'da bir kaç doktorun yapabildiğini söylediler ve cihazla ilgili fiyat vermek istemediler ...!!!
Bu yeni sistemin youtube'daki videosunun linkini buraya atıyorum isteyen izleyebilir

https://www.youtube.com/watch?v=I6qFbZfFW1Q)başka

sorusu olan bana buradan yazabilir Allah herkese şifa versin...

Arkadaşlar merhaba yazdıklarınızı heyecanla okudum,son derece mutluluk ve heyecan verici olaylar ne yalan söyleyimben ilk defa duydum evet benimde bacağım 6cm kısa hiç düşünmedim böyle bir ameliyatı sonuçlarını bilemediğim için fakat şurada yazdıklarınızı okuyunca acaba demek geçti içimden...benim asıl öğrenmek istediğim hem kısa ve hemde zayıf olunca aynı sonuç olurmu yani uzama olayı şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için...

Eylül Hüznü , Bende aynı hocamızda ameliyat olmayı düşündüm. Geçen sene araştırdım ve Ankara'da bu işi yapan en iyi proflardan biri olduğuna kanaat getirdim. Evet
ameliyat için (...) ücret istiyor. Bu üç aşağı beş yukarı farklı. Net olarak bende karar veremedim. Olsam mı . Olmasam mı diye. Olanların bir çoğu ameliyattan sonra iyileşme süreci çok uzun olduğu için hayır olmayın diyorlar. Ne yapmam gerektiğini bende bilemedim bir türlü.

Bu rahatsızlığı yaşayan tüm arkaşlarıma şimdiden geçmiş olsun.

ben uzatma ameliyatı oldum bilgi verebilirim ama estetik amaçlı soranlar yazmasın cvp vermem burdan söyleym kesinlikle estetik için ameliyata izin vermiyorlar özel hastanelerde olabilirsiniz belki oda çok para ister ve 2,5 yılınıza mal olur zararını söyleym dizler tam bükülmez wc ihtiyacını sadece klozete yapabilirsiniz koşamazsınız hayatınız kısıtlanır tşkrler ben TC ALaattin Aydoğmuş

ne sorunun varda amelyt olmak istiyosun bence olma

karabasann;

Arkadaşım ben trafik kazası geçirdim.Sol bacağım dizden aşağı olmak üzere kopmuştu.Bacak yerine dikildi ve ameliyatların sonunda bacağımda 9 cm kısalık oluştu.Bunun 7cm ini uzattılar.Üstelik mayıs 15 inde takılan ilizarov tam olarak yine aynı yılın sonunda ufak bir operasyonla sökülmüştü.Yalan yanlış bilgi vermeyelim.üstelik bastonsuz yürüyüp işime gidip gelebilmiştim.oldukça rahattım.ayrıca uzatma ameliyatıyla estetiği bağdaştıramadım? hı dersin ki boyu kısa olanları bahsettim, sen o arkadaşların psikolojisini bilemezsin.herkesin derdi farklı.burada herkese yardımcı olmak vazifemiz.benim yaşım 27.ilizarovu 1 sene önce takmışlardı.Belki yaşla da ilgisi olabilir tedavi sürecinin.Ama sonuç itibariyle ayağınızın üstüne bastığınız için daha çabuk bir kaynama oluyor.

Kartal araştırma hastanesinde murat hoca var.halil hocanın öğrencisi.o yapmıştı benim ameliyatımı gayet de memnunum.
ilizarov ve ayak bileği dondurma (artrodez) ameliyatı ile ilgili çekinceleriniz varsa bana sorabilirsiniz.öcü değil bunlar, hayatımızı daha kolay devam ettirebilmemiz için varlar duruma göre.gerçi daha dondurma ameliyatını yeni oldum ama iyi olacak gibi duruyor inşallah.

not:3 cm uzatacak arkadaşlar, bir müddet sonra çökme oluyor.yani 3 cm uzuyor ama kemik tam sertleşmediğinden 1-1.5 cm tekrar kısalıyor üstüne basarken.bunları doktorunuza sorun.ben de 4 cm kısalık kaldı.ama bacağımda artık çarşamba pazarına döndüğü için bir ameliyatı daha kaldırmayabilir.sanırım artık ben de sıkıldım ameliyatlardan.

Kisiden kisiye gore elbet degisir.yasina ve sagligina bagli olarak.her ameliyatin ve tedavinin elbette bir riski vardir.iyi bir doktora gidip bu riski minimalize edebilirsiniz.buraya gelip korkutur gibi yorumlar yazmak yanlis.ben de ameliyatlarimi olmadan once gelip buradaki yorumlari okuyorum.diger okuyacak olan arkadaslari en iyi sekilde bilgilendirecek ve en cesaretlendirici sekilde yazmak gerekiyor.korkutarak degil.saygilar.

Mümkün olduğu kadar derdini anlatabileceğin iyi bir doktora git ve ameliyatın artı ve eksilerini öğren derim, en basit bir tedavide bile her zaman risk vardır.

yüzde 98 başarı verilmez çünkü enfeksiyon fln filan derken en az yüzde 10 15 tehlikesi var dünyada yüzde 98 başarı sözü verebilecek doktor yok ben 1 ay önce oldum ağrım fazla yokşuan iyi gidiyo sayılır

songul sevinc: ben amelıyatı oldum ıkı ay ılırazov takılı kaldı gecen hafta cıktı ıcınde cıvı var daha kemık sertlesınce de cıvı cekılecek hakan hoca gercekten ısın ustası cok memnunum ınsallah zaman gectıkce dahada ıyı olur 3 cm uzatıldı sag bacagım olacak arkadaslardan tavsıye ederım hakan kınık hocamızı allah razı olsun ondan bıde arkadasın bırı yazmıs cokme oluyor dıye neden oluyo cokme kemık tam sertlesmıyormu kı???

slm eski üyelerden biriyim ameliyattan önce sonra cok yazdım buraya ne zamndır girmiyordum baya çogalmısız 2011 yılında oldum 7 cm uzatma yapıldı hersey cok güzel gitti içeriden ooldu zaten fazla acı agrı cekmedim ameliyat yaralarım oldu sadece 9 eylül üniversitesi prof doktor hasan havıtcıoglu harika bi insan işini cok iyi yapıyor cihaz hala kemigimin içinde çıkartmayı düsünmüyorum rahatım hiç bir zararı yok bana

@emre2535
seni buralarda tekrar görmek güzel, takip ettiğim kadarıyla 3 sene olmuş ameliyatını olalı, şu anda nasılsın dizini eskisi kadar bükebiliyormusun, yürüyüşünde herhangi bir aksama vs var mı?
benim ameliyatımı olalı tam 1 sene oldu, 6cm uzattık, şu anda dizim zorlamayla ancak 70-80 derece bükülüyor ve bacak dış taraftaki kaslarda eski formuna kavuşamadığından yürürken aksama yapıyor

selam arkadaşlar bir dier ilizarov konusuna yazmıştım burayada yazayım. 3 ay önce münih te fitbone un mucidi prof. baumgart a ameliyat oldum sol bacagım femur artı tibia toplamda 7 cm uzatıldı. şu an tek değnek yürüyebiliorum artık şubat gibi değneksiz yurumeye baslayacagımı öngörüyoruz. Fitbone hakkında yardım isteyenlere yardımcı olabilirim. Ama şunu bilin ameliyat çok basit önemli olan ameliyat sonrası egzersizlerinizde elinizden geldiği kadar bacak hareketi yapcaksınız ve yürümeye çalışcaksınız ki kaslarınız gelişsin dayanıklılaşsın eğer yeterli ilgiyi bacak kaslarınıza göstermesseniz ameliyatı unutun. Uzayan bacagınız tam acılmyabiliyor.

arkadaşlar engelliler haftamız kutlu olsun benim bir arkadaşımın sorunu var bunun hakkında sizlerden bilgi almak istedim kalçadan kemik aldırıp ayağını uzatmak için nakil yapılacak daha önce bu tür ameliyat olan varmı ve izmirde önerebileceğiniz doktor varmı

@Kaltintas
mrb 3 sene oldu evet cok sükür kavuştum sağlıgıma bende de var o sorun yürüyüşümde falan nedenide kasların zayıflıgındanmış bol bol egzersiz yapıyorum spora basladım diz bükmeye gelincede 90 100 oluyor bunada şükür diyorum ben zamanla daha iyi olacak insallahh

merhaba arkadaşlar bu ameliyatı olmuş tecrübeli arkadaşlara yada bilgi sahibi olan arkadaşlara bir sorum olacak: ameliyatı olduktan sonra bir kaynama süreci var biliyorsunuz..o kaynama süresi içinde kemik biraz oluşmuşsa, yanlış yada ani bir hareket yüzünden o oluşan kemik kırılır mı? hala demirler takılı bu arada.

Herkese merhaba,Uzun suredir yazamadigim icin ozur dilerim. Koprunun altindan cok sular akti. Hayatimda birtakim zor gunler yasadigim icin forumdan uzak kaldim.Dr. Muharrem Inan'a ameliyat olmaya karar verdim. Almanya'dan Fitbone civilerini siparis ettik. Gumruge ulasti. Internal femur uzatma yapacagiz. Hedef 8 cm. Iki bacagi ayni anda uzatacagiz. (Estetik amaclidir).Insallah hayirlisi olur. Biraz gerginim. Ameliyata dair bir korkum yok, ama sonrasi icin fizyoterapiyi cok ciddiye aliyorum ve bunun bir muamma olmasi beni biraz rahatsiz ediyor. Ameliyatin ardindan fizyoterapiye baslayinca eminim icim rahat edecek.3 ay boyunca tekerlekli sandalyede kalacagim. Tabii sikilmamak lazim. Uykusuz dergisi, Teksas-Tommiks, gitar, hatta bilgisayar oyunu bile dusunuyorum (eski gunlerdeki gibi, heheyt!) Simdi kar da yagmaya baslayacak. Evde oturmak cok dert olmaz (diye umuyorum.. bakalim).Ameliyat herhalde yilbasindan hemen sonra olacak. Sizi bilgilendirmeye devam edebilirim insallah.

Bu vesileyle, bu ve benzer ameliyatlari mecburen olanlara -veya kendini mecbur hissettigi icin olanlara- tekrar gecmis olsun diyorum.

rayc ;

İkisi çok zorlamaz mı sizi, bende oldum aynı ameliyattan.Almanya'dan gelmişti çiviler aynı yerden, ben tek tek oldum.Sabır istiyor baya. Ameliyattan sonraki dönem daha uğraştırıcı ve yorucu.Allah yardımcınız olsun, Şimdiden geçmiş olsun.. :)

Konjenital Bacak Kısalığı olan hastalar gelişimsel ve posttravmatik BK hastalarda uzatma ile ilgili çok deneyimi olan uzman cerrahlar tarafından tedavi edilmesi gereken zor vakalardır. Bacak Kısalık miktarının fazla olmasının yanında zamanla tedrici ve orantısal olarak artar. Günümüzde kısa bacağın büyümesini hızlandıran bir yöntem bilinmemektedir. Kemik ile ilgili problemlere ek olarak yumuşak dokularda da uzatma sırasında gerilmeye neden olup engelleyen kalınlaşma ve kısalma vardır. Kalça, diz ve/veya ayak bileği gelişimi tam olmayabilir ve/veya eklemler yerinde sağlam olarak durmuyor olabilir. Bütün bu faktörler eklem, sinir ve kaslarda oluşacak geri dönüşümsüz hasarı engellemek için dikkatle değerlendirilmelidir.
Bölümümüzde yukarıda bahsedilen konjenital Bacak Kısalığı hastalarının hepsinin tedavisini yapıyoruz. Boy uzamasının sonunda (iskelet matüritesi) BK farkının kesin olarak ne kadar olacağını hesaplıyoruz. Mevcut bütün deformiteleri ve eklem instabilitelerini tanımladıktan sonra bu bilgilerle ilk basamakta kalça, diz ve/veya ayak bileği ve ayağın cerrahi düzeltilmesini de içeren uzvun tedavi stratejisini organize ediyoruz. Uzatma cerrahisi bir veya birkaç ameliyat gerektirebilir. Konjenital BK hastalarının büyük bölümü uzatma ve rekonstrüksiyon ile tedavi edilebilir. Bir çok vakada hasta 4 yaşına ulaşmadan sıklıkla 2 yaşından önce uzatma ve rekonstrüksiyon cerrahisi işlemlerine başlamayı tercih ediyoruz.
Alternatif tedavi metodları protezin içine daha rahat oturması için bacağın ampute edilmesi ve çocuk uzadıkça uzunluk farkını düzeltmek için protezin uzatılmasıdır. Biz buna protez rekonstrüksiyon cerrahisi (PRC) adını veriyoruz. Bu Syme amputasyonu ve Van Ness rotasyonplasti gibi ameliyatları içermektedir. Bir veya birden fazla eklemi olmayan ciddi defektleri olan hastalarda bu en iyi tedavi seçeneği olabilirken bizim düşüncemize göre hastaların çoğunda en iyi yöntem değildir. Femur ve tibiada uzatma cerrahisi sonuçlarımız çok fazla uzunluk farklarında bile mükemmeldir ve eklem fonksiyonlarının geliştirilmesinde ve korunmasında mükemmel sonuçlar elde edilmektedir...AVUKAT NİLGUN CINDIK

Polly,Cok tesekkur ederim :) Simdi ozur dileyerek, bir soru bombardimani geliyor, hazir olun - Ameliyat olali ne kadar sure gecti, kac cm uzattiniz, estetik miydi yoksa mecburen mi, Muharrem hoca mi yapti ameliyati? Haftada kac kez, gunde kac saat fizyoterapi yaptiginizi da yazabilirseniz cok minnettar olurum. Simdi yuruyusunuz nasil, tekrar kosabiliyor musunuz veya kosabilecek misiniz? Simdiden cok tesekkurler.Bayagi zor olacak ikisini ayni anda yapmak, dediginiz gibi sabir cok onemli. Ya tek bacakta sorun cikarsa dusuncesiyle onlem almak ve zaman kazanmak icin ikisini ayni anda uzatmaya karar verdim. 8 cm uzamayi tamamladiktan sonra Muharrem hoca titanyum bir cubuk takacak her iki bacagima da. Bununla uzama evresi biter bitmez yavasca yurumeye baslayabilecegimi soyluyor.En cok normal yuruyusume donmenin kac ay surecegini merak ediyorum. Ocak'ta ameliyat olacagim. Eylul-Ekim ayinda tamamen normal olarak yuruyebiliyor olmak istiyorum. Acaba hayalperest miyim? Bakalim.. Fikriniz varsa bu konuda da almak isterim.Bu arada mesaj kutumda 20'den fazla mesaj birikmis. Tek tek cevap veremediklerimden cok ozur dilerim. Arkadaslar lutfen fiyat sormayin, bunu doktorunuzla konusun. Diger butun sorulari buradan sorarsak, hem digerleri de ogrenmis olur, belki ayni soru iki kere sorulmaz, baskalari da faydalanir.

Bu büyüme çekirdeği hasarı ve büyüme durması, Ollier hastalığı, multipl osteokondromlar, poliomyelitis (Çocuk felci), enfeksiyon, radyasyon ( radyoterapi), serebral palsi (Spastik felç), spina bifida, çarpık ayak gibi hastalıklarla oluşan BK içerir. Bu BK grubunda sıklıkla ek anomaliler bulunur. Bir çok vaka bir veya iki uzatma ile tedavi edilebilir. Eğer deformite varsa uzatma ile aynı anda deformite de düzeltilebilir. Kalçanın neonatal sepsisi gibi yaşamın ilk yılında kalça ekleminin harap olduğu durumlarda bacağı sadece uzatmakla kalmayıp pelvik destek osteotomisi denen özel bir ameliyatla kalçanın rekonstrüksiyonunu sağlıyoruz. Bu ameliyatla harap olmuş kalça ekleminin yerine hemen hemen normal olarak fonksiyon görebilecek bir kalça eklemi elde edilir...Avukat Nilgun CINDIK

Bu Bacak Kısalık tipi bir kırığın kısalmış pozisyonda kaynaması ile oluşur. Bir çok vaka yetişkinlerde görülür ve sadece bir uzatma ile tedavi edilebilir. Ek deformiteler de aynı anda düzeltilebilir. Bu hastaların çoğu çivi üzerinden uzatma veya tam implante edilen çivi ile tedavi edilebilirler....Avukat Nilgun CINDIK

arkadaşlar çocuk felci sag bacagımdaki 6 cm kısalık için adana ortopedia has.kemik uzatma ameliyatı oldum.28 yaşındayım kemik uzaması bitmiş sertleşmesini bekliyoruz.şu an ayagımda 10 ay boyunca kalan eksternal fiksatör dedikleri diz altı yuvarlak cihaz var.her bir cm uzaması kemik yapısına baglı olarak degişmekle birlikte ortalama 1.5-2 aydır.benim gibi çocuk felcligine baglı kısalıklarda süre biraz uzayabilir.uzatma işlemini özellikle prof.doktorlardan yana seçin.tabi devlet has.profesör doktor fazla bulunmadıgı için özel hastanelere biraz keseyi açmanıza baglıdır.ameliyattan sonra ayaga kalkarak koltuk degnegiyel yürütülüp banyo dahil her şeyinizi yapabilirsiniz.

kardesım hacettepeyi bosver gazi hastanesınde ankara dakı doç doktor turgay çavusoğlu var bu konuda ona güvenebilirsin kalça protezi yapcak senın bacagına öle uzatır ancak

ben 24 yaşındayım ameliyat oldum 5 cm uzadı kaynamayı bekliyorum ayrıca 40 yaşında uzatma ameliyatı olan insanlar var gördüm

dizin 95 dereceden fazla bükülmez malesef

mrb arkadaşlar benim skolyozdan dolayı bacak kısalığı teşhisi koydular 3,5 cm destekle yürüdüm skolyozum açısı azaldı baya sonra uzatma amelyatını karar verdim acele ettim dr araştrmadan özel kütahya anadolu hastanesinde op dr salih selami sözene yattım 11 haziran 2013 te bi aksilik çıkmadı baştan (halkalı değil) tibiadan oldum sonuç yamuk kaynadı şerefsiz yüzünden yavaş yavaş basıyorum üzerine ama bin pişmanım sinirden kendimi ve ailemi mahvediyorum bu süreçi tammlylım diyo ailem sonra olalım ameliyat diyolar varya yardımcı olurmusunuz şu an eğrilik var bacakta bilidğiniz bişey varmı dr olur yoksa iyileşirmi düzelirmi yoksa şimdi ameliyat olmak mı mantıklı 6 ay veya 1 sene sonra mı benle aynı durumda olan varmı?

Arkadaşlar merhaba ben 2012 nin Ekim ayından beri düşünüyorum 5 cm lik kısalık var. İlizarov yöntemi ile olsam eziyeti ve acısı daha sonrası çok uzun zaman sürüyor. Aynı zamanda ben talasemi hastasıyım doktorlar kemiklerin kaynamasının biraz geç olabileceğini ve enfeksiyon riskinin olabileceğini söyledi. Buraya yorum yapan arkadaşlardan ray c ve diğer arkadaşlarım bu yeni FİTBONE dediğiniz yöntem nasıl yine dışarıdan ilizarov gibi metal takılıyor mu eziyeti ve enfeksiyon olayı var mu bilgi verirseniz sevinirim acaba bu yöntem Adana'da kullanılıyor mu?

Ben 26 yaşındayım. 1 Yaşımda sol ayağımdan felç geçirdim ve 3,5 cm'lik kısa var. Bu yaz Ameliyat olmayı düşünüyorum. Bu ameliyatı olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir mi?

iyi günler ben 25 yaşındayım ve doğuştan sağ alt bacağım 4-5 cntimlik bi kısalık var ve bugüne kadar hep ayağımın altına taban koyarak yürüdüm ama şunu anladım yaş ilerledikçe bel ağrısı ve sağlam bacağıma fazla yük bindiğinden ağrılarım hergecengün artmaya başladı ve ameliyat olmaya karar verdim ama istanbulda yaşiyorum ve internet üzerinden bu işi yapan çok doktor olduğunu gördüm ama ben sgk lı bir işçiyim acaba istanbulda ameliyat olan arkadaşlar hangi dr. ve hastende ameiyat olduklarını ve ücret konularında beni bilgilendirirse minnet duyarım.

tavsiye etmem diyen arkadaşlar lütfen başınızdan geçtiyse yazın buraya duyduklarınıza inanmayın ben oldum 5 ay önce iyi gidiyo şimdilik sorunuz olursa facede ekleyin yada msj atın faceden TC Alaattin Aydoğmuş ankara keçiörenliyim

kardeş dr iyi seç ben oldum ameliyat faceden bul beni tc alaattin aydoğmuş ankara keçiören

Merhaba arkadaşlar!Bana ne olur yardım edin!Eğri bacaklarım var.O şeklinde.Antalyalıyım.Bana iyi bir doktoru tavsiye edin.Var mi sizde kim bu ameliyatı geçirdi?Fiyatı ne kadar acaba oluyor???Devlet buna karşılıyor mu acaba?Lütfen paylaşın=)))Yabanciyim,hatalar ile yazabilirim.Önceden özür dilerim)))Cevaplarınızı bekliyorum:):rolleyes:

Üst Alt